astropedia.gr

Η Αφροδίτη στα δώδεκα ζώδια


Η Αφροδίτη κατά την μυθολογία είναι η θεά του έρωτα, η προσωποποίηση της ομορφιάς και της αγάπης. Στην Αστρολογία, είναι ένας πολύ σημαντικός πλανήτης που συμβολίζει τις συναισθηματικές μας ανάγκες, την έλξη και τον έρωτα.

Δείχνει πώς ένα άτομο αντιλαμβάνεται την αγάπη, με ποιον τρόπο την εξωτερικεύει αλλά και πώς αγαπιέται. Φανερώνει το είδος των ανθρώπων και των καταστάσεων που προσελκύει το άτομο.

Παράλληλα δείχνει με ποιο τρόπο κερδίζει κάποιος χρήματα αλλά και πώς τα ξοδεύει. Βρίσκεται σε κυριαρχία στον Ταύρο και στο Ζυγό, σε πτώση στην Παρθένο, σε εξορία στο Σκορπιό και σε έξαρση στους Ιχθύς.


Αφροδίτη στον Κριό
Το άτομο είναι εξωστρεφές και κοινωνικό. Γνωρίζει εύκολα κόσμο και γίνεται δημοφιλές στις παρέες του. Έχει την τάση να ερωτεύεται κεραυνοβόλα, αλλά βαριέται γρήγορα. Αυτή η τάση του φέρνει πολλούς έρωτες αλλά χωρίς διάρκεια. Χρειάζεται περιπέτεια και προκλήσεις για να μην χαθεί το ενδιαφέρον του. Θέλει να είναι αρχηγός σε μια σχέση αλλά ταυτόχρονα να διατηρεί την ανεξαρτησία του. Παίρνει πρωτοβουλίες και είναι ξεκάθαρο ως προς τις προθέσεις του. Ένας άνθρωπος με την Αφροδίτη στον Κριό είναι δύσκολο να κρύψει τα συναισθήματα του, είτε αυτά είναι ευχάριστα, είτε δυσάρεστα. Αυτή η θέση φέρνει ένα βιαστικό γάμο σε μικρή ηλικία. Συζυγικές διαμάχες και προβλήματα είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο για αυτή τη θέση λόγω της επιπόλαιας και παρορμητικής φύσης του. Βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα και αδυνατεί να μπει στη θέση του άλλου.

Αφροδίτη στον Ταύρο
Ήρεμη και δημιουργική φύση. Το άτομο είναι αξιόπιστο και σταθερό. Λάτρης του ωραίου και των σαρκικών απολαύσεων. Αγάπη για την τέχνη, τα ρούχα και το φαγητό. Δίνει μεγάλη αξία στο χρήμα και τις υλικές ανέσεις. Διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις, είτε φιλικές, είτε ερωτικές. Είναι θερμό και περιποιητικό με τους κοντινούς του ανθρώπους. Είναι κοινωνικό και έχει αρκετές γνωριμίες. Όμως είναι αρκετά επιλεκτικό με τους ανθρώπους που επιλέγει να δεθεί. Αυτή η θέση φέρνει συνήθως γάμο με ευκατάστατο και όμορφο σύντροφο. Κέρδη μέσω του γάμου ή από ακίνητα. Τα αρνητικά που μπορεί να παρουσιάσει το άτομο με αυτή τη θέση είναι η κτητικότητα και η αυξημένη προσκόλληση προς τον ερωτικό σύντροφο. Φοβάται τις αλλαγές και τείνει να είναι ισχυρογνώμον. Πάντως σε γενικές γραμμές, λόγω της ευνοϊκής θέσης της Αφροδίτης, το άτομο ζει όμορφες, δημιουργικές και σταθερές σχέσεις.

Αφροδίτη στους Διδύμους
Το άτομο είναι έξυπνο, φιλικό και επικοινωνιακό. Το χαρακτηρίζει ευελιξία και μεταβλητότητα στις σχέσεις του. Του αρέσουν οι μετακινήσεις, τα ταξίδια και το διάβασμα. Θέλει να βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, να μιλάει και να συναντάει κόσμο. Χρειάζεται ένα σύντροφο που να τους ενώνουν τα κοινά ενδιαφέροντα και η πνευματική επικοινωνία. Ουσιαστικά ερωτεύεται μέσω της επικοινωνίας. Λόγω της ανάγκης του για ποικιλία και αλλαγή, τείνει να είναι ασταθές και όχι πολύ πιστό στις σχέσεις του. Κάτω από αρνητικές επιρροές, γίνεται διπρόσωπο, αναποφάσιστο και πονηρό. Δύσκολα θα παντρευτεί αλλά όταν το κάνει, σίγουρα θα διατηρήσει τα ενδιαφέροντα του και την κοινωνική ζωή του.

Αφροδίτη στον Καρκίνο
Το άτομο διαθέτει ισχυρή συναισθηματική φύση, είναι τρυφερό και ρομαντικό. Χαμηλών τόνων, δεκτικό και διαισθητικό. Αγάπη για την οικογένεια και το σπίτι. Υπάρχει δυνατή προσκόλληση προς τη μητέρα. Είναι εσωστρεφές και δεν εξωτερικεύει εύκολα τα συναισθήματα του. Στην ουσία προστατεύει τον εαυτό του, προβάλλοντας προς τα έξω μια σκληρή προσωπικότητα. Με τους κοντινούς του ανθρώπους τείνει να είναι υπερπροστατευτικό και κτητικό. Χρειάζεται ασφάλεια και σιγουριά αλλά το ίδιο είναι άστατο και κυκλοθυμικό στις σχέσεις του. Έλκεται από συντρόφους με μητρικά χαρακτηριστικά. Επιθυμία για δημιουργία οικογένειας που αν δεν δημιουργήσει σε νεαρή ηλικία, θα νιώθει ανολοκλήρωτο και δυστυχισμένο. Δυσκολίες στο γάμο του ή τη σχέση του προκύπτουν από την οικογένεια και τους συγγενείς.

Αφροδίτη στο Λέοντα
Αισιόδοξη, εκφραστική και δυναμική φύση. Το άτομο διαθέτει χαρισματική προσωπικότητα, προσελκύοντας αρκετούς φίλους και θαυμαστές. Ξοδεύει αρκετά χρήματα για την εμφάνιση του διότι θέλει να είναι ξεχωριστό και να τραβάει πάνω του τα βλέμματα. Αγάπη για τη διασκέδαση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Αναζητά κάποιον που να μπορεί να θαυμάζει και να το θαυμάζει, θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής του άλλου, αλλιώς νιώθει δυστυχισμένο. Είναι πιστό και γενναιόδωρο στις σχέσεις του, ωστόσο αν πληγωθεί η υπερηφάνεια του και νιώσει πως δεν το σέβονται, διακόπτει χωρίς δυσκολία οποιαδήποτε σχέση. Συνήθως αυτή η θέση, φέρνει δημοτικότητα αν συντελούν και άλλοι παράγοντες στο ωροσκόπιο, πετυχημένο γάμο και κέρδη μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων. Τα αρνητικά αυτής της θέσης που πρέπει να προσέξει είναι ο εγωισμός και η αλαζονεία του.

Αφροδίτη στη Παρθένο
Το άτομο είναι εργατικό, ήρεμο και λογικό. Προσέχει το σώμα του και την υγεία του. Του αρέσει η τάξη και η καθαριότητα. Αγάπη για την λεπτομέρεια και την τελειότητα. Διαθέτει κοφτερό μυαλό και αναλυτική ικανότητα. Στον έρωτα είναι χαμηλών τόνων και αδυνατεί να εκφράσει συναισθήματα θέρμης και αγάπης. Δείχνει την αγάπη και την αφοσίωση μέσω πράξεων. Ψάχνει τον τέλειο σύντροφο, κάτι ανέφικτο, με αποτέλεσμα να απογοητεύεται. Βιώνει τον έρωτα σε πνευματικό επίπεδο και όχι σε συναισθηματικό. Αγαπά την ελευθερία του και θα προτιμήσει να μην παντρευτεί, αν δεν βρει κάποιον που να καλύπτει τις απαιτήσεις του. Αυτή η θέση, φέρνει καθυστερήσεις στα ζητήματα καρδιάς λόγω της ορθολογιστικής προσέγγισης του ατόμου απέναντι στον έρωτα.

Αφροδίτη στο Ζυγό
Ισορροπημένη, ήρεμη και γοητευτική φύση. Το άτομο διαθέτει τακτ και διπλωματία. Του αρέσει να συναναστρέφεται με κόσμο και ξέρει να δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον. Ανεπτυγμένη αισθητική αντίληψη. Αγάπη για την τέχνη, τη μουσική και τη διακόσμηση. Το ίδιο διαθέτει καλλιτεχνικά ταλέντα που πρέπει να αξιοποιούνται. Δίνει μεγάλη αξία στην συντροφικότητα. Σπάνια θα δούμε ένα άτομο με την Αφροδίτη στο Ζυγό μόνο του. Σιχαίνεται τις διαμάχες και τις αντιπαραθέσεις. Θα κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, είτε έχει δίκιο, είτε άδικο προκειμένου να μην διαταράξει τις σχέσεις του. Σε γενικές γραμμές απολαμβάνει αρμονικές και όμορφες σχέσεις. Είναι δοτικό και ζει τον έρωτα. Από αρνητικής πλευράς τείνει να είναι αναποφάσιστο, να βασίζεται στους άλλους και να αδυνατεί να υπερασπιστεί τα πιστεύω του.

Αφροδίτη στο Σκορπιό
Δυναμική και αποφασιστική προσωπικότητα. Διαθέτει επιμονή ώστε να κατακτήσει αυτό που επιθυμεί. Παθιασμένη φύση. Θέλει να ζήσει έντονους και φλογερούς έρωτες. Η φράση «όλα η τίποτα» χαρακτηρίζει απόλυτα ένα άτομο με την Αφροδίτη στο Σκορπιό. Δίνεται ολοκληρωτικά μέσα σε μια σχέση και περιμένει το ίδιο και από τον σύντροφο του. Ωστόσο αυτή η θέση κάνει το άτομο αρκετά ζηλιάρικο και κτητικό με τους ανθρώπους που αγαπά. Καχύποπτο και επιφυλακτικό. Θέλει να ελέγχει τον ερωτικό σύντροφο. Κέρδη μέσω κληρονομιάς.

Αφροδίτη στον Τοξότη
Το άτομο διαθέτει χαρούμενη, αισιόδοξη και περιπετειώδη φύση. Αγάπη για τα ταξίδια, τη μόρφωση, τη φιλοσοφία και τον αθλητισμό. Είναι ειλικρινές και ξεκάθαρο στις σχέσεις του. Δημοτικότητα και μεγάλος κύκλος γνωριμιών. Διαθέτει χιούμορ και καλοπροαίρετη διάθεση. Αγαπάει την ελευθερία του και δε δέχεται περιορισμούς. Αναζητά έναν σύντροφο με τον οποίο θα υπάρχει περισσότερο εγκεφαλική επικοινωνία παρά σωματική επαφή. Ερωτικές περιπέτειες στο εξωτερικό και πιθανός γάμος με ξένο.

Αφροδίτη στον Αιγόκερω
Συνετή, υπομονετική και φιλόδοξη προσωπικότητα. Το άτομο αντιμετωπίζει τον έρωτα με σοβαρότητα και προσοχή. Παραδοσιακό και πιστό στις σχέσεις του. Αναζητά έναν σύντροφο ο οποίος θα του παρέχει ασφάλεια. Δε εκδηλώνει εύκολα τα συναισθήματα του, δείχνοντας αδιάφορο προς τα έξω. Με τον καιρό όμως αρχίζει και εκδηλώνει περισσότερη ζεστασιά. Έλκεται από μεγαλύτερους συντρόφους ή άτομα κοινωνικά καταξιωμένα. Ο οικονομικός παράγοντας στην επιλογή του μελλοντικού συντρόφου παίζει σημαντικότατο ρόλο.

Αφροδίτη στον Υδροχόο
Αυξημένη κοινωνικότητα και πρωτοτυπία μέσα στις σχέσεις . Αυτή η θέση χαρίζει πολλές φιλίες, που μελλοντικά βοηθούν το άτομο να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Υπάρχει επιθυμία να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Στον έρωτα δύσκολα εκδηλώνει τα συναισθήματα του. Λειτουργεί εγκεφαλικά και χρειάζεται πνευματική σύνδεση, κοινές πεποιθήσεις και ένα είδος φιλικής σχέσης με το σύντροφο, ώστε να μπορέσει να μείνει στη σχέση. Μολαταύτα είναι αρκετά σταθερό, αν βρει το κατάλληλο άτομο. Δεν είναι το όνειρο του να παντρευτεί. Ίσως συγκατοικήσει αρκετές φορές στη ζωή του. Αν παντρευτεί, υπάρχουν πιθανότητες να χωρίσει ξαφνικά. Η ερωτική του ζωή σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζεται απρόβλεπτη.

Αφροδίτη στους Ιχθύς
Ευαίσθητη και φιλεύσπλαχνη φύση. Το άτομο διαθέτει ευαισθησία, ρομαντική διάθεση και μεγάλη ανάγκη να ερωτευτεί και να το ερωτευτούν. Είναι στοργικό και συμπονετικό με τους γύρω του. Στον έρωτα έχει την τάση να εξιδανικεύει τον σύντροφο του. Ερωτεύεται αυτό που υπάρχει σαν ιδέα και όχι το ίδιο το άτομο. Καταλήγει έτσι εξαπατημένο και πληγωμένο, όταν διαλύονται οι ψευδαισθήσεις και τα όνειρα. Ουσιαστικά ένα άτομο με την Αφροδίτη του στους Ιχθύς, είναι ερωτευμένο με τον έρωτα. Ψάχνει την αδερφή ψυχή του, μια πνευματική ένωση. Λόγω της έλξης του προς οτιδήποτε μυστήριο και άπιαστο, έχει την τάση να μπλέκει σε κρυφές σχέσεις. Υπάρχει πιθανότητα για παραπάνω από ένα γάμο. Πλούσια ερωτική ζωή, γεμάτη εναλλαγές.

Δείτε και τους άλλους πλανήτες:  Σελήνη | Ήλιος | Ερμής | Αφροδίτη | Άρης | Δίας | Κρόνος | Ουρανός | Ποσειδώνας | Πλούτωνας  | Χείρωνας | Λίλιθ  Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: