astropedia.gr

Η Αθηνά στα ζώδια

Η Αθηνά στα ζώδια
Η Αθηνά ήταν στη μυθολογία κόρη του θεού του Ολύμπου (οι Ρωμαίοι την αποκαλούσαν Μινέρβα) και είχε γεννηθεί από το κεφάλι του Δία. Η Αθηνά συμβολίζει τη γνώση και τη σοφία και είναι η θηλυκή εκδήλωση του θεϊκού Νου και της τέλειας διαισθητικής αντίληψης. Κυβερνά τις σχέσεις ανάμεσα σε πατέρα και κόρη και γενικότερα τις σχέσεις που υπάρχει μια μορφή ανισορροπίας και κατάχρηση δύναμης και εξουσίας. Στον χάρτη, ο αστεροειδής Αθηνά δείχνει την ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, να τα εφαρμόζουμε και να τα τροποποιούμε προσαρμόζοντας τα στη ζωή μας. Όχι πάντα, αλλά μερικές φορές ξεχωρίζει σε χάρτες που σχετίζονται με θέματα αμφιφυλοφιλίας και παρενδυτισμού ή αλλαγής φύλου.

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε από τον Heinrich Olbers στις 28 Μαρτίου το 1802 και είναι ο δεύτερος στη σειρά αστεροειδής που ανακαλύφθηκε, μετά την Δήμητρα.Δείχνει τον τρόπο που έχουμε για να μαθαίνουμε και να δημιουργούμε πνευματικά, σχετίζεται με τις Τέχνες, την πολιτική, τη θεραπεία, αλλά και με την αποξένωση, τον ανταγωνισμό και τον φόβο της επιτυχίας. Σχετίζεται επίσης με θέματα επιστήμης, γενετικής και βιοτεχνολογίας αλλά και στρατηγικής μιας και στη μυθολογία η Αθηνά ήταν θέα του πολέμου και βοήθησε με τις συμβουλές της πολλούς πολεμιστές.

Αντιπροσωπεύει τη Γυναίκα - Πολεμίστρια και την προσπάθεια να ξεφύγουν οι γυναίκες από την ανδρική, πατριαρχική εξουσία. Στην αρνητική της έκφραση, σχετίζεται με αιμομιξία, κατάχρηση και εκμετάλλευση. Ο αστεροειδής μιλάει επίσης και για το θέμα της αποδοχής και τους τρόπους που χρησιμοποιούμε για να γίνουμε αποδεκτοί είτε μέσα σε μια σχέση είτε κοινωνικά. Είναι ο αστεροειδής των'υπολογισμών', είτε αυτό έχει να κάνει με τα μαθηματικά είτε με τις δημόσιες σχέσεις. Δείχνει το αν κάποιος είναι πρόθυμος ή ικανός να κάνει αυτά που πρέπει για να ικανοποιήσει τον άλλο και σχετίζεται με την αντιληπτική ικανότητα και τη στρατηγική που ακολουθούμε συγκεντρώνοντας στοιχεία, αναλύοντας τα και τα συμπεράσματα που βγάζουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία για τις καταστάσεις και τα πρόσωπα που μας περιβάλλουν και μας αφορούν.


Αθηνά στον Κριό

Με την Αθηνά στον Κριό είστε άτομα με έντονη και γρήγορη εγκεφαλική ενέργεια που προσπαθείτε και βρίσκετε άμεσα και γρήγορα λύσεις στα θέματα που σας απασχολούν. Σας αρέσει ο ανταγωνισμός και η μάχη. Είστε άτομα που εφευρίσκετε τρόπους και ανανεώνετε το σκεπτικό σας συνεχώς. Έχετε τον τρόπο να κινητοποιείτε την ζωτική ενέργεια των άλλων και ξέρετε πώς να δίνετε μάχες, πώς να εμπνέετε τους άλλους και πώς να κινηθείτε ώστε να παράγετε ένα δημιουργικό, ακόμη και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Σε οτιδήποτε και αν κάνετε είστε πάντα πρωτοπόροι και η θέση αυτή του αστεροειδούς είναι πολύ καλή για καλλιτέχνες, αθλητές και άτομα που ασχολούνται με τη θεραπεία και κυρίως με τη ομοιοπαθητική.

Αθηνά στον Ταύρο
Η Αθηνά στον Ταύρο αποκτά τις πληροφορίες της μέσα από τις αισθήσεις και τα άτομα με αυτή τη θέση του αστεροειδούς έχουν την ικανότητα να θεραπεύουν χρησιμοποιώντας τα χέρια τους. Λειτουργούν πολύ καλά και βρίσκουν απαντήσεις ή λαμβάνουν καθοδήγηση και έμπνευση μέσα από τα χρώματα, τα σχήματα και την υφή και μπορούν να δημιουργήσουν μέχρι και έργα τέχνης χρησιμοποιώντας τα παραπάνω. Έχουν περιβαλλοντολογικές ανησυχίες και βασίζονται πολύ στην κοινή λογική για να πάρουν τις αποφάσεις τους. Μπορούν να παραμείνουν πιστοί σε μια ιδέα για πολύ καιρό και να προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις χωρίς να τα παρατάνε γρήγορα και να απελπίζονται και το μυαλό τους λειτουργεί καλύτερα όταν το στομάχι τους είναι γεμάτο.

Αθηνά στους Διδύμους
Τα άτομα με την Αθηνά στους Διδύμους βλέπουν τον κόσμο μέσα από το βασίλειο των λέξεων. Οι λέξεις μπορούν να έχουν θεραπευτική δύναμη και αυτό λειτουργεί αμφίδρομα γι’ αυτά τα άτομα, θεραπεύουν δηλαδή μέσα από τον λόγο τους αλλά και θεραπεύονται από αυτά που ακούνε. Πρόκειται για άτομα που μπορούν να αναλύσουν τα συναισθήματά τους και να τα μεταμορφώσουν σε εικόνες και λέξεις, σε ποιήματα και κείμενα. Είναι επίσης άτομα που μπορούν πολύ εύκολα να μπουν σε διαδικασίες λεκτικής αναμέτρησης και τους βγαίνει πολύ φυσικά να τσακώνονται Μπορούν, και συνήθως το κάνουν, να ασχολούνται ταυτόχρονα με περισσότερα από δύο θέματα μιας και κάτι τέτοιο τους κάνει να αισθάνονται ζωντανοί και όταν έχουν ένα μόνο θέμα να τους απασχολεί νοιώθουν ότι δεν υπάρχει νόημα και πλήττουν. Οι λέξεις έχουν πολλά νοήματα και τα παιχνίδια με τις λέξεις τους αρέσουν. Είναι άτομα που μπορεί να ασχοληθούν και με μορφές θεραπείας που σχετίζονται με τον λόγο όπως λογοθεραπεία και ύπνωση.

Αθηνά στον Καρκίνο
Τα άτομα με την Αθηνά στον Καρκίνο βλέπουν τα πράγματα μέσα από ένα συναισθηματικό πρίσμα. Επηρεάζουν και επηρεάζονται από τα συναισθήματα και μπορούν να παρέχουν στο περιβάλλον τους  αλλά και στον εαυτό τους την κάλυψη των βασικών αναγκών για ασφάλεια και άνεση. Είναι πολύ καλοί οικοδεσπότες και υπερασπίζονται μέχρι θανάτου την οικογένεια και το σπιτικό τους. Αναμειγνύονται με ομάδες που έχουν να κάνουν με παιδιά, ηλικιωμένους και γενικότερα με οποιονδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Είναι άτομα που συντονίζονται έντονα με τους άλλους σε τέτοιο βαθμό ώστε είναι σαν να διαβάζουν τη σκέψη του άλλου. Πολλοί με τον αστεροειδή σε αυτό το ζώδιο γίνονται έξοχοι θεραπευτές ή ασχολούνται με εργασίες που έχουν να κάνουν με φροντίδα  Η φιλοξενία είναι βασικό κομμάτι της προσωπικότητάς τους και η ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη είναι η δύναμή τους.

Αθηνά στον Λέοντα
Τα άτομα με Αθηνά στον Λέοντα είναι άνθρωποι που βλέπουν τη ζωή σαν ένα ζωγραφικό πίνακα, έναν καμβά πάνω στον οποίο βάζουν οι ίδιοι τις πινελιές τους δημιουργώντας έτσι το δικό τους όραμα και τη δική τους εικόνα για τη ζωή. Είναι πολύ δημιουργικά άτομα και όντως η Τέχνη με οποιαδήποτε μορφή της λειτουργεί θεραπευτικά επάνω τους, ειδικότερα όμως το θέατρο και ο χορός. Μπορούν να μετατρέψουν μια ερωτική σχέση κυριολεκτικά σε θεατρικό έργο και πάντα υπάρχει το καλλιτεχνικό τους βλέμμα επάνω στα πράγματα και στις καταστάσεις που ζουν. Μερικές φορές μπορεί και να το παρακάνουν όμως, όταν ο αστεροειδής δέχεται άσχημες όψεις στον χάρτη τους, και τότε οι εκδηλώσεις τους είναι υπερβολικά θεατρινίστικες , ζητώντας έντονα την προσοχή, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εγωιστική δράση και αποξένωση ουσιαστικά από τους ανθρώπους γύρω τους. Όπως και να έχει πάντως είναι άτομα που πάντα βρίσκονται με θετικό ή αρνητικό τρόπο στο μάτι του κυκλώνα και στην επικαιρότητα.

Αθηνά στην Παρθένο
Η θέση της Αθηνάς στην Παρθένο είναι αρκετά ισχυρή και κάνει το άτομο να αντιλαμβάνεται αναλυτικά τα πάντα. Έχουν την ικανότητα να απομονώνουν τα στοιχεία που συνθέτουν μια κατάσταση και να τα διαχωρίζουν από τη γενική εικόνα και έτσι μπορούν να εκτιμούν σωστά αν και ίσως λίγο ψυχρά τις καταστάσεις και να καταλήγουν σε πολύ ασφαλή και λογικά συμπεράσματα. Είναι άτομα που θα ευνοηθούν αρκετά αν ασχοληθούν με τη γιόγκα ή τα βότανα και αν μάθουν περισσότερα γύρω από θέματα σωστής διατροφής. Ο συνδυασμός του αστεροειδούς με το ζώδιο είναι πρακτικός συνδυασμός και μπορεί να εκδηλώσει δημιουργικότητα μέσα από αγγειοπλαστική, κέντημα, ξυλογλυπτική ή προγραμματισμό υπολογιστών. Τα άτομα με αυτή τη θέση βρίσκονται συνήθως σε εργασίες που ασκούν κάποια μορφή ελέγχου και έχουν την ικανότητα να διακρίνουν ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες, κάτι που χρησιμοποιούν για να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των άλλων αλλά και τα δικά τους. Είναι εξαιρετικοί σύμβουλοι.

Αθηνά στον Ζυγό
Η Αθηνά στον Ζυγό αναζητά την αρμονία και την ισορροπία μέσα στη ζωή και μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις. Τα άτομα με αυτή τη θέση έχουν την ικανότητα να δημιουργούν αποτελεσματικά και με επιτυχία μέσα από το γραφικό ντιζάιν, τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και τη μόδα. Πιστεύουν πολύ στην αξία και στη δύναμη  της δικαιοσύνης και της διπλωματίας και κινούνται όταν χρειαστεί πάντα μέσα από νομικές οδούς ειδικά μάλιστα αν ο αστεροειδής δέχεται δυσαρμονικές όψεις. Γενικότερα όμως, είναι άτομα που μπορούν να φέρνουν ισορροπία και να εναρμονίζουν τους αντίθετους πόλους και τα άκρα. Κινούνται άνετα μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο και τους απασχολεί η κοινωνική δομή και οι εξελίξεις. Τους αρέσει η τέχνη και βρίσκουν πάντα λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Αθηνά στον Σκορπιό
Τα άτομα με Αθηνά στον Σκορπιό έχουν την ικανότητα να βλέπουν πίσω από τα πράγματα και τις καταστάσεις και να διακρίνουν την ουσία κάτω από την επιφάνεια. Η ικανότητά τους αυτή να φτάνουν στη ρίζα του προβλήματος τους κάνει πολύ καλούς θεραπευτές και μπορούν να βοηθήσουν το περιβάλλον τους να εναρμονιστεί με την αλήθεια. Ελκύονται πολύ από την εικόνα και μαγνητίζονται από πίνακες, συμβολικές παραστάσεις και τον σουρεαλισμό. Είναι άνθρωποι που φαίνεται να μην έχουν ίχνος φόβου, πέφτουν με τα μούτρα σε οποιαδήποτε μάχη και μερικές φορές δεν έχουν καν την αίσθηση του κινδύνου. Κινούνται με αριστοτεχνικό τρόπο όσο αφορά τη στρατηγική που εφαρμόζουν, είναι πολύ ικανοί να μαθαίνουν μυστικά και όσο περισσότερο δύσκολο είναι ένα πρόβλημα και όσο περισσότερο μυστήριο υπάρχει τόσο περισσότερο ασχολούνται με αυτό. Η διορατικότητά τους τούς βοηθά στο να επωφελούνται ορισμένων καταστάσεων και να κερδίζουν ακόμη και υλικά

Αθηνά στον Τοξότη
Τα άτομα με την Αθηνά στον Τοξότη έχουν την ικανότητα να βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα και να αντιλαμβάνονται το βαθύτερο νόημα πέρα από τα καθημερινά πράγματα. Είναι πολύ καλοί με τις λειτουργίες του μυαλού και της γρήγορης επεξεργασίας των δεδομένων. Με τον τρόπο τους μεταστοιχειώνουν στην καθημερινότητά τους στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες και δίνουν έμφαση στη μοναδικότητα του χαρακτήρα τους. Είναι υπέρμαχοι της αλήθειας και την υπερασπίζονται σε κάθε ευκαιρία που βλέπουν ότι κάποιος αδικείται. Η ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται αλλά και να κατανοούν μεγαλύτερα μοτίβα σκέψεις και δράσης τους κάνει πολύ καλούς στη διδασκαλία και στην παροχή συμβουλών σε άτομα με διευθυντικές ή/και ηγετικές θέσεις.

Αθηνά στον Αιγόκερω
Τα άτομα με Αθηνά στον Αιγόκερω έχουν την ικανότητα να διαβλέπουν την υποδομή κάθε σχηματισμού και κάθε κατάστασης. Το μυαλό τους λειτουργεί βγάζοντας ακτινογραφίες μιας κατάστασης και βλέπουν καθαρά τον σκελετό που βαστάζει κάθε οικοδόμημα. Είναι άτομα που μπορεί να επιτύχουν λοιπόν σε επαγγέλματα όπως οδοντοτεχνίτες, χειροπράκτες, αρχιτέκτονες και γλύπτες. Είναι άτομα που έχουν την ανάγκη να δημιουργούν ένα καλούπι για να μπορέσουν να διοχετεύσουν τη δημιουργική τους ενέργεια και έχουν την ικανότητα να βρίσκονται πάντα στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Έχουν την ανάγκη να βρίσκονται πάντα σε θέση εξουσίας και να ελέγχουν τις καταστάσεις και πάντα είναι με το μέρος του νόμου και της τάξης. Είναι πολύ καλοί στο να οργανώνουν και να σχεδιάζουν.

Αθηνά στον Υδροχόο
Τα άτομα με την Αθηνά τοποθετημένη στον Υδροχόο είναι προσανατολισμένα στο μέλλον και βλέπουν παντού προοπτικές και ευκαιρίες για εξέλιξη και αλλαγή. Είναι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν κάτι νέο και καινούργιο, κάτι που να ανανεώνει και να δημιουργεί υπερδιέγερση και θετική ένταση. Μπορεί να εστιάσουν την δημιουργικότητά τους στους υπολογιστές, στην επιστημονική φαντασία ή σε πρωτοποριακά είδη μουσικής. Είναι πάντα άτομα προχωρημένα, μπροστά από την εποχή τους και αν ασχοληθούν με την τέχνη θα είναι σίγουρα με μια μορφή εναλλακτική. Η σκέψη τους είναι επαναστατική και  υπερασπίζονται τους ανθρώπους και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι καλοί στο να οργανώνουν διαμαρτυρίες από το μηδέν και σε ατομικό επίπεδο είναι άτομα που φλερτάρουν ανάμεσα στην τρέλα και την ιδιοφυία. Βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους με τους πλέον ανορθόδοξους τρόπους.
 
Αθηνά στους Ιχθύς
Τα άτομα με Αθηνά στους Ιχθύς είναι με το ένα πόδι στην πραγματικότητα και με το άλλο στη φαντασία. Ελκύονται πολύ από το μεταφυσικό, το μυστικιστικό και το υπερβατικό. Τους αρέσει να μεταφράζουν και να μετατρέπουν την πραγματικότητα σε κάτι άλλο που είναι λιγότερο λογικό και περισσότερο παραμυθένιο. Είναι υπέρμαχοι της μη-βίας και γενικότερα προτιμούν και επιλέγουν ειρηνικούς τρόπους για να επιλύσουν τα προβλήματά τους  Διατίθενται να θυσιάσουν τον εαυτό τους για το γενικό καλό αλλά και για έναν συγκεκριμένο σκοπό που μιλάει βαθύτερα στο μυαλό και την ψυχή τους. Είναι άνθρωποι πονόψυχοι και θα ήθελαν, αν μπορούσαν, να θεραπεύσουν ολόκληρο τον πλανήτη.Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: