astropedia.gr

Ο αστρολογικός ουρανός στις 14 Φεβρουαρίου

Ο αστρολογικός ουρανός στις 14 Φεβρουαρίου
14η Φεβρουαρίου! Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή αλλιώς η περιβόητη γιορτή των ερωτευμένων..Νιώθεις την ανάγκη να γιορτάσεις ως ερωτευμένος; Αν δεν είσαι ερωτευμένος, πώς αντιδράς όταν γύρω σου οι περισσότεροι γιορτάζουν τον έρωτά τους;

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ή αλλιώς η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει και οι περισσότεροι από εμάς (είτε είμαστε ελεύθεροι είτε δεσμευμένοι) όλο και κάτι έχουμε κανονίσει για τη συγκεκριμένη βραδιά, λιγότερο ή περισσότερο σύνθετο! Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία ιδιαίτερη ημέρα η οποία είναι τόσο «θερμή» παρόλο που –ημερολογιακά τουλάχιστον- βρίσκεται μέσα στην καρδιά του Χειμώνα. Κάποιοι σιχαίνονται τη συγκεκριμένη εορτή καθώς τη θεωρούν καθαρά εμπορική και την αποκαλούν εορτή των ανθοπώλων, των ζαχαροπλαστών και των κοσμηματοπώλων.

Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν δίκιο ή άδικο, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (και όχι μόνο) φιγουράρουν οι ανθοδέσμες, τα τριαντάφυλλα, οι σοκολατένιες καρδιές, οι κάρτες με τις αφιερώσεις και τα τρυφερά λόγια και τα κοσμήματα σε σχήμα καρδιάς. Οι δρόμοι κυριολεκτικά «κατακλύζονται» από ζευγάρια (νόμιμα ως επί το πλείστον) πιασμένα χέρι-χέρι αλλά ενίοτε και από «μπακουροπαρέες» που προσπαθούν με τον τρόπο τους να επαναστατήσουν ενάντια στο γενικότερο κλίμα της ημέρας και να περάσουν το δικό τους μήνυμα: «Περνάμε μια χαρά και μόνοι μας!»…

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και μια σύντομη ιστορική αναδρομή

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει μάλλον παγκόσμια εμβέλεια, είναι εκείνη της 14ης Φεβρουαρίου και, βέβαια, δεν είναι μια κινητή εορτή.  Ειδικότερα, πρόκειται για μια ημέρα η οποία εορτάζεται από αρκετές χώρες του πλανήτη, παρόλο που δεν είναι ημέρα αργίας.

Η 14η Φεβρουαρίου αρχικά καθιερώθηκε στη βάση του λειτουργικού εορτασμού ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων οι οποίοι ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Μια σειρά από ιστορίες μαρτυρίων, λοιπόν, γεννήθηκε για διάφορους Βαλεντίνους. Οι προαναφερθείσες ιστορίες έλαβαν χώρα στις 14/2 και μετέπειτα προστέθηκαν στους βίους των αγίων. Σε σχέση, δε, με τον Άγιο Βαλεντίνο της Ρώμης, αναφέρεται ότι φυλακίστηκε διότι συνήθιζε να παντρεύει στρατιώτες στους οποίους είχε απαγορευτεί να παντρευτούν Χριστιανές, δεδομένου ότι ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό κατά τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Βάσει του θρύλου, κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, ο Άγιος Βαλεντίνος θεράπευσε την κόρη του Αστέριου, που ήταν ο φύλακάς του. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, λίγο πριν εκτελεστεί της άφησε ένα γράμμα στο οποίο υπέγραψε ως «ο Βαλεντίνος σου». Στη σημερινή εποχή, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί μια επίσημη εορτή τόσο στην Αγγλικανική Κοινότητα όσο και στη Λουθηρανική Εκκλησία.

Στα χρόνια του ύστερου Μεσαίωνα, η εν λόγω ημέρα συνδέθηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ, καθώς κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είχε αρχίσει να ακμάζει η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα στη Μεγάλη Βρετανία, η συγκεκριμένη εορτή εξελίχθηκε σε αφορμή ή περίσταση μέσω της οποίας οι ερωτευμένοι έβρισκαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους προσφέροντας λουλούδια, ευχητήριες κάρτες ή άλλα δώρα. Στη Γηραιά Ήπειρο, κλειδιά του Αγίου Βαλεντίνου δίνονταν στους εραστές ως ένα σύμβολο ρομαντικής διάθεσης καθώς και ως μια πρόσκληση προκειμένου να «ξεκλειδωθεί η καρδιά τους». Επιπλέον, αντίστοιχα κλειδιά δίνονταν και στα παιδιά, προκειμένου να αποδιώξουν από κοντά τους την περίφημη «νόσο του αγίου Βαλεντίνου». Ως γνωστόν, κατά τον 19ο αιώνα οι χειρόγραφες κάρτες έδωσαν τη θέση τους σε πιο εξελιγμένες, υψηλής τεχνολογίας και μαζικής παραγωγής ευχητήριες κάρτες.

Ο αστρολογικός ουρανός στις 14 Φεβρουαρίου 2019


Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στον αστρολογικό ουρανό της 14ης Φεβρουαρίου 2019, ώρα 21:00…όπου θα αρχίσουν οι πρώτες βραδινές έξοδοι..Πρόκειται για μια άκρως «αέρινη» βραδιά, καθώς ο Ήλιος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, ο ωροσκόπος (στην Ελλάδα) στο ζώδιο του Ζυγού και η Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων! Ως εκ τούτου, η ανάγκη μας για επικοινωνία θα βρίσκεται, αναμφίβολα, στο προσκήνιο. Με ωροσκόπο στον Ζυγό, η συντροφική μας διάθεση θα είναι αυξημένη και όλοι θα επηρεαστούμε από την αύρα της βραδιάς, είτε είμαστε σε σχέση είτε όχι! Αν είμαστε μόνοι, στιγμιαία θα ζηλέψουμε βλέποντας γύρω μας ερωτευμένα ζευγαράκια και θα αναπολήσουμε παρελθοντικές μας σχέσεις. Αν είμαστε δεσμευμένοι, θα νιώσουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με το ταίρι μας και θα πραγματοποιήσουμε μαζί του διάφορες συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης.

Η επιθυμία μας για επικοινωνία επιβεβαιώνεται και από την αντίθεση Σελήνης-Δία, η οποία πραγματοποιείται στα ζώδια των Διδύμων και του Τοξότη και στον άξονα 9ου-3ου! Εξάλλου, μέσα στον 9ο και στο ζώδιο των Διδύμων θα βρίσκονται την ίδια στιγμή και ο Κλήρος της Τύχης καθώς και ο αστεροειδής του γάμου και της συντροφικότητας (Ήρα)! Στο δε 3ο οίκο θα βρίσκεται, επίσης, ο αστεροειδής Δήμητρα… Δες περισσότερα για αυτούς τους αστεροειδείς

Οι συζητήσεις που θα λάβουν χώρα θα είναι μάλλον πιο ψαγμένες (ίσως και κουλτουριάρικες) και θα χαρακτηρίζονται από πολυποίκιλη θεματολογία! Για τα ζευγαράκια, βέβαια, δε θα λείπει και το ρομαντικό στοιχείο! Άλλωστε, κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα σχηματίζεται όψη τετραγώνου μεταξύ Σελήνης-Ποσειδώνα, ο Ερμής θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων και ο Ήλιος θα βρίσκεται στον 5ο οίκο και, μάλιστα, σε σύνοδο με την πλανεύτρα και μαγνητική Λίλιθ! Η ατμόσφαιρα θα περιλαμβάνει ερωτισμό και μυστήριο και οι θηλυκές παρουσίες θα κλέψουν την παράσταση, με τη σαγήνη που θα εκπέμπουν. Δες περισσότερα για την Μαύρη Σελήνη

Εδώ, βέβαια, θα ήθελα την προσοχή σας, γιατί η αντίθεση Σελήνης-Δία μπορεί να δείχνει και μια ροπή στις υπερβολές, οπότε μην το παρακάνετε με το φαγητό όσοι είστε κοιλιόδουλοι, καθώς το ζητούμενο της βραδιάς δεν είναι το χορτάτο στομάχι αλλά…κάτι άλλο! Το δε τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα δείχνει συναισθηματική σύγχυση, πιθανές αυταπάτες αλλά και ροπή σε εξιδανικεύσεις και μυθοποιήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους φέρνουν (κατά κανόνα) απογοητεύσεις. Από την άλλη, ο Ερμής θα βρίσκεται στον 6ο οίκο (μαζί με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα) ενώ ο Βόρειος Δεσμός θα βρίσκεται στο ζενίθ του χάρτη! Μοιραία και αναπόφευκτα θα γίνουν και συζητήσεις που θα σχετίζονται με τα επαγγελματικά ζητήματα του ζευγαριού! Όμως, ξαναλέω…ας μην το παρακάνουμε…το ζητούμενό μας ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ο έρωτας και το ρομάντζο, όχι η προαγωγή ούτε η αύξηση που δε μας δίνει ο εργοδότης μας!

Ευτυχώς, ο ωροσκόπος της βραδιάς, όπως ήδη αναφέρθηκε, θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού, σε δεκανό που κυβερνάται από την Αφροδίτη και σε δωδεκατημόριο Σκορπιού (που κυβερνάται από τον Πλούτωνα)! Ως εκ τούτου, θα έρθει στην επιφάνεια η ανάγκη μας για μια ουσιαστική, στενή και δεσμευτική σχέση, καθώς ο,τιδήποτε φιλελεύθερο ή επιφανειακό τελικά μας δημιουργεί ανασφάλεια. Παρ’ όλα αυτά, με Ήλιο στον 5ο, θα θελήσουμε να νιώσουμε το πάθος και τη φλόγα που νιώθαμε κατά τη διάρκεια των εφηβικών μας χρόνων. Δεν αρκούν, δηλαδή, η συντροφικότητα και η ψυχοσωματική ένωση, χρειάζεται επίσης και ο ενθουσιασμός.

Η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας, που είναι οι κυβερνήτες της ζωδιακής θέσης του ωροσκόπου, του δεκανού του και του δωδεκατημορίου του, βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερω και στο ναδίρ του χάρτη της συγκεκριμένης βραδιάς. Έτσι, πολλοί από εμάς θα προτιμήσουμε να μείνουμε μέσα ή να συνεχίσουμε τη βραδιά στο σπίτι, όπου θα μπορούσαν να ακολουθήσουν πολλές εκπλήξεις…από ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών μέχρι μια παθιασμένη σεξουαλική συνεύρεση.

Φέτος, οι ανάγκες μας αναμένεται να είναι πιο απλές και παραδοσιακές. Παρουσιάζουν ενδιαφέρον μέχρι ένα σημείο τα πάρτυ και οι κοσμικές εκδηλώσεις αλλά αν η συνέχεια δεν περιλαμβάνει ιδιωτικότητα, η βραδιά τελικά θα αποδειχθεί βαρετή. Συν τοις άλλοις, δεν αποκλείεται (ειδικά στα πιο πρόσφατα και «φρέσκα» ζευγαράκια) να υπάρξει κάποιο είδος συστολής ή δυσκολίας στην οποιαδήποτε συναισθηματική έκφραση, δεδομένης της παρουσίας του κακεργέτη Κρόνου στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Πλούτωνα και μέσα στον 4ο οίκο. Παρ’ όλα αυτά, ο Άρης στον Ταύρο και στον 8ο υπόσχεται έντονες σεξουαλικές ορμές και πρωτόγονες επιθυμίες. Μάλιστα, η σύνοδος του Άρη (κυβερνήτη του 8ου) με τον Ουρανό (κυβερνήτη του 5ου) από την 29η και αναιρετική μοίρα του Κριού δείχνει και μια αβυσσαλέα επιθυμία για σεξουαλικό πειραματισμό. Ωστόσο, είναι πιθανό αυτός ο πειραματισμός να μη λάβει ποτέ χώρα ή να μείνει ανολοκλήρωτος και μισοτελειωμένος, είτε λόγω υπερβολικής πίεσης από τη μία μεριά είτε λόγω συστολής ή ακόμη και στρατηγικής από τη μεριά των κοριτσιών, που θα προσπαθήσουν να…φανούν κυρίες με τα όλα τους, εγκρατείς και αξιοπρεπείς.

Στο σημείο αυτό, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι η παρουσία του Πλούτωνα και του Νότιου Δεσμού στον 4ο οίκο μπορεί να μας βάλει στη διαδικασία συγκρίσεων με πρώην εραστές, ερωμένες ή συντρόφους! Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μπλοκάρει το ταίρι μας και, τελικά, να καταστρέψει την ειδυλλιακή κατά τ’ άλλα βραδιά! Ας μην αφήσουμε, λοιπόν, τυχόν εμμονές ή προσκολλήσεις σε παρελθοντικές καταστάσεις να μας κρατήσουν στάσιμους και να παρεμποδίσουν τη συναισθηματική μας εξέλιξη. Διότι κάτι ο Χείρωνας βρίσκεται σε σύνοδο με την ακμή του 7ου οίκου και καραδοκεί για να μας προκαλέσει συναισθηματική ανεπάρκεια καθώς και ένα αίσθημα ανικανοποίητου.

Ποιοι είναι, όμως, οι πιο ευνοημένοι της ημέρας;
 
Θεωρητικά, όλοι θα μπορούσαμε να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά ερωτευμένων, αρκεί να το επιτρέπει το γενέθλιο ωροσκόπιό μας, αρκεί να αφεθούμε στη μαγεία της εν λόγω γιορτής και αρκεί να τοποθετήσουμε τα προβλήματά μας στο περιθώριο. Ωστόσο, αυτοί που, σε γενικές γραμμές, μοιάζουν να ευνοούνται περισσότερο από τον αστρολογικό ουρανό της βραδιάς είναι οι εξής:
 • Οι Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί κοντά στην Πρωτοχρονιά
 • Οι Υδροχόοι που γεννήθηκαν μετά τις 25 Ιανουαρίου
 • Οι Ιχθύες που γεννήθηκαν κατά τις πρώτες 5 ημέρες του ζωδίου
 • Όλοι σχεδόν οι Κριοί και όλοι σχεδόν οι Ζυγοί (λιγότερο ίσως αυτοί που έχουν γεννηθεί γύρω στις 6 Απριλίου και γύρω στις 9 Οκτωβρίου αντίστοιχα)
 • Οι Ταύροι των πρώτων ημερών, αν ελέγξουν τα νεύρα και τον παρορμητισμό τους
 • Οι Σκορπιοί που έχουν γεννηθεί γύρω στις 3-8 Νοεμβρίου
 • Οι Δίδυμοι που γεννήθηκαν μεταξύ 10 και 15 Ιουνίου
 • Οι Παρθένοι που γεννήθηκαν μεταξύ 30/8 και 4/9
 • Οι Δίδυμοι που γεννήθηκαν γύρω στις 22 Μαΐου
 • Οι Καρκίνοι που έχουν γεννηθεί γύρω στις 22-23 Ιουνίου
 • Οι Καρκίνοι που έχουν γεννηθεί γύρω στις 16-19 Ιουλίου
 • Οι Λέοντες που γεννήθηκαν μεταξύ 9 και 12 Αυγούστου
 • Οι Τοξότες που γεννήθηκαν μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου (αν καταφέρουν να «τιθασεύσουν» τον μεταβλητό ψυχικό τους κόσμο και την τάση τους να είναι κυκλοθυμικοί)
Με τους ελεύθερους τι γίνεται; Πώς θα περάσουν τη βραδιά των ερωτευμένων;

Κι όμως, αυτοί θα περάσουν σε γενικές γραμμές καλύτερα! Με τον κυβερνήτη του 11ου (Ήλιο) στον 5ο προβλέπεται άφθονο γέλιο με φίλους!
Αγαπημένα μου μπακουράκια (με την καλή έννοια…άλλωστε εσείς μπορεί να είστε τελικά οι πιο τυχεροί)…θα ξεκινήσετε ίσως με μια βόλτα στους δρόμους για να χαβαλεδιάσετε με τα μέλια των ερωτευμένων και θα καταλήξετε σε κάποιο σπίτι (βλέπε Αφροδίτη στον 4ο οίκο), όπου θα πιείτε, θα παίξετε χαρτάκι ή επιτραπέζια, ενώ δεν αποκλείεται να παραγγείλετε φαγητό και να απολαύσετε από κοινού μία ενδιαφέρουσα ταινία στο Netflix!

Είναι, μάλιστα, πιθανό να σας τη δώσει λόγω της ημέρας και να προσπαθήσετε να «νικήσετε» τη μοναξιά σας, ψάχνοντας ερωτική παρηγοριά στο πρόσωπο κάποιου φίλου! Εδώ τα πράγματα θα θυμίζουν ρώσικη ρουλέτα, καθώς μπορεί να φάτε μια ανεπανάληπτη χυλόπιτα, την οποία θα φυσάτε και δεν θα κρυώνει!!! Μπορεί, όμως, το φιλικό σας πρόσωπο τελικά  να ανταποκριθεί στο ερωτικό σας κάλεσμα ή ακόμη και να κάνει εκείνο την πρώτη κίνηση! Οκ μέχρι εδώ…θα καλυφθούν οι βιολογικές σας ανάγκες, θα βιώσετε μια στιγμιαία ηδονή! Μετά, όμως, τι γίνεται; Τι θα υπερισχύσει, η φιλία ή ο έρωτας; Ή μήπως θα ξεκόψετε τελείως λόγω αμηχανίας; Έχετε δει την ταινία «When Harry Met Sally»; Μάλλον, ήρθε η ώρα να τη δείτε! Πιστέψτε με, είναι βγαλμένη από την αληθινή ζωή! Άτιμε Υδροχόοε στην ακμή του 5ου, άτιμε Λέοντα στην ακμή του 11ου!

Υπάρχει και το ακραίο σενάριο να βγείτε φιλικά με κάποιον πρώην ερωτικό σύντροφο! Η απόλυτη ξενέρα όταν ο έρωτας μετατρέπεται σε φιλία, ε; Flames to dust, lovers to friends, why do all good things come to an end…που τραγουδούσε κάποτε και η Nelly Furtado! Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι κι αυτή η δήθεν φιλική έξοδος είναι το πρόσχημα για το παθιασμένο σεξ που πρόκειται να ακολουθήσει; Εσείς ξέρετε καλύτερα, αμετανόητοι εργένηδες φίλοι μου! Όμως, λύστε μου μια απορία: Αν ραγίσει μία φορά το γυαλί, ξανακολλάει; Η απάντηση δική σας! Πάμε, λοιπόν, παρακάτω…καθώς υπάρχει ένα τελευταίο σενάριο για εσάς, το οποίο είναι…πραγματικά καυτό!!!

Ο Υδροχόος στην ακμή του 5ου, σε συνδυασμό με τον Ουρανό (που είναι ο κυβερνήτης του 5ου) σχεδόν επάνω στην ακμή του 8ου και σε σύνοδο με τον Άρη, μπορεί να φέρει και blind date, το οποίο θα προκύψει από τα social media. Αν με ρωτήσετε από πού ακριβώς θα προκύψει το ραντεβουδάκι, κοινώς από το Instagram ή από το Facebook, θα σας απαντήσω ότι δε γνωρίζω. Αν με ρωτήσετε, όμως, πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτό το τυφλό ραντεβού, θα σας απαντούσα χωρίς δεύτερη σκέψη: Μα σε ένα αξέχαστο και ερωτικότατο one night stand βέβαια! Δε θέλω να ντρέπεστε όμως! Οι εποχές κατά τις οποίες το one night stand θεωρείτο ταμπού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…ευτυχώς! Κι έτσι, το one night stand εντελώς απενοχοποιημένα εξελίσσεται σε…many nights stand!

Happy Valentine's Day σε όλους! Love is in the air!
Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: