astropedia.gr

Ο Δίας στον Σκορπιό

Ο Δίας στον Σκορπιό
Ο Δίας στον Σκορπιό από τον Athan

Το διάστημα παραμονής του Δία στον Ζυγό ολοκληρώθηκε και τώρα ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος εισέρχεται στον Σκορπιό. Η είσοδος και η αρχή της διέλευσης γίνεται στις 10 Οκτωβρίου 2017 και ο πλανήτης θα παραμείνει στον Σκορπιό μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018. Από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και τις αρχές Ιουλίου 2018 ο Δίας θα είναι ανάδρομος, χωρίς να βγει όμως από τον Σκορπιό.

Οι διελεύσεις του Δία
Ο Δίας είναι ο πλανήτης της ανάπτυξης και της επέκτασης των οριζόντων. Είναι ο μεγάλος ευεργέτης των πλανητών και οι διελεύσεις του δείχνουν τους τομείς της ζωής μας όπου θα αναπτυχθούμε περισσότερο και θα έχουμε επιτυχία και τα μεγαλύτερα οφέλη. Κάθε χρόνο ο Δίας ολοκληρώνει το πέρασμά του από ένα ζώδιο του ζωδιακού, παραμένοντας περίπου 13 μήνες σε κάθε ζώδιο και κάθε δώδεκα χρόνια κάνει έναν κύκλο ολόκληρου του ζωδιακού, φτάνοντας στην θέση που είχε την στιγμή που γεννηθήκαμε (επιστροφή Δία).

Με την ετήσια διέλευσή του ο Δίας παραμένει σε έναν οίκο του γενέθλιου χάρτη μας και συνεισφέρει στην επέκταση και στην ανάπτυξή μας μέσα από τα θέματα που ελέγχει ο οίκος της διέλευσης στον ατομικό μας χάρτη και φυσικά μέσα από τις συνόδους που κάνει με τους γενέθλιους πλανήτες που συναντά μέσα στον οίκο ή με τις όψεις που κάνει με τους πλανήτες του χάρτη μας. Αυτή η ανάπτυξη γίνεται με διαφορετικό τρόπο από τον τρόπο που μας προτείνει ο φίλος του Δία, ο Κρόνος.

Η διέλευση του Δία γενικότερα επεκτείνει οτιδήποτε αγγίζει. Επιδρά όμως και αναπτύσσει αυτό που ήδη υπάρχει στον χάρτη μας και αυτό που ήδη έχουμε συνειδητοποιήσει και αντιληφθεί εμείς. Δεν θα αλλάξει την φύση μας ούτε θα φέρει γεγονότα από το πουθενά, θα ευνοήσει και θα αναπτύξει αυτό για το οποίο ήδη εμείς έχουμε δουλέψει. Έχοντας σαν βασική του λειτουργία την επέκταση θα επεκτείνει και θα κάνει να μεγαλώσει αυτό που συναντά, ακόμη και αν αυτό σημαίνει τα προβλήματά μας ή τα αρνητικά στοιχεία που δεν έχουμε αντιληφθεί ή που τα έχουμε κρύψει κάτω από το χαλάκι. Αν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε δουλέψει με τον εαυτό μας, τους βαθύτερους φόβους μας και τα αρνητικά μοτίβα συμπεριφοράς, τότε ο Δίας δεν θα κάνει από μόνος του το θαύμα του.

Οι άνθρωποι είμαστε σύνθετοι μηχανισμοί και τα δύο αρχέτυπα, το αρχέτυπο της ευχαρίστησης (Δίας) και το αρχέτυπο του καθήκοντος (Κρόνος), χρειάζεται να αναμειχθούν και να συγκεραστούν στην ζωή μας και στην προσωπικότητά μας στις σωστές δόσεις, γιατί η έλλειψη ή η υπερβολή του ενός εις βάρος του άλλου δημιουργεί ανισορροπίες και προβλήματα. Ως άνθρωποι έχουμε την ανάγκη και των δύο για να είμαστε αισιόδοξοι, με αυτοπεποίθηση, στόχους και όραμα και ταυτόχρονα παραγωγικοί, ρεαλιστές και δημιουργικοί, ώστε να έχουμε επιτυχία στις υποθέσεις μας.

Είναι χρήσιμο λοιπόν να εξετάσουμε συγκριτικά την διέλευση του Δία με αυτή του Κρόνου από τον γενέθλιο χάρτη μας και μέσα από την σχέση τους να συμπεράνουμε σε ποιόν τομέα της ζωής μας λείπει η ισορροπία αυτή την περίοδο, πού είμαστε πολύ σοβαροί και πού βλέπουμε τα πράγματα πιο ελαφριά και με αισιοδοξία. Μήπως το καθήκον και τα πρέπει δεν μας αφήνουν να χαρούμε την ζωή μας; Μήπως συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή σκεφτόμαστε και δρούμε αλόγιστα και χωρίς ρεαλισμό, μόνο για την ευχαρίστησή μας; Μήπως είμαστε υπερβολικά ρεαλιστές και πραγματιστές αυτή την περίοδο και έτσι μπλοκάρουμε τον εαυτό μας και καταθλιβόμαστε; 

Δίας στον Σκορπιό και γενικές τάσεις
 
Ο Δίας είναι ο πλανήτης που διευρύνει (για καλό ή για κακό) τα θέματα που αγγίζει και μέσα από το λειτουργικό περιβάλλον του Σκορπιού αναμένεται να δώσει κάποιες γενικές τάσεις σε ατομικό και κοινωνικο επίπεδο που σχετίζονται με τον Σκορπιό.

 • αποβολή και απόρριψη άχρηστων ιδεών που δεν λειτουργούν πλέον και που δεν είναι ικανές να μας οδηγήσουν παραπέρα.
 • βαθιά συνειδητοποίηση και συνεπακόλουθο ξεκαθάρισμα σε επίπεδο ενστίκτων και παρορμήσεων μέσα από την διεύρυνση της αντίληψης και της πρόσληψης των δεδομένων.
 • ριζική μεταμόρφωση και ανανέωση του εαυτού και της ζωής μας μέσα από αυτοανάλυση, έρευνα και εσωτερική ανακάλυψη.
 • οι σχέσεις γίνονται πιο στενές και η πνευματική και υλική ικανοποίηση που παίρνουμε από αυτές μεγαλώνει.
 • ευκαιρίες σε οικονομικής φύσης θέματα όπως δάνεια, κληρονομικά, ρυθμίσεις χρεών ή επενδύσεις.
 • μεγάλες αποκαλύψεις που σχετίζονται με οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα, με τον υπόκοσμο και με την εγκληματικότητα.

Μια πρώτη γεύση για τα ζώδια

Με την νέα θέση του Δία περιμένουμε:

 • θετική τάση σε οικονομικά ζητήματα για το δίπολο Κριού-Ζυγού
 • τάση για ευνοϊκές εξελίξεις σε θέματα σχέσεων, συνεργασιών, γάμου και προσωπικής επέκτασης για το δίπολο Ταύρου-Σκορπιού
 • τάση για βελτίωση της  υγείας, της καθημερινότητας και ευκαιρίες για ανάπτυξη και προστατευτικές τάσεις για το δίπολο Διδύμου-Τοξότη
 • τάση για θετικές εξελίξεις και εύνοια σε θέματα παιδιών, χαράς και έκφρασης, αλλά και στα αισθηματικά, όπως επίσης και ευκαιρίες υποστήριξης των σχεδίων μέσω βοήθειας από φίλους και ομοϊδεάτες για το δίπολο Καρκίνου-Αιγόκερω
 • εύνοια και προστασία σε θέματα οικογένειας, ακινήτων, επαγγελματικής σταδιοδρομίας και κοινωνικής θέσης για το δίπολο Λέοντα-Υδροχόου
 • θετικές τάσεις και τύχη σε θέματα μετακίνησης, ταξιδιών, συμφωνιών, συμβολαίων, αυτογνωσίας και εσωτερικής ανάπτυξης για το δίπολο Παρθένου-Ιχθύος
Ο Δίας κατά την διέλευσή του από το σταθερό και υδάτινο ζώδιο του Σκορπιού θα φέρει γενικότερες δυσκολίες και καθυστερήσεις στον σταθερό σταυρό, οι εκπρόσωποι του οποίου (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) δέχονται τον Δία μέσω συνόδου, αντίθεσης ή τετραγώνων προς τον γενέθλιο τους Ήλιο. Κυρίως οι Ταύροι, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι θα χρειαστεί να δουν με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα, να αλλάξουν αρκετά και σε βάθος την κοσμοθεωρία τους και να εφαρμόσουν νέους τρόπους δράσης απέναντι στα θέματα της ζωής τους, η οποία θα αλλάξει σε βασικούς και νευραλγικούς τομείς. Αντιθέτως το στοιχείο του νερού και της γης (Καρκίνοι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ιχθύες) ευνοείται πιο καθαρά και οι εκπρόσωποι των στοιχείων που δέχονται τον Δία μέσω εξάγωνων και τριγώνων, θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να τους χαμογελάσει η τύχη, να εξελίξουν την ζωή τους και να βιώσουν τις αλλαγές με πιο εύκολο τρόπο.

Πώς επηρεάζει ο Δίας από τον Σκορπιό το ζώδιό σου;
Διάβασε για τις τάσεις που δημιουργούνται για το ζώδιό σου με τον Δία από τον Σκορπιό και ποια είναι μερικά σημαντικά διαστήματα που ευνοείσαι ή πρέπει να προσέξεις.

Τι σημαίνει η διέλευση του Δία μέσα από τον συγκεκριμένο οίκο του ατομικού σου ωροσκοπίου;
Οι ευκαιρίες και οι αλλαγές θα εκδηλωθούν κυρίως μέσα από τα θέματα του οίκου από όπου γίνεται η διέλευση.

Τι σημαίνει μια όψη του διελαύνοντα Δία με γενέθλιο πλανήτη σου;
 

Σημαντικές περίοδοι - σταθμοί

Κομβικά σημεία στην πορεία του Δία θα είναι κάποιες σημαντικές όψεις που θα κάνει κατά την διέλευσή του από τον Σκορπιό, όπως τα τρίγωνα με τον Ποσειδώνα ή τα εξάγωνα με τον Πλούτωνα. Δες πότε γίνονται αυτές οι όψεις, από πότε μέχρι πότε είναι λειτουργικές και ποιους επηρεάζουν περισσότερο. 

Σημαντικές όψεις του Δία και πότε σε επηρεάζουν

Κάποια στιγμή θα γυρίσει ανάδρομος..

Από τις 9 Μαρτίου έως τις 10 Ιουλίου 2018 ο Δίας θα είναι ανάδρομος διατρέχοντας αντίστροφα το ζωδιακό μήκος από την 23η μέχρι την 13η μοίρα του Σκορπιού, επηρεάζοντας κυρίως αυτούς που έχουν πλανήτες και ακμές στις παραπάνω μοίρες του σταθερού σταυρού. Η αναδρομή του Δία αργεί λίγο ακόμη βέβαια, αλλά είναι χρήσιμο, ειδικά αν είσαι από αυτούς που σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα το μέλλον τους, να έχεις μια εικόνα για τις καθυστερήσεις που μπορεί να εμφανιστούν εκείνο το διάστημα. Θυμήσου ότι ο Δίας μας προετοιμάζει για την αναδρομή του ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017, καθώς μπαίνει σε σκιά, στην 13η μοίρα του Σκορπιού.

Πώς θα σε επηρεάσει η αναδρομή του Δία; Σύντομα ειδικό άρθρο...
Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: