astropedia.gr

Ταυτότητα Δία


Χρειάζεται περίπου 12 χρόνια για έναν κύκλο στον ζωδιακό. Διανύει δηλαδή κατά μέσον όρο ένα ζώδιο τον χρόνο. Όταν είναι ανάδρομος η διάρκεια παραμονής του στο ζώδιο είναι δυσανάλογα μεγάλη. Ο Δίας είναι το πνευματικό κέντρο του ηλιακού συστήματος και σχετίζεται με την επέκταση, την καλή τύχη, τη θρησκεία, τις φιλοσοφικές σκέψεις, τα μακρινά ταξίδια και την υλική αφθονία. Κυβερνάει τον πλούτο λοιπόν, τον ελεύθερο χρόνο, τις μεγάλες επιχειρήσεις και την περίφημη αισιοδοξία!

Σχετίζεται γενικότερα με την ένταξη του ατόμου στην κοινωνία και ανάλογα με το πώς είναι τοποθετημένος σε ένα χάρτη δείχνει την ανώτερη εκπαίδευση του ατόμου, τον οραματισμό του και την αγάπη του για τα ζώα. Θεωρείται ως ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού και η ενέργειά του είναι καλή για θέματα υγείας και ανάπτυξης. Στο σώμα κυβερνά τους μηρούς, το συκώτι, τα ισχία, τον βλεννογόνο αδένα και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Είναι ο πλανήτης της επέκτασης, της γνώσης και της διδασκαλίας. Σχετίζεται με την Ηθική, τόσο αυτή που κουβαλάει το άτομο όσο και με αυτή που αντικειμενικά υπάρχει και είναι παραδεδομένη όχι μέσα από τους νόμους του κράτους αλλά μέσα από την ανθρώπινη ψυχή και σκέψη. Η επιθυμία που χαρακτηρίζει τον Δία είναι η επέκταση, οτιδήποτε και να σημαίνει αυτό. Επέκταση στα οικονομικά μας, καλυτέρευση του επίπεδου ζωής μας, να κατακτήσουμε νέους ορίζοντες γνώσης, να επεκταθούμε και να γίνουμε καλύτεροι μέσα είτε από το πνεύμα είτε από την ύλη. Πολλές φορές αυτή η επέκταση φαίνεται και από το ίδιο το σώμα του ατόμου που έχει μακριά άκρα, είναι ψηλό και με καλοφτιαγμένο σώμα αν και μερικές φορές μπορεί να έχει επιπλέον κιλά.

Είναι δημιουργικός πλανήτης με καλές πάντα προθέσεις. Στην παραδοσιακή αστρολογία σε αντίθεση με τον Κρόνο, θεωρείται ως ο μείζων ευεργέτης του ζωδιακού μαζί με την Αφροδίτη που είναι ο ελάσσων ευεργέτης. Είναι ο πλανήτης της γνώσης μέσα από την εμπειρία και γι’ αυτό το λόγο οι διελεύσεις του φέρνουν πάντα τύχη και γεγονότα μέσα από τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε και να αποκτήσουμε γνώση που δεν υπάρχει στα βιβλία και στη θεωρητική προσέγγιση της ζωής.

Ο Δίας είναι ανιδιοτελής πλανήτης που σέβεται οτιδήποτε έχει αξία φιλοσοφικά, θρησκευτικά, νομικά και ανθρωπιστικά. Πρέπει σε έναν χάρτη να δοθεί μεγάλη προσοχή αν ο πλανήτης κάνει καλές όψεις γιατί διαφορετικά όλα τα παραπάνω μπορεί και να γίνουν αρνητικά και από καλός δάσκαλος να μετατραπεί σε έναν αγύρτη που απλά αμπελοφιλοσοφεί και αφήνεται να περνάει την ώρα του σε απολαύσεις επίγειες, να κάνει υπερβολές (εξού και τα παραπανίσια κιλά) και να είναι τεμπέλης και ράθυμος. 

Παραδοσιακά, ο Δίας σχετίζεται και με την τύχη. Δεν θα πρέπει, όμως, να τον βλέπουμε απλά ως συνώνυμο της καλοτυχιάς αγνοώντας τις άλλες του πλευρές. Ο πλανήτης αυτός ελέγχει, βεβαίως, την τύχη του ανθρώπου, τη διάθεση του για περιπέτεια και τη σχέση του με τα χρήματα δίνοντας, ωστόσο, και την καλή και την κακή πλευρά αυτών των καταστάσεων. Μπορεί, δηλαδή, να είναι τυχερός αλλά επίσης και τυχάρπαστος και τυχοδιώκτης.        

Κυβερνάει: Τοξότη
Έξαρση: Καρκίνος
Φθορά: Δίδυμος
Πτώση: Αιγόκερως
Σύμβολο: Το Ημικύκλιο (Άνθρωπος) αριστερά και πάνω από τον Σταυρό (Γη). Συμβολίζει τη Σοφία του ανθρώπου επάνω στα επίγεια θέματα
Στοιχείο: Φωτιά
Μέταλλο: Κασσίτερος
Πολύτιμοι λίθοι: Κίτρινο Ζαφείρι
Θετικά: Αισιοδοξία, φιλανθρωπία, πίστη, τύχη, γενναιοδωρία, επέκταση
Αρνητικά:  Αδιαφορία, λαιμαργία, σπατάλη, υπεροψία, προκλητικότητα

Δείτε τους άλλους πλανήτες: Σελήνη | Ήλιος | Ερμής | Αφροδίτη | Άρης | Δίας | Κρόνος  | Ουρανός | Ποσειδώνας | Πλούτωνας | Χείρωνας | Λίλιθ     Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: