astropedia.gr

Ο Δίας στα δώδεκα ζώδια


Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο επεκτατικός πλανήτης του ηλιακού συστήματος μας. Χρειάζεται 12 χρόνια για να περιστραφεί γύρω από τον Ήλιο και μένει ένα χρόνο σε κάθε ζώδιο. Είναι ο πλανήτης της επέκτασης, της σοφίας και της πνευματικής εξέλιξης. Φέρνει ευκαιρίες για επέκταση και εξέλιξη, πρόοδο και τύχη.

Αντιπροσωπεύει την θρησκεία, της ηθικές και πνευματικές αξίες, τον νόμο και την ανώτερη εκπαίδευση. Σχετίζεται επίσης με τις ξένες χώρες, τα πανεπιστήμια, την θεωρητική σκέψη και τα κοινωνικά ιδρύματα. Είναι αισιόδοξος, γενναιόδωρος, πιστός, δίκαιος και αγαθός.

Ωστόσο εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε τυχοδιώκτη, απατεώνα. Μέσα σε ένα Ωροσκόπιο, δείχνει την ανάγκη ενός ατόμου να διευρύνει την αντίληψη του σε διανοητικό, φιλοσοφικό και θρησκευτικό επίπεδο. Βρίσκεται σε εξορία στους Διδύμους, σε έξαρση στον Καρκίνο, σε κυριαρχία στον Τοξότη και σε πτώση στον Αιγόκερω. Πριν ανακαλυφθεί ο Ποσειδώνας, θεωρούνταν κυβερνήτης των Ιχθύων.


Δίας στον Κριό
Φλογερή, μαχητική και δυναμική προσωπικότητα. Το άτομο διαθέτει ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση που εμπνέει στους άλλους. Έχει διοικητικές ικανότητες και είναι καινοτόμο στους τομείς της εκπαίδευσης, της φιλοσοφίας και σε πνευματικά ζητήματα. Είναι πρόθυμο να προσφέρει τη βοήθεια του, ώστε να βελτιώσει τις πνευματικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές συνθήκες. Πιστεύει στην δυνατότητα ενός καλύτερου τρόπου ζωής. Τείνει να είναι υπερβολικό και εγωκεντρικό με αποτέλεσμα να διαταράσσονται οι φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις του. Με αρνητικές όψεις δημιουργεί κρυφούς εχθρούς που μπαίνουν εμπόδιο. στην επιτυχία του, λόγω της έπαρσης του. Πρέπει να μάθει να είναι πιο συνετό και να μην παρασύρεται από τον ενθουσιασμό του.

Δίας στον Ταύρο
Το άτομο είναι υπομονετικό, εργατικό και ευγενικό. Αγαπάει την τέχνη, το καλό φαγητό και την καλοπέραση. Διαθέτει ταλέντο στις επενδύσεις και στην διαχείριση των οικονομικών. Με τον Δία στον Ταύρο προσελκύει πλούτο και αφθονία εξασφαλίζοντας μια αρμονική ζωή. Με θετικές όψεις χρησιμοποιεί τα χρήματα και τους πόρους του για το καλό των άλλων. Του αρέσει να ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς και δεν του αρέσει καθόλου η πίεση. Αν νιώσει καταπιεσμένο λόγω εξωτερικών παραγόντων, αντιδρά επιθετικά και βίαια. Του αρέσει η πολυτέλεια και η χλιδή, όμως αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε μπορεί να αντιμετωπίσει οικονομική καταστροφή για χάρη των ακριβών του γούστων. Με αρνητικές όψεις είναι τεμπέλικο, ληθαργικό, στενοκέφαλο και άκαμπτο. Αναζητά το εύκολο κέρδος και τον έκλυτο βίο.

Δίας στους Διδύμους
Το άτομο είναι διανοητικά ανήσυχο, εύστροφο, διπλωματικό και ευφραδές. Είναι ανοιχτόμυαλο, αυθεντικό και σε εγρήγορση. Έχει πολλά ταλέντα, κυρίως στους τομείς της επικοινωνίας, στις ξένες γλώσσες, στην διδασκαλία και στις επιχειρήσεις. Αγαπά τα ταξίδια, την μελέτη και την διασκέδαση. Ευκαιρίες και τύχη έρχονται μέσα από τα ταξίδια, τις νέες επαφές και την επικοινωνία. Κατέχει γνώσεις για αρκετά θέματα λόγω της αγάπης του για την πολυμάθεια, αλλά του λείπει η πρακτική εμπειρία. Έχει την δυνατότητα να κατανοήσει ένα θέμα από πάρα πολλές πλευρές, ωστόσο αδυνατεί να εμβαθύνει στην ουσία. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται είναι ασυνεπες, φλύαρο και επιφανειακό. Φέρνει μεγάλη πιθανότητα χωρισμού στο γάμο ή και παραπάνω από ένα γάμο.

Δίας στον Καρκίνο
Το άτομο διαθέτει ισχυρή διαίσθηση και φαντασία. Έχει επιχειρηματικό ταλέντο και όρεξη να προκόψει στη ζωή του. Είναι διορατικό, έξυπνο, συμπονετικό, ευγενικό και κοινωνικό. Αγαπά την τέχνη και τα ταξίδια. Τρέφει αγάπη για την οικογενειακή ζωή, το σπίτι και παιδιά. Λαμβάνει οικονομική βοήθεια από την οικογένεια του ή μπορεί να κληρονομήσει κάτι από κάποιο μέλος της οικογένειας. Αγαπάει την πατρίδα του και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Δίνει αξία στην οικογένεια και στο σπίτι. Είναι προστατευτικό με τους ανθρώπους που αγαπά αλλά αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε είναι καταπιεστικό, υπερβολικά συναισθηματικό, μαλθακό και εξαρτημένο από την οικογένεια του.

Δίας στον Λέοντα
Το άτομο είναι εξυπηρετικό, έξυπνο, γενναιόδωρο, με αυτοπεποίθηση, αισιόδοξο και έχει υψηλές φιλοδοξίες. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε συμπεριφέρεται εγωιστικά, αλαζονικά, είναι υπερβολικό και σνομπ. Ενώ έχει ισχυρή ζωτικότητα, μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με το βάρος του ή την καρδιά του. Έχει καλλιτεχνικό ταλέντο που εκφράζεται στο χώρο του θεάματος. Του αρέσει να είναι το επίκεντρο και αναζητά τον θαυμασμό των άλλων. Έχει διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες. Είναι αθεράπευτα ρομαντικό και του αρέσει η περιπέτεια, ωστόσο με αρνητικές όψεις βιώνει στεναχώριες στον έρωτα και σε σχέση με τα παιδιά.

Δίας στην Παρθένο
Το άτομο είναι πειθαρχημένο, πρακτικό, εργατικό και ευσυνείδητο. Ασχολείται με την υγεία του, την διατροφή του και το σώμα του. Μπορεί να κερδίσει χρήματα μέσω αυτών των τομέων. Οι οικονομική ασφάλεια είναι αρκετά σημαντική για το άτομο, για αυτό και από μικρή ηλικία μπαίνει στον εργασιακό στίβο. Ξέρει να διαχειρίζεται σωστά τα χρήματα του και είναι αρκετά προσεκτικό που τα επενδύει. Λόγω αυτού, απολαμβάνει την οικονομική ασφάλεια και άνεση που επιθυμεί. Έχει υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό του και τους άλλους. Η τάση του να κολλάει στις λεπτομέρειες και να αναλύει υπερβολικά, μπορεί να του φέρει δυσκολίες με συνεργάτες. Με αρνητικές όψεις είναι γκρινιάρικο, μοναχικό, εριστικό και τεμπέλικο.

Δίας στον Ζυγό
Το άτομο είναι γλυκομίλητο, φιλικό, ψύχραιμο και αμερόληπτο. Ενδιαφέρεται για την δικαιοσύνη και την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων. Έχει πολύ καλή κρίση, για αυτό θα του ταίριαζε ένα επάγγελμα όπου θα μπορούσε να καθοδηγεί τους άλλους. Διαθέτει καλλιτεχνικά ταλέντα, ωραίο γούστο και καλούς τρόπους. Αγαπά την πολυτέλεια, την τέχνη και τα βιβλία. Είναι συνήθως δημοφιλές στις παρέες του. Με αρνητικές όψεις είναι κρύο, αδιάφορο, διπρόσωπο και υπόσχεται στους άλλους παραπάνω από όσα μπορεί να προσφέρει. Απεχθάνεται την μοναξιά και πάντα αναζητά κάποιον σύντροφο. Δεν του αρέσει η χειρονακτική εργασία. Κέρδη μπορεί να υπάρξουν μέσα από συνεργασίες. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε θα αντιμετωπίσει απώλειες.

Δίας στον Σκορπιό
Το άτομο είναι αποφασιστικό, δυναμικό και πεισματάρικο. Αφιερώνεται ολοκληρωτικά σε οποιοδήποτε έργο θελήσει να ξεκινήσει. Είναι διορατικό και αποφασισμένο να πετύχει στη ζωή του. Διαθέτει έμφυτη διαίσθηση και ενδιαφέρεται για το μυστήριο, τον αποκρυφισμό, την μεταφυσική και την δύναμη της σεξουαλικότητας. Η φύση του είναι μυστικοπαθή και σοβαρή. Δεν συμβιβάζεται και ξέρει να υπερασπίζεται το συμφέρον του. Έχει επίσης την ικανότητα να διεισδύει στα πράγματα και να διακρίνει τι υπάρχει κάτω από την επιφάνεια. Είναι μαγνητικό και ασκεί μια εξουσία πάνω στους άλλους. Με αρνητικές όψεις είναι εξουσιαστικό και εκδικητικό. Αντιμετωπίζει οικονομικές απώλειες, εχθρότητες και προβλήματα από πρόσωπα εξουσίας.

Δίας στον Τοξότη
Αυτή η θέση βρίσκεται σε κυριαρχία και υπερτονίζει τα χαρακτηριστικά του πλανήτη. Δίνει αισιόδοξη, γενναιόδωρη και ενθουσιώδη φύση. Άτομο με θρησκευτικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Δείχνει ενδιαφέρον για την ανώτερη εκπαίδευση, το νόμο και τη μεταφυσική. Του αρέσει να έρχεται σε επαφή με ξένες κουλτούρες. Οι απόψεις και οι αντιλήψεις του είναι αρκετά σημαντικές για αυτό, και αν οι άλλοι διαφωνούν, μπορεί να το εκλάβει ως προσβολή.  Κατά τη διάρκεια της ζωής του θα υπάρξουν πολλά ταξίδια, καθώς θεωρεί πως τα ταξίδια διευρύνουν το μυαλό και ανοίγουν πόρτες στην γνώση. Έχει δίκαιη κρίση και αναστατώνεται με τη διαφθορά και την αδικία.  Με αρνητικές όψεις ρισκάρει επικίνδυνα και κινδυνεύει να αντιμετωπίσει σοβαρές οικονομικές απώλειες. Είναι δογματικό και απόλυτο.

Δίας στον Αιγόκερω
Το άτομο είναι έντιμο, ώριμο και αξιόπιστο. Οι απόψεις του είναι συντηρητικές και παραδοσιακές. Προσελκύει τύχη όταν ενεργεί με ακεραιότητα. Είναι οργανωμένο και πειθαρχημένο. Έχει υψηλά πρότυπα και πίστη στην παράδοση. Του αρέσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τις πράξεις του. Η συντηρητική του στάση του ανοίγει το δρόμο τους προς την επιτυχία. Έχει ισχυρό κίνητρο να ανέβει στην εξουσία και να αποκτήσει δύναμη και φήμη. Εργάζεται σκληρά και αποκτά πλούτο. Ωστόσο ο πλούτος μπορεί να καταστρέψει την ηθική του. Με αρνητικές όψεις είναι απαισιόδοξο, τσιγκούνικο, σαρκαστικό. Αντιμετωπίζει δυσφήμιση και μοναξιά.

Δίας στον Υδροχόο
Το άτομο είναι ανοιχτόμυαλο, δίκαιο, κοινωνικό, φιλομαθές και έξυπνο. Είναι σε θέση να συνεργάζεται αρμονικά με τους άλλους εκτός αν ο πλανήτης προσβάλλεται. Προσελκύει πολλούς φίλους από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, καθώς το άτομο δεν κάνει φυλετικές ή κοινωνικές διακρίσεις. Οι κοινωνικές, θρησκευτικές και ηθικές αξίες του είναι αμερόληπτες και δημοκρατικές. Διαθέτει σωστή κρίση και είναι φιλικό. Συμμετέχει συνήθως σε οργανώσεις φιλανθρωπικού σκοπού. Υπάρχει ενδιαφέρον για ομαδικές δραστηριότητες και κοινωνική εργασία. Νιώθει την ανάγκη να βοηθήσει τους άλλους, ωστόσο αν ο πλανήτης προσβάλλεται είναι αναξιόπιστο στις σχέσεις του με τους φίλους του ή στις υποχρεώσεις του.

Δίας στους Ιχθύς
Το άτομο είναι γενναιόδωρο, φιλικό, συμπονετικό, κοινωνικό αλλά και ανήσυχο. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται μπορεί να είναι υπερβολικά συναισθηματικό, μαλθακό και αναξιόπιστο. Αυτή η θέση είναι ευνοϊκή για όσους ασχολούνται με την θρησκεία ή την ιατρική. Του αρέσει να δουλεύει στο παρασκήνιο. Επίσης ταξίδια στο εξωτερικό ή κοντά σε νερό μπορεί να προκύψουν για επαγγελματικούς λόγους. Η φύση του είναι ήρεμη, ταπεινή και καλοπροαίρετη. Προσφέρει την βοήθεια του σε όσους έχουν ανάγκη, αλλά θα πρέπει να προσέχει γιατί κάποιοι ίσως προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν. Διαθέτει ισχυρή φαντασία, ιδεαλισμό και διαισθητική αντίληψη. Με αρνητικές όψεις είναι ανεύθυνο, αναποφάσιστο και τεμπέλικο.

Δείτε και τους άλλους πλανήτες:  Σελήνη | Ήλιος | Ερμής | Αφροδίτη | Άρης | Δίας | Κρόνος | Ουρανός | Ποσειδώνας | Πλούτωνας  | Χείρωνας | Λίλιθ Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: