astropedia.gr

Γενική εικόνα
Ο κυβερνήτης σου είναι ο Ερμής και κάθε φορά που γυρίζει ανάδρομος είναι και μια περίοδος που δεν αισθάνεσαι και στα πολύ καλά σου και όλο και κάτι θα συμβαίνει που σε βγάζει από την συγκέντρωσή σου και τα νερά σου. Για την φετινή χρονιά αυτές οι περίοδοι είναι από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Απριλίου (θέματα με φίλους και υποστήριξη, αναθεώρηση σχεδίων, σκοπών και ονείρων), από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου (προβλήματα στις επικοινωνίες, καυγάδες και εντάσεις, έλλειψη συγκέντρωσης) και από τα μέσα Νοεμβρίου ως τις αρχές του Δεκέμβρη (θέματα με σχέσεις και συνεργασίες). Είναι σημαντικό αυτές τις περιόδους να δώσεις χρόνο και χώρο στον εαυτό σου και να παραμείνεις ευέλικτος και διαλλακτικός.

Ο Ουρανός τελειώνει σιγά-σιγά φέτος το πολυετές ταξίδι του μέσα από τον τομέα των φίλων και των στόχων και θα επηρεάζει ακόμη μέχρι και τα μέσα Μαΐου, με ένα διάλειμμα μέχρι και τον Νοέμβρη και μετά μέχρι τα τέλη του έτους. Αυτό είναι και το διάστημα που θα έχεις τις τελευταίες ανατροπές στα σχέδιά σου και που θα μπουν στην ζωή σου οι τελευταία φουρνιά από περίεργους και ασυνήθιστους ανθρώπους.

Καριέρα και επαγγελματικά
Ο Δίας παραμένει στον τομέα της εργασίας σου μέχρι και τον Νοέμβριο και αυτή η χρονιά μπορεί να είναι η ιδανική για να εξελιχθείς επαγγελματικά, να ωριμάσεις και να μεγαλώσεις μέσα από τις ευκαιρίες που σου δίνονται.  Μπορείς να κυνηγήσεις τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ή μπορείς και εσύ ο ίδιος να δημιουργήσεις τις ευκαιρίες που χρειάζεσαι για να εξελιχθείς επαγγελματικά και να ασχοληθείς με αυτό που σου αρέσεις και που αγαπάς, ειδικότερα μάλιστα κατά τον Ιανουάριο, όταν ο δυναμικός Άρης θα επηρεάζει τον τομέα. Ο Οκτώβριος είναι μήνας που η ανάδρομη Αφροδίτη από τον τομέα των επαγγελματικών σου θα σου φέρει περίεργες καθυστερήσεις και είναι το διάστημα που θα επαναπροσδιοριστούν συγκεκριμένοι στόχοι, αλλά και το κατά πόσο σου αρέσει αυτό που κάνεις ή δεν σε καλύπτει πλέον. Ο ανάδρομος Ερμής κατά την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη μπορεί να σε κάνει να θελήσεις να κάνεις ένα διάλειμμα από την εργασία σου ή να αλλάξεις συνήθειες στην καθημερινότητα των πράγματων και στο πώς εκτελείς τα καθήκοντά σου.

Ο Ποσειδώνας παραμένει και φέτος στον  τομέα της καριέρας, των μακροπρόθεσμων στόχων και της επιτυχίας που θες να έχεις και η επιρροή του κάνει πιο δύσκολο για σένα να καταλάβεις ξεκάθαρα τι ακριβώς θέλεις, ποιος είναι ο δρόμος που μέχρι τώρα ακολουθείς και πού σε οδηγεί αυτός ο δρόμος.  Ακολούθησε το ένστικτό σου και με τον Άρη να επηρεάζει την καριέρα σου από τα μέσα Νοεμβρίου και ολόκληρο τον Δεκέμβριο, θα μπορέσεις να εστιάσεις πιο καθαρά στην κατεύθυνση που θέλεις να δώσεις στην επαγγελματική σου ζωή και να αποσαφηνίσεις με ακρίβεια τους στόχους που θέλεις να θέσεις. Βέβαια αυτό συμβαίνει προς τα τέλη της χρονιάς, όποτε θα χρειαστεί να κινηθείς άμεσα και γρήγορα, έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Η έκλειψη στις 13/7 επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών ζητημάτων και φέρνει δυναμική και θετική ενέργεια. Σου παρουσιάζονται ευκαιρίες για να βγάλεις περισσότερα χρήματα ή για να αυξήσεις το εισόδημά σου μέσα από μια δεύτερη πηγή εσόδων, όπως το να κάνεις ένα χόμπι σου επάγγελμα ή το να πιάσεις μια δεύτερη δουλειά για να αισθανθείς οικονομική ασφάλεια και σταθερότητα.

Σπίτι και οικογένεια
Η αναδρόμηση της Αφροδίτης επηρεάζει τον τομέα των παιδιών και της δημιουργικότητας κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, οπότε να αναμένεις προβλήματα, καυγάδες και θέματα με τα παιδιά σου ή με παιδιά γενικότερα. Θα δεις να διαφοροποιούνται και να κινούνται επαναστατικά και ανυπότακτα. Μέσα από την άσχημη συμπεριφορά τους απλά σου ζητάνε περισσότερη προσοχή και θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή αυτό το διάστημα από σένα και κατανόηση. Προσπάθησε να τους δώσεις διεξόδους που είναι δημιουργικές για να εκφράσουν το πώς νοιώθουν και να είσαι εκεί όταν σε χρειαστούν.

Εσωτερική κατάσταση και ψυχολογία
Η έκλειψη στις 31/1 ενεργοποιεί έναν τομέα στον χάρτη σου που σχετίζεται με το πώς λειτουργεί το μυαλό σου και μπορείς να εστιάσεις πάνω στο τι χρειάζεται να απομακρύνεις σαν ιδέα ή σαν σκεπτικό από την ζωή σου αυτή την περίοδο. Αντιθέτως μπορείς να εστιαστείς μόνο σε αυτό που σε ενδιαφέρει και σου νοιάζει βαθύτερα. Μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς με τις ιδέες που έχεις και να επιλέξεις ανάμεσα σε όλες αυτές τις ιδέες και τα σχέδια, αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο και έχει περισσότερες δυνατότητες να γίνει πραγματικότητα. Η έκλειψη στις 11/8 σε βοηθά να ανανεώσεις τις ιδέες σου και το μυαλό σου να γεννήσει νέα ιδέες και σχέδια, αν και ο ανάδρομος Ερμής σε επηρεάζει από τα τέλη Ιουλίου και μέχρι τα μέσα Αυγούστου και θα χρειαστεί να ξαναδείς και να εργαστείς και πάλι πάνω σε ιδέες που υπήρχαν προηγουμένως , αλλά τώρα χρειάζονται σκέψη και προσαρμογή στα δεδομένα που υπάρχουν.

Η έκλειψη στις 15/2 επίσης σε βοηθά να ανανεωθείς ψυχολογικά και διανοητικά και να αισθανθείς θετικά και αισιόδοξα σχετικά με αυτό που κάνεις και για τις ιδέες σου, ενώ η έκλειψη στις 27/7 σε βοηθά να δεις ότι η σκληρή δουλειά αλλά και οι έξυπνες κινήσεις τελικά αποδίδουν και εστιάζεσαι στα σχέδια που ήδη βλέπεις να προχωρούν, αφήνοντας πίσω άλλα που δεν έχουν προχωρήσει έτσι όπως θα ήθελες. Δίνοντας όλη σου την θετική ενέργεια σε αυτά.

Ο Άρης από τα μέσα Μαΐου σου δίνει επιπλέον ενέργεια για να εστιάσεις καλύτερα το μυαλό σου και την σκέψη σου στα σχέδιά σου και να τα προωθήσεις. Σου φέρνει αναποδιές και καθυστερήσεις βέβαια από τα τέλη Ιουνίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου και χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις ή να διορθώσεις το σκεπτικό σου και τα σχέδια που τρέχουν εκείνη την περίοδο ή να ξαναζωντανέψεις σχέδια που κοιμούνταν στο συρτάρι και ίσως γίνεις εριστικός, βιαστικός και ανυπόμονος ή αμυντικός στις απόψεις των άλλων για τα σχέδια σου, αλλά από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, η θετική επίδραση του πλανήτη θα σε βοηθήσει να κερδίσεις το χαμένο έδαφος και να ανοίξεις το μυαλό σου στις νέες πιθανότητες και ευκαιρίες που θα υπάρχουν γύρω σου εκείνη την περίοδο.  

Ο Ουρανός αρχίζει να κάνει φέτος τα πρώτα του βήματα στον τομέα του χάρτη σου που έχει να κάνει με το υποσυνείδητό σου από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου και αυτή την περίοδο μπορείς να εστιάσεις καλύτερα σε θέματα που είναι κρυμμένα βαθύτερα μέσα στο μυαλό σου, σε υποσυνείδητους φόβους και σε επιθυμίες που δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί για κάποιο λόγο.

Δες τις τάσεις για τα αισθηματικά της νέας χρονιάς