astropedia.gr

Ολική έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο στις 27.7.2018

Ολική έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο στις 27.7.2018
Η έκλειψη στον Υδροχόο από τον Athan

Η Πανσέληνος και ταυτόχρονα ολική σεληνιακή έκλειψη του Ιουλίου ολοκληρώνεται στην 5η μοίρα (04ο44) του άξονα Λέοντα-Υδροχόου (Σελήνη στον Υδροχόο, Ήλιος στον Λέοντα) στις 27 Ιουλίου και πρόκειται για μια έκλειψη στον νότιο δεσμό της Σελήνης με εμπλοκή του Άρη. Ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.Σε επηρεάζει;

Η έκλειψη επηρεάζει τον σταθερό σταυρό (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και κυρίως αυτούς που έχουν γεννηθεί από 23-27/1, από 22-26/4, από 25-29/7, από 25-29/10 και όσους έχουν πλανήτη ή σημείο από την 2η έως την 6η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 16/5 και στις 18/11 ή όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 25η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 

Επηρεάζεσαι από αυτή την έκλειψη και πώς;
Άφησε τα γενικά και μάθε ειδικά για σένα καλώντας στο 14780
μιλώντας με έμπειρους αστρολόγους


Εγώ, εσείς και αυτοί…

Ο άξονας Λέοντα-Υδροχόου έχει ομοιότητες με τον άξονα Κριού-Ζυγού με την έννοια ότι αναφέρεται στο Εγώ και στην σχέση του ατόμου με τους άλλους ανθρώπους. Ο Λέοντας έχει ως ρόλο του να εγκαταστήσει έναν βασικό πυρήνα έκφρασης της προσωπικότητας μέσα στο άτομο, ενώ ο Υδροχόος έχει ως ρόλο την ένταξη αυτής της προσωπικής έκφρασης μέσα σε ένα σύνολο ατόμων, μια ομάδα ή μέσα σε μια μεγαλύτερη ιδέα με τρόπο τέτοιο όμως ώστε το άτομο να μην χάνει τη  μοναδικότητά του. Ο Λέοντας αναζητά το να είναι ακέραιος σε σχέση με την ευγένεια, την υπερηφάνεια και το κέντρο του ενώ ο Υδροχόος αποκεντρώνει τα πράγματα και τα διευρύνει ώστε να δει και να καταλάβει πέρα από το προσωπικό κέντρο.

Ο άξονας έχει σταθερή ποιότητα και μπορεί να βγάλει πεισματική και δογματική νοοτροπία. Ο Λέοντας θέλει να μπει και να διαπρέψει στην τάξη των πραγμάτων, ο Υδροχόος θέλει να ανατρέψει την τάξη των πραγμάτων, μη δεχόμενος τον περιορισμό από το κατεστημένο. Ο άξονας φέρνει στην επιφάνεια θέματα που σχετίζονται με το ατομικό απέναντι στο συλλογικό, με το δημιουργικότητα και την φαντασία σε αντίθεση με την αλήθεια και την παρατήρηση, με τον εγωισμό σε αντίθεση με τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη, με το αυθόρμητο σε αντίθεση με το αποτέλεσμα ενός λογικού συλλογισμού.

Σεληνιακές εκλείψεις στον νότιο δεσμό

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον νότιο δεσμό της φέρνει σε θέση ισχύος τον Ήλιο. Η ανανέωση της ατομικής θέλησης και του σκοπού υπερισχύουν. Οι προσκολλήσεις στο παρελθόν απομακρύνονται και μειώνεται το άγχος γύρω από την προσπάθεια για την ανάπτυξη κάτι καινούργιου μέσα από την λογική και τις στοχευμένες σκέψεις και πράξεις. Μια σεληνιακή έκλειψη στον νότιο δεσμό κάνει την ψυχή μας ηρωική, καθώς θυσιάζεται η διαίσθηση και η συναισθηματική μας φύση βγαίνει προς το παρόν εκτός ισορροπίας με αποτέλεσμα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά συμπλέγματα.

Στον χάρτη της έκλειψης παρατηρούμε

  • Ο Άρης είναι ο κύριος του χάρτη της έκλειψης, είναι γωνιακός, σε εμπλοκή με την έκλειψη, ανάδρομος και εκτός ορίων της εκλειπτικής.
Η δυνατή παρουσία του Άρη καθιστά αυτή την έκλειψη προκλητική και δημιουργεί τεταμένη ψυχολογία. Η οργή και η απόγνωση μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε απονενοημένες κινήσεις και δράσεις εκρηκτικού τύπου καθώς είναι σε λειτουργία και το τετράγωνο του Άρη με τον Ουρανό.

  • Ο Κύριος της έκλειψης είναι ο Κρόνος, ο οποίος έχει δύναμη στον Αιγόκερω και βρίσκεται υψωμένος στο μεσουράνημα και ανάδρομος.
Αυτό είναι μια επιρροή που μαλακώνει κάπως τα πράγματα, καθώς αναστέλλει ή περιορίζει την δράση χωρίς σκέψη ή αυτοσυγκράτηση.

  • Παρατηρούμε την αμοιβαία υποδοχή από έξαρση του Άρη με τον Κρόνο (ο Άρης στην κατοικία του Κρόνου και ο Κρόνος στην έξαρση του Άρη).
Με αυτή την έκλειψη μπορεί να παρουσιαστεί

  • κρίση γύρω από θέματα αυτοαξίας και ατομικής ικανότητας
  • κρίση γύρω από θέματα σχέσης και προσωπικής ζωής
  • κρίση και βαθύτατο άγχος που οφείλεται σε φόβο αποτυχίας που βρίσκεται στο υποσυνείδητο και τώρα προβάλει μέσα από γεγονότα και καταστάσεις στην επιφάνεια
Το να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ήρεμοι είναι το κλειδί για αυτή την έκλειψη. Όχι μόνο τώρα αλλά και ήδη δυό εβδομάδες πριν, καθώς όταν κορυφώνεται η σεληνιακή έκλειψη ήδη λειτουργεί η ηλιακή έκλειψη που έχει προηγηθεί. Η σεληνιακή έκλειψη του Ιουλίου διαρκεί 1 ώρα και 23 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί τουλάχιστον για ενάμισι μήνα μετά..

Η σεληνιακή έκλειψη του Ιουλίου μπορεί να μας ξεμπλοκάρει από συναισθηματικά και ψυχολογικά θέματα και βάρη που κουβαλάμε το τελευταίο εξάμηνο. Μπορεί να λειτουργήσει συνδέοντας τα θέματα της ηλιακής έκλειψης του Ιουλίου με την ηλιακή έκλειψη του Αυγούστου.

Ενεργά Μεσοδιαστήματα


Σελήνη=Ήλιος/Άρης από τετράγωνο
επιθυμία άσκησης δύναμης, βιασύνη, βία, οξυθυμία, άμεση συναισθηματική διέγερση, συναισθηματικές αποφάσεις, απερισκεψία,

Ήλιος=Σελήνη/Άρης από αντίθεση
πνευματική δραστηριότητα, συναισθηματική ένταση, συναισθηματικό θάρρος, ανταρσία εναντίον της επιβολής περιορισμών, δύναμη του ατόμου να εδραιώσει τον εαυτό του στον κόσμο, συνειδητοποίηση στόχων

Άρης=Ήλιος/Σελήνη από τετράγωνο
Η ισορροπία σε πνεύμα και ψυχή, εαυτός, επιθυμίες
Εσωτερική δυσαρέσκεια, αντίθεση μεταξύ καθήκοντος και επιθυμίας, το άτομο δεν τα βρίσκει με τον εαυτό του, επιθυμία και παρόρμηση για να ικανοποιηθούν τα ιδανικά του

Μεσουράνημα-Κρόνος=Ερμής/Δίας από τετράγωνο

Σωστή κρίση, λογική, επικοινωνία, η ανάγκη του ατόμου να είναι προνοητικό και φρόνιμο, αναστολές και εμπόδια στην λήψη αποφάσεων, αβεβαιότητα ή τέλος διαπραγμάτευσης, αποχώρηση, απόσυρση.

Ο Πλούτωνας ενεργοποιεί πλαγίως ή ευθέως πολλά μεσοδιαστήματα του χάρτη στα οποία εμπλέκονται ο ωροσκόπος, το μεσουράνημα, τα φώτα, ο Άρης, ο Κρόνος και οι δεσμοί. Το μοτίβο είναι η εξουσία με την χρήση βίας (δικτατορία) και η επιθυμία κάποιου να φέρει τους άλλους κάτω από την δύναμη της θέλησής του.
Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: