astropedia.gr

Τι μας επιφυλάσσουν οι αριθμοί για τη νέα χρονιά;

Τι μας επιφυλάσσουν οι αριθμοί για τη νέα χρονιά;
 από τον ΤΑΚΗ ΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟ 
αριθμολόγο - αναλυτή ταρώ

Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι και άλλοι λαοί, πίστευαν στην ιδιαίτερη λειτουργία των αριθμών και είχαν θεωρίες που αφορούσαν την ερμηνεία τους. Ανέλυαν τα ονόματα, το χαρακτήρα, την τύχη, με τη βοήθειά τους. Στην εβραϊκή Καμπάλα οι λέξεις δεν έχουν νόημα παρά μόνο από τον αριθμό που εμπεριέχουν. Πολλά συστήματα με αριθμούς ταξίδεψαν στους αιώνες, μα φαίνονται όλα, ή τα περισσότερα, στις θεωρίες του μαθηματικού και φιλοσόφου Πυθαγόρα (589-496 π.Χ.), ο οποίος πίστευε πως το σύμπαν διευθύνεται και ερμηνεύεται από τους αριθμούς. Τα χρώματα αποκτούν ταυτότητα σύμφωνα με μήκη κύματος, που εξηγούνται με αριθμούς. Η μουσική εκφράζει σχέσεις αριθμών. Στο φυτικό, ζωικό και ανθρώπινο κόσμο, η ανάπτυξη και η δομή της ζωής ακολουθούν το νόμο των αριθμών. Έτσι, λοιπόν, η αριθμολογία μας εισάγει στη γνώση με στόχο: «Να μην υποφέρουμε ποτέ, αλλά να κυβερνάμε τη ζωή μας». Μέσα σ’ αυτόν τον κανόνα υπάγονται και οι χρονικοί κύκλοι της ζωής των ανθρώπων, που εκφράζονται σε 9ετείς κύκλους, όπου το κάθε έτος επηρεάζει το σύμπαν και τον πλανήτη που κατοικούμε. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΤΟΣ 2014

Το παγκόσμιο έτος του 2014 είναι έτος 7 διότι: 2+0+1+4=7. Ας δούμε τώρα τι μας φέρνει: Είναι μια χρονιά πνευματικής αφθονίας, όπου η πίστη θα παίξει μεγάλο ρόλο, ενώ θα εμφανιστούν νέες θρησκευτικές ή φιλοσοφικές τάσεις. Οι καλλιτεχνικές, πολιτισμικές και άλλου είδους πνευματικές εκδηλώσεις θα είναι στο φόρτε τους. Αυτοί που «κατέχουν» (πλούτο ή άλλου είδους υλικά αγαθά), θα καταλάβουν ότι πρέπει να προβούν σε κάποιου είδους ανακατανομή, διότι μόνο έτσι μπορούν να αναχαιτίσουν την παγκόσμια κρίση. Αυτό θα φανεί πιο ενεργά προς τους τελευταίους μήνες του 2014. Φυσικά, δεν θα περάσουμε ζωή χαρισάμενη, μιας και το 7 είναι χρονιά μοναξιάς, φτώχειας και στέρησης, αλλά τουλάχιστον θα μπουν οι βάσεις για να καλυτερέψουν τα πράγματα. Γενικότερα, σηματοδοτείται το τέλος μιας εποχής σε σχέσεις κοινωνικές, επαγγελματικές ή οικογενειακές, αλλά με σκοπό να μπουν οι βάσεις για κάτι άλλο, σαφώς πιο καλό. 

Υγεία
Νέες επιστημονικές ανακαλύψεις για τη νόσο του Πάρκινσον, με καλή φαρμακευτική βοήθεια, ίσως ανακοινωθούν τους πρώτους μήνες του έτους. Προς τα μέσα (Ιούνιος – Ιούλιος) ίσως έχουμε την «τύχη» να μας δοθεί κάποιο εμβόλιο εναντίον κάποιας μορφής καρκίνου ή για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος, προς το τέλος του έτους θα ακούσουμε για νέα «θαύματα» που θα αφορούν επεμβάσεις στα μάτια, όπου κυριολεκτικά οι τυφλοί θα μπορούν να ξαναδούν. 

Πολιτική
Πολλές χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση θα αποφασίσουν να κάνουν ειρήνη. Όμως κάποια άλλα κράτη ίσως να χάσουν τα εδάφη τους και μάλιστα με βίαιο τρόπο (Μάιος – Αύγουστος). Ο ΟΗΕ θα παίξει σημαντικό ρόλο, καθώς θα κληθεί να επιλύσει συνοριακές ή εσωτερικές διαφορές μεταξύ αντιμαχόμενων κρατών ή φατριών (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος). Τέλος, αναμένεται μια μεγάλη συμφωνία μεταξύ κάποιων κρατών με σκοπό τον  καλύτερο έλεγχο της πυρηνικής ενέργειας (Οκτώβριος – Νοέμβριος). 

Οικονομικά 
Πολλές εμπορικές συμφωνίες θα φέρει η νέα χρονιά, συμφωνίες που θα δώσουν πνοή σε αρκετές χώρες, ενώ γενικότερα το εμπόριο θα βρίσκεται στο φόρτε του. Ο κινέζικος κολοσσός θα πάρει την κατάσταση του παγκόσμιου εμπορίου στα χέρια του και κατά πόδας θα ακολουθήσει η Ινδία. Μια μεγάλη συγχώνευση τραπεζικών οίκων θα φέρει ανακούφιση σε εκατομμύρια ανθρώπους και αύξηση του αισθήματος σιγουριάς για τις αποταμιεύσεις τους (Μάρτιος – Ιούνιος). Τέλος, κάποια κράτη θα βγουν από πολλά και μεγάλα αδιέξοδα είτε με την αξιοποίηση πηγών ενέργειας και φυσικών πόρων είτε με την εισροή κεφαλαίων από τουριστικές επιχειρήσεις (Μάιος – Σεπτέμβριος). 

Ενέργεια
Στον τομέα της ενέργειας πληθαίνουν οι εφευρέσεις που έχουν να κάνουν με τον ηλεκτρισμό και την κίνηση. Ίσως θα ήταν σωστό να ονομαστεί το 2014 Έτος Ηλεκτροκίνησης. Πολλά μοντέλα αυτοκινήτων θα παρουσιαστούν, πλην των συμβατικών, που θα έχουν ως βάση τους τον ηλεκτρισμό ή άλλου είδους ενέργεια, κυρίως το δεύτερο εξάμηνο. Γενικότερα, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για νέες ιδέες γύρω από τη στάση μας απέναντι στο ενεργειακό πρόβλημα. 

Καλλιτεχνικά
Με την ανακάλυψη μιας νέας τεχνικής στον κινηματογράφο προς το τέλος του έτους, ίσως να ξεχάσουμε τις συμβατικές αίθουσες ή τις ταινίες που βλέπαμε έως τώρα. Ένα διαζύγιο θα αφήσει ιστορία με την οικονομική αποζημίωση ενός εκ των δύο διαδίκων. Συγχωνεύσεις κινηματογραφικών εταιρειών θα δώσουν στους ανεξάρτητους καλλιτέχνες την ευκαιρία να παρουσιάσουν αριστουργήματα, ενώ ο θάνατος ενός μεγάλου καλλιτέχνη υπό μυστηριώδεις συνθήκες θα απασχολήσει το καλλιτεχνικό στερέωμα παγκοσμίως. 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΟΣ
  
Κάθε άνθρωπος, πέρα από την παγκόσμια χρονιά, που επηρεάζει γενικότερα τα πράγματα, έχει και το προσωπικό έτος του. Για να βρείτε το προσωπικό έτος σας, αρκεί μια μικρή πρόσθεση. Προσθέστε την ημέρα και το μήνα της γέννησής σας στον αριθμό της παγκόσμιας χρονιάς (δηλαδή το 7). Η χρονολογία γέννησης ΔΕΝ παίζει κανένα ρόλο στην εύρεση του προσωπικού έτους σας.

Ένα άτομο που γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου, για να βρει το προσωπικό έτος του για το 2014 κάνει τις ακόλουθες προσθέσεις: 5+1+1+7= 14, 1+4= 5. Άρα το προσωπικό έτος του αντιστοιχεί στον αριθμό 5. Ένα άτομο που γεννήθηκε 1 Δεκεμβρίου, προσθέτει 1+1+2+7= 11, 1+1= 2. Άρα το προσωπικό έτος του αντιστοιχεί στον αριθμό 2.

Προσωπικό έτος 1: Ξεκίνημα, απόκτηση προσωπικότητας
Είναι η χρονιά του ξεκινήματος, της αρχής, του βάθους, της βάσης, της απόφασης, της οργάνωσης. Αυτό που θα αναλάβουμε κατά την προσωπική χρονιά 1 μπορεί να διαρκέσει τα 9 χρόνια του κύκλου, κυρίως αν αυτή η χρονιά, που ευνοεί νέα σχέδια και ιδέες, είναι ο καιρός νέων αποφάσεων. Είναι μια χρονιά πολύ σημαντική, διότι η αναποφασιστικότητα και ο δισταγμός θα έχουν αντίκτυπο στη διάρκεια των 9 ετών του κύκλου. Η διάθεση για ανάληψη ευθυνών ή λήψη αποφάσεων θα αποδώσει καρπούς. Είναι η χρονιά του ξεκινήματος που δεν πρέπει να χάσουμε. Είναι απαραίτητο να επιβεβαιωθούμε, γιατί το 1 είναι επίσης το σύμβολο του υπάρχοντος ανθρώπου, εκείνου που έχει ατομικότητα, ταυτότητα, προσωπικότητα. Το προσωπικό έτος 1 είναι μια χρονιά που το άτομο βρίσκεται μόνο του, χωρίς εξωτερική βοήθεια, αλλά και χωρίς εξωτερικά εμπόδια. 
Οι αριθμοί σας: 1, 7, 9, 28, 37, 46.

Προσωπικό έτος 2: Συνεργασία, συγκίνηση
Ό,τι σπείραμε κατά τη διάρκεια του προσωπικού έτους 1 θα θερίσουμε κατά το έτος 2. Το έτος 2 είναι η χρονιά των δύο, του γάμου και του διαζυγίου, αλλά και της συλλογικής εργασίας, της συνεργασίας, του ομαδικού έργου, της εκμετάλλευσης των ιδεών άλλων. Είναι η περίοδος κατά την οποία μας βοηθούν και βοηθάμε, η ώρα που κάνουμε νέους φίλους και ασχολούμαστε με τα συναισθήματα. Το προσωπικό έτος 2 είναι η χρονιά της θηλυκότητας, η περίοδος που ευνοεί τις γυναίκες ώστε να παίξουν με λιγότερες δυσκολίες το ρόλο τους. Είναι η εποχή της στοργής και της ευαισθησίας. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να αφήσουμε τον εαυτό μας να μπερδεύεται από τις συγκινήσεις, αντιθέτως πρέπει να τις χρησιμοποιούμε για να κάνουμε πιο σταθερό αυτό που αρχίσαμε κατά το προσωπικό έτος 1.
Οι αριθμοί σας: 2, 7, 20, 29, 38, 47.

Προσωπικό έτος 3: Δημιουργικότητα, κοινωνική ζωή
Το προσωπικό έτος 3 είναι η χρονιά της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας, της ανταλλαγής, της έκφρασης – όποια κι αν είναι τα μέσα αυτής, καλλιτεχνικά, εμπορικά, ή χαρίσματα των μέντιουμ. Είναι η χρονιά της συγκομιδής, αυτού που έχουμε σπείρει κατά τα έτη 1 και 2. Μπορεί επίσης να τιμωρηθούμε για ό,τι δεν εξαγνίσαμε κατά το έτος 9. Είναι η χρονιά της καλής υγείας, του δυναμισμού, που θα σπρώξει τον άνθρωπο να αναλάβει ανταλλαγές, να ξεκινήσει ενώσεις συναισθηματικές, να αποκτήσει παιδιά. Το προσωπικό έτος 3 είναι μια χρονιά κατά την οποία δεν πρέπει να χάνουμε άσκοπα ούτε χρόνο ούτε ενέργεια. Είναι σχεδόν ο καιρός της ευτυχίας, των ιδεών, των φίλων. 
Οι αριθμοί σας: 3, 7, 12, 21, 30, 39.

Προσωπικό έτος 4: Προσπάθειες, σταθερότητα
Το προσωπικό έτος 4 είναι η χρονιά της εργασίας, της προσπάθειας, της δόμησης, της εκκαθάρισης και της σωστής θέσης των πραγμάτων – η τελευταία χρονιά του κύκλου για να βάλουμε τα θεμέλια, τις βάσεις. Θα μας προσφέρει την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε ό,τι έχουμε ήδη σπείρει τα προηγούμενα έτη του κύκλου ή να πληρώσουμε για την αμέλειά μας. Είναι μια χρονιά κατά την οποία θα πρέπει να φροντίσουμε την υγεία μας, μια περίοδος εργασίας και έργου. Κατά το έτος 4 δεν πρέπει να αναλαμβάνουμε τίποτα το καινούργιο, ούτε να ''αναστατώνουμε'' ό,τι είναι στη θέση του. Οι αλλαγές γίνονται φυσικά μετά την προσπάθεια και οι ηθελημένες αλλαγές θα ήταν αρνητικές. Ακόμα, είναι χρονιά εξόδων και συναισθηματικής ταλαιπωρίας. 
Οι αριθμοί σας: 4, 7, 13, 22, 31, 40.

Προσωπικό έτος 5: Ελευθερία, αλλαγές
Το προσωπικό έτος 5 είναι η χρονιά των απολαύσεων, των αλλαγών, των ταξιδιών, της ελευθερίας, της έκρηξης, του αναπάντεχου. Είναι ένα έτος που μας ευνοεί ώστε να αλλάξουμε ό,τι δεν ήταν καλό κατά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Γι’ αυτούς που θα έχουν ζήσει τα περισσότερα χρόνια με θετικό τρόπο, οι ευνοϊκές και ευτυχισμένες αλλαγές θα γίνουν από μόνες τους. Είναι η χρονιά όπου πρέπει να αποδεχτούμε τις θετικές αλλαγές χωρίς να τις ψάχνουμε. Χρονιά για ταξίδια, εμπειρίες, εμπλουτισμό της κουλτούρας του ατόμου σε πολιτιστικό επίπεδο. Κατά το έτος 5 δεν πρέπει να κάνουμε κατάχρηση των ερωτικών ή φιλήδονων απολαύσεων διότι «Όποιος γελά την Κυριακή, την Δευτέρα κλαίει». Οι ακρότητες του έτους 5 θα πληρωθούν το έτος 7. Το προσωπικό έτος 5 είναι η χρονιά της υλοποίησης βραχυπρόθεσμων στόχων, είναι μια τυχερή χρονιά, ευχάριστη, με κίνηση, που ευνοεί την έρευνα, τις εμπειρίες, την περιπέτεια. Κατά τη χρονιά αυτή, αν οι αποφάσεις λαμβάνονται με προσοχή και σύνεση, θα δώσουν τη δυνατότητα βελτίωση της ζωής. Θα είναι η τύχη το δώρο της! Όχι στα κουτσομπολιά! 
Οι αριθμοί σας: 5, 7, 14, 23, 32, 41. 

Προσωπικό έτος 6: Αγάπη και καθήκον
Το προσωπικό έτος 6 είναι η χρονιά του έρωτα και του καθήκοντος, της οικογένειας και των υποχρεώσεων. Είναι το τελευταίο έτος πριν από τον τελικό απολογισμό και αφορά το γάμο και το διαζύγιο, την οικογένεια και το καταφύγιο. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να βάλουμε τα θεμέλια ή και να ομορφύνουμε το σπίτι μας. Αν ο κύκλος είναι θετικός, οι ευθύνες που θα παρουσιαστούν κατά το προσωπικό έτος 6 θα είναι ευνοϊκές. Αν ο κύκλος είναι αρνητικός, οι ευθύνες που θα παρουσιαστούν θα είναι βαριές, θα προκαλέσουν πίεση και την αίσθηση της τιμωρίας. Είναι μια χρονιά κατά την οποία αξίζει περισσότερο να ασχοληθούμε με το σπίτι και την οικογένειά μας παρά με ό,τι συμβαίνει εκτός των κόλπων της. 
Οι αριθμοί σας: 6, 7, 15, 24, 33, 42.

Προσωπικό έτος 7: Σοφία και στοχασμός
Το προσωπικό έτος 7 είναι έτος διαλογισμού, σοφίας, εσωστρέφειας. Είναι η χρονιά του ελέγχου της συνείδησης. Το 7 είναι το σύμβολο της έβδομης ημέρας, που ο Θεός σταμάτησε για να ξεκουραστεί και να θαυμάσει τη δημιουργία Του. Το προσωπικό έτος 7 είναι το έτος της πνευματικότητας και των πνευματικών αξιών. Είναι η περίοδος που ίσως μας επιστρέψει να κάνουμε τον απολογισμό των έξι προηγούμενων ετών και να αντιμετωπίσουμε το τέλους του κύκλου, περιορίζοντας τα παράσιτα. Οι παλμοί του έτους 7 ευνοούν τις μεγάλες διακοπές ή ένα μεγάλο ταξίδι που θα επιτρέψει το στοχασμό πάνω στην αποστολή, καθόλου στις υλικές, οικονομικές και ερωτικές αξίες. Γι’ αυτούς που θα έχουν ζήσει τις προηγούμενες χρονιές θετικά, χρόνια εσωτερικής ηρεμίας, αρμονία και πνευματικού πλούτου. Είναι μια περίοδος που ευνοεί τη μελέτη, το γράψιμο, τη διδασκαλία, τη μάθηση. Για εκείνους που έζησαν τον κύκλο με αρνητικό τρόπο, το έτος 7 θα είναι μια περίοδος μοναξιάς, φτώχειας, πόνου και σημαντικών στερήσεων. 
Οι αριθμοί σας: 7, 16, 25, 34, 43, 52.

Προσωπικό έτος 8: Χρήμα, εξουσία, επιτυχία, υλικές αξίες
Το προσωπικό έτος 8 είναι η χρονιά των υλικών και οικονομικών υποθέσεων, της ρύθμισης των λογαριασμών μας, μια περίοδος κατά την οποία πρέπει να απαιτήσουμε τα χρήματα που μας οφείλονται, μια ευκαιρία για κοινωνική άνοδο και οικονομική πρόοδο. Υπόσχεται βελτίωση σε προσωπικό επίπεδο –περισσότερη δύναμη- και την απόκτηση υλικού πλούτου. Για όσους οι προηγούμενες χρονιές ήταν θετικές, το προσωπικό έτος 8 μπορεί να γίνει η ευκαιρία να κάνουν ένα καλό και πλούσιο γάμο. Γι’ αυτούς που ήταν αρνητικές, το προσωπικό έτος 8 θα είναι η τιμωρία, θα υπάρξουν απώλειες και απογοητεύσεις. Μπορεί να θεωρηθεί καρμικό έτος με όλα αυτά που περιέχει. Θα είναι δύσκολη χρονιά για τους ανθρώπους που ασχολούνται πολύ με την ύλη, ενώ θα προστατεύσει εκείνους που έχουν ως αποστολή το καλό. 
Οι αριθμοί σας: 7, 8, 17, 25, 35, 44. 

Προσωπικό έτος 9: Τέλος, ολοκλήρωση
Το προσωπικό έτος 9 είναι αφιερωμένο στον τελικό απολογισμό, στο κλείσιμο ενός κύκλου. Είναι η τελευταία χρονιά, στη διάρκεια της οποίας θα γευτούμε τους καρπούς των προσπαθειών ή της αμέλειας των οκτώ προηγούμενων ετών. Είναι επίσης έτος για ξεκαθαρίσματα, οπότε θα πρέπει να αποβάλουμε ό,τι δεν είναι απαραίτητο. Από την άλλη, μπορεί να δηλώσει την απώλεια ή τη συγκομιδή ανάλογα με το πώς ζήσαμε τις χρονιές του κύκλου. Για όσους ήταν θετικοί στον τρόπο ζωής τους, είναι περίοδος ανταμοιβής, ολοκλήρωσης, πλούτου, επιτυχίας, πραγματοποίησης, μεγαλείου. Για όσους ήταν αρνητικοί, είναι εποχή θρήνου, αναστατώσεων, θυσιών, πόνου, δυστυχίας, ακόμη και καταστροφής. Το προσωπικό έτος 9 συνδέεται άμεσα με την πρόβλεψη, αφού προηγείται της αρχής ενός νέου κύκλου. Κατά το έτος 9 δεν αναλαμβάνουμε τίποτα διαρκεί. Είναι χρονιά τέλους και όχι ξεκινήματος. 
Οι αριθμοί σας: 7, 9, 18, 27, 36, 45. 

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ
Μεγάλες αλλαγές της ζωής θα γίνουν σε προσωπικό έτος 1,5 και 9.
Απώλειες θα πραγματοποιηθούν σε προσωπικό έτος 4,7 και 9.
Ζητήματα καρδιάς θα γίνουν πιο αισθητά σε προσωπικό έτος 2,3 και 6.
Περισσότερες συγκινήσεις θα βιώσουν τα προσωπικά έτη 2,7 και 9.
Πιο ευχάριστα θα είναι τα προσωπικά έτη 3,5 και 6.
Πιο δυσμενή θα είναι τα προσωπικά έτη 4,7 και 9.

Για πληρέστερη εικόνα του έτους 2015 διαβάστε επίσης:Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: