astropedia.gr

Γενική εικόνα
Η έκλειψη στις 13/7 συμβαίνει στο ζώδιό σου και αυτή μπορεί να είναι η απαρχή για μια περίοδο που εστιάζεσαι σε νέα ξεκινήματα και δίνεις την ενέργειά σου στις καινούργιες δυνατότητες που εμφανίζονται και που μπορούν να υπάρξουν στην ζωή σου. Ξεκινάς ένα καινούργιο ταξίδι στην ζωή και ενθουσιάζεσαι πολύ με αυτό το οποίο ασχολείσαι και σε ενδιαφέρει εκείνη την περίοδο. Εστιάζεσαι στις δικές σου ανάγκες  και επιθυμίες και κυνηγάς και θέλεις να πετύχεις αυτό που σε παθιάζει. Έχεις την δύναμη και το κουράγιο να κάνεις το πρώτο βήμα!

Ο Ουρανός φέτος εισέρχεται στον τομέα της φιλίας των ονείρων και των σχεδίων  που κάνεις για την ζωή από τα μέσα Μαΐου και επηρεάζει μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου, δίνοντάς σου μια μικρή πρόγευση φέτος για το τι θα ακολουθήσει για πολλά χρόνια αργότερα. Ο Ουρανός λειτουργεί καλά σε αυτόν τον τομέα και γενικότερα μπορούμε να πούμε πως θα είσαι καλά με τις αλλαγές που έρχονται και θα βγεις εύκολα από την περιοχή της ασφάλειας, δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα και έχοντας πολλές και νέες εμπειρίες που θα σε κάνουν περισσότερο ανεξάρτητο. Θα γνωρίσεις καινούργια πρόσωπα αρκετά διαφορετικά από εσένα και θα επεκτείνεις πολύ τον κοινωνικό σου κύκλο, εστιάζοντας πλέον στην υλοποίηση των ονείρων και των στόχων σου.

Καριέρα και επαγγελματικά
Ο Ουρανός βρίσκεται για λίγο ακόμη στον τομέα της καριέρας και επηρεάζει μέχρι τα μέσα Μαΐου και πάλι από τον Νοέμβριο και μετά. Ο πλανήτης έφερε πολλές αλλαγές στην καριέρα σου τα τελευταία χρόνια και τώρα σιγά-σιγά αυτή η δύναμη της αλλαγής υποχωρεί και την θέση της παίρνει η διαδικασία να κατασταλάξεις και να δεις τι μπορείς να κάνεις καλύτερο με όλα αυτά που έχουν αλλάξει. Ίσως φέτος για τελευταία φορά μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές τις τελευταίας στιγμής, πριν να σε εγκαταλείψει πλήρως αυτή η ενέργεια. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο Ερμής θα είναι ανάδρομος επηρεάζοντας τον τομέα της καριέρας σου από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Απριλίου, διάστημα κατά το οποίο θα είσαι λίγο αγχωμένος και θα θελήσεις να προχωρήσουν τα πράγματα πιο γρήγορα. Προσπάθησε να μην κινηθείς παρορμητικά και να μην κάνεις την αλλαγή απλά για την αλλαγή.

Ο Δίας αρχίζει και επηρεάζει θέματα επαγγελματικά και καριέρας από τις αρχές Νοεμβρίου και μπορείς να έχεις περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες ή να εστιαστείς πιο σοβαρά στην εργασία σου και στο αντικείμενό σου. Μπορείς να απολαύσεις καθώς η χρονιά θα τελειώνει, αυτό που κάνεις και να επενδύσεις πρακτικά και ψυχικά στο μέλλον. Κατά το δεύτερο μισό του Νοέμβρη ο ανάδρομος Ερμής θα επηρεάσει την καριέρα σου και είναι διάστημα που θα έχεις λιγότερη υπομονή, θα βιάζεσαι περισσότερο και θα έχεις άγχος ή δεν θα σου αρέσει και τόσο αυτό με το οποίο ασχολείσαι. Ο Άρης επηρεάζει θετικά τον ίδιο τομέα πιο νωρίς, από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, οπότε μπορείς κάλλιστα να εστιάσεις στην εργασία σου και στην καριέρα σου από νωρίς στην χρονιά και μπορείς να είσαι πολύ παραγωγικός και αποτελεσματικός. 

Η έκλειψη στις 31/1 επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών και μπορείς να κινηθείς έτσι ώστε να εξαφανίσεις χρέη και να τακτοποιήσεις οικονομικά ζητήματα και να δεις τις απολαβές των κόπων σου και της υπευθυνότητάς σου, ενώ η έκλειψη που θα γίνει στις 11/8 σε βοηθά να εστιάσεις σε καινούργιες ευκαιρίες για επένδυση ή για οικονομικά οφέλη, αλλά με τον ανάδρομο Ερμή να επηρεάζει τα οικονομικά σου ήδη από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, μπορεί να είναι καλύτερο να μην κάνεις πολλά ανοίγματα και να αξιοποιήσεις καλύτερα το χρήμα και τους πόρους που ήδη έχεις.  

Σπίτι και οικογένεια
Η Αφροδίτη θα κινηθεί ανάδρομα επηρεάζοντας τον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας κατά το πρώτο μισό του Νοεμβρίου και θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή και να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου με τα μέλη της οικογένειάς σου, ίσως αισθανθείς ότι σου λείπει η αγάπη, η κατανόηση  ή το σπίτι και να θελήσεις να έχεις περισσότερη προσοχή, άνεση και υποστήριξη. Προσπάθησε να είσαι μαλακός με την οικογένειά σου και αν χρειάζεται, διόρθωσε ή βελτίωσε κάτι που δεν λειτουργεί καλά στο σπίτι σου.  Είναι κατάλληλο διάστημα για ανακαίνιση και ανάδειξη του χώρου σου, όπως επίσης και για να ξαναβρεθείς με την οικογένεια, εφόσον έχεις πολύ μεγάλο διάστημα να τους δεις και να κάνεις επαφή. 

Αν υπάρχουν παιδιά, ο Δίας καθ’όλη την χρονιά και μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου σε βοηθά να έρθεις πιο κοντά με αυτά, να βελτιώσεις τις σχέσεις σου και να περάσεις ευχάριστο και διασκεδαστικό χρόνο μαζί τους. Ο Άρης επηρεάζει τον ίδιο τομέα τον Ιανουάριο και τότε είναι που θα δώσεις πιο πολύ την προσοχή σου και θα δραστηριοποιηθείς περισσότερο γύρω από θέματα παιδιών, ενώ η Αφροδίτη που θα είναι ανάδρομη κατά τον Οκτώβριο μπορεί να σου φέρει προβλήματα, να έχεις αντιδράσεις και επαναστάσεις. Το ίδιο και κατά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, όταν ο ανάδρομος Ερμής θα δυσκολέψει αρκετά την επικοινωνία. Η καλύτερη λύση είναι να ακούς περισσότερο τι σου λένε τα παιδιά σου και να μιλάς λιγότερο.

Εσωτερική κατάσταση και ψυχολογία

Ο Ποσειδώνας παραμένει και φέτος στον τομέα που έχει να κάνει με το μυαλό σου, την ψυχολογία, την σκέψη και τα όνειρα και σε βοηθά να έχεις μια δραστήρια φαντασία και έντονη δημιουργικότητα. Μπορείς να ταξιδέψεις φέτος και να έχεις οφέλη μέσα από τα ταξίδια σου, πράγμα που διευρύνει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές σου και την δημιουργικότητά σου. Η ικανότητά σου να συλλαμβάνεις ιδέες γίνεται πολύ μεγάλη, αλλά ο Άρης από τα μέσα Νοεμβρίου και μέχρι τα τέλη του έτους σε πιέζει και θέλεις λίγο περισσότερο χρόνο και χώρο δικό σου κατά τις γιορτές, ίσως γιατί θα θελήσεις τότε να μάθεις κάτι καινούργιο, να παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο ή να καταλάβεις τον κόσμο και την ζωή καλύτερα.

Δες τις τάσεις για τα αισθηματικά της νέας χρονιάς