astropedia.gr

Γενική εικόνα
Ο Ουρανός είναι στο ζώδιό σου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά φέτος και συγκεκριμένα από τα μέσα Μαΐου και μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα περάσει στον Ταύρο. Τα τελευταία χρόνια έφεραν αρκετές αλλαγές στην ζωή σου και πολύ τρέξιμο, τώρα όμως αρχίζει σιγά-σιγά να ηρεμεί το κλίμα. Αν έχεις γεννηθεί όμως περίπου από τις 14/4 και μετά, τότε ο Ουρανός θα σε επηρεάζει ακόμη φέτος και θα έχεις την ευκαιρία να φέρεις στην ζωή σου σημαντικές αλλαγές και να ανανεωθείς πλήρως. Φρόντισε μόνο να κάνεις τις αλλαγές με έξυπνο τρόπο και να μην παρεκκλίνεις πάρα πολύ από το καθιερωμένο, το αποδεκτό και το πρόγραμμα γενικότερα. Αν έχεις γεννηθεί πριν από τις 14/4, τότε πλέον ο Ουρανός και οι απροσδόκητες αλλαγές που φέρνει δεν σε επηρεάζει και φέτος είναι η περίοδος που θα μπορέσεις να μειώσεις την ταχύτητα των εξελίξεων, να απορροφήσεις αυτό που έγινε τα τελευταία χρόνια και να εφαρμόσεις καλύτερα ή να εκμεταλλευτείς τις αλλαγές.

Ο κυβερνήτης σου είναι ανάδρομος για φέτος από τα τέλη Ιουνίου μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου. Κάθε φορά που ο κυβερνήτης σου αναδρομεί, έτσι και φέτος θα αισθάνεσαι την συγκεκριμένη περίοδο περίεργα, σαν να μην έχεις ξεκάθαρο σκοπό και στόχο. Μπορεί να αυξηθούν τα νεύρα σου και να μην τα ελέγχεις με αποτέλεσμα να μην έχεις την υπομονή που χρειάζεται ή την διάθεση να συμβιβαστείς σε κάποιες περιπτώσεις. Από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Απριλίου επίσης, ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στο ζώδιό σου και θα έχεις αντίστοιχα θέματα. Καθώς θα χρειαστεί τότε να επαναπροσεγγίσεις θέματα του παρελθόντος και να βρεις και πάλι λύσεις.

Καριέρα και επαγγελματικά
Ο Πλούτωνας παραμένει στον τομέα της καριέρας και των επαγγελματικών όλη την χρονιά και φέτος έχει παρέα του και τον Κρόνο. Η χρονιά σε δραστηριοποιεί αρκετά λοιπόν στην καριέρα, στους στόχους σου και στην κατεύθυνση που θα δώσεις στην ζωή σου και τώρα είναι η στιγμή που μπορείς να εργαστείς με μεγάλη πειθαρχία, συγκέντρωση και με σκληρή δουλειά για να πετύχεις αυτά που θες στην ζωή. Ο Κρόνος μαζί με τον Πλούτωνα μπορεί να σε πιέσουν και να σε σπρώξουν να εργαστείς τόσο όσο δεν φανταζόσουν ότι θα μπορούσες, με αποτέλεσμα να σε φτάσουν κάποιες στιγμές στο σημείο να θελήσεις να παρατήσεις κάποιο σχέδιο ή εγχείρημά σου. Αν ξέρεις ότι είναι κάτι καλό για σένα και την εξέλιξή σου και ότι αξίζει τον κόπο, μην τα παρατήσεις, συνέχισε!

Ο Άρης ενώνει τις δυνάμεις του με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Μαΐου, φέρνοντας ακόμη περισσότερη ενέργεια και δράση και περισσότερα θέματα στα οποία χρειάζεται να εστιάσεις και να αναλάβεις δράση.  Κατά το δεύτερο μισό του Αυγούστου ο Άρης θα κινηθεί ανάδρομα στον τομέα της καριέρας σου, οπότε εκείνη την περίοδο μπορεί να παρουσιαστούν εμπόδια, καθυστερήσεις, αναποδιές και μπλοκαρίσματα. Είναι μια καλή περίοδος για να επαναπροσδιορίσεις τα σχέδια και τις κινήσεις σου και ίσως να εφαρμόσεις μια διαφορετική στρατηγική ώστε να πετύχεις αυτό που θες. Συνέχισε να διατηρείς την πειθαρχία και να είσαι εστιασμένος σε αυτό που κάνεις. Ο Άρης θα συνεχίσει μετά την αναδρομή του να επιδρά στον τομέα της καριέρας σου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα έχεις χρόνο για να επανακάμψεις και να φέρεις τα πράγματα στον σωστό δρόμο βλέποντας πρόοδο και επιτυχία.

Ο Ουρανός αλλάζει ζώδιο και περνά στον Ταύρο, επηρεάζοντας τις συνθήκες στον οικονομικό σου τομέα. Η νέα θέση του Ουρανού μπορεί να φέρει αλλαγές και να δεις ότι μπορείς να βγάλεις χρήματα μέσα από διαφορετικούς τρόπους ή μέσα από ουράνια θέματα, όπως η τεχνολογία για παράδειγμα ή μέσα από κάτι που βοηθά την ανθρωπότητα, τον πλανήτη, μέσα από ομάδες ή επιτροπές. Ο Ουρανός φέτος θα επηρεάσει τον τομέα των οικονομικών σου από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τις αρχές του Νοέμβρη, οπότε προετοιμάσου!

Σπίτι και οικογένεια
Η έκλειψη στις 31/1 επιδρά στον τομέα του ηλιακού σου χάρτη που έχει να κάνει με τα παιδιά, όποτε μπορείς να δεις κάτι να ολοκληρώνεται και να τελειώνει στην ζωή τους ή σε σχέση με αυτά και κάτι καινούργιο να αρχίζει. Η διαδικασία μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς έντονα και να αντιδράσεις συναισθηματικά και παρορμητικά. Προσπάθησε να μην δώσεις μεγάλη σημασία σε τυχόν επαναστατικές αντιδράσεις από την πλευρά τους.

Ο ίδιος τομέας επηρεάζεται από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου από τον Ερμή που αναδρομεί και από την έκλειψη στις 11/8 με αποτέλεσμα πάλι να σε απασχολήσουν θέματα γύρω από παιδιά. Είναι διάστημα που μπορείς να ανανεώσεις την σχέση σου μαζί τους και να ανασυνδεθείς σε βαθύτερο επίπεδο, δίνοντάς τους την αμέριστή προσοχή σου, κάτι που σίγουρα χρειάζονται αυτή την περίοδο. Πέρνα καλά μαζί τους, χαλάρωσε και δημιούργησε όμορφες αναμνήσεις που θα έχουν να θυμούνται.
Η έκλειψη στις 13/7 επηρεάζει τον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας και μπορεί να είναι μια καλή περίοδος για να κάνεις βελτιώσεις και θετικές αλλαγές στο σπίτι σου ή ακόμη και για να μετακομίσεις. Περνάς περισσότερο χρόνο με τους δικούς σου και την οικογένεια και κανονίζονται συναντήσεις και μαζώξεις. Είναι καλό διάστημα για να έρθεις πιο κοντά και σε καλύτερη επαφή με αυτούς που θεωρείς οικογένειά σου και μπορείς να είσαι πιο υποστηρικτικός και πιο ανοιχτός συναισθηματικά.

Εσωτερική κατάσταση και ψυχολογία
Ο Δίας μέχρι και τον Νοέμβριο παραμένει σε έναν ιδιαίτερο και σημαντικό τομέα του ηλιακού σου χάρτη και μπορείς να αισθανθείς πιο δυνατός να διαχειριστείς θέματα που βρίσκονται βαθιά μέσα σου και που θεωρείς ότι χρειάζονται να αλλάξουν και να περάσουν από μια βαθιά και ριζική αλλαγή και μεταμόρφωση. Αυτές οι βαθιές συνειδητοποιήσεις και αλλαγές συμβαίνουν ακόμη πιο έντονα κατά τον πρώτο μήνα του έτους, όταν ο Άρης θα βρίσκεται στον ίδιο τομέα, κατά τον Οκτώβριο, όταν η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη και κατά την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, όταν ο Ερμής θα είναι ανάδρομος. Γενικότερα πρόκειται για μια καλή χρονιά για να αναζητήσεις εσωτερικά τα βαθύτερα αίτια και να ασχοληθείς με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση.

Όταν τον Νοέμβριο ο Δίας θα περάσει σε έναν σχετικά πιο ευχάριστο τομέα του χάρτη σου, θα έχεις διαφορετική διάθεση και ψυχολογία πλέον και θα μπορείς να εστιάσεις σε στόχους στην ζωή σου και σε πράγματα που θέλεις να πετύχεις με ένα πιο θετικό βλέμμα και με ανεβασμένη ψυχολογία. Θα θελήσεις να επεκτείνεις τα όρια του μυαλού σου και τις γνώσεις σου και θα προσπαθήσεις να καταλάβεις καλύτερα το πώς λειτουργούν τα πράγματα και ο κόσμος. Ίσως μάλιστα κατά την αναδρομή του Ερμή κατά το πρώτο μισό του Νοέμβρη, να θελήσεις να επιστρέψεις στα θρανία, μελετώντας ή σπουδάζοντας κάποιο αντικείμενο ή να θελήσεις να κάνεις ένα ταξίδι που θα σου ανοίξει τους ορίζοντες.

Ο Ποσειδώνας παραμένει στον τομέα που σχετίζεται με το υποσυνείδητό σου για ολόκληρη την χρονιά και μαζί με τον Άρη από τα μέσα Νοεμβρίου και ολόκληρο τον Δεκέμβριο του έτους, θα σε σπρώξουν να σκάψεις βαθύτερα και να εντοπίσεις υποσυνείδητα μοτίβα, κίνητρα και επιθυμίες και να εργαστείς με τα θέματα που ανασύρεις από το παρελθόν σου, ώστε να τα αφήσεις ολοκληρωτικά πίσω σου χωρίς να σε επηρεάζουν πλέον.

Δες τις τάσεις για τα αισθηματικά της νέας χρονιάς