astropedia.gr

Κρόνος στον Αιγόκερω & οι σημαντικές όψεις του

 Κρόνος στον Αιγόκερω & οι σημαντικές όψεις του
Οι κύκλοι του Κρόνου από τον Athan

  • επιστροφή στο βασικό άρθρο για τον Κρόνο στον Αιγόκερω
    Ο Κρόνος παραδοσιακά κυβερνά δύο ζώδια, όπως όλοι οι πλανήτες εξάλλου πλην των φώτων. Είναι ο μόνος πλανήτης όμως που κυβερνά δύο γειτονικά ζώδια (Αιγόκερω και Υδροχόο) και ουσιαστικά με την είσοδο του Κρόνου στο πρώτο ζώδιο διακυβέρνησής του, αρχίζει μια ολόκληρη πενταετία με έναν πάρα πολύ δυνατό και πανίσχυρο Κρόνο. Περισσότερα...  
    Θέσε σωστές βάσεις και αντιμετώπισε τους περιορισμούς του Κρόνου έξυπνα. Τηλεφώνησε στο 14780 ή στείλε ΑΣΤΡΑ κενό και το μήνυμά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.

Οι σημαντικές όψεις του Κρόνου, τι τελειώνει και τι αρχίζει μέχρι το 2020

Λίγο πριν την είσοδό του στον Αιγόκερω ο Κρόνος ολοκλήρωσε το τρίγωνό του με τον Ουρανό, μια όψη που σχετίζεται με τις προσπάθειες της μεσαίας τάξης να ανασάνει και να ορθοποδήσει (να μην εξαφανιστεί εντελώς δηλαδή) και παράλληλα δηλώνει την υποστήριξη και τις διευκολύνσεις των κυβερνήσεων στους επενδυτές. Τα παραπάνω έγιναν εμφανή, αλλά καθώς ο Κρόνος αλλάζει θέση το τρίγωνο παύει να λειτουργεί καθαρά, προφανώς γιατί άλλα πράγματα είναι πλέον στην ατζέντα κυβερνήσεων και εταιριών. Το τρίγωνο θα ενεργοποιηθεί και πάλι όμως, από Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο του 2018, οπότε και πάλι θα εμφανιστούν παρόμοιες τάσεις.

Ο κύκλος Δία-Κρόνου και το ημιτετράγωνο
Με την είσοδό του στον Αιγόκερω ο Κρόνος βρίσκεται ακόμη σε σκληρή γωνία 45 μοιρών με τον Δία. Το ημιτετράγωνο αυτό μέρος του συνοδικού κύκλου Δία-Κρόνου που άρχισε το 2000 και είναι το στάδιο του κύκλου που σχετίζεται με το τέλος και την ολοκλήρωση. Το ημιτετράγωνο δεν έχει ακόμη εκτονωθεί και θα επαναληφθεί στα μέσα του Μάρτη και στις αρχές του Σεπτέμβρη.  Ο κύκλος Δία-Κρόνου είναι από τους βασικούς κύκλους που εξετάζονται στην κοσμική αστρολογία και σχετίζεται με την ανάπτυξη και την εξέλιξη των κοινωνικών δομών και με την αίσθηση της εθνικής/εταιρικής ταυτότητας. Είναι λοιπόν η στιγμή που εγκαταλείπονται απαρχαιωμένες ιδέες, αντιλήψεις και δομές κρατώντας μόνο αυτό που είναι χρήσιμο από κράτη, εταιρίες και κοινωνίες.

Ο κύκλος Κρόνου-Ποσειδώνα και το εξάγωνο
Κατά το 2019 ο Κρόνος θα βρίσκεται σε σχέση 60 μοιρών με τον Ποσειδώνα. Αυτό το εξάγωνο είναι εξελικτικό στάδιο του κύκλου Κρόνου-Ποσειδώνα που άρχισε το 1989.  Ο κύκλος αυτός σχετίζεται με τον κομμουνισμό, με την διάλυση των πραγμάτων που έχουν παγιωθεί με αρνητικό τρόπο και που λειτουργούν σαν νεκρές και αποκρυσταλλωμένες μορφές, αλλά και με το όραμα μιας παγκόσμιας τάξης που έχει μυστικιστικές ρίζες και αποκαλυπτικό χαρακτήρα. Από το 1989 και μετά είναι η περίοδος που τα ανατολικά κράτη ελευθερώνονται από την μητέρα Ρωσία και το 1988 είναι το έτος που ιδρύεται η γνωστή ισλαμική οργάνωση Αλ-Κάιντα. Η όψη Κρόνου-Ποσειδώνα σχετίζεται με τον θρησκευτικό φανατισμό αλλά και με οικονομικές απάτες και φούσκες, πράγματα που θα μας απασχολήσουν μέσα στο 2019. Μέσα στο 2019 επίσης ο Κρόνος θα συνοδέψει τον νότιο δεσμό της Σελήνης, κάτι που υπονοεί ότι γενικότερα η κοινωνία θα έρθει σε άμεση επαφή με τα κρόνια στοιχεία της οικονομικής ύφεσης, της καταπίεσης από την εξουσία, τον συντηρητισμό και τον φόβο.   

Ο κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα και η σύνοδος
Οι δυό πλανήτες ετοιμάζονται να κλείσουν τον κύκλο που άνοιξαν το 1982 και να ανοίξουν έναν καινούργιο. Ήδη κατά την άνοιξη/καλοκαίρι του 2019 θα βρίσκονται πολύ κοντά προετοιμάζοντας την αρχή του νέου τους συνοδικού κύκλου που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2020. Ο κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα σχετίζεται με την σύσταση και την ανάδυση νέων κρατών-εθνών και με πολύ βαθιές πολιτισμικές μεταμορφώσεις, εκκαθαρίσεις και αναβιώσεις. Επίσης σχετίζεται με την άσκηση και την επιβολή μιας συλλογικής και καταπιεστικής δύναμης και έχει συνδεθεί και με πολέμους. Αυτό είναι λογικό μιας και οι δύο πλανήτες σχετίζονται με τον φόβο, την απώλεια, το τέλος και τον θάνατο. Ο κύκλος τους και τα εξελικτικά του στάδια επιφέρουν σημαντικές κρίσεις με πολύ βαθιά αίτια. Όταν αυτοί οι δύο πλανήτες συναντιούνται ερχόμαστε σε επαφή με αλήθειες και κίνητρα που ήταν κρυμμένα. Ένα αόρατο πέπλο που μέχρι τότε μας εμπόδιζε να δούμε καθαρά πέφτει και συνειδητοποιούμε ότι όλα τα αρνητικά και ο φόβος υπήρχαν σχεδόν από πάντα, απλά εμείς δεν τα βλέπαμε.  Όλα τα σκουπίδια που ήταν κρυμμένα κάτω από το όμορφο χαλάκι, τώρα αποκαλύπτονται γιατί κάποιος ή κάτι τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια μας. Και σε αυτή την συνειδητοποίηση που σοκάρει, η τάση είναι να ενεργοποιούνται από φόβο ξενοφοβικές συμπεριφορές για την προστασία του ατομικού πυρήνα, με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικά, θρησκευτικά, πολιτικά και οικονομικά. Το μάθημα φυσικά αυτού του κύκλου δεν είναι άλλο από την αντιμετώπιση του φόβου μας. Το να κρύβεις τον φόβο κάτω από το χαλάκι δεν είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσεις μια σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω!Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: