astropedia.gr

Ο Κρόνος στα δώδεκα ζώδια


Ο Κρόνος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε μέγεθος πλανήτης μετά τον Δία. Χρειάζεται 29 ½ χρόνια για να περάσει από όλα τα ζώδια. Αντιπροσωπεύει τα όρια, την πειθαρχία, τους νόμους και τις αρχές.

Συνδέεται με τον περιορισμό, το καθήκον, τις ευθύνες και την εξουσία. Μέσα σε ένα Ωροσκόπιο δείχνει τι είδους προκλήσεις θα αντιμετωπίσουμε. Φανερώνει το κάρμα μας και σε ποιον τομέα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Τα μαθήματα που δίνει αυτός ο πλανήτης είναι απαραίτητα για την ψυχική μας εξέλιξη.

Μπορεί να είναι δύσκολα αλλά όταν τα ολοκληρώσουμε, βγαίνουμε πιο ώριμοι, πιο σοφοί και πιο δυνατοί. Σε θέματα υγείας σχετίζεται με τα οστά, το δέρμα, της αρθρώσεις και τα δόντια. Βρίσκεται σε πτώση στον Κριό, σε εξορία στον Καρκίνο, σε έξαρση στο Ζυγό και σε κυριαρχία στον Αιγόκερω.


Κρόνος στον Κριό
Το άτομο είναι πολυμήχανο, ικανό να ενσωματώνει καινούργιες μεθόδους στην εργασία του και να παράγει πρωτότυπες ιδέες. Το μυαλό του είναι σταθερό, ικανό να συγκεντρώνεται και να συλλογίζεται. Διαθέτει αρχηγική ικανότητα που μπορεί να αξιοποιήσει. Στην πορεία της ζωής του ωθείται να αναπτύξει την υπομονή και την αυτοπεποίθηση του πριν αρχίσει δραστηριότητες πρακτικού περιεχομένου. Επίσης πρέπει να μάθει να παίρνει πρωτοβουλίες και να μην φοβάται να ρισκάρει. Υποσυνείδητοι φόβοι κάνουν το άτομο να έχει μεγάλη επιθυμία για ασφάλεια. Αν όμως ο πλανήτης προσβάλλεται, το άτομο γίνεται εγωκεντρικό, ανεύθυνο, καχύποπτο, δύσπιστο, ανυπόμονο και επιπόλαιο. Του λείπει η διπλωματία και η αίσθηση του σωστού χρόνου. Βιώνει εσωτερικές συγκρούσεις και δεν μπορεί να εξωτερικεύσει την ενέργεια του. Επίσης αντιμετωπίζει αντιθέσεις από ανώτερους. Αυτή η θέση βγάζει ζήλια, για αυτό συνήθως προκύπτουν προβλήματα στη συζυγική ζωή του. Έχει αμυντική συμπεριφορά, αδυνατώντας να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί με τους γύρω του. Με αυτή τη θέση του Κρόνου πρέπει να προσπαθήσει να ξεπεράσει την εγωκεντρική συμπεριφορά του.

Κρόνος στον Ταύρο
Το άτομο με αυτή τη θέση διακρίνεται για την επιμονή και την υπομονή του. Η επιμονή του βέβαια εύκολα μετατρέπεται σε ξεροκεφαλιά. Στην καθημερινότητα του το διακρίνει αυτοπειθαρχία και υπευθυνότητα. Είναι προσεκτικό, μεθοδικό, πεισματάρικο και πρακτικό. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ληθαργικό και να του λείπει ο αυθορμητισμός. Με αρνητικές όψεις είναι τεμπέλικο και τα θέλει όλα έτοιμα. Έχει μεγάλη ανάγκη να νιώθει ασφαλή σε οικονομικά και συναισθηματικά ζητήματα. Είναι διατεθειμένο να δουλέψει σκληρά στη ζωή του για να αποκτήσει την ασφάλεια που θέλει – και με αυτή τη θέση σίγουρα μόνο με σκληρή δουλειά θα μπορέσει να το καταφέρει. Είναι αρκετά προσεκτικό και φοβάται την απώλεια, κυρίως σε σχέση με τα οικονομικά του. Πρέπει να μάθει να μην δίνει τόση μεγάλη σημασία στα υλικά πράγματα. Τα συναισθήματα του είναι σταθερά και ελεγχόμενα, ωστόσο μερικές φορές του λείπει η θερμή έκφραση. Είναι αρκετά κτητικό με τους ανθρώπους που αγαπά και πρέπει να μάθει να ελέγχει τη ζήλεια του.

Κρόνος στους Διδύμους
Το άτομο διαθέτει παρατηρητική, έξυπνη και εφευρετική φύση. Είναι πνευματικά σταθερό και σε θέση να διεισδύει βαθιά στο νόημα της ζωής και σε δύσκολα θέματα, όπως και να βρίσκει πρακτικές λύσεις σε προβλήματα. Μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα σε οποιαδήποτε περίσταση. Είναι αμερόληπτο, λογικό και ψύχραιμο. Έχει ικανότητα για επιστημονική ενασχόληση σε σχέση με τα μαθηματικά και την λογοτεχνία. Του αρέσει να μελετάει και να μαθαίνει καινούργια πράγματα, και θα συνεχίσει να μαθαίνει σε όλη του τη ζωή, αν και κάποια ασθένεια στα παιδικά του χρόνια μπορεί να καθυστερήσει την πνευματική ανάπτυξη του. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε το άτομο είναι επιφυλακτικό, κρύο, απαισιόδοξο και κυνικό. Επίσης μπορεί να δυσκολεύεται να εκφράσει τον εαυτό του και να μην μπορεί να αφομοιώσει εύκολα γνώσεις. Οι πνεύμονες του είναι συνήθως αδύναμοι, γι΄αυτό δε πρέπει να καπνίζει. Δεν είναι αρκετά κοντά με τους συγγενείς του, και αν υπάρχουν δύσκολες όψεις, τότε του είναι δύσκολο να συνάψει στενούς δεσμούς μαζί τους. Μπορεί να υποστεί ψεύτικες κατηγορίες ή περιορισμό από κάποιον συγγενή του. Η θέση του Κρόνου σε αυτό το ζώδιο ωθεί το άτομο να αναπτύξει πίστη και αισιόδοξη στάση.

Κρόνος στον Καρκίνο
Το άτομο είναι συναισθηματικά ευαίσθητο αλλά συνήθως προσπαθεί να κρύψει τα πραγματικά του συναισθήματα, ώστε να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του. Είναι συντηρητικό, προστατευτικό και ευγενικό, εντούτοις του λείπει η συμπόνια. Μπορεί να είναι τόσο απασχολημένο με το να προστατεύει τον εαυτό του, ώστε να αδυνατεί να δει τα προβλήματα των άλλων. Τα συναισθήματα του πληγώνονται εύκολα, κάνοντας το να κλείνεται στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να νιώθει μοναξιά και απομόνωση. Οι σχέσεις του με το οικογενειακό του περιβάλλον είναι συνήθως αυστηρές, κρύες και προβληματικές. Η συναισθηματική του έκφραση έχει ανασταλθεί από τα πρώιμα οικογενειακά βιώματα του. Παρ' όλα αυτά η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για το άτομο και παίρνει στα σοβαρά τις οικογενειακές του ευθύνες. Διαθέτει ισχυρές ψυχικές ικανότητες, εξυπνάδα και επιχειρηματικό ταλέντο. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται παρουσιάζεται υπερευαισθησία, αμυντική συμπεριφορά και κτητικότητα. Χρειάζεται να προσοχή σε θέματα που σχετίζονται με τα συμφέροντα της οικογένειας. Το άτομο με τον Κρόνο του στον Καρκίνο πρέπει να μάθει την αξία της συμπόνιας και της υπευθυνότητας.

Κρόνος στον Λέοντα
Το άτομο επιθυμεί έντονα να αναγνωριστεί και να μπορεί να ελέγχει, γι΄αυτό συνήθως στοχεύει σε αρχηγικές θέσεις. Θέλει οι γύρω του να του δίνουν σημασία, επιβεβαίωση και να το σέβονται. Είναι περήφανο, αποφασιστικό, τολμηρό, τίμιο και εξουσιαστικό. Επίσης έχει έμφυτη ανάγκη να υπερασπίζεται το εγώ του. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται το άτομο είναι εγωκεντρικό, ζηλιάρικο, πεισματάρικο και ισχυρογνώμον. Είναι επιφυλακτικό και προσεκτικό, και ίσως να μην χαίρεται αρκετά τη ζωή του. Διαθέτει οργανωτικές ικανότητες που μπορεί να εκμεταλλευτεί στον κόσμο των επιχειρήσεων. Ως γονέας είναι λάτρης της πειθαρχίας και μπορεί το ίδιο να είχε αυστηρό πατέρα. Το άτομο με αυτή τη θέση χρειάζεται αγάπη αλλά δε ξέρει πώς να την δεχθεί ή να την δώσει, με αποτέλεσμα να απομονώνεται από τους γύρω του.  Ο Κρόνος στον Λέοντα προτρέπει το άτομο να ασχοληθεί περισσότερο με τα παιδιά, τη δημιουργική έκφραση και τον έρωτα. Επίσης να επιδείξει περισσότερη ταπεινοφροσύνη και να κατανοήσει πως το να δείξει τα συναισθήματα του δεν θεωρείται αδυναμία.

Κρόνος στην Παρθένο
Το άτομο είναι ευσυνείδητο, πρακτικό, εργατικό, επίμονο, μεθοδικό, συνετό και οργανωτικό. Αγαπά την τάξη και την καθαριότητα. Δίνει μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια, στην ακρίβεια και στην αποτελεσματικότητα στον τομέα της εργασίας του. Η εργασιομανία του συχνά το οδηγεί σε υπερκόπωση. Το μυαλό του είναι αναλυτικό, εύστροφο και κριτικό, ωστόσο τείνει να αγνοεί σημαντικά ζητήματα, λόγω της τάσης του να ανησυχεί για τις λεπτομέρειες. Του ταιριάζουν επαγγέλματα που απαιτούν έρευνα. Μπορεί να ασχοληθεί με επιτυχία στον τομέα της ιατρικής. Έχει κοινή λογική και είναι ικανό να κατευθύνει τους άλλους, με κακές όψεις όμως, γίνεται αρκετά πιεστικό και απαιτητικό με τους συναδέλφους του. Νιώθει ανήσυχο όταν βρίσκεται σε απραξία και πάντα ψάχνει να ασχοληθεί με κάτι. Με αρνητικές όψεις αντιμετωπίζει προβλήματα με την πέψη του και τα νεύρα του, που οφείλονται σε υπερκόπωση και ανησυχία. Πρέπει να μάθει να χαλαρώνει και να μην γκρινιάζει με το παραμικρό.

Κρόνος στον Ζυγό
Το άτομο έχει άριστες ικανότητες οργάνωσης και σχεδιασμού, όπως επίσης και έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης. Είναι διπλωματικό, ευγενικό και έχει ισορροπημένη κρίση. Αντιλαμβάνεται πως τα διαρκή επιτεύγματα προέρχονται από την πειθαρχία και την υπευθυνότητα, και αυτά με τη σειρά τους προέρχονται από την κατανόηση ότι οι ανθρώπινες σχέσεις απαιτούν συνεχή συνεργασία και αμοιβαία δέσμευση. Είναι κοινωνικά συνειδητοποιημένο και υπεύθυνο, με καλές όψεις κερδίζει πλούτο και θέση λόγω της ικανότητας του να συνεργάζεται. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε καταστέλλεται η ανάγκη του ατόμου να συνεργαστεί, νιώθοντας μοναξιά και απομόνωση, που μπορει να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Είναι ψυχρό και αδιαφορεί να δεθεί με τους άλλους ή  πιστεύει πως κανένας δεν είναι αντάξιος των προσδοκιών του. Ο γάμος, ενώ είναι αρκετά σημαντικός για το άτομο, μπορεί να έρθει αργότερα στη ζωή ή να γίνει με κάποιον που έχει πολλές επιχειρηματικές και επαγγελματικές ευθύνες. Οι συμβάσεις που συνάπτει, συμπεριλαμβανομένου και του γάμου, είναι συχνά καρμικές. Έχει πειθαρχημένη, αμερόληπτη και σοβαρή προσωπικότητα, ωστόσο αν προσβάλλεται γίνεται απαιτητικό, ανεύθυνο και μνησίκακο. Η δοκιμή του Κρόνου σε αυτή τη θέση έχει να κάνει με τις συνεργασίες.

Κρόνος στον Σκορπιό
Τα συναισθήματα του ατόμου είναι βαθιά αλλά καταπιεσμένα, και αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε το άτομο βασανίζεται από εκδικητικές σκέψεις που έχουν δημιουργηθεί από την αδυναμία του να ξεχάσει παλιά συναισθηματικά τραύματα. Είναι προσεκτικό, πονηρό, ζηλότυπο και εξουσιαστικό. Αναλαμβάνει ευθύνες με τεράστια συναισθηματική ένταση, καταλήγοντας στο τέλος να νιώθει πιεσμένο. Θα πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τις ευθύνες πιο ήρεμα. Είναι αποφασιστικό, επίμονο, δυναμικό αλλά και άκαμπτο, μελαγχολικό και αδίστακτο. Διαθέτει μαγνητική προσωπικότητα, φιλοδοξία και μια σαρκαστική αίσθηση του χιούμορ. Είναι πάντα πρόθυμο να βελτιώσει την επικρατούσα κατάσταση, ασκώντας πολύ ενέργεια και θέληση για πρακτικά επιτεύγματα. Χαρακτηρίζεται από τελειομανία στην δουλειά του και σιχαίνεται την τεμπελιά και την απραξία. Είναι πολυμήχανο, έξυπνο, μυστικοπαθές, καχύποπτο και θέλει να είναι σε μια θέση εξουσίας. Επίσης διαθέτει ψυχικές ικανότητες και ισχυρό ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται τότε μπορεί να ζημιωθεί οικονομικά από δικαστικές ενέργειες που σχετίζονται με κληρονομιές. Ο Κρόνος στον Σκορπιό ωθεί το άτομο να μάθει να ελέγχει τις επιθυμίες του και τα συναισθήματα του, μέσα από πόνο και δυσκολίες.

Κρόνος στον Τοξότη
Το άτομο έχει αναπτύξει αυστηρούς ηθικούς κώδικες ή τηρεί αυστηρά τα θρησκευτικά και φιλοσοφικά συστήματα. Είναι ειλικρινές, πειθαρχημένο και θαρραλέο. Διακατέχεται από φιλανθρωπική διάθεση και από την επιθυμία να βελτιώσει την κοινωνία. Θέλει να θεωρείται σημαντικό ή να πετύχει κάποια διάκριση στους τομείς της εκπαίδευσης, της θρησκείας, της φιλοσοφίας και της νομικής. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται, το άτομο προσπαθεί να επιβάλει τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές του απόψεις στους άλλους, είναι απρόσεκτο, κυνικό και ανειλικρινή.  Η ικανότητα του να συγκεντρώνεται σε βάθος, του δίνει την δυνατότητα να δημιουργεί και να ακολουθεί μακροπρόθεσμα σχέδια και να αξιοποιεί ό,τι έχει μάθε σε πρακτικό επίπεδο. Η προσωπική του φήμη είναι αρκετά σημαντική για εκείνο και αν κάποιος το αδικήσει ή δε του φερθεί σωστά, ενοχλείται σε μεγάλο βαθμό. Είναι όμως αρκετά ειλικρινές και άφοβο όταν κάποιος το προκαλέσει. Επίσης, έχει καλή επιστημονική ικανότητα και διαίσθηση. Ο Κρόνος στον Τοξότη ωθεί το άτομο να αναπτύξει την κατανόηση του για όλα τα επίπεδα.

Κρόνος στον Αιγόκερω
Το άτομο είναι φιλόδοξο, οργανωτικό, προσεκτικό, οξυδερκή και ψύχραιμο. Δίνει αξία στα υλικά αγαθά, όμως αν ο πλανήτης προσβάλλεται μπορεί να χρησιμοποιήσει την απόκτηση πλούτου για να ελέγξει τους άλλους. Διαθέτει μια πρακτική, προσγειωμένη προς τη γη άποψη για τον κόσμο και οποιαδήποτε δραστηριότητα αναλάβει, θα πρέπει να έχει πρακτικό σκοπό. Συνήθως αγωνίζεται από μικρή ηλικία για την απόκτηση ασφάλειας, κάνοντας το να πιστεύει πως όλοι πρέπει να προσπαθήσουν σκληρά για να κερδίσουν την επιτυχία. Είναι πρόθυμο να εργαστεί σκληρά ώστε να πετύχει τους στόχους τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να θυσιάσει την προσωπική ζωή του. Αν προσβάλλεται μπορεί να χρησιμοποιήσει αθέμιτους τρόπους για να φτάσει ψηλά, προκαλώντας την ίδια του την καταστροφή. Το πρεστίζ και η κοινωνική θέση είναι αρκετά σημαντικά. Είναι περήφανο, με ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος και δίνει αξία στην οικογένεια. Είναι συντηρητικό τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στην επαγγελματική. Με αρνητικές όψεις το διακρίνει εγωισμός και υπεροψία. Λόγω αυτών των δύο βιώνει μοναξιά και απομόνωση. Πρέπει να αναπτύξει περισσότερη ευαισθησία, αισιόδοξη στάση και χιούμορ. Ο Κρόνος σε αυτή τη θέση το ωθεί να μάθει τη σωστή χρήση της δύναμης.

Κρόνος στον Υδροχόο
Το μυαλό του ατόμου είναι αυθεντικό, πρωτότυπο, επιστημονικό και αντικειμενικό, απαλλαγμένο από συναισθηματισμούς έχοντας την ικανότητα να δει τα πράγματα όπως έχουν. Έχει ισχυρή ικανότητα συγκέντρωσης που χρησιμοποιεί για την επίτευξη των στόχων του και διακρίνεται για την ανεξαρτησία του. Είναι διανοούμενο και φιλόδοξο, πρόθυμο να εργαστεί σκληρά προκειμένου να εφαρμόσει τις ιδέες του και να διακριθεί. Έχει ταλέντο στην επιστήμη και σε οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία. Μπορεί να κατανοεί των τρόπο με των οποίο δημιουργούνται και δομούνται τα πράγματα. Οι κοινωνικές σχέσεις και η αίσθηση ότι ανήκει σε μία ομάδα ή σε ένα οργανισμό είναι πολύ σημαντικές για το άτομο. Μολαταύτα αδυνατεί να ενσωματωθεί στην κοινωνία και να συνάψει ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς. Με αρνητικές όψεις είναι αναίσθητο, ψυχρό και κυριαρχικό. Διακρίνεται από εγωισμό και ακαμψία. Ακολουθεί τους δικούς του κανόνες και αδιαφορεί για τους άλλους. Με θετικές όψεις  το αίσθημα δικαιοσύνης και καθήκοντος είναι ισχυρό. Θέλει να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Είναι αξιόπιστο και πιστός φίλος. Επίσης διαθέτει ψυχικές ικανότητες και ενόραση. Ο Κρόνος σε αυτή τη θέση ωθεί το άτομο να μάθει να είναι υπεύθυνο σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο εκεί που θέλει αυτό.

Κρόνος στους Ιχθύς
Το άτομο διαθέτει μια υπερδραστήρια, φοβισμένη φαντασία που μπορεί να προκαλέσει νευρώσεις και άγχη. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται τείνει να ανησυχεί υπερβολικά και να παγιδεύεται στο παρελθόν, αδυνατώντας να ζήσει το παρόν. Παίρνει τη ζωή στα σοβαρά και αντιδρά συναισθηματικά στα εξωτερικά ερεθίσματα. Συχνά ταυτίζεται με τα προβλήματα των άλλων. Έχει την τάση να υποτιμά την αξία του και να νιώθει αυτό - λύπηση. Χρειάζεται ησυχία και απομόνωση κατά καιρούς, προκειμένου να αξιοποιήσει τα εσωτερικά του χαρίσματα, αλλά θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία ανά διαστήματα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική εσωστρέφεια. Είναι συμπονετικό, γενναιόδωρο, πνευματικό, ταπεινό και πρόθυμο να δουλέψει σκληρά για αυτούς που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες. Επίσης μπορεί να ψυχολογεί αρκετά καλά τους άλλους. Αν υπάρχουν καλές όψεις, μέσω του διαλογισμού αποκτά πνευματικά γνώση και δύναμη. Μπορεί να εργαστεί στο παρασκήνιο σε μεγάλα ιδρύματα, όπως στον τομέα της εκπαίδευσης, της ιατρικής και της κυβέρνησης. Πρέπει να αναπτύξει πίστη για το μέλλον και να μάθει να σβήνει το παρελθόν. Επίσης πρέπει να ενισχυθεί η επιμονή και η σταθερότητα, διότι είναι έξυπνο και εμπνευσμένο αλλά πολλές φορές το ίδιο προκαλεί την καταστροφή του.

Δείτε και τους άλλους πλανήτες:
  Σελήνη | Ήλιος | Ερμής | Αφροδίτη | Άρης | Δίας | Κρόνος | Ουρανός | Ποσειδώνας | Πλούτωνας  | Χείρωνας | Λίλιθ Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: