astropedia.gr

Γενική εικόνα
Το σημαντικό αστρολογικό γεγονός της χρονιάς για σένα είναι οι εκλείψεις που γίνονται στο ζώδιό σου.  Έχουμε μια σεληνιακή έκλειψη στις 31/1 και άλλη μια ηλιακή στις 11/8. Η σεληνιακή έκλειψη θα εντείνει κατά πολύ τα συναισθήματά σου και θα τονίσει τι είναι αυτό που κάνεις σωστά μέχρι τώρα και τι είναι αυτό που δεν κάνεις σωστά. Αυτό γίνεται για να μπορέσεις να προχωρήσεις καλύτερα και να εξελιχθείς, έχοντας καλά αποτελέσματα και εμπειρίες, εφόσον βέβαια έχεις κινηθεί μέχρι στιγμής έξυπνα, έχεις δουλέψει σκληρά και ήσουν υπεύθυνος άνθρωπος. Από την άλλη πλευρά μπορεί να βιώσεις εμπόδια και απώλειες ή έντονες καθυστερήσεις και μπερδέματα, αν δεν είχες προσέξει αρκετά ή αν δεν σε ενδιέφερε αυτό που έκανες.

Η ηλιακή έκλειψη είναι μια καλή στιγμή για να εργαστείς πάνω σε σχέδια και πρότζεκτ, να κάνεις σημαντικές νέες αρχές και ξεκινήματα, να έχεις νέα δεδομένα και νέες ευκαιρίες. Όμως η συγκεκριμένη έκλειψη συμβαίνει με τον Ερμή ανάδρομο επίσης στο ζώδιό σου, οπότε ειδικά μέσα στο διάστημα από τα τέλη του Ιουλίου έως και τα μέσα Αυγούστου, είναι καλύτερο να ασχοληθείς με σχέδια που ήδη υπάρχουν και να δεις πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς καλύτερα τις ευκαιρίες που σου έχουν ήδη δοθεί. Η ενέργεια που υπάρχει είναι η κατάλληλη για μια δεύτερη ευκαιρία που θέλεις να δώσεις σε ένα σχέδιο, σε έναν άνθρωπο ή ακόμη και στον εαυτό σου.

Κατά την επιρροή του ανάδρομου μπορεί να αισθανθείς λίγο αλλού και να μην μπορέσεις να εστιαστείς σε αυτά που πρέπει. Πολλά πράγματα να μην πηγαίνουν σωστά και αυτό να σε αγχώνει περισσότερο. Να είσαι υπομονετικός και μην δίνεις μεγάλη σημασία.

Καριέρα και επαγγελματικά
Ο Ουρανός αρχίζει να επηρεάζει την καριέρα σου από φέτος και συγκεκριμένα από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό είναι μόνο η αρχή μιας διέλευσης που θα κρατήσει αρκετά χρόνια μπροστά σου και που τώρα σου δίνει μια μικρή πρόγευση. Σου δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσεις επαγγελματικά και να προοδεύσεις. Μπορείς να εργαστείς πάνω σε ένα νέο και ενδιαφέρον αντικείμενο, να ακολουθήσεις μια νέα προσέγγιση στα επαγγελματικά σου ή ακόμη και να αλλάξεις πλήρως την επαγγελματική σου καριέρα κάνοντας στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών.  Οι αλλαγές που θέλεις να κάνεις θα γίνουν εύκολα και αν δεν ξέρεις τι ακριβώς θες να αλλάξεις, θα το καταλάβεις σύντομα.

Η φετινή χρονιά είναι σημαντική για τα επαγγελματικά σου, καθώς ο Κρόνος και ο Πλούτωνας λειτουργούν ταυτόχρονα καθ’όλη την  διάρκεια του έτους. Μπορεί να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες και να έχεις μεγάλο φόρτο εργασίας και θα θελήσεις να εργάζεσαι πάνω σε κάτι που σου αρέσει και που το αγαπάς ή που σε παθιάζει. Αν δεν σε παθιάζει αυτό που κάνεις, φέτος θα έχεις την ανάγκη έντονα να το αλλάξεις. Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Μαΐου ο Άρης επηρεάζει και αυτόν τον τομέα και φέρνει περισσότερη ενέργεια και δράση. Δίνεις δύναμη και εστιάζεσαι στους επαγγελματικούς σου στόχους και στην καριέρα σου αλλά, όταν κατά το δεύτερο μισό του Αυγούστου ο Άρης αναδρομήσει, θα πιάσεις τον εαυτό σου να είναι εξαντλημένος και να μην σε ενδιαφέρει τίποτα ή να αισθάνεσαι άσχετος με την δουλειά σου και να μη βρίσκεις κανένα σημείο σύνδεσης ανάμεσα στο τι κάνεις και ποιος είσαι. Τότε μπορεί να θελήσεις να φέρεις μια αλλαγή, αλλά μην βιαστείς και μην κάνεις κάτι το οποίο δεν έχεις πρώτα μελετήσει καλά και σε βάθος, απλά γιατί θέλεις να κάνεις μια αλλαγή. Ούτως ή άλλως η δραστήρια και δυναμική ενέργεια του Άρη θα επηρεάζει τον τομέα μέχρι και τις αρχές του Σεπτέμβρη, οπότε χρόνος υπάρχει. 

Σπίτι και οικογένεια
Ο Δίας παραμένει στον τομέα του σπιτιού και της οικογενείας μέχρι και τις αρχές του Νοέμβρη και σου δίνει θετική και ευεργετική ενέργεια για να μπορέσεις να απολαύσεις την ζωή σε αυτόν τον τομέα. Μπορείς να βελτιώσεις το επίπεδο της ζωής σου και της διαβίωσης, να μετακομίσεις αν θέλεις, να ανακαινίσεις το σπίτι σου ή απλά να οργανώσεις την ζωή σου έτσι ώστε να περνάς περισσότερο και πιο ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο με τους δικούς σου στο σπίτι, δίνοντας και παίρνοντας υποστήριξη και ενθάρρυνση.  Ο Άρης τον Γενάρη ενεργοποιεί στον τομέα και είναι ο μήνας που μπορείς να έχεις το καλύτερο που μπορείς από τα θέματα σπιτιού γιατί τότε μπορείς να εστιάσεις πιο καθαρά και πιο άμεσα σε οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί. Τον Οκτώβρη ο τομέας επηρεάζεται από την Αφροδίτη που θα είναι ανάδρομη και τότε μπορεί να υπάρξουν γκρίνιες, καυγάδες και ασυμφωνίες και θα αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις υπομονή ή ότι σου λείπει η αγάπη και η στοργή από τους δικούς σου ανθρώπους.  Ο ανάδρομος Ερμής επηρεάζει τον τομέα κατά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και μπορεί να προκύψουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις γύρω από μικροπράγματα, που όμως αν δεν προσέξεις μπορεί να οδηγήσουν σε καυγάδες και εντάσεις. Να έχεις υπομονή και να ακούς περισσότερο αυτό που λένε οι άλλοι.

Από τον Νοέμβριο και μετά ο Δίας θα περάσει στον τομέα που έχει να κάνει με την δημιουργικότητά σου και με θέματα παιδιών. Αν έχεις παιδιά λοιπόν, είναι μια καλή περίοδος για να έρθεις σε καλύτερη επαφή μαζί τους και να προσπαθήσεις να βελτιώσεις τις σχέσεις σας και την επαφή σας. Θα υπάρξουν ευκαιρίες και προοπτικές εξέλιξης για τα παιδιά σου και μπορείς να τα βοηθήσεις να αποκτήσουν σημασία και να έχουν προσοχή και προβολή. Στον ίδιο τομέα επιδρά και ο Άρης, πιο νωρίς όμως, κατά το διάστημα από τέλη Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Τα παιδιά θα είναι πολύ πιο ζωηρά και θα έχουν περισσή ενέργει, αποφασιστικότητα και ορμή και ίσως να είναι αυθάδη, απότομα και αντιδραστικά. Δώσε τους τον χώρο που χρειάζονται. Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο μισό του Νοέμβρη, όταν ο ανάδρομος Ερμής στον ίδιο τομέα θα φέρει εντάσεις και τσακωμούς που όμως κρύβουν από κάτω την ανάγκη τους για την προσοχή σου.

Εσωτερική κατάσταση και ψυχολογία
Ο Ουρανός δίνει για φέτος τις τελευταίες του επιρροές στον τομέα που έχει να κάνει με την σκέψη σου, το μυαλό σου, την ψυχολογία και τις ιδέες σου. Επιδρά μέχρι τα μέσα Μαΐου και έπειτα πάλι από Νοέμβριο και μετά. Η διέλευση αυτή κρατούσε πολλά χρόνια τώρα και σε βοήθησε να διευρύνεις το μυαλό σου, να αποκτήσεις νέες εμπειρίες και να βγεις από την ασφαλή περιοχή της ζωής σου με τρόπους που σε έκαναν να μάθεις, να διδαχτείς και να ωριμάσεις. Ο Ερμής θα αναδρομήσει επηρεάζοντας από τέλη Μαρτίου μέχρι μέσα Απριλίου και είναι καλό διάστημα για να επισκεφτείς και πάλι μέρη που έχεις ήδη επισκεφτεί, να δεις λεπτομέρειες πάνω σε πράγματα που έχεις ήδη μάθει και γενικότερα να κάνεις μια μικρή αναθεώρηση της ζωής σου. Η Αφροδίτη που θα κινηθεί ανάδρομα και θα επηρεάσει τον τομέα κατά το δεύτερο μισό του Νοέμβρη σου δίνει και πάλι μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσεις την ζωή σου και να ξαναδείς κάποια σημεία και πτυχές, αν και μάλλον θα θελήσεις να απολαύσεις το διάστημα και να ξεκουράσεις το μυαλό σου από τις πολλές σκέψεις.

Η έκλειψη στις 13/7 συμβαίνει στον τομέα που έχει να κάνει με το υποσυνείδητό σου και αυτό το διάστημα μπορεί να είναι σημαντικό για να εργαστείς με τα κρυμμένα μοτίβα του μυαλού σου, με τους φόβους και με τις ανέκφραστες επιθυμίες σου και να μπορέσεις τελικά να καταλάβεις καλύτερα και περισσότερο εσένα και το τι είναι αυτό που σε κινεί.

Δες τις τάσεις για τα αισθηματικά της νέας χρονιάς