astropedia.gr

Σελήνη και Μητέρα: πως βιώνουμε τη μητρότητα;

Σελήνη και Μητέρα: πως βιώνουμε τη μητρότητα;
Η Σελήνη είναι μαζί με τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο το πιο σημαντικό ουράνιο σώμα, αφού αντιπροσωπεύει την ψυχή του ανθρώπου. Αν ο Ήλιος είναι το Πνεύμα, ο Ωροσκόπος το Σώμα, η Σελήνη είναι η Ψυχή. Και η θέση της Σελήνης στα ζώδια, αλλά και στους οίκους ενός ωροσκοπίου, μας δίνει πολλές πληροφορίες για το πως το άτομο εκφράζεται ασυνείδητα, ποια είναι η δεκτικότητα του, η ευαισθησία του ή η ευθιξία του, η ανάγκη του νιώσει ασφάλεια, οι αυθόρμητες κι ενστικτώδεις αντιδράσεις του.

Η Σελήνη συμβολίζει το θηλυκό μας κομμάτι, είτε είμαστε γυναίκες, είτε άντρες, είναι το θηλυκό, δεκτικό, παθητικό στοιχείο, αυτό που ταυτίζεται με την μητέρα, την πατρίδα, την οικογένεια. Είναι το σημείο εκείνο στο γενέθλιο χάρτη μας, που θα μας δείξει πως βιώσαμε την σχέση μας με την μητέρα μας, πως ήταν η μητέρα μας απέναντι μας, ποια είναι η σχέση μας με την οικογένεια μας, και πως αντίστοιχα, θα είμαστε εμείς ως μητέρες όταν αποκτήσουμε παιδιά και πως θα τα διαπαιδαγωγήσουμε. Σε έναν αντρικό χάρτη, δείχνει σαφώς όλα τα παραπάνω, αλλά και το είδος της γυναίκας που θα τον τραβήξει και θα αποτελεί για εκείνον το θηλυκό πρότυπο Μάθε που βρίσκετε η Σελήνη σου, στον Αστρολογικό σου χάρτη εδώ.
 

Ο τρόπος λοιπόν που βιώνουμε τη μητρότητα και το πως διαμορφώνουμε την δική μας οικογένεια και την ατμόσφαιρα στο σπίτι, φαίνεται από τις θέσεις της Σελήνης στα 12 Ζώδια. 


     

Σελήνη στον Κριό

Η μητέρα με τη Σελήνη της στο Κριό είναι μια μητέρα δυναμική, ανεξάρτητη με πολύ έντονη προσωπικότητα και πολύ μεγάλη ανάγκη να επιβάλλει την προσωπικότητα της και τις επιθυμίες της μέσα στην οικογένεια. Αθλητική με μεγάλη αγάπη στη δράση και την κίνηση δίνει μεγάλη σημασία στη προσωπική της εξέλιξη και γι΄αυτό δεν είναι η μητέρα που θα περιορίζεται μέσα στο σπίτι και την οικογένεια, καθώς έχει μεγάλους στόχους να επεκτείνει την προσωπικότητα της και σ΄άλλους τομείς. Από τα παιδιά της το σίγουρο είναι πως θα περιμένει να είναι πάντα πρώτα σε ότι κάνουν και στο σχολείο και στα εξωσχολικές τους δραστηριότητες, οι οποίες κάτω από την παρότρυνσή της θα είναι πολλές. Θερμόαιμη, θυμώνει εύκολα, έχει εκρηκτικό ταμπεραμέντο, όμως πολύ γρήγορα της περνάει και βγάζει στην επιφάνεια όλη τη ζεστασιά που έχει μέσα της. Πολύ συχνά γίνεται αυταρχική, καθώς είναι ανυπόμονη και θέλει όλα να γίνονται με το δικό της τρόπο. Επιβάλλει πολλές φορές στα παιδιά της να κάνουν πράγματα που πιστεύει ότι τους ταιριάζουν, ενώ στην ουσία είναι δικές της επιθυμίες, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της το τι θέλουν και το τι μπορούν να κάνουν εκείνα πραγματικά. Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο σπίτι της θα επικρατεί πάντα ένα κλίμα ενθουσιασμού, αυθορμητισμού και δραστηριότητας.     


Σελήνη στον Ταύρο

Η Σελήνη στον Ταύρο είναι σε έξαρση και θεωρείται από τΙς καλύτερες θέσεις. Η μητέρα με τη Σελήνη της εκεί, είναι μια μητέρα ήρεμη, σταθερή, που ζει πολύ μέσα από την οικογένεια και τα παιδιά της. Το σπίτι γι΄ αυτήν είναι η ασφάλεια γύρω της και με αυτή την ασφάλεια και την προστατευτικότητα περιβάλλει τα παιδιά της. Έχει πολύ μεγάλη υπομονή μαζί τους, δεν θυμώνει εύκολα και θα επιμείνει με γαλήνιο τρόπο να τα βοηθάει στα μαθήματά τους και σε ότι μπορεί να τα προβληματίζει. Είναι μια παραδοσιακή μητέρα, με έμφαση στις απτές αξίες, γήινη και πληθωρική και  θα δώσει μεγάλη σημασία στο νοικοκυριό, το μαγείρεμα, την οικονομική ασφάλεια και σταθερότητα της οικογένειας. Είναι πολύ κτητική και πολλές φορές νιώθει ότι τα παιδιά της, της ανήκουν με αποτέλεσμα να θέλει να έχει τον έλεγχο πάνω τους, πράγμα που λειτουργεί καταπιεστικά. Είναι αρκετά συντηρητική με επιμονή στις παραδόσεις και στις εθιμοτυπίες πράγμα που θα τη φέρει σε σύγκρουση ιδιαίτερα στα χρόνια της εφηβείας τους. Το σπίτι της πάντα θα ξεχειλίζει από αφθονία, ζεστή ατμόσφαιρα και χουχούλιασμα. Θα προσφέρει πολλά σαν μητέρα, έχει όμως μεγάλη ανάγκη να πάρει κι αν αποφασίσει ότι έχει δίκιο σε κάτι εμμένει πεισματικά στην άποψη της.     
 

Σελήνη στον Διδύμους
Είναι η μητέρα με τα πολυποίκιλα πνευματικά ενδιαφέροντα, που θα ενδιαφέρεται  για τα πάντα και που θα έχει χίλιες δύο ασχολίες ταυτόχρονα. Δεν είναι η κλασσική μητέρα που θα κλείνεται στο σπίτι και που θα ασχολείται μόνο με την οικογένεια και το νοικοκυριό καθώς τα πολλά ενδιαφέροντα της θα την κρατούν πολλές ώρες έξω από το σπίτι, είτε στη δουλεία της, είτε στις επικοινωνιακές της ενασχολήσεις. Αέρινη, περίεργη για όλα, θα καλλιεργεί μια σχέση βασισμένη στην επικοινωνία με τα παιδιά της, θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη της διανόησης και του πνεύματος τους και θα τους γεμίζει συνεχώς με ερεθίσματα που θα διευρύνουν το μυαλό και την αντίληψη τους. Το σπίτι θα είναι πάντα γεμάτο από κόσμο και οι συζητήσεις για πολιτική, τέχνες κοινωνικά θέματα θα υπερτερούν, μαζί με γερές δόσεις χαράς κι ανάλαφρης ατμόσφαιρας. Καθώς η ίδια αλλάζει διαθέσεις συνέχεια, πολλές φορές θα μπερδεύει τα παιδιά της με την έλλειψη σταθερότητας της, αφού είναι ικανή τη μια να τους λέει το ένα και την άλλη, το άλλο! Πολύ συχνά γίνεται και η ίδια παιδί μαζί με τα παιδιά της.
 

Σελήνη στον Καρκίνο

Εδώ η Σελήνη είναι στην κυριαρχία της και βγάζει απλόχερα όλες της ιδιότητες της. Καρκίνος είναι το απόλυτο μητρικό ζώδιο και η μητέρα με αυτή τη Σελήνη θα προσφέρει στα παιδιά της στοργή, τρυφερότητα και προστασία στο μέγιστο βαθμό. Η οικογένεια είναι γι΄αυτήν το καταφύγιο της, μια ζεστή φωλιά γεμάτη θαλπωρή, όπου η ασφάλεια και η αγάπη παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο. Το σπίτι της είναι πάνω απ΄ όλα και θα κάνει τα πάντα να κρατάει την οικογένειά της ενωμένη. Προσκολλάται στα παιδιά της, πράγμα που πολλές φορές θα τα κάνει να νιώσουν ότι ασφυκτιούν από την υπερβολική της προστασία και ανησυχία. Ένας κίνδυνος εδώ είναι ότι ίσως με τον τρόπο της κάνει τα παιδιά να εξαρτώνται υπερβολικά απ΄ αυτήν και να μην αναπτύξουν ανεξαρτησία κι εμπιστοσύνη στο να ζήσουν κάποια στιγμή μακριά από την οικογένεια, βασισμένα στις δικές τους δυνάμεις. Είναι μια μητέρα πολύ ευαίσθητη, με κυκλοθυμικές διαθέσεις πολλές φορές, που θα πληγώνεται πολύ αν νιώθει ότι η αφοσίωση της δεν έχει το αντίκρισμα που θέλει. Γεμάτη κατανόηση και έντονη διαίσθηση, θα είναι για τα παιδιά της πάντα μια απέραντη αγκαλιά γεμάτη αποδοχή. Ζει πολύ μέσα από τη ζωή των παιδιών της.       
 

Σελήνη στον Λέοντα

Καμιά μητέρα δεν αισθάνεται τόσο περήφανη για τα παιδιά της, όσο η μητέρα με τη Σελήνη της στο Λέοντα. Μεγαλοπρεπής και βασιλική όπως είναι, θα δώσει στα παιδιά τα πάντα, θα φροντίσει να μην τους λείψει τίποτα και η προσφορά της σε υλικά και συναισθηματικά θέματα θα είναι απλόχερη. Όπως λάμπει εκείνη έτσι θέλει να λάμπουν και τα παιδιά της, να είναι πρώτα σε όλα και να ξεχωρίζουν απ΄ το πλήθος. Είναι πολύ παιχνιδιάρα και θα μοιράζεται πολλά ομαδικά παιχνίδια μαζί τους. Το γέλιο, οι αγκαλιές και η χαρούμενες ατμόσφαιρες θα υπερτερούν στην οικογένεια, όμως μπορεί να γίνει αρκετά αυστηρή αν χρειαστεί. Είναι πολύ συναισθηματική με έντονο ταμπεραμέντο και οι εκρήξεις της θα είναι θεαματικές. Θα μεταδώσει στα παιδιά της όλη της την αγάπη για μεγάλους σκοπούς, για τις τέχνες, τα θεάματα, την μεγαλοσύνη πνεύματος και συναισθήματος, και την ανάγκη να είναι πρώτα σε ό, τι κάνουν. Η ζεστή της καρδιά θα είναι πάντα το καταφύγιο για τα παιδία της και αλλοίμονο αν κάποιος τα πειράξει! Το ελάττωμα της είναι ότι τους τα δίνει όλα απλόχερα, με αποτέλεσμα να μην αναπτύξουν τόσο δυναμική προσωπικότητα, όσο έχει εκείνη.          


Σελήνη στη Παρθένο

Η οργανωτική, η αναλυτική, η μητέρα που δίνει μεγάλη σημασία στη τάξη και την τελειότητα, θα απαιτήσει από τα παιδιά της την ίδια οργάνωση και τάξη που επιδεικνύει η ίδια. Δουλεύει σκληρά μέσα από το σπίτι για να το έχει απόλυτα καθαρό και τακτοποιημένο, δίνει υπερβολική σημασία στην υγιεινή διατροφή των παιδιών της αλλά και της δικής της, και παλεύει να τους προσφέρει ένα περιβάλλον χωρίς ατέλειες. Είναι ευαίσθητη κι ένας απότομος λόγος από τα παιδιά της ή μια εκρηκτική συμπεριφορά τους εναντίον της, την κάνει να κλείνεται στον εαυτό της, και να εκτονώνεται με την γκρίνια, που είναι το μεγάλο της ελάττωμα. Δεν νιώθει καλά όταν γύρω της επικρατεί αναστάτωση και θα κρίνει αυστηρά τα παιδιά της αν πιστεύει ότι δεν αποδίδουν καλά στα μαθήματα τους ή όταν κάνουν αταξίες και λερώνουν το σπίτι. Είναι η μητέρα που θα προσφέρει και θα φροντίσει απεριόριστα, αλλά που θα πρέπει να προσέξει να ελέγξει την τάση της για συνεχή κριτική απέναντι στα παιδιά της για να μην έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. 
 

Σελήνη στο Ζυγό

Η γυναίκα με τη Σελήνη στο Ζυγό είναι η πιο ευγενική και διαλλακτική μητέρα. Καθώς δεν της αρέσουν καθόλου οι αντιπαραθέσεις και η δυσαρμονία, διαπαιδαγωγεί τα παιδία της μέσα σε μια ατμόσφαιρα τρυφερότητας, λογικής και διαλόγου. Είναι πολύ επικοινωνιακή και θα μοιράζεται μαζί τους τις ιδέες της και τα ενδιαφέροντα της για την τέχνη, την αισθητική και την ομορφιά. Είναι πολύ σημαντικό για αυτήν να ζει σε περιβάλλον όπου δεσπόζει η αισθητική και η αρμονία και ποτέ δεν θα φερθεί αυταρχικά ή βίαια στα παιδία της, καθώς πιστεύει ότι όλα λύνονται με την λογική και τη συζήτηση. Πολλές φορές τα κακομαθαίνει και τους κάνει τα χατίρια. Επειδή αυτή η Σελήνη θέλει να τα έχει καλά με όλους, δεν αντέχει να δυσαρεστεί τα παιδιά της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τους πει όχι. Θα τους περάσει βέβαια το δικό της με την  απαράμιλλη  διπλωματία της και στο τέλος θα είναι όλοι ικανοποιημένοι! Συχνά είναι αναποφάσιστη και ταλαντεύεται ανάμεσα στο τι πρέπει να κάνει, το σίγουρο είναι όμως πως πάντα βρίσκει τη λύση με την αίσθηση ισότητας που τη διακρίνει. 
 

Σελήνη στο Σκορπιό
Είναι η μητέρα με τη πολύ δυνατή διαίσθηση, που θα νιώθει απόλυτα τον ψυχισμό των παιδιών της και θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι κάνουν και πώς νιώθουν Μητέρα με ισχυρή προσωπικότητα και πάθος που θέλει τα παιδιά της να εμβαθύνουν στα πράγματα, να μην είναι επιφανειακά, να δείχνουν δύναμη θέλησης και χαρακτήρα. Είναι απίστευτα προστατευτική κι αν κάποιος πειράξει ή πληγώσει τα παιδιά της γίνεται πραγματική τίγρης. Αυστηρή, με μεγάλη αίσθηση της δικαιοσύνης, απαιτεί από τα παιδιά της το 100% των δυνατοτήτων τους. Θα τους μεταδώσει την αγάπη της για γνησιότητα, ουσία και βάθος στη ζωή. Όσο αυστηρή και καταπιεστική μπορεί να γίνει, άλλο τόσες απίστευτες εκδηλώσεις τρυφερότητας μπορεί να έχει. Απέραντα στοργική, με ιδιαίτερη τάση στο να προσφέρει αγκαλιές και χάδια, θα αφιερώνει πολύ χρόνο στο μεγάλωμα των παιδιών της, με μεγάλη ευαισθησία και πολλές φορές θα εναλλάσσεται ανάμεσα στην αυστηρότητα και στην αδυναμία που θα τους δείχνει. 
 

Σελήνη στο Τοξότη
Ελεύθερη, ανεξάρτητη, αυτή η μητέρα θα είναι πιο πολύ φίλη με τα παιδιά της και θα της αρέσει να μοιράζεται μαζί τους παιχνίδια και πολλές δραστηριότητες. Καθώς είναι μια γυναίκα με πολλά ενδιαφέροντα κι ασχολίες εντός σπιτιού, δε θα περνάει πολύ χρόνο μαζί τους, όμως θα τους εμφυσήσει την επιθυμία για μάθηση, πνευματικές αναζητήσεις κι επέκταση των οριζόντων τους. Δεν είναι καθόλου αυστηρή και περιοριστική και θα τα αφήσει να αναπτύξουν τη δική τους προσωπικότητα. Θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στο να τους μάθει να είναι ανεξάρτητα, να σκέφτονται και να πλουτίζουν τον πνευματικό τους κόσμο με βιβλία, μάθηση, ταξίδια, αγάπη για την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Δεν της αρέσει η αυστηρή πειθαρχία και η κτητικότητα και είναι πολύ ανοιχτή στο να συζητά με τα παιδιά κάθε καινούργια ιδέα που μπορεί να της φέρουν. Δεν πανικοβάλλεται εύκολα από τυχόν δυσκολίες, και είναι πάντα αισιόδοξη. Το χιούμορ της η δεκτικότητα στις αλλαγές είναι το ισχυρότερο όπλο της και η χαρά και το περιπετειώδες πνεύμα στο σπίτι της διάχυτες.  
 

Σελήνη στον Αιγόκερω

Με τη Σελήνη στον Αιγόκερω το σίγουρο είναι ότι η μητέρα θα θέλει να επιβάλλει τάξη και πειθαρχία. Με έντονη την αίσθηση της ευθύνης απέναντι στα παιδιά της, οργανωτική, με υψηλούς στόχους για την οικονομική και κοινωνική τους καταξίωση, θα τους προσφέρει υψηλή μόρφωση και θα τους εμφυσήσει την επιθυμία να διακριθούν  σε ότι κάνουν. Είναι αυστηρή και δε θα δεχτεί επαναστατική συμπεριφορά, καθώς από την αρχή τους βάζει όρια που δεν πρέπει με τίποτα να υπερβούν. Δίνει μεγάλη σημασία στη γνώμη του κόσμου και θέλει τα παιδιά της να είναι υπόδειγμα. Αυτό βέβαια θα κουράσει τα παιδιά, που έχουν μεγάλη ανάγκη για στοργή και τρυφερότητα, και που η Σελήνη στον Αιγόκερω δυσκολεύεται να δώσει. Καθώς η ίδια είναι αρκετά φιλόδοξη και διακρίνεται στον επαγγελματικό στίβο, δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στη δουλειά της, παρά στο να δημιουργήσει  συναισθηματική επαφή με τα παιδιά τα οποία θα τα καταπιέσει με της υπερβολικές απαιτήσεις της. Το μεγάλο μειονέκτημα αυτής της Σελήνης, είναι ότι δείχνει ψυχρή κι απόμακρη πολλές φορές, πράγμα που θα κάνει τα παιδιά να την φοβούνται περισσότερο και να της κρύβουν πράγματα παρά να της ανοίγουν την καρδιά τους.      
 

Σελήνη στον Υδροχόο
Η εναλλακτική, η επαναστατική μητέρα, η αλτρουίστρια που νοιάζεται για τον κόσμο όλο, και που θέλει να τον αλλάξει και να τον κάνει καλύτερο, θα είναι φίλη με τα παιδιά και θα τους μεταδώσει την αγάπη για την αλήθεια την ισότητα και τη δικαιοσύνη. Είναι μια δημοκρατική μητέρα που πάντα θα λαμβάνει υπ΄ όψην της τη προσωπικότητα των παιδιών της και θα τους δώσει άπλετο χώρο και χρόνο να την εκφράσουν. Το δύσκολο είναι ότι είναι πολύ εγκεφαλική, κι ότι ενώ επικοινωνεί σε πνευματικό και λεκτικό επίπεδο, δεν μπορεί εύκολα να εκφράσει στοργή και τρυφερότητα. Επειδή τα ιδανικά της είναι υψηλά, θα ασχολείται πάντα με τα κοινά, την πολιτική, κι άλλες κοινωνικές ομάδες κι αυτό θα την κρατάει αρκετές ώρες έξω από το σπίτι, πράγμα που θα δημιουργεί στα παιδιά έντονη τάση ανεξαρτησίας κι ελευθερίας να κάνουν ότι θέλουν! Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τους βάζει όρια, αλλά αυτό θα γίνεται κάτω από πολύ δημοκρατικές διαδικασίες! Εμπιστεύεται πολύ τα παιδιά της και όπως είναι πάντα ειλικρινής μαζί τους, περιμένει κι από αυτά να της λένε την αλήθεια. 
 

Σελήνη στους Ιχθείς
Η πιο τρυφερή, ευαίσθητη, συναισθηματική, ονειροπόλα μητέρα είναι αυτή με τη Σελήνη στους Ιχθείς. Θα γεμίζει τα παιδιά της στοργή και τρυφερότητα, θα είναι συμπονετική με απόλυτη κατανόηση στο ψυχισμό τους, που λόγω της μεγάλης ευαισθησίας και δεκτικότητα, διαισθάνεται άμεσα. Είναι πολύ χαλαρή μαζί τους και της είναι δύσκολο να τους αρνηθεί κάτι αν της το ζητήσουν. Βέβαια οι διαθέσεις της εναλλάσσονται εύκολα και πολλές φορές κλείνεται στον εαυτό της, καθώς την πιάνουν τάσεις φυγής κι αναρωτιέται αν παίζει σωστά το ρόλο της ως μητέρας. Δεν είναι ιδιαίτερα οργανωτική και συχνά πελαγώνει από το φόρτο των ευθυνών της οικογένειας. Μεγαλώνει τα παιδιά της σε ένα κλίμα απόλυτης αποδοχής χωρίς να θέλει να επιβληθεί νευρωτικά επάνω τους. Θα τους μεταδώσει την αγάπη της για τις τέχνες, τη μουσική, την ονειροπόλα διάθεση και θα είναι πάντα ένας ιδανικός ακροατής στα προβλήματά τους. Πολλές φορές είναι αφηρημένη και δυσκολεύεται στα πρακτικά ζητήματα, όμως η αισθαντικότητά της και η καλοσυνάτη φύση της, επανορθώνουν για όλα.Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: