astropedia.gr

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων & το ζώδιό σου

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων & το ζώδιό σου
Η Πανσέληνος του μήνα από τον Athan

Ο Μάρτιος φιλοξενεί δύο Πανσελήνους. Η πρώτη Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 2 Μαρτίου στις 02:51 την νύχτα. Ολοκληρώνεται στην 12η μοίρα (11ο22΄) του άξονα Παρθένου-Ιχθύων (Σελήνη στην Παρθένο-Ήλιος στους Ιχθύς) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.Σε επηρεάζει;
Από την πρώτη Πανσέληνο του Μάρτη επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμος-Παρθένος-Τοξότης-Ιχθύς) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 28/2-4/3, από 31/5-4/6, από 2-6/9, από 2-6/12 και όσοι έχουν πλανήτες από την 10η μέχρι την 14η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 8/4 και 11/10 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 18η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 

Στα μισά του κύκλου
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη/ηλιακή έκλειψη στις 15 Φεβρουαρίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 17 Μαρτίου.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
  • απομάκρυνση από ψεύτικες ή τυποποιημένες αντιδράσεις στις ρομαντικές σχέσεις
  • αυξάνεται η αντίληψη και η εσωτερική κατανόηση
  • ανάλυση στόχων
  • αμφισβητούμε την ανάγκη ανάληψης ευθύνης μιας ομάδας ή μιας ομαδικής δραστηριότητας
  • άρνηση παραδεδομένων τυπικών της κοινωνίας
Η γεύση των επόμενων ημερών
Ο Ποσειδώνας συμμετέχει στην Πανσέληνο μέσω αντίθεσης με την Σελήνη και αυτό σηματοδοτεί σύγχυση, απάτες και αυταπάτες στις σχέσεις που έχουν την αιτία τους σε αρνητικά συναισθήματα, συμπεριφορές ή συνήθειες. Προσοχή στα ψέματα, σε αυτό που αλλιώς φαίνεται και αλλιώς είναι, στον εγωισμό  και στην ανηθικότητα. Τα ένστικτα και η διαίσθηση επηρεάζονται αρνητικά από υποσυνείδητους φόβους και αυτό οδηγεί σε λανθασμένες εντυπώσεις και εξάγουμε μη ακριβή συμπεράσματα. Η ψυχολογική ευαισθησία μπορεί να είναι αυξημένη με αποτέλεσμα να παρερμηνεύουμε τις καταστάσεις ή τα κίνητρα των άλλων και να μην είμαστε σίγουροι τελικά για το τι αισθανόμαστε και πιστεύουμε. Φροντίζουμε λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί στις επαφές μας και στις συνεννοήσεις μας καθώς μπορεί και να μην παίρνουμε την σωστή εντύπωση από τους άλλους ή να μην δίνουμε την εντύπωση που θέλουμε εμείς στους άλλους.

Με την επιρροή από τον Ποσειδώνα μπορεί επίσης να αγνοήσουμε τα αρνητικά σημάδια και χαρακτηριστικά ενός ατόμου ή μιας κατάστασης και να έχουμε ένα ιδεαλιστικό βλέμμα που εξιδανικεύει τα πράγματα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και να μας κάνει ευάλωτους σε άτομα που θέλουν να μας πλανέψουν ή να μας παρασύρουν για τους δικούς τους λόγους. Αποφεύγουμε το κουτσομπολιό και είμαστε ξεκάθαροι και τίμιοι σε σχέση με τις προθέσεις μας και δεν πέφτουμε στην παγίδα να λάβουμε τοις μετρητοίς τις απόψεις και τα αισθήματα των άλλων αυτή την περίοδο γιατί αυτό μπορεί να μας  ρίξει ψυχολογικά, να μας αποθαρρύνει ή ακόμη και να μας βάλει σε παρανοϊκές σκέψεις ή να μας γεμίσει ενοχές.

Η Σελήνη βλέπει από τρίγωνο τον Κρόνο και αυτό μας δίνει την υπομονή και την δύναμη που χρειάζεται για να διαχειριστούμε τις δυσκολίες ή τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν στις σχέσεις μας ή στις συναναστροφές μας. Η κοινή λογική μπορεί να βοηθήσει στο να μην υποφέρουμε αυτό το διάστημα από αυταπάτες, να αποφύγουμε απάτες και να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα και η θέση του Κρόνου μπορεί να γειώσει οποιοδήποτε αίσθημα αναστάτωσης. Βέβαια η Σελήνη δεν κάνει στενή όψη με τον Κρόνο και το τρίγωνο δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η αντίθεση της Σελήνης με τον Ποσειδώνα. Τα ένστικτα είναι παντοδύναμα αυτή την περίοδο και δεν θα πρέπει να βασιζόμαστε σε αυτά. Στην λήψη αποφάσεων χρειάζεται να βασιζόμαστε στην λογική και όχι στο προαίσθημα ή στην διαίσθηση ή στην εντύπωση που μας δίνει κάτι ή κάποιος και οι παραδοσιακές αξίες ή οι αποδεδειγμένα λειτουργικές και γνώριμες συνήθειες και τακτικές θα δώσουν καλύτερα αποτελέσματα και θα μας βοηθήσουν να βρούμε τις λύσεις που χρειαζόμαστε.

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.

Παρορμητικός σταυρός
(Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως)

Η Πανσέληνος ενεργοποιεί τους κατιόντες οίκους του ηλιακού σου ωροσκοπίου και δεν φέρνει σημαντικά αποτελέσματα. Δημιουργεί όμως ένα μεταβλητό περιβάλλον, παρατηρείς παρεκκλίσεις, ανατροπές και μετασχηματισμούς και αυτό σε βάζει σε διαδικασία να σκεφτείς. Καταλαβαίνεις ή αναγκάζεσαι να καταλάβεις ότι τα πράγματα, όσο απλά και αν είναι, βασίζονται σε μεγαλύτερες και πιο σύνθετες ιδέες και ότι για να γίνει κάτι χρειάζεται να γίνουν πολλά πιο πριν και ότι όλα είναι αποτέλεσμα μιας μεγαλύτερης σύνθεσης. Οι Κριοί ασχολούνται περισσότερο με την καθημερινότητα, τις συνήθειές τους και με θέματα υγείας ή φυσικής κατάστασης και καλό είναι να μην αφήσουν τους φόβους τους, τα διλήμματά τους ή ακόμη και τα κουτσομπολιά που άκουσαν να πάρουν το πάνω χέρι, οι Καρκίνοι επικοινωνούν περισσότερο, ανοίγονται και μοιράζονται σκέψεις και ιδέες και η περίοδος τους κάνει να έχουν πολλές μετακινήσεις και συζητήσεις που όμως μπορεί να τους μπερδέψουν ή και να τους παρασύρουν με αποτέλεσμα να χάσουν τον αρχικό τους στόχο. Οι Ζυγοί μπορεί να αισθανθούν περισσότερο ευάλωτοι αυτή την περίοδο και να νοιώσουν ότι χρειάζεται να υπερασπιστούν την θέση τους, καλό θα ήταν να κάνουν πρώτα έναν έλεγχο της πραγματικότητας και να είναι σίγουροι τι ισχύει και τι δεν ισχύει, τι αποτελεί όντως πραγματική απειλή και τι είναι απλά τα λόγια κάποιου, ενώ οι Αιγόκεροι μπορούν να είναι πολύ δημιουργικοί και να χαλαρώσουν εκφράζοντας τον εαυτό τους, τις ιδέες τους και να συντονιστούν με ανώτερες ιδέες αποφεύγωντας κατώτερες συχνότητες, κουτσομπολιά και άτομα που τους βγάζουν από τον δρόμο τους και τον στόχο τους. Κάλεσε στο 14780 και μίλησε με έμπειρους αστρολόγους ή στείλε ΑΣΤΡΑ στο 54760.  Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.

Σταθερός σταυρός
(Ταύρος-Λέων-Σκορπιός-Υδροχόος)

Η Πανσέληνος ενεργοποιεί τους διάδοχους οίκους του ηλιακού σου ωροσκοπίου και δημιουργεί συνθήκες που σε καλούν να σταθεροποιήσεις και να παγιώσεις τα θέματα που σε απασχολούν αυτή την περίοδο ή να εμπεδώσεις καλύτερα τα θέματα που προκύπτουν. Η περίοδος σε βάζει στην διαδικασία να εκφραστείς με πιο σαφή τρόπο και να γίνεις πιο απλός και συνάμα ξεκάθαρος με τις επαφές σου και ουσιαστικά πολύ πιο δημιουργικός και ζωντανός. Οι Ταύροι μπορούν να βιώσουν ευχάριστα το επόμενο διάστημα μέσα από δημιουργία, έκφραση, τύχη και να έχουν όμορφες εξελίξεις στην ερωτική τους ζωή, αρκεί να αποφύγουν να μπλέξουν τον έρωτα με την φιλία. Οι Λέοντες μπορούν να ασχοληθούν με τα οικονομικά τους και να αυξήσουν τα επίπεδα αυτοπεποίθησης τους προσέχοντας όμως τα ψιλά γράμματα και τις συμφωνίες που κάνουν ή τις παγίδες που μπορεί να κρύβονται σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τράπεζες ή οικονομικούς οργανισμούς. Οι Σκορπιοί μπορούν να περάσουν όμορφα με φίλους, εξόδους, κοινωνική παρουσία και να βρουν υποστήριξη στα σχέδιά τους, όλα αυτά όμως όχι εις βάρος της αισθηματικής τους ζωής, ενώ οι Υδροχόοι αποκτούν μια καλύτερη εικόνα των οικονομικών τους και ίσως διαπιστώνουν ότι έχουν κάνει λανθασμένες εκτιμήσεις ή περιττά έξοδα. Κάλεσε στο 14780 και μίλησε με έμπειρους αστρολόγους ή στείλε ΑΣΤΡΑ στο 54760.  Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.

Μεταβλητός σταυρός
(Δίδυμος-Παρθένος-Τοξότης-Ιχθύες)

Η Πανσέληνος ενεργοποιεί τους γωνιακούς οίκους του ηλιακού σου ωροσκοπίου και σε καλεί να δράσεις ή φέρνει γεγονότα που σε οδηγούν αναγκαστικά σε δράση. Παρέχει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν κάποιες καταστάσεις σε νευραλγικούς τομείς της ζωής σου και να μπορέσεις να καταλάβεις πού σε έχουν οδηγήσει οι μέχρι τώρα αποφάσεις και κινήσεις σου. Ένα τσεκ της πραγματικότητας λοιπόν προσφέρει αυτή η Πανσέληνος και σου δίνει τα σημάδια για να οδηγήσεις τα βήματά σου πιο σωστά και να διορθώσεις αυτό που χρειάζεται να διορθώσεις για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Οι Δίδυμοι επηρεάζονται περισσότερο σε θέματα οικογένειας και σπιτιού και θα πρέπει να μην παρασυρθούν από τις εξελίξεις στην εργασία τους, οι Παρθένοι έχουν την δυνατότητα να δουν ξεκάθαρα αρκεί να μην καταπιούν αμάσητα αυτό που υπόσχονται οι άλλοι, οι Τοξότες ενεργοποιούνται σε καριέρα και γάμο, αλλά χρειάζεται να μην αφήσουν οικογενειακά πρόσωπα να δημιουργήσουν έδαφος για παρεξηγήσεις και οι Ιχθύες μπορούν να απολαύσουν καλύτερα την σχέση που έχουν, αρκεί να αποφύγουν τα δικά τους διλήμματα και τις ανασφάλειες και να εμπιστευθούν περισσότερο τον σύντροφο. Κάλεσε στο 14780 και μίλησε με έμπειρους αστρολόγους ή στείλε ΑΣΤΡΑ στο 54760.  Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες, Athan.
Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: