astropedia.gr

Γενική εικόνα
Ο κυβερνήτης σου είναι ο Ερμής και κάθε φορά που γυρίζει ανάδρομος είναι και μια περίοδος που δεν αισθάνεσαι και στα πολύ καλά σου και όλο και κάτι θα συμβαίνει που σε βγάζει από την συγκέντρωσή σου και τα νερά σου. Για την φετινή χρονιά αυτές οι περίοδοι είναι από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Απριλίου (θέματα με το βαθύτερο κομμάτι των σχέσεων, την σεξουαλική ένωση και τα οικονομικά), από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου (προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν ή το υποσυνείδητό σου, ελλειμματική προσοχή) και από τα μέσα Νοεμβρίου ως τις αρχές του Δεκέμβρη (υπερβολικά συναισθήματα και σκέψεις). Είναι σημαντικό αυτές τις περιόδους να δώσεις χρόνο και χώρο στον εαυτό σου και να παραμείνεις ευέλικτος και διαλλακτικός.

Η ηλιακή έκλειψη στις 13/7 επηρεάζει τον τομέα των φίλων και των σχεδίων της ζωής σου και είναι καλό διάστημα για να γνωρίσεις καινούργια άτομα, να πειραματιστείς και να βγεις από την ζώνη ασφάλειας όπως επίσης και για να κάνεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, να αποκτήσεις μεγαλύτερη ανεξαρτησία και να επιδιώξεις στόχους που σε ενδιαφέρουν και σε παθιάζουν. Μπορείς επίσης να αναζητήσεις ευκαιρίες για να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου ή για να έρθεις πιο κοντά σε αυτό που έχεις σαν όραμα και θέλεις να γίνει η ζωή σου.

Καριέρα και επαγγελματικά

Η έμφαση που δίνει η χρονιά είναι περισσότερο στην καθημερινότητα της εργασίας σου παρά στις προοπτικές εξέλιξης που υπάρχουν στην καριέρα ή για στα οικονομικά σου και η ενεργοποίηση γίνεται με αρχή την έκλειψη στις  15/2.  Μπορείς να αναζητήσεις ευκαιρίες στον τομέα της εργασίας, να ξεκινήσεις νέα πρότζεκτ ή να σε προσέξουν για την δουλειά σου. Εστιάσου στο να ασχολείσαι στην καθημερινότητά σου με ένα αντικείμενο που όντως σου αρέσει και σε παθιάζει. Ο Άρης εισέρχεται στον τομέα της εργασίας σου από τα μέσα του Μάη, φέρνοντας περισσή ενέργεια και σε βοηθά να εστιαστείς καλύτερα στην εργασία σου, όμως θα είναι ανάδρομος και από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις δυσκολίες και θα αναδειχτούν κάποια εργασιακά θέματα. Οι δυσκολίες μπορεί να έχουν να κάνουν με το αντικείμενο της εργασίας σου, με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι ή ακόμη και να προκύπτουν από την έλλειψη πάθους ή ενδιαφέροντος για το αντικείμενό σου. Προσπάθησε να βρεις διέξοδο στα νεύρα και στο άγχος αυτής της περιόδου.

Η έκλειψη στις 27/7 επηρεάζει τον τομέα της εργασίας σου και είναι μια καλή ευκαιρία για να αφήσεις πίσω σου μιας και δια παντός θέματα που δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις παραγωγικά και δημιουργικά. Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, τότε μπορεί να σκεφτείς να κάνεις αλλαγές στην εργασία σου. Δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά πριν το κάνεις φρόντισε να ξέρεις τι κάνεις και να έχεις μελετήσει πολύ προσεκτικά το επόμενό σου βήμα. Ο Άρης θα επηρεάσει και πάλι τον τομέα της εργασίας από τα μέσα Σεπτέμβρη μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, οπότε τότε μπορείς να εκμεταλλευτείς καλύτερα ευκαιρίες και νέα σχέδια. Η Αφροδίτη θα επηρεάσει με την αναδρομή της τον τομέα των χρημάτων κατά το πρώτο μισό του Νοεμβρίου και μπορεί εκείνο το διάστημα να αντιμετωπίσεις οικονομικά ζητήματα, να έχεις πολύ αυστηρό προϋπολογισμό και να χρειάζεται να παρακολουθείς τα έξοδα που κάνεις. Εννοείται ότι εκείνη την περίοδο δεν πρέπει να κάνεις μεγάλες αγορές και να μην  ξοδέψεις χωρίς να είσαι σίγουρος ότι έχεις στην άκρη κάτι σε περίπτωση που χρειαστεί. 

Σπίτι και οικογένεια
Ο Άρης από τα τέλη Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Μαρτίου επηρεάζει τον τομέα του σπιτιού και της οικογενείας και θα μπορέσεις να εστιάσεις περισσότερο και καλύτερα στα θέματα που υπάρχουν με την οικογένειά σου ή με τους ανθρώπους που θεωρείς δικούς σου. Θα τους δώσεις χρόνο και προσοχή, υποστήριξη και ενθάρρυνση και ταυτόχρονα θα ενισχύσεις την επαφή σας πρακτικά και συναισθηματικά. Ο Δίας επηρεάζει τον τομέα από τις αρχές του Νοέμβρη και μετά και θα έχεις ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να συνδεθείς στενότερα με τα μέλη της οικογένειάς σου και ίσως να επεκτείνεις ίσως την δική σου. Αυτό όμως δεν θα συμβεί αμέσως καθότι ο Ερμής θα επηρεάσει με την αναδρομή του αυτόν τον τομέα κατά το δεύτερο μισό του Νοέμβρη καλώντας σε πρώτα να απομακρύνεις και να εξαφανίσεις θέματα που μπλοκάρουν την ομαλή ροή στο σπίτι.

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας δουλεύουν μαζί καθ’όλη την χρονιά από τον τομέα της δημιουργικότητας και των παιδιών.  Αυτή την χρονιά χρειάζεται να είσαι περισσότερο παρών στα παιδιά σου ή σε αυτούς που θεωρείς παιδιά σου και είναι υπό την προστασία σου και να κάνεις περισσότερα πράγματα για αυτά. Επίσης χρειάζεται να τα αφήσεις λίγο περισσότερο ελεύθερα, για να γίνουν περισσότερο υπεύθυνα.  Ο Άρης από τον ίδιο τομέα θα επιδράσει από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου και θα μπορέσεις να περάσεις αρκετό χρόνο μαζί τους και να τους δώσεις την προσοχή σου. Η αναδρομή του Άρη κατά το δεύτερο μισό του Αυγούστου θα φέρει προβλήματα, επαναστάσεις και αυθάδειες και θα χρειαστεί να τους δώσεις τον χρόνο τους και τον χώρο τους και να τα διαβεβαιώσεις για την συνεχή σου υποστήριξη. Ο Άρης θα φύγει από αυτόν τον τομέα κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχεις τον χρόνο να ξανακάνεις μια καλή και ήρεμη επαφή μαζί τους.

Εσωτερική κατάσταση και ψυχολογία
Ο Δίας κατά το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς και μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη θα βρίσκεται σε έναν τομέα του χάρτη σου που σχετίζεται με το μυαλό σου και την σκέψη σου. Σε βοηθά να σκέφτεσαι μεγαλόπνοα και να κάνεις θετικές σκέψεις. Εστιάζεσαι στο θετικό αποτέλεσμα των εξελίξεων και νέες ιδέες και σχέδια έρχονται στο μυαλό σου, όπως και νέες εμπειρίες στην καθημερινότητά σου. Ο Άρης από τον ίδιο τομέα κατά το διάστημα από τέλη Ιανουαρίου μέχρι μέσα Μαρτίου θα σου δώσει ακόμη περισσότερη πνευματική ενέργεια και θα ενισχύσει ιδέες και δημιουργικά σχέδια. Θα ενθουσιάζεσαι με τις ιδέες και θα θέλεις να αναλάβεις άμεσα δράση. Τον Οκτώβριο όμως ο τομέας βάλλεται από την ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης με αποτέλεσμα να νοιώσεις κενός, χωρίς ιδέες και πνευματική ζωντάνια. Η πειθαρχία σου θα μειωθεί και θα κάνεις αρκετές γκάφες. Επίσης η πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη θέλει προσοχή, καθώς ο ανάδρομος Ερμής θα φέρει καυγάδες, παρανοήσεις και μετακινήσεις χωρίς σκοπό και αποτέλεσμα, πράγμα αρκετά εκνευριστικό από μόνο του.

Ο Ουρανός αρχίζει από φέτος να επηρεάζει τον τομέα και συγκεκριμένα από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, δίνοντας πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν οι ορίζοντές σου και να σκεφτείς έξω και πέρα από τους κανόνες. Θα είσαι ανοιχτός και θετικός σε νέες κοσμοθεάσεις και μπορεί να θελήσεις να ασχοληθείς με περίεργα θέματα.   

Η σεληνιακή έκλειψη στις 31/1 επηρεάσει το μυαλό σου και το υποσυνείδητό σου. Μπορείς να ψάξεις βαθύτερα στις κρυμμένες αιτίες των μοτίβων που επαναλαμβάνεις, στις μυστικές σου επιθυμίες που δεν εκφράζεις και στους καλά θαμμένους φόβους σου που δεν θες να αντιμετωπίσεις. Είναι καλή περίοδος για να προχωρήσεις και να εξελιχθείς ξεμπλοκάροντας ό,τι είναι μπλοκαρισμένο μέσα σου. Η αναδρομή του Ερμή στον ίδιο τομέα από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου θα βοηθήσει καθώς θα προκύψουν θέματα από το παρελθόν, μυστικά θα αποκαλυφθούν και θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσεις συνειδητά και να τα θεραπεύσεις. Με την έκλειψη στις 11/8 θα προσπαθήσεις και θα καταφέρεις να ισορροπήσεις και  να βάλεις τον εαυτό σου στον σωστό δρόμο εστιαζόμενος στο θετικό και στο καλό και πάλι.

Δες τις τάσεις για τα αισθηματικά της νέας χρονιάς