astropedia.gr

Γενική εικόνα
Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σου καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς, μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, έτσι λοιπόν αυτή η χρονιά σου δίνει την αίσθηση ότι είναι η χρονιά σου! Μπορείς να έχεις πολλές ευκαιρίες, να βελτιώσεις και να επεκτείνεις την ζωή σου με πολλούς τρόπους και σε πολλά επίπεδα και να αισθανθείς ότι είσαι ανίκητος. Η χρονιά αρχίζει μάλιστα και με τον Άρη στο ζώδιό σου και ο Ιανουάριος ίσως είναι ένας από τους καλύτερους και πιο δυναμικούς μήνες της χρονιάς για σένα. Η ενέργειά σου και η ορμή σου θα σε οδηγήσουν παντού και μπορείς να κάνεις ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα.

Δεν είναι όλα μέλι-γάλα βέβαια αυτή την χρονιά. Η Αφροδίτη θα γυρίσει ανάδρομη φέτος στο δικό σου ζώδιο τον Οκτώβριο, πράγμα που θα σου κόψει την φόρα, θα αισθανθείς ότι θέλεις να τεμπελιάσεις και απλά να απολαύσεις αυτό που σου προσφέρει η ζωή χωρίς μέτρο. Είσαι πιο τεμπέλης λοιπόν τον Οκτώβριο, πιο ηδυπαθής αλλά και πιο πεισματάρης. Εστιάζεσαι περισσότερο στον εαυτό σου και αυτό ίσως γιατί δεν μπορείς εύκολα να τα βρεις με τους άλλους. Η περίοδος θα είναι ζόρικη, καθώς θα χρειαστεί να ασχοληθείς με ουσιαστικά δύσκολα κομμάτια του εαυτού και της προσωπικότητάς σου, αλλά και με το θέμα της αγάπης και της στενής επαφής.

Η πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη θα είναι επίσης απαιτητική γιατί ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στο ζώδιό σου και θα έχεις να αντιμετωπίσεις επικοινωνιακά προβλήματα, δύσκολα θα γίνεσαι κατανοητός, η προσοχή σου θα είναι ελλειμματική και δεν θα μπορείς να πειθαρχήσεις. Πολλά πράγματα θα παίρνουν τον λάθος δρόμο και αυτό στην καλύτερη περίπτωση θα σε εκνευρίσει. Χρειάζεται προσοχή και υπομονή, ενώ είναι από την άλλη, ένα καλό διάστημα για να ασχοληθείς με θέματα στα οποία θες να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. 

Καριέρα και επαγγελματικά
Ο Ουρανός παραμένει για λίγο ακόμη και για τελευταία φορά μετά από πολλά χρόνια στον τομέα της εργασίας σου και σε επηρεάζει μέχρι τα μέσα του Μάη και ξανά από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά. Το είδος της εργασίας που επιθυμούσες, το αντικείμενο που σε τραβούσε πιο πολύ και η προσέγγιση που έκανες στην έννοια της εργασίας πέρασαν από πολλές αλλαγές και αναθεωρήσεις τα τελευταία χρόνια. Φέτος είναι η τελευταία ευκαιρία που έχεις, αν θες να κάνεις κάποια τελευταία αλλαγή στην εργασιακή σου ζωή. Από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Απριλίου ο Ερμής μέσα από την ανάδρομη κίνησή του επηρεάζει τον τομέα της εργασίας σου και η περίοδος μπορεί να φέρει αλλαγές στην καθημερινότητα της εργασίας σου. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος, είναι η περίοδος που μπορείς να αλλάξεις κάτι ή που κάτι θα αλλάξει από μόνο του… Κατάλληλο διάστημα για να επιστρέψεις σε μια παλιά σου δουλειά ή σε ένα εργασιακό αντικείμενο με το οποίο έχεις ασχοληθεί και στο παρελθόν.

Ο Άρης από το τέλος Ιανουαρίου μέχρι και τα μέσα Μαρτίου θα επηρεάζει τον τομέα των χρημάτων σου και θα σε βοηθήσει δίνοντάς σου την ενέργεια που χρειάζεται για να εντοπίσεις ή ακόμη και να δημιουργήσεις ο ίδιος τις ευκαιρίες για οικονομικό κέρδος, να βελτιώσεις αισθητά την κατάσταση των οικονομικών σου και να έχεις σταθερότητα και ασφάλεια. Κατάλληλο διάστημα για να ασχοληθείς με τον προϋπολογισμό σου και να σχεδιάσεις οικονομικά πλάνα. Ο Δίας θα αρχίσει να επηρεάζει τον τομέα των χρημάτων από τις αρχές Νοεμβρίου δημιουργώντας ή αυξάνοντας τις ευκαιρίες για κέρδη και οικονομική ανόρθωση και υλική αφθονία. Αρχικά όμως αυτό μπορεί να μην φανεί ξεκάθαρα γιατί κατά το δεύτερο μισό του Νοέμβρη, ο Ερμής με την ανάδρομη κίνησή του θα επηρεάσει τον τομέα, θα φέρει προβλήματα και καθυστερήσεις στις επιδιώξεις σου και στα οικονομικά σου και θα χρειαστεί να πάρεις αποφάσεις και να κάνεις τις επιλογές σου. 

Η έκλειψη στις 31/1 ενεργοποιεί τον τομέα της καριέρας σου και μπορείς να έχεις πρόοδο και επιτυχίες με τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου, εφόσον βέβαια έχεις δουλέψει σκληρά, έξυπνα και υπεύθυνα το προηγούμενο διάστημα. Αν δεν έχεις κινηθεί μέχρι τώρα υπεύθυνα ή αν δεν σε παθιάζει και τόσο το αντικείμενό σου, τότε η περίοδος μπορεί να σου φέρει καθυστερήσεις και εμπόδια και θα χρειαστεί να προσαρμόσεις την δράση σου στα δεδομένα που διαμορφώνονται. Η έκλειψη στις 11/8 επίσης ενεργοποιεί τον τομέα της καριέρας και μπορείς να θέσεις νέους στόχους, να αυξήσεις τα φιλόδοξα σχέδιά σου και να έχεις την προσοχή και την αναγνώριση για την δουλειά σου ή να γνωρίσεις τα σωστά πρόσωπα που βρίσκονται στην σωστή θέση.

Σπίτι και οικογένεια
Η έκλειψη στις 15/2 επηρεάζει τον τομέα που έχει να κάνει με την οικογένεια και το σπίτι σου και μπορείς να περάσεις περισσότερο χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους, να εστιάσεις και να σχεδιάσεις συναντήσεις και οικογενειακές συγκεντρώσεις και να προσπαθήσεις να έρθεις πιο κοντά και να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με την οικογένειά σου ή με τους ανθρώπους που θεωρείς οικογένεια. Ο Άρης θα επηρεάσει τον τομέα από τα μέσα Μαΐου και θα φέρει δράση και πρωτοβουλίες κάνοντάς σε να εστιαστείς αρκετά σε οικογενειακά θέματα και ζητήματα, ενώ κατά την αναδρομή του από τα τέλη Ιουνίου και μέχρι τα μέσα Αυγούστου, θα συναντήσεις εντάσεις, έντονα επιχειρήματα και θα δυσκολευτείς αρκετά να διατηρήσεις μια ισορροπημένη κατάσταση μέσα στο σπίτι.

Η έκλειψη μάλιστα που γίνεται στις 27/7 στον ίδιο τομέα και κατά την διάρκεια του ανάδρομου Άρη, θα ρίξει το λάδι στην φωτιά, αλλά δίνει και την ευκαιρία να επιλύσεις τα προβλήματα και να φέρεις και πάλι ισορροπία. Ο Άρης θα συνεχίσει να επηρεάζει θέματα σπιτιού και οικογένειας ορθόδρομος πλέον, από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε θα έχεις τον χρόνο για να έρθεις και πάλι κοντά με τους δικούς σου με ουσιαστικό τρόπο και να τους υποστηρίξεις.

Ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται ολόκληρη την χρονιά στον τομέα που έχει να κάνει με την δημιουργικότητά σου, αλλά και με τα παιδιά σου. Αν έχεις παιδιά θα συνεχίσεις να θυσιάζεσαι για αυτά και να τους προσφέρεις τα πάντα, είσαι κατανοητικός και πάντα κοντά τους όταν έχουν προβλήματα. Ο Άρης ενεργοποιεί τον τομέα από τα μέσα του Νοέμβρη και μέχρι το τέλος της χρονιάς, οπότε πρόκειται για ένα διάστημα που θα έρθεις ακόμη πιο κοντά με τα παιδιά σου ή που θα σε απασχολήσουν θέματα που σχετίζονται με αυτά και θα τους δώσεις όλη σου την προσοχή και τον ενθουσιασμό σου.

Εσωτερική κατάσταση και ψυχολογία
Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας θα λειτουργούν μαζί καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς επηρεάζοντας έναν τομέα του χάρτη σου που έχει να κάνει με το μυαλό σου, τις σκέψεις σου και τις ιδέες σου. Δίνεις γενικότερα την εικόνα του σοβαρού και του αντικειμενικού αυτή την χρονιά και οι άλλοι σε βλέπουν κάπως συνοφρυωμένο.

Ο Άρης από τον ίδιο τομέα επηρεάζει από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Μαΐου και σου δίνει πνευματική δύναμη και ενέργεια και πολλές νέες ιδέες, ενώ αργότερα η έκλειψη στις 13/7 ενεργοποιεί έναν άλλον τομέα που σχετίζεται πάλι με τις ιδέες και το μυαλό σου και θα είσαι πιο θετικός, το μυαλό σου θα συλλαμβάνει μεγαλόπνοα σχέδια, θα κινείσαι με σκοπό την επέκταση και θα ανοίξεις τον εαυτό σου σε καινούργιες εμπειρίες και σε νέες γνώσεις.

Μέσα στο δεύτερο μισό του Αυγούστου θα είναι περίοδος που το μυαλό σου θα έχει κουραστεί αρκετά, δεν θα μπορείς να εστιάζεσαι εύκολα στον στόχο σου και αυτό θα σου βγάλει επιθετικότητα και πολλά νεύρα. Θα έρχεσαι εύκολα σε λεκτική αντιπαράθεση με τους άλλους και θα κρατάς έντονα αμυντική στάση θέλοντας να υποστηρίξεις και να προασπίσεις τις ιδέες σου. Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου όμως, οπότε και ο Άρης θα εγκαταλείψει τον συγκεκριμένο τομέα, θα έχεις τον χρόνο να εστιάσεις και πάλι στα σχέδια και στις ιδέες σου και να αφήσεις τον αποσυντονιστικό Αύγουστο πίσω σου.

Η Αφροδίτη με την αναδρομή της θα επηρεάσει το υποσυνείδητό σου κατά το πρώτο μισό του Νοέμβρη και θα σε κάνει αρκετά ηδυπαθή και τεμπέλη. Είναι μια καλή περίοδος για να ασχοληθείς με τα βαθύτερα κομμάτια μιας σχέσης και με την έννοια της αγάπης και να ανασύρεις σε συνειδητό επίπεδο τα κρυμμένα σου μπλοκαρίσματα και τους φόβους γύρω από το θέμα, μην αφήσεις την τεμπελιά σου να θάψει τις αιτίες ακόμη πιο βαθιά στο υποσυνείδητό σου.

Δες τις τάσεις για τα αισθηματικά της νέας χρονιάς