astropedia.gr

Γενική εικόνα
Το σημαντικό αστρολογικό γεγονός της νέα χρονιάς για σένα δεν είναι άλλο φυσικά από την αλλαγή του Ουρανού και την είσοδό του στο ζώδιό σου, όπου θα παραμείνει από τα μέσα του Μάη μέχρι και τις αρχές του Νοέμβρη. Ο Ουρανός παραμένει σε κάθε ζώδιο γύρω στα επτά χρόνια, οπότε καταλαβαίνεις ότι από φέτος αρχίζει μια μεγάλη περίοδος για σένα που έχει να κάνει με πολλές αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Άρχισε από φέτος να εστιάζεσαι στο τι είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις στην ζωή σου και στην δομή που έχουν τα πράγματα στην ζωή σου μέχρι τώρα, αλλά και στο τι είναι αυτό που θες να αλλάξεις στον ίδιο σου τον εαυτό. Να είσαι προετοιμασμένος βέβαια ότι οι αλλαγή δεν έρχεται χωρίς να αλλάξει και η οπτική που έχεις πάνω στα πράγματα ή χωρίς να ταρακουνηθούν κάποια δεδομένα και σχέσεις στην ζωή σου. Τη αλλαγή που έρχεται και το ταρακούνημα θα αρχίσεις να το νοιώθεις ακροθιγώς και να το ψυχανεμίζεσαι, εκτός αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες μέρες του ζωδίου σου, μέχρι και τις 24/4, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα νοιώσεις και θα βιώσεις ξεκάθαρα μια σημαντική αλλαγή στην ζωή σου.

Ο Ποσειδώνας παραμένει και φέτος στον τομέα που έχει να κάνει με τις φιλίες και μπορείς να είσαι συμπονετικός, δοτικός και κατανοητικός με τους φίλους, να κάνεις περισσότερα για να τους βοηθήσεις και να τους ευεργετήσεις. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά τους βέβαια προς εσένα. Η θέση αυτή του Ποσειδώνα σε βοηθά επίσης στο να μπορέσεις να είσαι πιο ανοιχτός στην αλλαγή που φέρνει ο Ουρανός και η διαίσθησή σου θα σε βοηθήσει ουκ ολίγες φορές αυτή την χρονιά και θα σε οδηγήσει όταν αισθάνεσαι μπερδεμένος ή όταν έχεις χάσει το σημείο εστίασης
 
Ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, θα αναδρομήσει κατά τον Οκτώβριο και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις θέματα σχέσεων (Οκτώβριος) και εργασίας (το πρώτο μισό του Νοέμβρη) και γενικότερα
θα έχεις μια περίεργη διάθεση και δεν θα μπορείς να σκέφτεσαι και να νοιώθεις καθαρά. Δώσε στον εαυτό σου εκείνη την περίοδο, χώρο, χρόνο και ξεκουράσου σωματικά και πνευματικά.

Καριέρα και επαγγελματικά

Η έκλειψη στις 15/2 ενεργοποιεί τον τομέα των επαγγελματικών σου και τους στόχους που βάζεις και πρόκειται για μια δυνατή περίοδο κατά την οποία θα χρειαστεί να εργαστείς ακόμη πιο σκληρά, να πασχίσεις για να υλοποιήσεις τους στόχους σου ή να θέσεις καινούργιους στόχους. Θα είσαι περισσότερο ενθουσιώδης όμως με την καριέρα και τον δρόμο που έχεις διαλέξει και θα είσαι έτοιμος να εκμεταλλευτείς κάθε ευκαιρία που σου παρουσιάζεται και να κάνεις τα πράγματα να συμβούν!

Ο Άρης θα επηρεάσει τα επαγγελματικά σου από τα μέσα Μαΐου και ολόκληρο τον Ιούνιο και θα είσαι ακόμη πιο εργατικός, πειθαρχημένος και εστιασμένος, αλλά ίσως κάποια σχέδια σου ή αποτελέσματα να μην τα δεις άμεσα γιατί ο Άρης θα γυρίσει ανάδρομος από τα τέλη του Ιουλίου, επηρεάζοντας τα επαγγελματικά σου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Αυτό το διάστημα θα χρειαστεί να κάνεις μια εκ νέου εκτίμηση των πεπραγμένων και της κατάστασης, να σκεφτείς και να επανασχεδιάσεις ή ακόμη και να συναντήσεις εμπόδια και ανατροπές, αν δεν έχεις κάνει τα πράγματα σωστά ή αν δε ήσουν συνειδητός και με όλη σου την καρδιά πάνω σε αυτό που έκανες μέχρι τώρα. Ο Άρης, ευθύδρομος πια, θα επιδράσει και πάλι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου και τότε θα μπορέσεις να ανέβεις ξανα στο άλογο, αν έχεις πέσει και να συνεχίσεις καλύτερα εστιασμένος στους επαγγελματικούς σου στόχους.

Ο τομέας των επαγγελματικών σου φέτος θα δεχτεί την επιρροή από τον κυβερνήτη σου, την Αφροδίτη, η οποία με την ανάδρομη πορεία της επηρεάζει κυρίως κατά  την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Μπορεί να είναι ένα διάστημα που αναλαμβάνεις πολλές υποχρεώσεις ή που ο φόρτος εργασίας αυξάνεται κατά πολύ ή που θες να αποφύγεις την εργασία εντελώς και να νοιώθεις ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα. Αν όντως έχεις εξαντληθεί, τότε δεν είναι κακή ιδέα να πάρεις μια μικρή άδεια και να ξεκουραστείς.   

Σπίτι και οικογένεια
Η έκλειψη που γίνεται στις 31/1 επηρεάζει τον τομέα της οικογένειας και τους σπιτιού και αυτή η στιγμή μπορεί να είναι η απαρχή γεγονότων και καταστάσεων που σε βάζουν σε διαδικασία να σε απασχολήσουν πιο σοβαρά τα σχετικά θέματα. Μπορείς να εστιάσεις καλύτερα στα θέματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις και να δώσεις λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν, προσπαθώντας να μειώσεις τις δυσκολίες και να φέρεις ισορροπία.  Είναι καλή ευκαιρία για να αφήσεις πίσω σου οτιδήποτε αποτελεί για σένα πληγή σε σχέση με μέλη του σπιτιού σου ή με την οικογενειακή σου ζωή γενικότερα και να κινηθείς έτσι ώστε να δημιουργήσεις πλέον μια καλύτερη σχέση με αυτούς. Η έκλειψη στις 11/8 μπορεί να σου φέρει ενθουσιασμό και να είναι καλή περίοδος για τις σχέσεις με την οικογένεια ή για θέματα σπιτιού τα οποία θα δεις τότε να προοδεύουν.

Το δύσκολο σημείο της χρονιάς φέτος μπορεί τελικά να αποδειχτεί το διάστημα από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, διάστημα κατά το οποίο ο Ερμής με την ανάδρομή του κίνηση θα επηρεάσει τον τομέα της οικογένειας και του σπιτιού γενικότερα. Μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα σε σχέση με την λειτουργία του ίδιου του σπιτιού σου ή εντάσεις και προβλήματα με μέλη της οικογένειας που προέρχονται φυσικά από παρανοήσεις ή καυγάδες. Προσπάθησε να είσαι πιο καθαρός με αυτά που λες για να μην υπάρχουν περιθώρια παρανόησης, να ακούς περισσότερο αυτό που σου λένε οι άλλοι και μην γίνεσαι επιθετικός ή ανταγωνιστικός με τον λόγο σου και όλα θα πάνε καλά.

Εσωτερική κατάσταση και ψυχολογία
Η έκλειψη στις 13/7 ενεργοποιεί τον τομέα του ηλιακού σου χάρτη που έχει να κάνει με το μυαλό σου και το πνεύμα σου και μπορείς να γεννήσεις νέες ιδέες, να νοιώσεις πιο ενθουσιώδης και ζωντανός και να εκφραστείς πιο ανοιχτά και ελεύθερα με ό,τι υπάρχει στο μυαλό σου. Από μια άλλη πλευρά, ο Άρης επηρεάζει από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Μαΐου την ικανότητά σου να σκεφτείς καινούργια πράγματα, να ανανεωθείς και να ζωντανέψεις κάνοντας δυναμικά και μεγαλόπνοα σχέδια. Η ανάδρομη κίνηση του πλανήτη όμως, κατά το δεύτερο μισό του Αυγούστου, θα σε βάλει σε διαδικασία αναθεώρησης ή επανασχεδιασμού ώστε να μπορέσεις να εφαρμόσεις τις ιδέες σου με έναν πιο ρεαλιστικό και πραγματιστικό τρόπο. Ο Άρης θα συνεχίσει να σε επηρεάζει μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που υπάρχουν για να προωθήσεις τις ιδέες σου, ειδικά μάλιστα αν αυτές οι ιδέες σχετίζονται με την επέκταση και την αύξηση στην ζωή σου. Με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον ίδιο τομέα, η επέκταση και η αλλαγή είναι σημαντικά θέματα, αλλά θα πρέπει να προχωρήσεις με σοφό και υπεύθυνο τρόπο.

Τα τελευταία χρόνια ήταν σημαντικά καθώς μπόρεσες να έρθεις σε επαφή και να δουλέψεις με θέματα υποσυνειδήτου. Κρυμμένων μοτίβων και κινήτρων, επιθυμιών και φόβων. Ο Ουρανός θα συνεχίσει να επιδρά στο υποσυνείδητο κομμάτι σου μέχρι και τα μέσα Μαΐου, κάνοντας ένα διάλειμμα και επιστρέφοντας ξανά τον Νοέμβριο και μέχρι τα τέλη του έτους. Αυτή την χρονιά λοιπόν γίνεται ένα είδος κλεισίματος και ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας, αλλά για λίγο ακόμη χρειάζεται να ασχοληθείς με αυτά τα θέματα που κρύβονται βαθιά μέσα σου και με τα μπλοκαρίσματά σου, ειδικότερα μάλιστα από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Απρίλιου, όταν δηλαδή ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον ίδιο τομέα του χάρτη σου.  

Δες τις τάσεις για τα αισθηματικά της νέας χρονιάς