astropedia.gr

Γενική εικόνα
Ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, θα είναι ανάδρομη από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου και αυτό μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι λίγο εκτός κλίματος και έξω από τα νερά σου. Θα έχεις δυσκολία στο να ολοκληρώνεις τα πράγματα ή να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο και ουσιαστικά θα θέλεις να τεμπελιάσεις και να απολαύσεις σε υπερβολικό βαθμό. Ένα μέρος αυτής της αναδρομής θα συμβεί με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου κατά τον Νοέμβρη και τότε μπορεί να αισθανθείς ακόμη λιγότερο ο εαυτός σου ή να βλέπεις ότι τα πράγματα έχουν πάρει μια εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση. Χρησιμοποίησε τα παραπάνω διαστήματα για να εστιάσεις και να ασχοληθείς με κάτι από το παρελθόν στο οποίο θα ήθελες να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία ή ακόμη καλύτερα, ασχολήσου με το να τα ξαναβρείς και να αναθερμάνεις την σχέση σου με κάποιον αγαπημένο άνθρωπο από το παρελθόν σου.

Η έκλειψη στις 31/1 ενεργοποιεί τον τομέα των φίλων και των ονείρων που έχεις για την ζωή σου και σου δίνει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις θέματα που έχουν να κάνουν με φίλους και ομάδες και να κάνεις σημαντικά βήματα σε σχέση με κάποιο όνειρο που έχεις. Επίσης είναι καλή ευκαιρία για να αποσυνδεθείς και να αποχωρήσεις από μια φιλία ή από μια ομάδα που πλέον έχει αποδειχτεί ότι δεν σε βοηθά. Η έκλειψη στις 11/8 ενεργοποιεί τον ίδιο τομέα και σου δίνει την ενέργεια να εστιάσεις σε νέα όνειρα για το μέλλον σου και να κάνεις καινούργιους φίλους ή να βρεις νέους υποστηρικτές των σχεδίων σου. Γίνε μέλος σε νέες ομάδες και κυνήγησε τους καινούργιους σου στόχους. Θα αισθανθείς περισσότερο ανεξάρτητος και θα θελήσεις να βγεις από την ζώνη ασφάλειας που έχεις τολμώντας καινούργια πράγματα. Παράλληλα, ο ανάδρομος Ερμής στον ίδιο τομέα, από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, θα σου φέρει δυσκολίες στα εγχειρήματά σου και θα σε αναγκάσει να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα και τα θέματα που υπάρχουν με τα καινούργια πρόσωπα και τα όνειρά σου, αν και είναι θετική περίοδος για να βρεθείς με παλιούς φίλους με τους οποίους έχεις για κάποιο λόγο χαθεί.

Καριέρα και επαγγελματικά
Η νέα χρονιά δίνει έμφαση στον οικονομικό σου τομέα καθώς έχεις τον Δία μέχρι και τις αρχές του Νοέμβρη στον τομέα των χρημάτων. Η χρονιά προσφέρει λοιπόν ευκαιρίες για κέρδη και εστιάζεσαι στο πώς μπορείς να επεκτείνεις και να αυξήσεις τα υλικά οφέλη ή πως να αξιοποιήσεις και να εκμεταλλευτείς στο έπακρον αυτό που ήδη έχεις. Ο Άρης κινείται σε αυτόν τον τομέα ήδη από τις αρχές του έτους και ο Γενάρης είναι ο μήνας που μπορείς να έχεις την απαιτούμενη ενέργεια ώστε να ξεκινήσεις καλά την χρονιά σου, να εντοπίσεις και ουσιαστικά να αρπάξεις κάθε ευκαιρία για κέρδος. Ο Οκτώβριος είναι δύσκολος μήνας που θέλει προσοχή, καθώς η ανάδρομη κίνηση  της Αφροδίτης επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών και σε κάνει λίγο πιο ηδυπαθή από ό,τι πρέπει με αποτέλεσμα να ξοδεύεις χωρίς να μπορείς να καταλάβεις πού πήγαν τα χρήματά σου. Αυτόν τον μήνα κάνε οικονομία και κράτα κάτι για μια δύσκολη στιγμή που θα έρθει. Η πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη επίσης θέλει προσοχή γιατί τότε ο τομέας των οικονομικών σου βάλλεται από την ανάδρομη κίνηση του Ερμή.

Ο Ποσειδώνας παραμένει καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς στον τομέα της εργασίας και σε προδιαθέτει να επιθυμείς ένα αντικείμενο που να σου αρέσει και με το οποίο να νοιώθεις μια κάποια πνευματική σχέση και συνάφεια. Θα θελήσεις να κάνεις μόνος σου την δουλειά σου, χωρίς να έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου να σε ελέγχει ή να σου ρουφά την ενέργεια αποσπώντας σου την προσοχή. Ο Άρης θα επηρεάσει τον τομέα της εργασίας σου από τα μέσα Νοεμβρίου έως και το τέλος της χρονιάς και μπορείς να αποχαιρετήσεις την χρονιά έχοντας δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και έχοντας προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη χρονιά. Ο Άρης θα σε σπρώξει και θα σε βοηθήσει να κάνεις πολλά πράγματα στην δουλειά σου σε πολύ λίγο χρόνο και θα σε ενεργοποιήσει για να δημιουργήσεις νέες ευκαιρίες για τον εαυτό σου ή για να αντιληφθείς τις ευκαιρίες που υπάρχουν γύρω σου και να τις εκμεταλλευτείς πλήρως.

Η έκλειψη στις 13/7 ενεργοποιεί τον τομέα της καριέρας σου και σε βοηθά να εστιάσεις στους μακροπρόθεσμους στόχους σου, σε καινούργιες επαγγελματικές ευκαιρίες ή σε νέα πρότζεκτ που ανεβάζουν το γόητρο και την αξία σου στην εργασιακή αρένα. Θα κάνεις την σωστή εντύπωση στους σωστούς ανθρώπους και θα αποκτήσεις την αναγνώριση που αξίζεις μέσα από την σκληρή δουλειά που έχεις κάνει μέχρι τώρα.

Σπίτι και οικογένεια
Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς θα βρίσκονται στον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας και αυτό σημαίνει ότι φέτος θα αναλάβεις περισσότερες ευθύνες σε αυτόν τον τομέα, θα οργανώσεις καλύτερα τον χώρο σου έτσι ώστε να είναι πιο λειτουργικός και πρακτικός και ότι θα ξεφορτωθείς οτιδήποτε είναι περιττό ή ότι θα εφαρμόσεις ένα πλάνο γενικότερης βελτίωσης του σπιτιού σου και της διαμονής σου. Θα αισθανθείς όμως κάπως περιορισμένος στο σπίτι ή θα αποφασίσεις να μετακομίσεις σε ένα χώρο μικρότερο και πιο κατάλληλο για σένα.

Ο Άρης θα επηρεάζει τον συγκεκριμένο τομέα από τα μέσα Μαρτίου έως και τα μέσα Μαΐου δίνοντάς σου την απαιτούμενη ενέργεια, την ορμή και την πρωτοβουλία που χρειάζονται για να εστιαστείς επακριβώς στα ζητήματα που χρειάζονται άμεση λύση και διευθέτηση, αλλά και για να περάσεις περισσότερο χρόνο με τους δικούς σου. Η ανάδρομη κίνηση του πλανήτη θα επηρεάσει τον τομέα κατά το δεύτερο μισό του Αυγούστου, διάστημα κατάλληλο για να βρεις τις λύσεις σε θέματα που σε προβληματίζουν είτε αφορούν το ίδιο το σπίτι είτε τα μέλη της οικογένειάς σου. Ο Άρης θα συνεχίσει να επηρεάζει τον τομέα μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη, οπότε μέχρι τότε θα έχουν βρεθεί οι λύσεις που χρειάζεσαι και θα μπορέσεις να δώσεις στην οικογένειά σου τον χρόνο και την προσοχή που χρειάζονται.

Αν έχεις παιδιά ή σε απασχολούν θέματα που σχετίζονται με παιδιά, τότε η έκλειψη στις 15/2 σε ενδιαφέρει γιατί ενεργοποιεί τον τομέα που σχετίζεται με την δημιουργικότητά σου και με τα παιδιά. Είναι διάστημα που παρουσιάζει αλλαγές στην ζωή των παιδιών σου και τους παρουσιάζει ευκαιρίες, με κάποιο τρόπο τα παιδιά έρχονται στο προσκήνιο και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου. Η έκλειψη που θα γίνει στις 27/7 ενεργοποιεί και πάλι τον ίδιο τομέα και αυτή την φορά τα παιδιά σου ολοκληρώνουν κάτι ή φέρνουν κάτι εις πέρας ή κάτι τελειώνει και εξαφανίζεται από την ζωή τους. Σίγουρα θα είναι αρκετά φορτισμένα συγκινησιακά και θα χρειάζονται την παρουσία σου. Ο Άρης λειτουργεί στον ίδιο τομέα και από τα μέσα Μαΐου και μετά δίνει ενέργεια και ενθουσιασμό στα παιδιά σου, ενώ από τα τέλη Ιουνίου και μέχρι τα μέσα Αυγούστου, λόγω της αναδρομής του, τα κάνει να κινούνται και να δρουν πιο ανεξέλεγκτα και πιο επαναστατικά και ανυπότακτα. Προσπάθησε να τους βρεις δημιουργικές διεξόδους για την επιπλέον ενέργεια που θα έχουν και έχε υπομονή μέχρι  την περίοδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και τα πράγματα θα ηρεμήσουν και θα μπορέσεις να κάνεις μια καλύτερη και πιο ήρεμη επαφή μαζί τους.

Εσωτερική κατάσταση και ψυχολογία
Ο Άρης από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι και τα μέσα Μαρτίου θα βρίσκεται σε έναν τομέα που σχετίζεται με το μυαλό σου, την διανοητική σου ενέργεια, τις σκέψεις που κάνεις και τις ιδέες σου. Το διάστημα αυτό είναι το κατάλληλο για να μπορέσεις να εστιαστείς πιο καθαρά στα θέματα και στα σχέδια που έχεις στο μυαλό σου και να αρχίσεις να τους δίνεις σάρκα και οστά. Μπορείς να κατεβάσεις νέες ιδέες και να αναλάβεις δράση για να τις κάνεις πραγματικότητα άμεσα και γρήγορα. Ο Δίας ενεργοποιεί τον ίδιο τομέα αργότερα στην πορεία του έτους και συγκεκριμένα από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά και σε γεμίζει από θετική ενέργεια, θετική σκέψη και ανεβασμένη ψυχολογία. Κινείσαι, μιλάς και πράττεις με ενθουσιασμό για τις ιδέες σου και τα σχέδιά σου που είναι πλέον μεγαλόπνοα. Αυτό μπορεί βέβαια να εμποδιστεί για λίγο από την αναδρομή του Ερμή στον ίδιο τομέα κατά το δεύτερο μισό του Νοέμβρη και να χάσεις κάπως τον ειρμό σου, την θετική σου ενέργεια και να δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις πλήρως τις ιδέες σου, αλλά είναι κατάλληλο διάστημα για να επεξεργαστείς παλιές ιδέες που είχαν μείνει στο ράφι ή στο συρτάρι εδώ και καιρό και που θέλεις να τους δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία 

Δες τις τάσεις για τα αισθηματικά της νέας χρονιάς