astropedia.gr

Δίας ευθύδρομος από 11 Αυγούστου

Δίας ευθύδρομος από 11 Αυγούστου
Η ευθυδρόμηση του Δία από τον Athan

Από τον Απρίλιο του έτους ο Δίας ήταν ανάδρομος και αυτόν τον μήνα επιστρέφει στην ορθόδρομη τροχιά του, στις 11 του μήνα και στην 15η μοίρα (14ο30’) του Τοξότη. Με την ευθυδρόμησή του ο Δίας θα δώσει την ευκαιρία σε όσους επηρεάστηκαν να μπορέσουν να πράξουν και να εφαρμόσουν τις συνειδητοποιήσεις που είχαν κατά την τελευταία περίοδο και να μπορέσουν τώρα να αξιοποιήσουν τις σκέψεις και τα σχέδια που προετοιμάστηκαν ή που τέθηκαν σε αναμονή κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

‘’υπενθυμίζουμε ότι η ανάδρομη κίνηση του Δία επηρέασε όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 15η μέχρι την 25η μοίρα του μεταβλητού σταυρού και αναφέρεται σε συνθήκες και γεγονότα που σχετίζονται με το διάστημα από 10 Απριλίου μέχρι 11 Αυγούστου’’
 
Ο Δίας συνδέεται με την τύχη, την επέκταση, την αύξηση, αλλά ξεχνάμε ότι επίσης μπορεί να συνδεθεί με την υπερβολή, την απληστία και την βαθιά δυσαρέσκεια… Ο Δίας μας σπρώχνει να βελτιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες που έχουμε, αλλά δεν δημιουργεί ο ίδιος αυτές τις ευκαιρίες. Σαφώς η ευθυδρόμησή του σημειοδοτεί και μια στροφή της τύχης, αλλά χρειάζεται και εμείς να κινηθούμε.

Από τον χάρτη που καταστρώνεται για την στάση του Δία μπορούμε να σταχυολογήσουμε τα εξής:
   • Ο Δίας είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο μέσω αντισκιάς, συνεπώς η ευθυδρόμηση σχετίζεται με μια περίοδο που τα πράγματα σοβαρεύουν, οι ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιηθούν και μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη και επέκταση πάνω σε σταθερές και ξεκάθαρες βάσεις. Κάποιοι μάλιστα μπορεί να έχουν φτάσει στο τέλος ενός προσωπικού κύκλου ανάπτυξης και εξέλιξης και τώρα να συνειδητοποιούν πως χρειάζονται κάτι καλύτερο για την ζωή τους, κάτι περισσότερο ή μια καινούργια πρόκληση.
  • Ο Δίας βρίσκεται στα όρια της Αφροδίτης και θα λειτουργήσει μορφοποιώντας σε θέματα οικονομικά, αξιών και στην βελτίωση των σχέσεων. Η Αφροδίτη όμως είναι στον Λέοντα και καμένη από τον Ήλιο, οπότε τα παραπάνω θέματα χρειάζονται πολύ προσεκτικές κινήσεις, καθαρό βλέμμα, δράση, όχι όμως υποκινούμενη από καθαρά και μόνο εγωιστικά κίνητρα. Το καζίμι της Αφροδίτης ίσως βοηθήσει… Διάβασε περισσότερα για το καζίμι εδώ.
  • Ο Δίας ενεργοποιεί πλαγίως το μεσοδιάστημα Ουρανός/Πλούτωνας. Υπάρχει ενθουσιασμός που ξεπερνά κάθε αναστολή και οδηγεί στα άκρα. Είναι το μεσοδιάστημα της έντονης επιθυμίας για ελευθερία και αλλαγή. Ταυτόχρονα το μεσοδιάστημα Δίας/Ουρανός (ξαφνική και αναπάντεχη τύχη) ενεργοποιείται από τον Άρη. Τα ατομικά ενδιαφέροντα μας κινητοποιούν και μας σπρώχνουν σε δράση και εμπιστευόμαστε περισσότερο τον εαυτό μας στο να βρούμε έναν μοναδικό τρόπο να δράσουμε. Το τελευταίο ενισχύεται και από την επόμενη όψη που κάνει η Σελήνη στον χάρτη, το τρίγωνό της με τον Ουρανό.

Με την ευθυδρόμησή του ο Δίας μπαίνει σιγά σιγά και στην τελική ευθεία να βγει από τον Τοξότη και να περάσει στον Αιγόκερω. Μέχρι τότε οι πιο σημαντικές επαφές που θα κάνει ο πλέον ευθύδρομος Δίας είναι οι παρακάτω.

  • το τετράγωνο του Άρη με τον Δία στις 12 Σεπτεμβρίου
Δυναμική ενέργεια για να ξεκινήσουμε νέα σχέδια και να πάρουμε τα ρίσκα που χρειάζονται για να φτάσουμε στην επιτυχία. Με αυτή την όψη μπορεί να είμαστε λίγο πιο ορμητικοί από ό,τι χρειάζεται όμως και καλό είναι να κινηθούμε με σκέψη, καλή προετοιμασία και στρατηγική. Δεν ξεχνάμε ότι κάθε δράση έχει και μια αντίδραση…

  • το τρίτο και τελευταίο τετράγωνό του με τον Ποσειδώνα στις 21 Σεπτεμβρίου
Απογοήτευση μέσα από λάθη που δοκιμάζουν την πίστη μας. Μπορεί να εμπιστευτούμε κάποιον ή να εξιδανικεύσουμε μια κατάσταση σε βαθμό που δεν βλέπουμε την πραγματικότητα με αποτέλεσμα τώρα να έρχεται η απογοήτευση σε αισθηματικά ζητήματα ή η απώλεια σε οικονομικά θέματα. Είναι σημαντικό να διορθώσουμε άμεσα τα λάθη μας, αμέσως μόλις δούμε την κατάσταση να καταρρέει. Η περίοδος δεν ευνοεί την υπερβολική αισιοδοξία και την γενναιοδωρία, καθώς υπάρχει  κίνδυνος για απογοήτευση, για εξαπάτηση και για απώλεια.

  • το ενάμιση τετράγωνο με τον Ουρανό στις 14 Οκτωβρίου
Ένταση και προκλήσεις στα θέματα που επηρεάζουν οι πλανήτες στον ατομικό χάρτη, μέσα από τις οποίες καλούμαστε να μάθουμε και να αποκτήσουμε γνώση. Οι συγκρούσεις με αυτή την όψη είναι λιγότερο εμφανείς από ό,τι στο τετράγωνο και είναι πιο εύκολο να καταπιέσουμε το πρόβλημα και έτσι να μην αποκτήσουμε γνώση. Η τάση να αποφύγουμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που ενεργοποιούνται αυτή την περίοδο και που περιγράφονται από τον ατομικό χάρτη και να τα κρύψουμε κάτω από το γνωστό χαλάκι, θα φέρει μόνο πρόσκαιρη ανακούφιση..


Τι θα μπορούσε να ενεργοποιήσει η ευθυδρόμηση του Δία για το ζώδιό σου;

Μην διστάζεις και κάλεσε έναν αστρολόγο για να μάθεις πώς ακριβώς επηρεάζεσαι ατομικά, καλώντας στην φθηνότερη γραμμή της αγοράς ή χρησιμοποιώντας την κάρτα χρόνου astracard.

Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: