astropedia.gr

Έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο στις 29 Απριλίου

Έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο στις 29 Απριλίου
Δε θα ξαναείστε ποτέ οι ίδιοι!
Μια δυνατή έκλειψη που αλλάζει τις αξίες και τον τρόπο σκέψης μας.
γράφει ο Athan

Στις 29 Απριλίου 2014 λαμβάνει χώρα δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου, στις 09:14 ώρα Ελλάδος και για τα δεδομένα της Αθήνας ο χάρτης της έκλειψης έχει ωροσκόπο στην 25η μοίρα των Διδύμων. Το φαινόμενο συμβαίνει στην 9η μοίρα του Ταύρου και σίγουρα όσοι έχετε πλανήτες ή ακμές οίκων στην 9η μοίρα (συν/πλην 2 μοίρες) των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) θα επηρεαστείτε άμεσα και σημαντικά. Δείτε τον χάρτη σας και μάθετε αν έχετε πλανήτες ή ακμές οίκων σε αυτές τις μοίρες.

Γενικότερα, οι εκλείψεις θεωρούνται ως κάτι αρνητικό και δυσοίωνο από την αρχαιότητα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό, αν και σίγουρα δεν είναι απλά και μικρής δυναμικής φαινόμενα. Η επιρροή τους διαρκεί αρκετούς μήνες μετά το γεγονός και ανάλογα με το τί ακριβώς ενεργοποιούν στον ατομικό χάρτη, μπορεί και να αποτελέσουν το εφαλτήριο για τεράστιες αλλαγές και ανακατατάξεις.

Η δυναμική της ηλιακής έκλειψης της 29ης Απριλίου
Μιλάμε σίγουρα για μια δυνατή έκλειψη η οποία συμβαίνει χρονικά πολύ κοντά στην κορύφωση του περίφημου μεγάλου σταυρού των πλανητών. Αυτή η σύμπτωση από μόνη της αρκεί για να επιφορτίσει το φαινόμενο με αρκετά μεγάλη δυναμική και ισχύ. Έπειτα παρατηρούμε ότι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου της έκλειψης, ο Ερμής, βρίσκεται σε στενή σύνοδο με την έκλειψη, πράγμα που τον καθιστά άκρως δυσλειτουργικό και άκρως επικίνδυνο.
Αυτή η έκλειψη φανερώνει δυσκολίες στην ικανότητά μας να δώσουμε ή να πάρουμε υποδείξεις, φέρνει σημαντικά εμπόδια στο να συνεργαστούμε για την πραγματοποίηση νεων ιδεών μαζί με άλλους και θα ακούσουμε ειδήσεις για την αρνητική εξέλιξη της ζωής κάποιων ανθρώπων ή ακόμη και για την αποχώρησή τους από την αρένα της ζωής.

Στα ερωτικά θέματα, η έκλειψη τονίζει την ανάγκη μας να μας κατανοήσουν και να περάσουμε όμορφα, κυνηγώντας όμως ίσως το παραμύθι και τη φαντασία. Στις σχέσεις βασικά αυτή την περίοδο τεμπελιάζουμε ή ακόμη και αδιαφορούμε ουσιαστικά για τον άλλον και περιμένουμε  να στρώσουν τα πράγματα μόνο και μόνο επειδή δείξαμε (σε υπερβολικό βαθμό μάλιστα) αισθήματα και είχαμε συναισθηματικά εξάρσεις. Επικρατεί έλλειψη ισορροπίας που προέρχεται από το γεγονός ότι διασκορπίζουμε την ενέργειά μας σε πολλές πλευρές και κατευθύνσεις, στη νευρικότητα, τη βιασύνη μας να καλυφθούμε συναισθηματικά και στις αντιφατικές διαθέσεις και το μπέρδεμα του μυαλού μας, πράγματα που όλα μαζί μας οδηγούν σε συγκρούσεις.

                                                                           
    
Ας δούμε πώς θα επηρεάσει η ηλιακή έκλειψη τους εκπροσωπους κάθε ζωδίου ξεχωριστά.
Η ανάλυση που ακολουθεί ΔΕΝ βασίζεται σε ηλιακούς οίκους και γι'αυτό διαβάστε ΜΟΝΟ το κείμενο που αντιστοιχεί στο ζώδιό σας και όχι και αυτό του ωροσκόπου σας

Οι Κριοί που έχετε γεννηθεί μέχρι και τις 27/3 θα παρατηρήσετε ότι νοιώθετε εξαντλημένοι αλλά θα δείτε τον εαυτό σας να προσπαθεί και να πετυχαίνει άνοδο στην κοινωνία και σε ό,τι αφορά το επάγγελμά σας. Σας αρέσει φυσικά να ανεβαίνετε στην υπόληψη του κόσμου αλλά αυτή την περίοδο μάλλον τα λεφτά σας ενδιαφέρουν περισσότερο και η αίσθηση ότι οι προσπάθειές σας στην δουλειά και η επιτυχία σας πρέπει να εξαργυρωθούν. Οι υπόλοιποι Κριοί που έχετε γεννηθεί από 28/3 και μετά, επίσης ενδιαφέρεστε να εξαργυρώσετε την αξια σας, αλλά εσείς παλεύετε ακόμη για την οργάνωση μιας ομάδας υποστήριξης των στόχων σας.

Οι Ταύροι που έχετε γεννηθεί μέχρι και τις 8/5 αγωνίζεστε και τρέχετε για θέματα τα οποία δεν είναι ακριβώς δικά σας και δεν εξυπηρετούν την ατομική σας προβολή αλλά εξυπηρετούν το γενικό καλό και την εξυγίανση ή τον διαφωτισμό της μάζας. Βαθύτερα, αυτή η έκλειψη σας αλλάζει ριζικά και είστε σχεδόν έτοιμοι να πάρετε την απόφαση να εφαρμόσετε επιτέλους όλα αυτά που ξερετε ότι είναι σωστα στην πράξη. Οι υπόλοιποι Ταύροι γεννημένοι από 9/5 και μετά υποφέρετε από υπερκόπωση και ψυχοσυναισθηματική κούραση και χρειάζεται να βρείτε χρόνο για ξεκούραση σωματική και πνευματική. Η έκλειψη σας γεμίζει με φόβους ανικανότητας να ανταπεξέλθετε στην καθημερινότητα και νοιώθετε έντονα την ανάγκη να αποσυρθείτε από την κοινωνια, που τόσο έχει αλλάξει.

Οι Δίδυμοι γεννημένοι μεχρι και τις 15/6 νοιώθετε υπερβολικά την κούραση τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο και έρχεστε αντιμέτωποι με τον εαυτο σας και με κρυμμενες σας πτυχές και φόβους που τώρα σας κοιτάζουν κατάματα, είτε γιατί βρίσκεστε σε διαδικασια αυτοανάλυσης και εσωτερικού ψαξίματος είτε επειδή αυτοι οι φόβοι σας κοιτάζουν μέσα από τα μάτια των ατόμων που συναναστρέφεστε στο εργασιακο σας περιβαλλον. Οι Δίδυμοι γεννημένοι από τις 16/6 και μετά, είστε σε πλεονεκτικότερη θέση από τους υπόλοιπους του ζωδίου σας, μιας και παρά τους φόβους και τα προβλήματα που σας δημιουργεί η έκλειψη, αισθάνεστε πιο δυναμικοί και έτοιμοι να αλλάξετε τα πάντα στη ζωή σας. Είστε από τους πιο προσαρμοσμένους στη νέα τάξη πραγμάτων.

Οι Καρκίνοι γεννημένοι μεχρι και τις 7 /7 θα προσέξετε την υγεία σας αλλά και το οτιδήποτε αφορά στο σώμα σας και την εμφάνισή του. Έχετε απίστευτη δύναμη τώρα, η έκλειψη αυτή σας κάνει να πιέζεστε και να πονάτε αλλά ο πόνος που αισθάνεστε είναι ο πόνος ενός τοκετού σε εξέλιξη. Γεννάτε και φέρνετε στο φως κάτι καινούργιο, κάτι μεγαλο και κατι που έχει να κάνει με μια ομάδα ανθρώπων και αυτό πονάει. Έχετε υποστήριξη και βοήθεια από φίλους και άλλες πλευρές. Οι Καρκίνοι που έχετε γεννηθεί από τις 8/7 και μέχρι το τέλος του ζωδίου σας θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τα οικονομικά θέματα που τρέχουν με μεγάλη σοβαρότητα. Κινηθείτε μέσα από ομάδες και μέσα από το διαδίκτυο για να βρείτε λύσεις.

Οι Λέοντες που έχετε γεννηθεί μέχρι και 29/7 ασχολείστε με τα οικονομικά σας αλλά σας απασχολεί και η αίσθηση γενικότερα της αξίας και των αξιών. Οι προκλήσεις που σας φέρνει αυτή η έκλειψη είναι αρκετές και όλες σχετίζονται με τον πυρηνα της ύπαρξής σας και με τον τρόπο που αυτός εκφράζεται στα επαγγελματικα και στην καριέρα σας ή στον γάμο σας. Είναι η περίοδος που καλείστε να δειξετε σε όλους τι και πόσο αξιζετε!  Οι Λέοντες που έχετε γεννηθεί από τις 30/7 και μετά, ενώ αντιμετωπίζετε τα ίδια θέματα με τους γεννημένους στις αρχές του ζωδίου, είστε λίγο περισσότερο κινητικοί και εκφραστικοί και δεν τα παίρνετε όλα πολύ σοβαρά. Δώστε προσοχή σε μετακινήσεις και οδήγηση αλλά και σε αδέλφια ή κοντινούς συγγενεις με τους οποίους μπορεί να προκύψουν προβλήματα και παρανοήσεις.

Οι Παρθένοι των δύο πρώτων ημερών του ζωδίου (24-25/8) είστε σε φιλοσοφική αναζήτηση νοήματος και αποφασίζετε να λήξετε καταστάσεις που δε σας ευνοούν οικονομικά αλλά και να διώξετε μακρυά σας πρόσωπα με τα οποία δεν υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης. Οι υπόλοιποι Παρθένοι θα ασχοληθείτε με θέματα του σπιτιού και της οικογενείας σας, αναζητώντας παράλληλα να ξεθάψετε τον χαμενο σας εαυτό και να βιωσετε τις αλήθειες σας που ειχατε ξεχάσει. Είναι μάλλον η ώρα της δικής σας προσωπικής επανάστασης.

Οι Ζυγοί των πέντε πρώτων ημερών (20-24/9) παίρνετε τεράστια δύναμη για να φέρετε εις πέρας επαγγελματικά ή σοβαρά προσωπικά εγχειρήματα και ετοιμάζεστε να τελειώσετε μιας και δια παντός κατι που σας εμποδίζει και δε σας αφήνει να προχωρήσετε. Τα οικονομικά είναι σίγουρα στο μυαλό σας, αλλά περισσότερο σας απασχολεί η στήριξη που έχετε ή που δεν έχετε από τους κοντινούς σας ανθρώπους. Αυτό είναι ακριβώς και το κριτήριο βάσει του οποίου κάνετε τα ξεκαθαρίσματά σας αυτή την εποχη. Οι Ζυγοί που έχετε γεννηθεί από 25/9 και μετά προσοχή σε σπατάλες που έχουν να κάνουν με την απόλαυση και την καλοπέρασή σας γιατί δεν είστε σε καλό δρόμο! Πολλές εντάσεις υπάρχουν που οφείλονται σε μια βαθύτερή σας ανάγκη να εκφραστείτε και να νοιώσετε ερωτικά και δημιουργικά. Αποφύγετε τις ζήλειες και τα ξενοπερπατήματα.

Οι Σκορπιοί που έχετε γεννηθεί μέχρι και 7/11, εστιάζεστε βαθύτερα στην παρουσία ή στην απουσία του ερωτικού προσώπου στη ζωή σας με τρόπο βασανιστικό,  αλλά προς τα έξω βγάζετε έναν αέρα χαράς και ορμητικής δημιουργίας. Είναι η κατάλληλη εποχή για να σπείρετε απογόνους αλλά και για να λάμψετε όσο και να σας τρομάζει το φως. Οι Σκορπιοί  που έχετε γεννηθεί από 8/11 και μετά σας απασχολεί το οικονομικό κομμάτι και οι συνεργασίες. Η καθημερινότητα στη δουλειά σας (και όχι μόνο) είναι πιεστική και υπάρχουν άτομα που σας βάζουν όρια και κανόνες. Κατα μία έννοια με αυτή την έκλειψη, οι συνεργάτες, οι φίλοι και οι σύντροφοι μεταμορφώνονται σε ψυχρούς επαγγελματίες που θέλουν να ρουφήξουν τη ζωή και τον χρόνο σας.

Οι Τοξότες που έχετε γεννηθεί μέχρι και 16/12, ζείτε σε μια περίοδο έντασης που προκύπτει από την καθημερινότητά σας και από το γεγονός ότι με αυτή την έκλειψη λειτουργείτε περισσότερο αναλυτικά από ό,τι συνήθως, παρατηρώντας έτσι λεπτομέρειες που μέχρι στιγ΄μης σας διέφευγαν. Προσοχή στην υγεία σας και στην καθημερινότητα στην εργασία σας. Οι Τοξότες των τελευταίων πέντε ημερών (από 17-21/12) εστιάζεστε στη σχέση σας και στις συνεργασίες σας και προσπαθείτε να βγάλετε νόημα αλλά και να θέσετε κανόνες και όρια.

Οι Αιγόκεροι που έχετε γεννηθεί μέχρι και 4/1 κάνετε μια νέα αρχή σε σχέσεις και συνεργασίες. Αρχίζετε να λειτουργείτε με έναν διαφορετικό τρόπο πλέον, περισσότερο κινητικό και ομιλητικό από ό,τι σας έχουν συνηθίσει οι άλλοι μέχρι τώρα και γινεστε πιο άμεσοι και πιο αποτελεσματικοί. Προτεραιότητα έχει πλέον η προσωπική σας απόλαυση και το να χαρείτε τη ζωή δημιουργώντας. Οι Αιγόκεροι που έχετε γεννηθεί από 5-19/1 περνάτε λίγο πιο δύσκολα μας και είστε ακόμη εγκλωβισμένοι στις ιδέες, στις ανάγκες και στις ορέξεις του συντρόφου και των άλλων. Θέλετε να κάνετε την αλλαγή, αλλά δεν τολματε ακόμη.

Οι Υδροχόοι
που έχετε γεννηθεί μέχρι και 26/1 εστιάζεστε στο σπίτι και στην οικογενειακή σας ασφάλεια ενώ νοιώθετε έντονα και ταυτόχρονα έλξη και απώθηση για τον σύντροφό σας. Η έκλειψη σας καλεί να κλείσετε οικονομικές εκκρεμότητες από πολύ παλια που ίσως και να σχετίζονται με ένα οίκημα. Οι Υδροχόοι που έχετε γεννηθεί από27/1-19/2, αλλάζετε κοσμοθεωρία και κάνετε μια επιστροφή στις ρίζες. Η έκλειψη σας κάνει να καταλαβαίνετε πώς η γιαγιά και ο παππούς ίσως να μην ήταν τόσο προχωρημένοι στις αντιλήψεις τους όπως εσείς, αλλά είχαν δίκιο τελικά!

Οι Ιχθύες που έχετε γεννηθεί τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου (20-22/2) νοιώθετε την ανάγκη να μετακινηθείτε, να ξεφύγετε και να αλλάξετε παραστάσεις και μαζί τη φιλοσοφία της ζωής ενώ οι Ιχθύες που έχετε γενννηθεί από 22/2- 20/3 κάνετε πολλές αλλαγές και προσαρμογές τόσο στην κοινωνική σας εικόνα όσο και στην εργασία σας. Θα σας απασχολήσει κάποιος συγγενής σας με θέμα που σχετίζεται ή που περνάει μέσα από νομικές διαδικασίες.