astropedia.gr

Μερική έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο στις 13.7.2018

Μερική έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο στις 13.7.2018
Η έκλειψη στον Καρκίνο από τον Athan

Στις 13 Ιουλίου συμβαίνει ή πρώτη από τις εκλείψεις του φετινού καλοκαιριού. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 05:47 τα ξημερώματα στην 21η μοίρα του Καρκίνου (20ο41’) και πρόκειται για μια μερική έκλειψη Ηλίου κοντά στον βόρειο σεληνιακό δεσμό. Για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.
Σε επηρεάζει;

Από αυτή την ηλιακή έκλειψη επηρεάζονται τα ζώδια του παρορμητικού  σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 9-13/1, από 8-12/4, από 11-15/7 και από 11-15/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 18η έως την 22η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Πρωτίστως επηρεάζονται Καρκίνοι και Αιγόκεροι και δευτερευόντως Κριοί και Ζυγοί. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 30/5 και στις 2/12 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 9η μοίρα του άξονα Διδύμου-Τοξότη. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Μια ηλιακή έκλειψη είναι ουσιαστικά μια πολύ δυνατή νέα Σελήνη και συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου. Ενώ μια νέα Σελήνη έχει κύκλο ενός μήνα, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη δηλαδή, μια έκλειψη συνεχίζει και επηρεάζει πολύ περισσότερο, τουλάχιστον μέχρι να γίνει η επόμενη ηλιακή έκλειψη, δηλαδή στις 11 Αυγούστου και μερικές φορές ακόμη πιο πολύ…

Φράσεις - κλειδιά
  • τάση για σκέψη και αναθεώρηση
  • έντονη νοσταλγία
  • ανάπτυξη της θέλησης
  • αναζήτηση βαθύτερου νοήματος στον χαρακτήρα μας
  • υπερβολική περηφάνια

Ηλιακή έκλειψη κοντά στον βόρειο δεσμό

Σε μια ηλιακή έκλειψη, η Σελήνη κοντά στον βόρειο δεσμό δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθεί μια ανώτερη διαισθητική-διανοητική λειτουργία και να ενσωματωθεί στην προσωπικότητα. Αυτό απαιτεί την προσαρμογή σε μια νέα κατάσταση ή την αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης. Ο Ήλιος επαναλαμβάνει και ενισχύει την ενστικτώδη δύναμη της Σελήνης για αντίδραση και για πειθώ, ενώ η Σελήνη απορροφά την δύναμη του Ηλίου με αποτέλεσμα να τονίζονται θέματα που χρειάζεται να τα επεξεργαστούμε, όπως ο εαυτός, η εξάρτηση, ο εγωισμός ή η συναισθηματική στέρηση. Μια ηλιακή έκλειψη κοντά στον βόρειο δεσμό μας οδηγεί να εστιάσουμε σε πτυχές της ζωής μας που έχουν να κάνουν με την εμμονή, τον παραλογισμό, με τα δεσμά μιας συνήθειας, τα τελετουργικά που ακολουθούμε και με τις σωματικές διαταραχές που οφείλονται στο άγχος.  


Οι εκλείψεις είναι μια ‘‘οικογενειακή’’ υπόθεση


Η ηλιακή έκλειψη του Ιουλίου ανήκει στον κύκλο Σάρος 117. Ο συγκεκριμένος κύκλος είναι πολύ παλιός, γεννήθηκε το 792μ.Χ. και οδεύει πλέον στην ολοκλήρωσή του. Η τωρινή έκλειψη είναι η 69η από τις 71 που απαρτίζουν τον κύκλο. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Γιατί κάθε έκλειψη που ανήκει σε έναν κύκλο Σάρος έχει χαρακτηριστικά από την μητρική έκλειψη του κύκλου στον οποίο ανήκει. Αν εξετάσουμε λοιπόν την πρώτη έκλειψη του κύκλου Σάρος 117 βλέπουμε ότι έγινε σε σύνοδο με τον Δία και άρα έχει να κάνει με θέματα επέκτασης του σπιτιού, της οικογένειας ή της χώρας. Ο Δίας μάλιστα βρισκόταν σε ακριβές εξάγωνο με τον Κρόνο και σχετικά πρόσφατα είχε αρχίσει ο συνοδικός κύκλος αυτών των δύο παραδοσιακών χρονοκρατόρων, κύκλος που σχετίζεται με την δημιουργία, την ανάπτυξη και την εξέλιξη των δομών της κοινωνίας και της εθνικής ταυτότητας.

Η τωρινή έκλειψη σχετίζεται με τις παραπάνω έννοιες και είναι σημαντική γιατί έχει να κάνει με τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρας μας και σε ανθρώπινο επίπεδο έχει να κάνει με την ευκαιρία για προσωπική εξέλιξη και για επαγγελματική ή προσωπική/πνευματική ανάπτυξη. Είναι μια έκλειψη που μιλάει για την ευκαιρία που δίνεται μέσα από νέα ξεκινήματα που γίνονται όμως αφού έχουμε καθαρίσει τον εαυτό μας από εξαρτήσεις, εγωισμούς, εμμονές και παραλογισμούς.


Δεν είναι μόνο οι άλλοι οι κακοί, είμαστε και εμείς..


Στον χάρτη της έκλειψης φυσικά παρατηρούμε την αντίθεση με τον Πλούτωνα, όψη που σχετίζεται με κρίση σε μια σχέση, με ένα κρίσιμο γεγονός ή με μια κρίση γύρω από την αυτοαξία μας. Η έκλειψη μας δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε αυτό που μας καταπιέζει, να ξεφύγουμε από εθισμούς κάθε είδους και να πάψουμε να λειτουργούμε εμμονικά, καταπιεστικά, παρακολουθητικά, κυριαρχικά και χειραγωγικά. Τα αρνητικά που μπορεί να έρθουν με αυτή την έκλειψη θα έρθουν μόνο εφόσον αρνούμαστε να αλλάξουμε τον πυρήνα του χαρακτήρα μας

Όπως και στον χάρτη της μητρικής έκλειψης, έτσι και στην τωρινή έκλειψη παρατηρούμε την ίδια σχέση εξαγώνου του Δία με τον Κρόνο, με την διαφορά ότι στην μητρική έκλειψη το εξάγωνο ήταν αύξον και ο κύκλος Δία-Κρόνου είχε μόλις αρχίσει, ενώ τώρα το εξάγωνο είναι φθίνον και ο κύκλος Δία-Κρόνου πάει να τελειώσει.  Η ευκαιρία με αυτή την έκλειψη έγκειται στην απελευθέρωση από δομές που όχι μόνο δεν λειτουργούν, αλλά μας καταπιέζουν σε βαθμό που εξαφανίζεται πλήρως η ελευθερία μας και στην εστίαση στο μέλλον χωρίς φόβο και χωρίς προσκολλήσεις στο παρελθόν.


Πώς θα σε επηρεάσει η έκλειψη;


Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.

Καλή και δημιουργική έκλειψη σε όλους και όλες, Athan

 

Κριός
Η έκλειψη γίνεται στον τέταρτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με θέματα συναισθηματικής ασφάλειας και ιδιωτικής ζωής. Ζητήματα λοιπόν που σχετίζονται με τα παραπάνω, όπως επίσης με το σπίτι ή την ακίνητη περιουσία μπορεί να ενεργοποιηθούν και να κινηθούν, ενώ ένας κύκλος που σχετίζεται με το οικογενειακό σου περιβάλλον κλείνει οριστικά για να ανοίξει ένας νέος. Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Ταύρος

Η έκλειψη γίνεται στον τρίτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με θέματα αντίληψης, σκέψης και επικοινωνίας και δείχνει τον τρόπο που μοιράζεσαι τις ιδέες σου με το άμεσο περιβάλλον σου. Έτσι λοιπόν αλλάζεις ριζικά τρόπο επικοινωνίας με τους γύρω σου, ίσως αλλάξεις μεταφορικό ή κάνεις ένα κοντινό αλλά σημαντικό ταξίδι. Πρόσεξε όμως στις μετακινήσεις σου! Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Δίδυμος

Η έκλειψη γίνεται στον δεύτερο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με θέματα ασφάλειας σε υλικό και σε συναισθηματικό επίπεδο, με τα οικονομικά σου αλλά και με την γενικότερη αξία που δίνεις στον εαυτό σου. Έτσι, αλλάζει εντελώς η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου και ταυτόχρονα αλλάζει και ο τρόπος που διαχειρίζεσαι το χρήμα. Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Καρκίνος

Η έκλειψη γίνεται στο ζώδιό σου, τομέας του ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με θέματα εμφάνισης, σώματος και με εσένα τον ίδιο γενικότερα. Είναι περίοδος λοιπόν βαθιάς και ριζικής αλλαγής και μεταμόρφωσης για εσένα, ειδικά αν έχεις γενέθλια αυτές τις μέρες. Προσοχή όμως στα αισθηματικά και τις συνεργασίες σου, καθώς αυτή την περίοδο πολλά μυστικά αποκαλύπτονται και οι καταστάσεις δεν είναι έτσι όπως νόμιζες. Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Λέων

Η έκλειψη γίνεται στον δωδέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με την πνευματικότητά σου και το υποσυνείδητο. Έχει στενή σύνδεση με οτιδήποτε είναι κρυφό, τα μυστικά, το παρασκήνιο και τους κρυφούς σου εχθρούς. Αυτή η περίοδος λοιπόν είναι γεμάτη από αποκαλύψεις, μυστικά βγαίνουν στο φως, δικά σου ή των άλλων. Ταυτόχρονα, κλείνουν οριστικά μέσα σου κύκλοι ζωής. Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Παρθένος

Η έκλειψη γίνεται στον ενδέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με την ένταξη σου σε ομάδες με ανθρώπους, με τους στόχους, με τους φίλους σου και τις σχέσεις που έχεις με αυτούς. Μια πόρτα λοιπόν κλείνει και μια άλλη ανοίγει σε θέματα φιλίας, κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σχεδίων που είχες αλλά τώρα με την έκλειψη θέλεις να τα αλλάξεις. Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Ζυγός

Η έκλειψη γίνεται στον δέκατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με θέματα φιλοδοξίας, με την καριέρα, την αναγνώριση, την ταυτότητα σου μέσα στην κοινωνία και την δημόσια εικόνα σου. Έτσι, καταστάσεις που μέχρι τώρα περνούσαν κρίση και παρουσίαζαν προβλήματα θα τελειώσουν, αλλά σίγουρα έρχεται κάτι νέο. Πρόσεξε όμως τις σχέσεις σου με πρόσωπα κύρους ή εργοδότες. Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Σκορπιός

Η έκλειψη γίνεται στον ένατο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με θέματα ανώτερης εκπαίδευσης, με τα μακρινά ταξίδια, την φιλοσοφία της ζωής, τους ανθρώπους από ξένα μέρη, αλλά και τα μεγάλα εγχειρήματά σου. Έτσι, τώρα η κοσμοθεωρία σου αλλάζει εντελώς. Επίσης, υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις σε θέματα σπουδών, αλλά και για νομικά ή διαδικαστικά θέματα που τώρα ολοκληρώνονται. Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Τοξότης

Η έκλειψη γίνεται στον όγδοο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με θέματα μετασχηματισμού, οικονομικών που σχετίζονται και με άλλους, αλλά και με το σεξ. Έτσι λοιπόν απορροφάς βαθύτερα όσα συμβαίνουν και τα μετατρέπεις σε μαθήματα. Επίσης, πιθανώς να σε απασχολήσουν θέματα που αφορούν τις οφειλές σου, οικονομικά άλλων που σε αφορούν άμεσα, αλλά και ζητήματα αυστηρώς… προσωπικά! Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Αιγόκερως
Η έκλειψη γίνεται στον έβδομο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, με τους φανερούς εχθρούς, τις νομικές υποθέσεις και τους αντιπάλους. Σε αυτούς τους τομείς λοιπόν, αλλά κυρίως στις αισθηματικές σου σχέσεις, προλογίζεται ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή σου, στον τρόπο που αλληλεπιδράς με τους άλλους, αφού πρώτα κλείσει οριστικά το παλιό. Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Υδροχόος

Η έκλειψη γίνεται στον έκτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με θέματα καθημερινότητας, με τα επαγγελματικά σου και με τα θέματα της υγείας σου. Εστιάζεις λοιπόν σε λεπτομέρειες και αρχίζεις να τακτοποιείς εκκρεμότητες, βάζοντας την ζωή σου σε μια τάξη. Επίσης, θα υπάρξουν αλλαγές στην δουλειά, μην αμελείς όμως την φροντίδα της υγείας σου και να ξεκουράζεσαι! Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.


Ιχθύες

Η έκλειψη γίνεται στον πέμπτο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σου, που σχετίζεται με θέματα δημιουργικότητας, ψυχαγωγίας, με τις ερωτικές σχέσεις, την διασκέδαση, το ρίσκο και την χαρούμενη πλευρά της ζωής. Οι δράσεις σου λοιπόν φέρνουν αποτελέσματα, η δημιουργικότητά σου ανεβαίνει και οι σχέσεις με θέματα παιδιών και συντρόφου αλλάζουν, περνώντας σε ένα άλλο επίπεδο, ενώ η ζωή σου ανοίγει έναν νέο δρόμο. Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.
Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: