astropedia.gr

Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό στις 5/5

Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό στις 5/5
Η δεύτερη έκλειψη της χρονιάς λαμβάνει χώρα στις 5 Μαΐου, στις 20:33. Πρόκειται για μια σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς κοντά στον νότιο δεσμό της Σελήνης και ανήκει στον κύκλο Σάρος 141 και ως εκ τούτου συνδέεται με γεγονότα που μας απασχόλησαν τον Απρίλιο του 1987 και του 2005. Ολοκληρώνεται στην 15η μοίρα (14ο58’) του άξονα Ταύρου-Σκορπιού (Σελήνη στον Σκορπιό-Ήλιος στον Ταύρο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό, μεσουράνημα στον Λέοντα και τοποθετεί το φαινόμενο στον δωδέκατο οίκο. Ούσα σεληνιακή, αυτή η έκλειψη κορυφώνει και φέρνει σε ολοκλήρωση γεγονότα που ενεργοποιήθηκαν κατά την ηλιακή έκλειψη που προηγήθηκε στις 20 του προηγούμενου μήνα.

Σε επηρεάζει;

Επισημαίνουμε ότι για να μας επηρεάσει σημαντικά μια έκλειψη χρειάζεται να είναι παράλληλα ενεργοποιημένοι και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο ή σε παράγωγους χάρτες. Από αυτή την έκλειψη επηρεάζεται ο σταθερός σταυρός (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), πρωτίστως οι γεννημένοι γύρω στις 5/5 και 7/11 και δευτερευόντως οι γεννημένοι γύρω στις 3/2 και στις 7/8, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 12η μέχρι την 16η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 5/2 και 9/8 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 16η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ  
Ποιο είναι το καινούργιο κεφάλαιο που ανοίγει η έκλειψη στην ζωή σου; 
☎ Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
☎ Από Κύπρο 900 90 980 ή στείλε SMS τη λέξη Α1 στο 6699

Τι σημαίνει μια έκλειψη Σελήνης κοντά στον νότιο σεληνιακό δεσμό;
Μια σεληνιακή έκλειψη είναι μια Πανσέληνος η οποία όμως έχει μεγαλύτερη δύναμη, καθώς η Σελήνη βρίσκεται σε θέση που μπορεί αυτή την φορά να καλυφθεί τμηματικά ή ολόκληρη, ανάλογα με το αν πρόκειται για μερική ή ολική έκλειψη, από την σκιά της Γης και το φαινόμενο σχετίζεται με την έμφαση που αποκτά το σπίτι μας, η οικογενειακή μας ζωή και οι στενές μας σχέσεις. Εξωτερικές πιέσεις και εσωτερικές συγκρούσεις δημιουργούνται κατά την επιρροή της έκλειψης που προκύπτουν από την ανισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στον χρόνο που περνάμε στην δουλειά σε σχέση με αυτόν που περνάμε στο σπίτι ή ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και σε αυτό που έχουμε ανάγκη, με αποτέλεσμα οι εντάσεις αυτές να μας απορροφούν την ενέργεια και να αισθανόμαστε κουρασμένοι και άδειοι.

Τα συναισθήματα και η διαίσθηση κορυφώνονται και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αυξημένη ψυχική δύναμη για να ξεπεράσουμε εμπόδια και προκλήσεις μέσα σε μια σχέση, καθώς η υποσυνείδητη γνώση μας βοηθά να φέρουμε ισορροπία στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Βλέπουμε πιο καθαρά την δυναμική που υπάρχει σε μια σχέση και μπορούμε να εντοπίσουμε πιο εύκολα τα αρνητικά συναισθήματα που φέρνουν δυσαρμονία. Η επιρροή μιας σεληνιακής έκλειψης οδηγεί σε μια συναισθηματική επανεκκίνηση και καθαρίζει ό,τι λίμναζε μέσα μας κατά τους προηγούμενους έξι μήνες.

Η Σελήνη κοντά ή σε σύνοδο με τον νότιο δεσμό της φέρνει σε θέση ισχύος τον Ήλιο. Η ανανέωση της ατομικής θέλησης και του σκοπού υπερισχύουν. Οι προσκολλήσεις στο παρελθόν απομακρύνονται και μειώνεται το άγχος γύρω από την προσπάθεια για την ανάπτυξη κάτι καινούργιου μέσα από την λογική και τις στοχευμένες σκέψεις και πράξεις. Μια σεληνιακή έκλειψη στον νότιο δεσμό κάνει την ψυχή μας ηρωική, καθώς θυσιάζεται η διαίσθηση και η συναισθηματική μας φύση βγαίνει προς το παρόν εκτός ισορροπίας με αποτέλεσμα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με ψυχολογικά συμπλέγματα.

Τι σημαίνει μια έκλειψη στην 15η μοίρα ενός σταθερού ζωδίου;
Η 15η μοίρα κάθε ζωδίου δηλώνει την τάση για σταθερότητα και την τάση του ατόμου να μην προβαίνει σε αλλαγές, ειδικά μάλιστα αν η μοίρα που εξετάζουμε πέφτει σε ζώδιο του σταθερού σταυρού. Η 15η των σταθερών ζωδίων είναι μια ιδιαίτερη μοίρα, καθώς βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα σε μια Ισημερία και ένα Ηλιοστάσιο και όταν κάποιος πλανήτης περνάει από διέλευση πάνω από αυτές τις μοίρες, τότε ενεργοποιείται μια πνευματική επιρροή που επιδρά στον πλανήτη γενικότερα και στον χάρτη μας ειδικότερα.

Φράσεις - κλειδιά για την έκλειψη

 • ανάγκη απελευθέρωσης του πνεύματος από όλες τις ζήλιες
 • θυμωμένη αποδοχή της γνώσης της αρνητικής πλευράς του εαυτού μας
 • επιθυμία να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από την υπερβολική ανάγκη για εξουσία και έλεγχο
 • αναπτύσσουμε περισσότερο την δύναμη του μυαλού μας
 • χρησιμοποιούμε τις ιδέες μας για να βοηθήσουμε ένα μεγαλύτερο σύνολο
 • ανάγκη συμμετοχής στην κοινωνία
 • στοχαζόμαστε πάνω στο επόμενο βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας
 • παρορμητική προσπάθεια να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν
 • αναζητούμε σαφήνεια και καθαρότητα σε στόχους κα φιλοδοξίες
 • συσσωρεύεται μεγάλη πίεση γύρω από αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε
 • νευρική ένταση
 • συνειδητοποιούμε το τέλος και την απελευθέρωση
 • οι βιολογικές ορμές περιορίζονται προσωρινά
 • οι σεξουαλικές ενέργειες χρησιμοποιούνται για ψυχική πρόοδο
 • η απόλαυση εσωτερικεύεται ως επιθυμία ελέγχου
 • επιθυμία να ηγηθούμε, ανάγκη να μάθουμε την υπηρεσία
 • απογοήτευση από την αδυναμία να λειτουργήσουμε ανεξάρτητα

Πώς θα σε επηρεάσει η έκλειψη;

Επισημαίνουμε ότι για να μας επηρεάσει σημαντικά μια έκλειψη χρειάζεται να είναι παράλληλα ενεργοποιημένοι και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο ή σε παράγωγους χάρτες, κάτι που μόνο ένας αστρολόγος μπορεί να ξέρει.
 

ΚΡΙΟΣ
Είναι κατάλληλη περίοδος για να εστιάσεις όλη σου τη δύναμη και την προσοχή σε θέματα οικονομικά και να βάλεις τάξη. Στα προσωπικά σου θέματα ενισχύεται η ανάγκη σου να έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφό σου και όσο αφορά το ερωτικό κομμάτι αλλά και όσο αφορά τα προβλήματα και τις πιέσεις που αντιμετωπίζει. Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.


ΤΑΥΡΟΣ
Οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου παίρνουν διαφορετική τροπή με αφορμή αυτή την έκλειψη, δίνοντάς σου την ευκαιρία να αναθεωρήσεις απόψεις και πεποιθήσεις σε σχέση με τον σύντροφό σου και ίσως να τον κατεβάσεις από την περίοπτη θέση που τον έχεις. Να είσαι προσεκτικός και διπλωματικός σε οτιδήποτε αφορά την εργασία σου. Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.


ΔΙΔΥΜΟΣ
Επαγγελματικά άγχη φουντώνουν γύρω στις μέρες της έκλειψης και καλό θα είναι να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και στην εσωτερική σου ηρεμία και ισορροπία. Κούραση υπάρχει αρκετή, αλλά και προοπτικές για θετικές εξελίξεις στα επαγγελματικά σου, μόλις κοπάσει η επιρροή της έκλειψης. Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μια έκλειψη που σε φορτίζει θετικά και σε κάνει να θέλεις να φλερτάρεις, να διεκδικήσεις τον έρωτα και τη δημιουργία και να εκφράσει τον ανέμελο εαυτό σου. Υπαρξιακά διλήμματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν μαζί με αμφιβολίες αν είναι σωστό ή όχι αυτό που θέλεις να κάνεις, αλλά θα το κάνεις! Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.


ΛΕΩΝ
Ο προβολέας της έκλειψης φωτίζει το σπίτι και την οικογένεια, με θέματα που προκύπτουν και θα χρειαστεί να ασχοληθείς για να τα επιλύσεις. Από την άλλη, διάφορες εξελίξεις τρέχουν στα επαγγελματικά σου που είναι σημαντικές και ζητούν και αυτές την προσοχή και τον χρόνο σου. Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ζωντανή περίοδος, με πολλές συναναστροφές και μετακινήσεις. Γνωριμίες που μπορεί να έχουν προσωπικό ή και επαγγελματικό ενδιαφέρον. Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.


ΖΥΓΟΣ
Εξελίξεις στα οικονομικά σου προωθεί αυτή η έκλειψη. Αλλάζει κατά πολύ η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και αυτό θα φανεί και μέσα από κάποιες αλλαγές που θα θελήσεις να κάνεις και στην εξωτερική σου εμφάνιση. Το βασικό θέμα της περιόδου είναι η αυτοπεποίθηση, η αξία σου και η επιβεβαίωση που παίρνεις από τους άλλους και ειδικότερα από τον σύντροφο, ενώ παράλληλα τα οικονομικά σου είναι η αφορμή για να τονώσεις αυτοπεποίθηση και προσωπική αξία. Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η έκλειψη ενεργοποιεί θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Βιάζεσαι και αγχώνεσαι για να τα προλάβεις όλα. Τα αυτιά σου ανοιχτά όμως γιατί παρασκηνιακές κουβέντες θα  βγουν στο φως. Προσοχή στην υγεία σου, μην εξαντλείς τον εαυτό σου σωματικά ή ψυχολογικά. Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.


ΤΟΞΟΤΗΣ
Υπερβολική κούραση αλλά εσύ συνεχίζεις ακάθεκτος και με επιτυχία. Η έκλειψη μπορεί να φέρει στην επιφάνεια φόβους και ανασφάλειες που έχεις. Είναι καλή στιγμή λοιπόν να δουλέψεις συνειδητά με τον εαυτό σου. Μίλησε με τον σύντροφο ή τον συνεργάτη σου ψύχραιμα και ανοιχτά. Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η έκλειψη τονίζει την κοινωνικότητά σου, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι μέρες που θα βγεις έξω και θα πάρεις τους δρόμους. Πιο πιθανόν είναι να χρειαστεί να δεχτείς κόσμο στο δικό σου σπίτι, όχι μόνο φίλους για καφέ, αλλά και τεχνικούς για πράγματα και συσκευές που έχουν χαλάσει. Τα αισθηματικά ευνοούνται. Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τρεξίματα και άγχος στον εργασιακό σου τομέα, φρόντισε να κρατήσεις τις ισορροπίες στη σχέση σου και μη μεταφέρεις το άγχος από τη δουλειά στο σπίτι. Ερωτική ενεργοποίηση από εκεί που δεν το περιμένεις! Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.


ΙΧΘΥΕΣ
Αλλάζεις ιδέες και απόψεις και δεν αισθάνεσαι πολύ σίγουρος για τις αποφάσεις που χρειάζεται να πάρεις αυτή την περίοδο. Οι αμφιβολίες σου θα πάρουν τέλος μέσα από συζήτηση που θα γίνει με τα δικά σου άτομα. Πολλές μετακινήσεις και κινητικότητα. Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρειες πώς επηρεάζεσαι από την έκλειψη και ποιοι είναι οι τομείς της ζωής σου που αλλάζουν; Κάλεσε τον  αστρολόγο σου στο 14780 ή στο 900 90980, αν βρίσκεσαι στην Κύπρο.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.