astropedia.gr

Επιλέγοντας το πεπρωμένο μας

Επιλέγοντας το πεπρωμένο μας
Κάποια στιγμή στη ζωή μπορεί να ανακαλύψουμε ένα ενδιαφέρον ή μια αίσθηση κατεύθυνσης που έρχεται να καθορίσει τις ζωές μας με επιτακτικό ίσως τρόπο...Ένας από τους χαρακτήρες του Σαίξπηρ λέει: «Υπάρχει μια θεία δύναμη που δίνει σχήμα στις αιχμηρές γωνίες μας και σκληρά τις πελεκάει». Με άλλα λόγια, οι προθέσεις μας είναι συχνά καθορισμένες από κάτι άλλο. Ό,τι πιστεύουμε πως είναι καλό για μας, το προσεκτικά κανονισμένο σχέδιό μας, ίσως υπακούει σε μια μυστηριώδη υπαγόρευση από μια βαθύτερη πηγή.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό
Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα  
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
 Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980

Μπορούμε να την ονομάσουμε ασυνείδητο νου, ψυχή, φύλακα άγγελο, εσωτερικό δαίμονα ή μοίρα, αλλά είναι κάτι που ποτέ τελικά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με όρους της γενετικής ή των επιρροών του περιβάλλοντος. Αυτή η δύναμη δεν καθορίζει ολοκληρωτικά κάθε μας πράξη ή σκέψη, αλλά είναι κάτι που μας συναντά σαν ένα απρόσμενο γεγονός, σαν κάτι που μερικές φορές είναι ενοχλητικό και επίπονο. Παρά όλα αυτά, έρχεται η στιγμή που το βλέπουμε σαν μια ευλογία κρυμμένη, σαν κάτι που μας έβγαλε από το τέλμα και φώτισε το μονοπάτι της ζωής μας.

Ένας άνθρωπος ξεκινά μια επιχείρηση επειδή νιώθει ότι αυτό του ζητείται. Κοινωνικές πιέσεις τον έχουν κάνει να σκεφτεί ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει χρήματα, να νιώσει σημαντικός και να κερδίσει κοινωνικό γόητρο. Αλλά τα προσεκτικά του σχέδια και οι καλές του προθέσεις συναντούν απρόσμενα εμπόδια. Τα χρέη του μεγαλώνουν. Βρισκόμενος σε απελπισία αρχίζει να γράφει ιστορίες (κάτι που πάντα του άρεσε να κάνει) με την ελπίδα να κερδίσει επιπλέον χρήματα για να πληρώσει τα χρέη του. Μερικά χρόνια αργότερα γίνεται ένας διάσημος και πετυχημένος συγγραφέας.

Αυτή είναι η ιστορία του Γάλλου συγγραφέα Ονόρε Ντε Μπαλζάκ. Είναι αξιοσημείωτο ότι μόλις ο Μπαλζάκ ξεκίνησε να γράφει στα σοβαρά, οι ευκαιρίες εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος, συνάντησε τα κατάλληλα άτομα, βρήκε λύσεις στα προβλήματά του. Με άλλα λόγια, ήταν αληθινός στη φύση του, πιστός στο εσωτερικό του πρότυπο.

Αυτό που έχει σημασία εδώ είναι ότι ο Μπαλζάκ έκανε πράξη την ελευθερία της βούλησης. Αυτό ίσως είναι ότι οι αρχαίοι φιλόσοφοι αποκαλούσαν Μοίρα. Την περιέγραψαν σαν «ακρόαση του εσωτερικού δαίμονα» επειδή αυτό είναι ότι επιλέξαμε πριν έρθουν σε αυτή τη ζωή. Ο ανθρωπολόγος Μπρόνισλαβ Μαλινόβσκι είπε κάποτε ότι «ελευθερία είναι να καταφέρει κανείς να επιλέξει τις αλυσίδες που του ταιριάζουν και στις οποίες ταιριάζει». Τότε είμαστε ικανοί να προχωρήσουμε προς ένα πεπρωμένο επιλεγμένο και αξιολογημένο από τον ίδιο μας τον εαυτό και όχι να προχωράμε σύμφωνα με αυτό που είναι καθιερωμένο από τη μίμηση και τις κοινωνικές προσταγές. Η ελευθερία δεν είναι απλώς κάτι στο οποίο όλα επιτρέπονται. Αυτό είναι χάος ή τυφλός εγωισμός – το χειρότερο είδος σκλαβιάς.
 
Ο καθένας θα μπορούσε να ζήσει εμπειρίες που τον βγάζουν από το δρόμο του, όπως ο Μπαλζάκ, αλλά διαφορετικοί άνθρωποι θα έχουν διαφορετικές αντιδράσεις. Είναι ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό της αντίδρασης στις καταστάσεις που εκφράζει την ελεύθερη βούληση. Είναι δική μας η επιλογή, που εξαρτάται και από το νόημα που δίνουμε στις εμπειρίες μας, το πώς εκλαμβάνουμε ένα γεγονός, αν κάνουμε κάτι ή το αγνοούμε. Δεν είναι τόσο τα γεγονότα καθ’ αυτά, αλλά το πώς ανταποκρινόμαστε σ΄αυτό που καθορίζει το προσωπικό μας μονοπάτι. Αυτό δίνει στο προσωπικό μας μονοπάτι το χαρακτηριστικό του στίγμα, την ιδιαίτερη μοίρα του.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  
 
 Newsletter