astropedia.gr

Εξετάσεις και Ερμής

Εξετάσεις και Ερμής
Διώξε το άγχος σου πριν τις εξετάσεις και στόχευσε στην επιτυχία!

Μήπως νιώθετε ανήσυχοι, νευρικοί ή ακόμα και πανικοβλημένοι μπροστά στις εξετάσεις του σχολείου σας; Μήπως αυτό οφείλεται στην κακή προετοιμασία ή σε αρνητικές εμπειρίες ή σε μια αρνητική στάση για το σχολείο και έχετε χαμηλή αυτοπεποίθηση; Πώς μπορείτε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια που κάνετε;

Πριν εξετάσουμε τον τρόπο που λειτουργεί ο πλανήτης Ερμής, καλό είναι όσοι δίνετε εξετάσεις αυτή την περίοδο να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να τονώσετε την ψυχολογία σας. Η ψυχολογία είναι ένας παράγοντας-κλειδί στις εξετάσεις κάθε είδους!

  • Κατ’ αρχήν, το άγχος σας μπορεί να γίνει πραγματικό πρόβλημα αν δεν μπορέσετε να ξεπεράσετε τη νευρικότητά σας, διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να επικεντρωθείτε στα θέματα των εξετάσεων. Λιγότερο άγχος είναι για σας πλεονέκτημα. Αντί να αντιδράτε αρνητικά με παράπονα, φόβο και πίεση, ζητήστε βοήθεια από έναν έμπιστο φίλο σας ή τους γονείς σας ή τους καθηγητές σας.

  • Να είστε καλά προετοιμασμένοι, μην περιμένετε να αποστηθίσετε ολόκληρα κεφάλαια σε λίγες μόνο μέρες. Μερικοί μαθητές πιστεύουν ότι όταν ακούνε τα μαθήματα στην τάξη, αυτό θα τους βοηθήσει και στις εξετάσεις. Γι’ αυτό πρέπει να έχετε ένα πρόγραμμα στη μελέτη, που θα σας οδηγήσει σε ένα βαθύτερο επίπεδο εκμάθησης πράγμα το οποίο θα συμβεί με την πάροδο του χρόνου και με την τακτική μελέτη.

  • Πολλοί μαθητές βρίσκουν ότι το άγχος των εξετάσεων μειώνεται όταν αρχίζουν να μελετούν καλύτερα ή πιο τακτικά. Είναι λογικό, όσο καλύτερα ξέρετε την ύλη, τόσο πιο σίγουροι θα αισθανθείτε. Έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και αυτοπεποίθηση, σίγουρα αναμένετε να πάτε καλά.

  • Προσέξτε τι σκέφτεστε. Η θετική σκέψη φέρνει και θετικά αποτελέσματα. Αν όμως εσείς όντως νιώθετε χαλαροί, τι γίνεται με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας που περιμένουν πολλά από εσάς; Προσέξτε για τυχόν αρνητικά μηνύματα που μπορεί να σας μεταδίδουν οι γύρω σας, μπορούν να συμβάλουν αρνητικά στο άγχος σας. Αν καταλαμβάνεστε από αρνητικές σκέψεις όπως «Ποτέ δεν ήμουν καθόλου καλός στις εξετάσεις» ή «Πρόκειται να τα πάω άσχημα σε αυτό το μάθημα», αντικαταστήστε τις με θετικά μηνύματα. «Έχω μελετήσει σκληρά και ξέρω όλη την ύλη, οπότε είμαι έτοιμος να κάνω το καλύτερο που μπορώ». Αλλά φυσικά, αν δεν έχετε διαβάσει καθόλου, αυτό το μήνυμα δεν θα σας βοηθήσει!

  • Αποδεχτείτε τα λάθη σας, ειδικά αν είστε τελειομανείς ή έχετε την τάση να είστε σκληροί με τον εαυτό σας. Ο καθένας μας κάνει λάθη και όλοι λένε ότι αυτά τα λάθη σας δίνουν ευκαιρίες για να μάθετε περισσότερα.
   
  • Φροντίστε τον εαυτό σας, εφευρίσκοντας τρόπους για να ηρεμήσετε όταν είστε σε υπερένταση ή νιώθετε άγχος. Και φυσικά, φροντίστε την υγεία σας με αρκετό ύπνο και υγιείς συνήθειες, αυτό θα σας βοηθήσει να είναι το μυαλό σας σε εγρήγορση.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΡΜΗΣ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
Στην αστρολογία ο Ερμής είναι ο πλανήτης του πνεύματος και της επικοινωνίας. Το ζώδιο που βρίσκεται ο Ερμής σας, σηματοδοτεί τον τρόπο που σκέφτεστε, μιλάτε, γράφετε και επεξεργάζεστε τις πληροφορίες. Ο Ερμής κυβερνά δύο ζώδια: τους Διδύμους και την Παρθένο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αν έχετε τον Ερμή σας σ’ αυτά τα ζώδια, έχετε ευφυΐα και σωστή αντίληψη. Μπορείτε να εξαλείψετε τους φόβους σας και τις ανησυχίες σας στις εξετάσεις, διερευνώντας το ζώδιο που βρίσκεται ο Ερμής σας. Γνωρίζοντας το στοιχείο του ζωδίου του Ερμή σας, αν είναι στο στοιχείο του Νερού, της Γης, του Αέρα ή της Φωτιάς, σας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς να απομνημονεύσετε καλύτερα τα μαθήματά σας και πώς να αντιμετωπίσετε τις εξετάσεις.

  •     Αν ο Ερμής σας είναι σε ζώδιο της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης).
Ηγετικές ικανότητες και αυτοπεποίθηση.
Ο Ερμής στα ζώδια της Φωτιάς θέλει δράση και του είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί σε ένα θέμα που διαβάζει. Αν είναι ενδιαφέρον αυτό που διαβάζει έχει απίστευτο πάθος και έμπνευση, κι αυτό οδηγεί στη δημιουργικότητα. Προσπαθεί να αναμιγνύει τη γνώση με χιούμορ και διασκέδαση. Ο Ερμής στα ζώδια της Φωτιάς θα επαναστατήσει αν του επιβληθεί ένας υπερβολικά αυταρχικός και δομημένος τρόπος εκμάθησης. Χρειάζεται κίνηση, ελευθερία του λόγου και συναρπαστικές προκλήσεις για να πετύχει. Το θέατρο, η μουσική, ο αθλητισμός, η τέχνη και οποιεσδήποτε εξωσχολικές δραστηριότητες θα τον βοηθήσουν να κρατήσει τη φλόγα της μάθησης ζωντανή.

  •     Αν ο Ερμής σας είναι σε ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως).
Πρακτικότητα και αποδοτικότητα.
Ο Ερμής στα ζώδια της Γης θέλει να αισθάνεται χρήσιμος και να είναι αποδοτικός στο σχολείο. Αισθάνεται ότι προσφέρει στον εαυτό του και την κοινωνία όταν θέτει στόχους και τους πραγματοποιεί και κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να εισπράξει αναγνώριση. Αποδίδει καλύτερα όταν μελετά με έναν παραδοσιακό τρόπο και κάτω από κανόνες τους οποίους τους τηρεί. Κάνει ένα προσεκτικό πλάνο των ωρών της μελέτης και θέτει κατευθυντήριες γραμμές. Είναι οργανωμένος και προσγειωμένος και έχει έναν πρακτικό τρόπο προσέγγισης κατά τη διάρκεια της μελέτης. Ασχολείται περισσότερο με τα μαθήματά του και λιγότερο με εξωσχολικές δραστηριότητες.

  •     Αν ο Ερμής σας είναι σε ζώδιο του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος).
Καλές δεξιότητες επικοινωνίας και θεωρητική γνώση.
Ο Ερμής στα ζώδια του Αέρα είναι κοινωνικός, περίεργος και ευέλικτος, έτσι μπορεί εύκολα να κατανοήσει τη γνώση που του παρέχεται από τους άλλους. Έχει την ικανότητα να απορροφήσει τις πληροφορίες που λαμβάνει από τις ομάδες, έτσι μέσα στην τάξη, απομνημονεύει με ευκολία ό,τι ακούει από τους καθηγητές. Σε αυτά το ζώδια ο Ερμής είναι δύσκολο να αποστηθίσει κάτι διαβάζοντάς το παπαγαλία. Ο Ερμής στα ζώδια του Αέρα θέλει κίνηση και ελευθερία, όχι αυστηρότητα και πάρα πολλούς κανόνες προκειμένου να μάθει, η επιβολή ή ο καταναγκασμός του στερούν τον ενθουσιασμό του για μάθηση. Έχει την ικανότητα να εκφράσει αυτό που θέλει τόσο προφορικά όσο και γραπτά.

  •     Αν ο Ερμής σας είναι σε ζώδιο του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς).
Βαθιά γνώση και διαίσθηση.
Ο Ερμής στα ζώδια του Νερού είναι ευαίσθητος και συναισθηματικός και μαθαίνει καλύτερα σε ένα περιβάλλον όπου αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος. Μερικές φορές είναι αφηρημένος ή ακόμα μπορεί να ονειρεύεται κατά τη διάρκεια της μελέτης, έτσι είναι καλό να μπορεί να επιβάλει στον εαυτό του να διαβάζει στα πλαίσια κάποιων κανόνων και μιας ρουτίνας. Ο Ερμής στα ζώδια του Νερού έχει ιδιαίτερη απόδοση όταν κάποιος μπορεί να του επιβάλει τη μελέτη, αλλά στα πλαίσια του ενδιαφέροντος και της φροντίδας, παράλληλα με την επιβολή ορίων. Χρειάζεται να απομονώνεται κάποιες στιγμές, να διαβάζει μόνος του, προκειμένου να μπορέσει να αποστηθίσει αυτά που διαβάζει.Newsletter