astropedia.gr

Φθινοπωρινή Ισημερία: Οι τρεις τελευταίοι μήνες του έτους

Φθινοπωρινή Ισημερία: Οι τρεις τελευταίοι μήνες του έτους
Το φως κινείται προς ανάπαυση.
Η φθινοπωρινή Ισημερία και το επόμενο τρίμηνο από τον Athan

Η φθινοπωρινή Ισημερία εγκαινιάζει την αρχή του Φθινοπώρου στον βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη. Είναι η στιγμή που η πορεία του Ήλιου διασταυρώνεται με τον ουράνιο ισημερινό και ο Ήλιος αστρολογικά περνά στο τροπικό ζώδιου του Ζυγού. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο στις 22, 23 ή 24 του Σεπτέμβρη. Φέτος η είσοδος του Ηλίου στον Ζυγό γίνεται στις 22 Σεπτεμβρίου και ο χάρτης που καταστρώνεται για την είσοδο είναι ο παρακάτω.

Κατά την φθινοπωρινή Ισημερία η ημέρα και η νύχτα είναι ίσης διάρκειας, κάτι που συμβαίνει άλλη μια φορά μέσα στο έτος κατά την εαρινή Ισημερία. Μετά την φθινοπωρινή Ισημερία η ημέρα αρχίζει και μικραίνει για να δώσει περισσότερες ώρες στην νύχτα που αρχίζει και μεγαλώνει σταδιακά. Το φως μειώνεται, η δράση του εγώ υποχωρεί και είναι η στιγμή της συγκομιδής των καρπών για τους οποίους έχουμε εργαστεί το προηγούμενο διάστημα. Είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι κάποια υποχώρηση ή κάποια θυσία χρειάζεται να γίνει. Τι είδους είναι αυτή η θυσία, θα το δούμε παρακάτω, αν και ο χάρτης είναι γλαφυρός και μιλάει με την πρώτη ματιά.

Ο χάρτης που καταστρώνεται για την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό χρησιμοποιείται κυρίως για να διερευνήσουμε το κλίμα και τα γεγονότα του επόμενου τριμήνου, μέχρι δηλαδή το επόμενο χειμερινό Ηλιοστάσιο. Χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για κοσμικά γεγονότα, αλλά μπορούμε να πάρουμε μια εικόνα και για τις προσωπικές μας υποθέσεις, αν θεωρήσουμε την θέση του γενέθλιου ή προοδευμένου Ήλιου μέσα σε αυτόν τον χάρτη. Στο τέλος του άρθρου θα γίνει μια μικρή αναφορά σε προσωπικό επίπεδο.

Το στοιχείο που επικρατεί είναι το αέρινο και η μεταβλητή ποιότητα με αποτέλεσμα οι ενέργειες να μας προδιαθέτουν να ασχοληθούμε με συζητήσεις και να εκφράσουμε τις σκέψεις μας, χωρίς απαραίτητα όμως να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και αν θα πετύχουμε τον στόχο μας. Τροποποιώντας, αλλάζοντας και μεταβάλλοντας στοιχεία και παραμέτρους εκεί που χρειάζεται, ίσως διατηρήσουμε όσα μπορούμε και για να έχουμε τις λιγότερες απώλειες. Στον χάρτη βλέπουμε ότι ο Ήλιος τοποθετείται στην ακμή του όγδοου οίκου προαναγγέλλοντας ότι το επόμενο τρίμηνο μας απασχολούν θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά μας και κυρίως με τα οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με φόρους, κληρονομιές και με μεγάλες επιχειρήσεις. Οι θετικές όψεις με τον Δία και με τον μεσουράνημα του χάρτη βοηθούν στο να μπορέσουμε να κλείσουμε εκκρεμότητες με θετικό τρόπο και μας δίνουν εύνοια μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, παρέχοντας ευκαιρίες για κοινωνική αναβάθμιση. 

Το τρίμηνο παρολαυτά απαιτεί προσωπικές θυσίες που χρειάζεται να κάνουμε και πράγματα που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας για να προχωρήσουμε και ουσιαστικά πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία τίθεται σε κίνηση μια διαδικασία μετασχηματισμού και βαθύτερης αλλαγής για το καλύτερο.

Κρόνος: Ο Κύριος του τριμήνου

Ο χάρτης της φθινοπωρινής Ισημερίας έχει ωροσκόπο στον Υδροχόο, ζώδιο που παραδοσιακά κυβερνά ο Κρόνος. Οι όψεις που θα κάνει από διέλευση με τους στατικούς πλανήτες της Ισημερίας είναι σημαντικές και δίνουν έναν επιπλέον τόνο για το επόμενο τρίμηνο.

Ο Κρόνος από διέλευση ενεργοποιείμε ημιτετράγωνο την Αφροδίτη του χάρτη της Ισημερίας στις 25 Οκτωβρίου

Οι σχέσεις είναι πηγή απόγνωσης και ο σύντροφος μπορεί να δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα. Τα συναισθηματικά ζητήματα εμποδίζονται από τρίτα πρόσωπα ή καταστάσεις. Δεν αποκλείεται η αιτία των εντάσεων να βρίσκεται στις κοινωνικές υποχρεώσεις.

Οι Δεσμοί από διέλευση τετραγωνίζουν τον Κρόνοτου χάρτη της Ισημερίαςστις 31 Οκτωβρίου
Καινούργια και μακροπρόθεσμα σχέδια μπορούν να ξεκινήσουν τώρα. Είναι εποχή που θερίζουμε αυτό που σπείραμε και θα έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα αν μέχρι τώρα ήμασταν συνεπείς και σωστοί. Αν δεν ήμασταν ακέραιοι και σωστοί, τότε πιθανότατα είναι η περίοδος που θα δούμε συνεργασίες και συμμαχίες να αλλάζουν και θα χρειαστεί να ξαναρχίσουμε από την αρχή.

Ο Κρόνος από διέλευση ενεργοποιεί με τετράγωνο τον Ερμή του χάρτη της Ισημερίαςστις 5 Νοεμβρίου

Οι απόψεις και οι πεποιθήσεις μας βρίσκουν εμπόδια και προκλήσεις. Δεν είναι εύκολο να συμφωνήσουμε και θα χρειαστεί να αλλάξουμε γνώμη πάνω σε σημαντικά θέματα. Η ελλειμματική προσοχή και οι πολλές συζητήσεις που αποσπούν από τον στόχο δεν μας βοηθάνε. 

Ο Κρόνος από διέλευση ενεργοποιείμε εξάγωνο τον ASCτου χάρτη της Ισημερίαςστις 9 Νοεμβρίου

Ευκαιρία να αλλάξουμε την σχέση μας με σημαντικά πρόσωπα-κλειδιά στην ζωή μας και να απομακρύνουμε αρνητικές συνήθειες που έχουν διαμορφωθεί στο παρελθόν, συνειδητοποιώντας το μοτίβο που επαναλαμβάνουμε.

Οι νουμηνίες της φθινοπωρινής Ισημερίας
Φυσικά, όταν εξετάζουμε τους χάρτες των Ισημεριών και των Ηλιοστασίων είναι απαραίτητο να εξετάσουμε και τις νέες Σελήνες που συμβαίνουν μέσα στο διάστημα που περιγράφει ο κάθε χάρτης. Για το επόμενο τρίμηνο λοιπόν που λειτουργεί ο χάρης της φθινοπωρινής Ισημερίας και μέχρι το χειμερινό Ηλιοστάσιο, εντοπίζονται τρεις νουμηνίες, την 1η Οκτωβρίου, στις 30 Οκτωβρίου και στις 29 Νοεμβρίου που περιγράφουν αντίστοιχα τους τελευταίους τρεις μήνες αυτού του έτους.

Οκτώβριος
Η νέα Σελήνη πέφτει στον όγδοο οίκο του χάρτη και τονίζει τα οικονομικά ζητήματα και τις περικοπές που θα απασχολήσουν το κράτος και εμάς τους ίδιους, καθώς και τις διαδικασίες αλλαγής στην προσέγγιση που κάνουμε σε αυτά τα θέματα. Το τετράγωνο του Άρη με τον Δία της Ισημερίας μιλά για δυσκολίες σε επαγγελματικές κινήσεις και εγχειρήματα και βάζει φρένο ή εμπόδια σε τάσεις ανάπτυξης ή επέκτασης σχεδίων, ενώ η νέα Σελήνη ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ερμή-Αφροδίτης του χάρτη της Ισημερίας δημιουργώντας άγχος, ανησυχία και νευρικότητα σε οικονομικά ζητήματα και στις εμπορικές σχέσεις με το κοινό.

Νοέμβριος
Η νέα Σελήνη πέφτει στην ακμή του ένατου οίκου του χάρτη δηλώνοντας έναν νέο κύκλο επαφών του κράτους με το εξωτερικό σε σχέση με οικονομική βοήθεια ή οικονομικές συμφωνίες. Ενεργοποιείται το μεσοδιάστημα Δία/Κρόνου στον χάρτη της Ισημερίας καθώς και το σημαντικό μεσοδιάστημα Σελήνης/Ηλίου. Καινούργια σχέδια για επέκταση και αύξηση εισοδήματος ή τζίρου περιορίζονται αισθητά από αντικειμενικούς ανασταλτικούς παράγοντες και η ατομική έκφραση και ελεύθερη εκδήλωση δημιουργεί ένταση και προβλήματα, ενώ παράλληλα τίθενται θέματα ελέγχου και προσωπικής δύναμης και υπερίσχυσης.

Δεκέμβριος
Η νέα Σελήνη πέφτει στον δέκατο οίκο του χάρτη της Ισημερίας και σε σύνοδο με τον Κρόνο του χάρτη. Σημαντικός μήνας λοιπόν για την ηγεσία της χώρας, αποφάσεις σταθεροποιούνται και σκληρές κατευθύνσεις σκληρού και περιοριστικού χαρακτήρα εφαρμόζονται.  Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος Αφροδίτης-Πλούτωνα στον χάρτη της Ισημερίας δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες ότι οι σκληρές αυτές αποφάσεις σχετίζονται άμεσα με τα οικονομικά και πολύ περισσότερο με την δυνατότητα που έχουμε για την ελεύθερη διαχείριση των οικονομικών μας πόρων, ως κράτος και ως πολίτες.

Το επόμενο τρίμηνο για τους εκπροσώπους των ζωδίων

Για να εξάγουμε συμπεράσματα για τον καθένα προσωπικά από τον χάρτη εισόδου, χρειάζεται να συγκρίνουμε αυτόν τον χάρτη με το γενέθλιο ωροσκόπιο, αλλά και με τον χάρτη της ηλιακής και των σεληνιακών επιστροφών. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει μέσα από ένα άρθρο όπως αυτό, αλλά για να πάρουμε μια ιδέα, όσο αυτό φυσικά είναι δυνατόν, θα λέγαμε πως αυτό το τρίμηνο:

Για τους ΚΡΙΟΥΣ είναι ένα διάστημα που θα τους απασχολήσουν σε σημαντικό βαθμό τα οικονομικά τους, λόγω εξόδων που θα χρειαστεί να κάνουν. Το κομμάτι της αυτοπεποίθησης τους επίσης θα χτυπηθεί και θα χρειαστεί να κάνουν απολογισμό και  να ξαναβρούν την δύναμή τους. Για τους ΤΑΥΡΟΥΣ αυτό το μεταβλητό τρίμηνο είναι αρκετά πολύπλοκο και κάποιοι αισθάνονται ότι έχουν χάσει τον δρόμο τους και τον προορισμό τους. Είναι περίοδος που θα περιοριστούν αρκετά οι επαφές τους καθώς οι ίδιοι θα προτιμήσουν να μιλήσουν έξω από τα δόντια και να εκφράσουν την αλήθεια τους.

Για τους ΔΙΔΥΜΟΥΣ το τρίμηνο αυτό είναι διάστημα που θα επικεντρωθούν κυρίως στο σπίτι τους, στην οικογένεια και στο παρελθόν τους, βρίσκοντας λύσεις σε προβλήματα αυτού του τομέα και παίρνοντας αποφάσεις, ενώγια τους ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ το τρίμηνο προβλέπεται άκρως δημιουργικό. Παρά την πίεση των καταστάσεων, νοιώθουν ιδιαίτερα ζωντανοί και δίνουν όλη τους την ενέργεια στα σχέδιά τους, αλλά και στα ερωτικά τους, ασχολούμενοι τόσο με την απόλαυση της καρδιάς και του σώματος όσο και με την διευθέτηση προβλημάτων καθημερινότητας που εμποδίζουν τα σχέδιά τους.

Για τους ΛΕΟΝΤΕΣ το τρίμηνο φέρνει θέματα σχέσεων και συνεργασιών στο προσκήνιο και αναγκάζονται να κάνουν πίσω και να αποδεχτούν δεδομένα που δεν αλλάζουν, ενώ για τους ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ η περίοδος μέχρι τις γιορτές του χειμώνα είναι κρίσιμη σε σχέσεις, συνεργασίες αλλά και οικονομικές οφειλές. Για τους ΖΥΓΟΥΣ αυτοί οι τρεις μήνες είναι ξεκάθαρα ένα διάστημα που χρειάζεται να λύσουν οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα και θα περάσουν από πολλές εσωτερικές συγκρούσεις μέχρι να βρουν την ισορροπία του, ενώ για τους ΣΚΟΡΠΙΟΥΣ είναι ένα διάστημα που θα φιλοσοφήσουν την αξία και το νόημα της ζωής τους, βλέποντας πιο μακριά από ό,τι οι άλλοι.

Οι ΤΟΞΟΤΕΣ έχουν μπροστά τους ένα σημαντικό τρίμηνο με πολλές περιοριστικές συνθήκες που κάνουν την ζωή τους να σοβαρεύει και να αλλάζει, προς το καλύτερο γιατί τώρα τίθενται γερές βάσεις για το μέλλον. Για τους ΑΙΓΟΚΕΡΟΥΣ είναι διάστημα προετοιμασίας για κάτι νέο και περίοδος ανάκτησης δυνάμεων και σχεδιασμού, ενώγια τους ΥΔΡΟΧΟΟΥΣ πολλά αλλάζουν από τους ίδιους ή από τις εξελίξεις στην ζωή τους. Τέλος,για τους ΙΧΘΥΣ το επόμενο τρίμηνο προβλέπεταιάκρως δυναμικό, με πολλές εξελίξεις που τους αφορούν προσωπικά και με σημαντικές αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρουν.Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: