astropedia.gr

Ιχθύς, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία

Ιχθύς, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία
Ο ευαίσθητος, ονειροπόλος και πολύ συναισθηματικός Ιχθύς, πιστεύει στον έρωτα και παραδίδει τον εαυτό του με όλο τον ρομαντισμό και την ευαισθησία του.
Δένεται ψυχικά, και θέλει να προσφέρει στο ταίρι και στη σχέση του όλο του το είναι. Οδηγείται καθαρά από το συναίσθημα.
Είναι πολύ τρωτός ψυχικά, συμπονεί, αλλά πολλές φορές μελαγχολεί ή και μπορεί να γίνει θύμα των άλλων.
Είναι το ζώδιο που χαρακτηριστικά λέγεται γι’ αυτό ότι «ζει στον κόσμο του» και μπορεί σε μια στιγμή μέσα να ξεφύγει από την σκληρή καθημερινότητα και να μεταφερθεί στο δικό του φανταστικό ιδανικό κόσμο.
Νευριάζει εύκολα, έχει απότομες αντιδράσεις, είναι αρκετά εύθικτος αλλά και αφηρημένος, και ίσως όλα αυτά να οφείλονται ακριβώς στην υπερβολική του ευαισθησία.
Έχει έντονη φαντασία αλλά και έντονη ανάγκη για αγάπη και κάποιες φορές παρουσιάζει άλλη εικόνα από αυτή που πραγματικά έχει και λέει ψέματα.

Κατά πόσο ταιριάζει με τα υπόλοιπα ζώδια ή και με το όμοιό του;
Ας ρίξουμε μια ματιά.


ΜΕ ΚΡΙΟ: Η ένωση Κριού με Ιχθύ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κούρσα μετ’ εμποδίων.
Δύο έντονα διαφορετικές ταυτότητες ανθρώπων όπου στο ταίριασμά τους καλείται να βρεθεί ισορροπία της εξωστρέφειας (Κριός) και της εσωστρέφειας (Ιχθύς).
Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί μία σχέση με πολλά μαθήματα για τον καθένα.
Ο Κριός θα μάθει από τον Ιχθύ να νοιάζεται και να ταυτίζεται συναισθηματικά και ο Ιχθύς θα διδαχτεί από τον Κριό να δρα και να πραγματοποιεί τα όνειρά του και όχι μόνο να τα ονειρεύεται.
Ο Ιχθύς πολλές φορές θα νιώθει συχνά ανασφάλεια από την έντονη δράση και εξωστρέφεια του Κριού καθώς και από τον εγωϊσμό και την επιπολαιότητά του, και θα αυξάνονται οι πιθανότητες να κλείνεται στο μέσα του.
Ο Κριός θα κουράζεται από γκρίνιες και παραπονάκια του Ιχθύ που δεν θα κατανοεί την επιθυμία του για ελευθερία, και επιπλέον θα νιώθει καταπίεση από τον έκδηλο και υπερβολικό συναισθηματισμό του Ιχθύ.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 45%

ΜΕ ΤΑΥΡΟ: Πρόκειται για δύο ζώδια καλλιεργημένα που αναζητούν την αρμονία και την σταθερότητα σε μία σχέση.
Παρότι έχουν διαφορετικές συναισθηματικές ιδιοσυγκρασίες, μπορούν να συμπληρώνονται και να εναρμονίζονται πολύ καλά.
Ο Ταύρος με την πρακτικότητα και τη σταθερότητα, κι ο Ιχθύς με τη μαγεία και την ευαισθησία, μπορούν να εναλλάσσονται και να αλληλοσυμπληρώνονται.
Η γενικότερη συναισθηματική ταύτιση και δέσμευση που αναζητούν κι οι δύο σε μια σχέση, κρατά δυνατούς και μακροχρόνιους τους δεσμούς μεταξύ Ταύρου και Ιχθύ.
Κι ο Ταύρος κι ο Ιχθύς, επιζητούν το να ζουν, να απολαμβάνουν και να ερωτεύονται.
Η θηλυκή ποιότητα και των δύο τους κάνει να αποφεύγουν κάθε διαφωνία και σύγκρουση.
Με τα κοινά τους χαρακτηριστικά και τη μεγάλη τους συμβατότητα εύκολα ξεπερνούν οποιαδήποτε δυσαρμονία που μπορεί να προκύψει στις ζωές του.
Τα σημεία που χρειάζεται να προσεχθούν αφορούν στο πείσμα του Ταύρου που ακόμα και άθελα μπορεί να πληγώσει τον Ιχθύ, και στις υπεκφυγές του Ιχθύ που μπορεί να εξοργίσουν και να κλονίσουν κάποιες στιγμές την εμπιστοσύνη του Ταύρου.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 84%


ΜΕ ΔΙΔΥΜΟ: Σχέση Αέρα/μυαλό (Δίδυμος) με Νερό/συναίσθημα (Ιχθύς).
Ιδιαίτερος συνδυασμός που δίνει να έχουν μεταξύ τους αμοιβαίο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της γνώσης και τη χρήση του πνεύματος, αλλά και διλήμματα.
Το ταίριασμα αυτό βασίζεται στην ένωση και την προσαρμοστικότητα.
Η ευελιξία είναι κοινή συνισταμένη των δύο ζωδίων. Πρόβλημα αποτελεί μέρος της επικοινωνίας τους, όπου προκύπτει όταν ο επιπόλαιος Δίδυμος μιλάει χωρίς να σκέφτεται και ίσως δεν δείχνει κι αρκετή κατανόηση, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερα συναισθηματικός Ιχθύς να πληγώνεται εύκολα.
Επίσης, ο Δίδυμος μπορεί να νιώσει ενοχλημένος από την συναισθηματική ευαισθησία του Ιχθύ.
Τα διλήμματα, η τάση για απιστία και τα μπερδέματα είναι μέσα στο μενού αυτής της σχέσης.
Ο Ιχθύς μπορεί να αισθανθεί κάποια συναισθηματικά κενά δίπλα στον Δίδυμο, γιατί ο Δίδυμος θα επιμένει να διατηρεί την ανεξαρτησία σου και να φοβάται τις δεσμεύσεις, ενώ ο Ιχθύς θα θέλει να ζήσει έναν έρωτα δίχως όρια.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 60%

ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ: Αυτή η σχέση επωφελείται από ένα πολύ δυνατό και πολυδιάστατο συναισθηματικό δέσιμο, και, παρότι οι στόχοι τους στην απόκτηση αγαθών και ο τρόπος ζωής τους διαφέρουν, το κοινό συναισθηματικό τους βάθος μπορεί να ανταμείψει και τους δύο με μια αποδοτική σχέση. Η ζωή τους μπορεί να μεταμορφωθεί σε παραμύθι και το ταξίδι τους να ξεκινήσει. Ένα Déjà vu, το οποίο συνοδεύει  μια έντονη αδιαμφισβήτητη σωματική έλξη. Έχουν παρεμφερείς συναισθηματικές φύσεις και εξαιρετική ικανότητα για συναίσθημα και συμπόνια. Μπορούν κι οι δύο εύκολα να αλλάζουν ρόλους μεταξύ τους. Χαρακτηρίζονται κι οι δύο από έντονο ένστικτο, ευγένεια και ευαισθησία. Αλληλοσυμπληρώνονται και εναρμονίζονται πολύ καλά. Όμως, τα ψεματάκια, η ζήλια, τα διλήμματα κι οι ανασφάλειες, μπορούν να ποτίσουν τη σχέση τους με δυσάρεστα συναισθήματα. Ο Καρκίνος μπορεί να γίνει ορισμένες φορές απότομος, να διαταράξει τη νηνεμία και να εγκλωβίσει άθελά του τον Ιχθύ. Ο Ιχθύς θα κάνει τον Καρκίνο πολλές φορές να δυσκολεύεται να κατανοήσει τα κίνητρά του και θα κουράζεται στην προσπάθεια.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 97%

ΜΕ ΛΕΩΝ:
Δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες που ενώνουν τη Φωτιά (Λέων) με το Νερό (Ιχθύς) και η πιθανότητα της μουσκεμένης στάχτης, είναι γεγονός.
Σε πολλά είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι οι δυο τους, ωστόσο κι οι δύο είναι ονειροπόλοι. Ενώ λοιπόν στη σχέση αυτή υπάρχει ρομαντισμός και συναίσθημα, οι διαφορές στις προσωπικότητές τους  είναι κι η αιτία που μεταξύ τους υπάρχει πάντα ένα μεγάλο κενό.
Ο Ιχθύς είναι ανιδιοτελής και συμπονετικός. Μπορεί να μάθει στον Λέοντα να είναι ταπεινός και να σκέφτεται τις ανάγκες του άλλου.
Ο Λέων, σχετίζεται με το «εγώ», και του αρέσει η κοινωνική και υλική ικανοποίηση.
Μπορεί να μάθει στον Ιχθύ πως να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να χαλαρώνει.
Θέματα προκύπτουν από τον εγωϊσμό που διακρίνει τον Λέοντα, και από τις ανασφάλειες και τις υπεκφυγές του Ιχθύ.
Στον Ιχθύ συχνά θα εμφανίζονται ζήλιες και ανασφάλειες που θα προέρχονται από την επιθυμία για φλερτ και επιβεβαίωση του Λέοντα. Στον Λέων θα υπάρχει η αίσθηση της καταπίεσης λόγω της δοτικότητας και της υπερβολικής φροντίδας του Ιχθύ.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 37%

ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ: Σχέση Γης με Νερό.
Συνδυασμός λογικής με ευαισθησία από δύο ζώδια που έχουν πολλές πιθανότητες επιβίωσης όταν ενωθούν.
Η αφοσίωση, η δοτικότητα κι η καταδεκτικότητα είναι χαρακτηριστικά και των δύο ζωδίων.
Κι οι δύο γνωρίζουν να συμπονούν και επιδιώκουν για τη ζωή τους σχέσεις σταθερές και αρμονικές.
Ο Παρθένος γίνεται μια στερεή βάση με γερά θεμέλια για τον Ιχθύ και εκτιμά την καλοσύνη και το συναισθηματικό βάθος που του προσφέρει ο Ιχθύς.
Και οι δύο μαζί αλληλοϋποστηρίζονται και γνωρίζοντας καλά την τέχνη του συμβιβασμού μπορούν να ξεπεράσουν τυχόν προβλήματα.
Ο δεσμός αυτός μπορεί να ανθίσει την αγάπη και την συντροφικότητα με αφοσίωση, πίστη κι αρμονία, αρκεί ο Παρθένος να εκφράζει περισσότερο τα συναισθήματά του κι ο Ιχθύς να αντιμετωπίζει λίγο περισσότερο ρεαλιστικά και συγκροτημένα τη ζωή.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 68%

ΜΕ ΖΥΓΟ: Ένα δύσκολο συνταίριασμα που βρίσκει τα δύο ζώδια να μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους στην ανάγκη τους για επικοινωνία καρδιάς και στην επιθυμία τους για ασφάλεια.
Ίσως, όμως, να μην είναι αρκετά μόνο αυτά ώστε να μην διαταράσσεται η ένωση του Ζυγού με τον Ιχθύ.
Ο Ζυγός θα βρεθεί σε σύγχυση από την επικοινωνία με γρίφους που κάνει συνήθως ο Ιχθύς, από την υπερβολική ευαισθησία του, κι από το ότι δεν εκφράζεται για αυτά που τον πληγώνουν και τον κάνουν να κλείνεται σε έναν κόσμο δικό του.
Ο Ιχθύς θα αισθάνεται ιδιαίτερα ανασφαλής από τις έντονες κοινωνικές συναναστροφές και ανάγκες του Ζυγού, και δεν θα εκπληρώνεται η ανάγκη του για αποκλειστικότητα σε όλους τους τομείς λόγω της επιθυμίας του Ζυγού για ελευθερία και επιβεβαίωση. Ένας σοβαρός λόγος για να διαλυθεί μια σχέση Ζυγού με Ιχθύ είναι η αδράνεια στην ανάληψη πρωτοβουλιών που χαρακτηρίζει και τα δύο ζώδια.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 41%


ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟ: Δύο όμοιες συναισθηματικές φύσεις που μπορούν να υπογράψουν συμβόλαιο ζωής με μια σχέση ολοκλήρωσης και αρμονίας, με μια μαγική μεταξύ τους ένωση.
Μεταξύ Ιχθύ και Σκορπιού υπάρχει ταύτιση συναισθηματική, κοινή επιδίωξη και αναζήτηση της αλήθειας και της ασφάλειας, μέσα σε ένα αισθηματικό και αισθησιακό συνταίριασμα.
Οι δυο τους αναπτύσσουν έναν πολύ δυνατό δεσμό με αγάπη και αφοσίωση παντοτινή.
Ο Ιχθύς, που αναζητά έναν σύντροφο προστατευτικό και πιστό, έλκεται από τον Σκορπιό που μπορεί να του προσφέρει αυτές τις αξίες. Με τη σειρά του, προσφέρει την συναισθηματική του υποστήριξη που αναζητά και χρειάζεται ο Σκορπιός. Επίσης, κατανοεί και σέβεται την μυστικοπάθεια που χαρακτηρίζει τον Σκορπιό, και αυτό είναι κάτι που ο Σκορπιός δεν θα το βρει κάπου αλλού.
Σεξουαλικά συντονίζονται καλά και μένοντας μαζί μπορούν να πραγματοποιήσουν τα μεγάλα τους όνειρα. Πρόκειται για σχέση καρμική που οδηγεί στην ολοκλήρωση.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 99%

ΜΕ ΤΟΞΟΤΗ: Όταν ενώνεται το Νερό (Ιχθύς) με τη Φωτιά (Τοξότης), δεν δίνει το ιδανικότερο αποτέλεσμα, συνήθως.
Αν αυτό το δούμε προσθέτοντας ότι αυτοί οι δύο διαφορετικοί χαρακτήρες δημιουργούν ένα φυσικό τετράγωνο ως μεταβλητά ζώδια, τότε μιλάμε για έναν μάλλον κακό οιωνό.
Οι αντιθέσεις που υπάρχουν στον συνδυασμό Τοξότη με Ιχθύ είναι αρκετές και δύσκολα δημιουργείται μια σχέση που μπορεί να κυλήσει ευχάριστα και ομαλά.
Ο Τοξότης είναι εξωστρεφής, περιπετειώδης, και θέλει να εξερευνά και να γνωρίζει τον κόσμο, φιλοσοφεί και σκέφτεται τα πράγματα διαφορετικά, είναι σχεδόν μόνιμα σε μια συνεχή αναζήτηση νέων εμπειριών.
Ο Ιχθύς είναι εσωστρεφής, και ως επί των πλείστων βλέπει τον κόσμο και τη ζωή μέσα από τα δικά του γυαλιά -που διαφέρουν αισθητά από αυτά που φοράει ο Τοξότης-, και ασχολείται περισσότερο με το δικό του σκηνικό. Γι’ αυτό το ζευγάρι είναι απαραίτητες πολλές υποχωρήσεις, και ευτυχώς βοηθός για αυτές τις υποχωρήσεις είναι η μεταβλητότητά τους που τους επιτρέπει τον συμβιβασμό, την συνεργασία και την έλλειψη διαφωνιών.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 54%


ΜΕ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Δύο διαφορετικές προσωπικότητες ανθρώπων που μπορεί ο ένας να καλύψει στον άλλον αυτά που έχει ανάγκη.
Έλξη ετερώνυμων που μπορεί να αποδώσει καρπούς δίνοντας προσοχή και σημασία σε ορισμένα σημεία.
Ο Αιγόκερως, που είναι από τη φύση του προσγειωμένος, υπεύθυνος, εργατικός αλλά και αρκετά δεσποτικός, θα πρέπει να προσέξει τον ευαίσθητο Ιχθύ που ως συναισθηματικός μπορεί να πληγωθεί εύκολα από την σκληρή και απότομη συμπεριφορά του.
Ο Ιχθύς, που είναι ονειροπόλος, γεμάτος φαντασία και ζεστασιά, θα πρέπει να προσέξει την μεταβλητή του ποιότητα η οποία εύκολα μπορεί να εκνευρίσει τον Αιγόκερω που θα τον βλέπει να μην επικεντρώνεται σε έναν μόνο στόχο και να θέλει να κολυμπά σε πολλά νερά και να βαριέται εύκολα.
Οι δύο αυτοί σύντροφοι μπορούν να δημιουργήσουν μία καλή και λειτουργική σχέση, να μοιράζονται τη ζωή τους και αλληλοβοηθούνται στην επίτευξη στόχων, αρκεί να προσέξουν αυτά που τους χωρίζουν.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 65%

ΜΕ ΥΔΡΟΧΟΟ: Δύο ζώδια που έχουν την τάση της ενδοσκόπησης.
Η σχέση αυτή μπορεί να κινητοποιηθεί από τη σκέψη (Υδροχόος) και το συναίσθημα (Ιχθύς).
Η αυτογνωσία, η φιλανθρωπία κι η αγάπη είναι κοινοί μοχλοί εκκίνησης μίας ένωσης με κοινό ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της γνώσης και την αποδοχή καινοτόμων ιδεών.
Μεγάλες διαφωνίες προκύπτουν όταν ο Υδροχόος γίνει πολύ πνευματώδης και απόμακρος, ή/και όταν στα μάτια του Υδροχόου ο Ιχθύς αυτοθυσιάζεται και μοιάζει αφελής.
Η ρομαντική πλευρά του Ιχθύ δεν βρίσκει την επιθυμητή ανταπόκριση κι ο Υδροχόος φαντάζει ιδιαίτερα κολλημένος στις ιδέες του.
Ο Υδροχόος κουράζεται από την συνεχή αναζήτηση επιβεβαίωσης του Ιχθύ κι από το ότι ο Ιχθύς δεν κάνει πάντα πράξη τις ιδέες του. Επίσης, γίνεται μεγάλο πρόβλημα για τον Ιχθύ να μην εισπράττει τη ζεστασιά που επιθυμεί από τον Υδροχόο, και γρήγορα σταματά να προσπαθεί για τη σχέση.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 61%


ΜΕ ΙΧΘΥ: Όταν δύο Ιχθύς ταιριάξουν, βρίσκουν αυτό που αναζητούν, έναν άνθρωπο ήρεμο, με ευαισθησία, με εκτίμηση στην ομορφιά, που μπορεί να είναι συγχρόνως φίλος, σύντροφος, εραστής. Δημιουργείται μία σχέση με αμοιβαίο σεβασμό και αληθινή αγάπη, μία σχέση δύο ευαίσθητων και συναισθηματικών ανθρώπων.
Μοιράζονται επαρκή επικοινωνία, ειλικρινή λόγια και αισθήματα, και μια βαθιά πνευματική σύνδεση με πλούσιο συναισθηματικό δεσμό.
Και οι δύο νιώθουν πως αυτή η πολύτιμη σχέση τους είναι ό,τι πιο εκπληκτικό στη ζωή τους και την φτάνουν σε σημείο που δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.
Είναι πολύ πιστοί, τρυφεροί κι εύθυμοι και βρίσκονται πάντα δίπλα στο σύντροφό τους όταν έχει ανάγκη.
Γίνονται πραγματικά αχώριστοι.
Μοιράζονται την επιθυμία για ομορφιά κι ηρεμία και δεσμεύονται να διατηρήσουν αυτή την ιδανική ένωση, αυτό το απίστευτο αισθηματικό ρομάντζο.
Η ανασφάλεια, η ζήλια, η αμφιβολία και τα διλήμματα είναι αυτά που μπορούν να φέρουν δυσαρέσκεια στη σχέση τους.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα : 96%Newsletter