astropedia.gr

Μεσοδιάστημα Αφροδίτης - Άρη

Μεσοδιάστημα Αφροδίτης - Άρη
Όσα δε γνωρίζατε για το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Άρη…
Το συγκεκριμένο μεσοδιάστημα είναι δείκτης του τρόπου με τον οποίο εκφραζόμαστε ερωτικά.Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Άρη αποτελεί έναν από τους βασικότερους δείκτες της ερωτικής ζωής του ατόμου. Η Αφροδίτη είναι ο κατεξοχήν πλανήτης του έρωτα, της συντροφικότητας, της αγάπης, της συναισθηματικής αλληλεπίδρασης.

Ο Άρης, από την άλλη, είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την δράση, την λίμπιντο, την σεξουαλική ορμή, τις σαρκικές επιθυμίες. Ως εκ τούτου, προκύπτει το συμπέρασμα ότι το μεσοδιάστημα των συγκεκριμένων δύο πλανητών σκιαγραφεί την ερωτική έκφραση του ατόμου, η οποία είναι ένας συνδυασμός σεξουαλικότητας και συναισθηματικών εκδηλώσεων.Το μεσοδιάστημα σχετίζεται επίσης με το καλλιτεχνικό πάθος, την δημιουργική έκφραση και την γονιμότητα του ατόμου.
Πώς, όμως, ενεργοποιούνται γενικά τα μεσοδιαστήματα;

Όπως συμβαίνει με όλα τα μεσοδιαστήματα (πλην του μεσοδιαστήματος Ηλίου/Σελήνης, στο οποίο έχει σημασία –μεταξύ άλλων- και η ζωδιακή θέση), έτσι και στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Άρη αυτό που κυρίως εξετάζεται είναι οι όψεις που δέχεται από τους πλανήτες, τον ωροσκόπο, το μεσουράνημα ή τους δεσμούς της Σελήνης. Σημειώνεται ότι σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο ένα μεσοδιάστημα ενεργοποιείται όταν δέχεται κύριες αρνητικές όψεις (τετράγωνο, αντίθεση) ή σύνοδο. Οι θετικές όψεις θεωρούνται άνευ σημασίας και δεν ενεργοποιούν τα μεσοδιαστήματα του γενέθλιου χάρτη.
Τι προκαλεί η ενεργοποίηση ενός μεσοδιαστήματος;

Η ενεργοποίηση ενός μεσοδιαστήματος φέρνει γεγονότα και «χρωματίζει» περαιτέρω τον χαρακτήρα, τις ανάγκες και την συμπεριφορά του ατόμου.

Και τι ακριβώς να περιμένει κανείς όταν ενεργοποιείται το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Άρη;

Η ενεργοποίηση του εν λόγω μεσοδιαστήματος αποκαλύπτει ότι θέματα που αφορούν στην ερωτική ή δημιουργική έκφραση του ατόμου είτε είναι ζωτικής σημασίας είτε υπολειτουργούν. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι συμβαίνει όταν το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Άρη ενεργοποιείται στο γενέθλιο ωροσκόπιο:

Από τον Ήλιο

Το άτομο διαθέτει έντονο ερωτισμό. Η έκφραση του ερωτισμού του αποτελεί σημαντικό κομμάτι της γενικότερης αυτοέκφρασής του. Μπορεί να υπάρχει ροπή στην αυτοϊκανοποίηση. Κρυφές πτυχές της ερωτικής ζωής του ατόμου μπορεί να «φωτιστούν» και να έλθουν σκανδαλωδώς στην επιφάνεια. Η απόκτηση απογόνων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες. Η γονιμότητα πιθανώς είναι αυξημένη. Δημιουργικές επιδιώξεις καλλιτεχνικού χαρακτήρα είναι πολύ πιθανές.

Από την Σελήνη
Η ερωτική διάθεση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ψυχολογία του ατόμου. Το άτομο απολαμβάνει περισσότερο την ερωτική πράξη όταν συνδέεται συναισθηματικά με τον/την σύντροφό του. Το άτομο εμφανίζεται ιδιαιτέρως δοτικό αλλά και κυκλοθυμικό και ασταθές κατά την ερωτική διαδικασία. Η ανασφάλεια και η συναισθηματική απόρριψη «μπλοκάρουν» την ερωτική έκφραση του ατόμου. Η απόκτηση απογόνων αποτελεί ανάγκη ζωτικής σημασίας για το άτομο. Τα παιδιά θα βοηθούσαν το άτομο να καταπολεμήσει τυχόν φοβίες και ανασφάλειες που μπορεί να το ταλαιπωρούν. Σε αρνητική έκφραση, το άτομο μπορεί να υποφέρει από ανασφάλειες που αφορούν στη γονιμότητά του και στην ικανότητά του να τεκνοποιήσει.

Από τον Ερμή

Το άτομο χρειάζεται εγκεφαλική διέγερση για να λειτουργήσει ερωτικά. Ενδεχομένως, ελκύεται από ευφυείς παρτενέρ και διεγείρεται από λεκτικά παιχνίδια και σεξουαλικά υπονοούμενα. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να εκφράζει με λόγια (γραπτά ή προφορικά) τα συναισθήματά του και το πάθος του. Ο λόγος του ατόμου ασκεί μαγνητισμό. Μπορεί να του αρέσει να μιλάει κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ ερεθίζεται από την εικόνα άλλων ανθρώπων που κάνουν σεξ ή αυτοϊκανοποιούνται. Το άτομο θα μπορούσε να είναι ηδονοβλεψίας και έχει ροπή στο τηλεφωνικό σεξ και στη συστηματική παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού. Η διανοητική δημιουργικότητα του ατόμου θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε τομείς όπως η λογοτεχνία.

Από τον Δία

Πρόκειται για έναν άνθρωπο με υγιή ερωτική ζωή και ακόρεστη σεξουαλική διάθεση. Ο ενθουσιασμός κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης είναι αξιοσημείωτος. Ωστόσο, υπάρχει ροπή στη λαγνεία και στις υπερβολές. Η γονιμότητα του ατόμου μοιάζει αυξημένη. Υπάρχει, συνήθως, πληθώρα ευκαιριών για απόκτηση απογόνων.

Από τον Κρόνο
Το άτομο μπορεί να χαρακτηρίζεται από αναστολές και ταμπού σε ό,τι αφορά ζητήματα σεξ. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται σε ερωτικό επίπεδο μπορεί να είναι μπλοκαρισμένος. Υπάρχει μια εμφανής συστολή ως προς τη συναισθηματική έκφραση του ατόμου. Επιπλέον, το άτομο έχει την τάση να παίρνει πολύ στα σοβαρά την ερωτική του ζωή. Μεγαλώνοντας, θα μπορέσει, ενδεχομένως, να χαλαρώσει και να απολαύσει τον έρωτα. Δεν αποκλείονται ερωτικές εμπειρίες με αρκετά μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα.

Από τον Ουρανό
Υπάρχει ροπή στον σεξουαλικό πειραματισμό και τους κεραυνοβόλους έρωτες. Οι σχέσεις του ατόμου συνήθως αρχίζουν ξαφνικά αλλά το ίδιο ξαφνικά λήγουν. Η δημιουργικότητα του ατόμου είναι ιδιαίτερη και εκφράζεται μέσα από πρωτότυπους τρόπους. Το άτομο μπορεί κατά διαστήματα να βιώνει ερωτικές σχέσεις που δημιουργούνται μέσα από το διαδίκτυο ή σχέσεις εξ’ αποστάσεως. Πρόκειται για έναν άνθρωπο προοδευτικό, που δε φοβάται να δοκιμάζει καινούρια πράγματα και να συνάπτει αντισυμβατικές σχέσεις. Δεν υπάρχουν μέσες λύσεις για την ερωτική ζωή του συγκεκριμένου ανθρώπου, η οποία διέρχεται περιόδους εμμονής με το σεξ ή απόλυτης αποχής από την ερωτική πράξη.

Από τον Ποσειδώνα

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις του ατόμου είναι πολύ έντονες! Ωστόσο, το άτομο μπορεί να αισθάνεται μπερδεμένο ως προς τη σεξουαλική του ταυτότητα. Έχει ροπή στην αυτοϊκανοποίηση και τείνει να εξιδανικεύει τους/τις παρτενέρ του. Αναζητά την τέλεια ερωτική ζωή αλλά συνήθως απογοητεύεται, καθώς η πραγματικότητα αποδεικνύεται εντελώς διαφορετική από τον κόσμο της φαντασίας του. Το άτομο βλέπει συχνά όνειρα ερωτικού περιεχομένου, ενώ οι καλλιτεχνικές του επιδιώξεις χαρακτηρίζονται από αξιοθαύμαστη δημιουργικότητα.

Από τον Πλούτωνα

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος διαθέτει πανίσχυρη σεξουαλικότητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος μπορεί να είναι ταυτισμένος με την έννοια της ηδονής. Οι ερωτικές υποθέσεις του ατόμου συνήθως χαρακτηρίζονται από πάθος και περιλαμβάνουν «παιχνίδια» ελέγχου και εξουσίας. Επίσης, το άτομο τείνει να αναζητά μοιραίες σχέσεις και βλέπει τον ίδιο τον έρωτα ως κάλεσμα του πεπρωμένου, ως μια τελετουργία που συμβάλλει με τρόπο μαγικό στην εσωτερική του μεταμόρφωση. Η γονιμότητα του ατόμου είναι συνήθως αξιόλογη, ενώ συχνά τα ερωτικά του ζητήματα αποδεικνύονται επώδυνα και τραυματικά.

Από τον Χείρωνα
Το άτομο μπορεί να αισθάνεται κάποιο είδος ανεπάρκειας σε σχέση με την ερωτική του ζωή, ίσως επειδή οι απαιτήσεις του είναι υψηλές. Οι επιθυμίες του ατόμου είναι φλογερές αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, για κάποιο λόγο απωθούνται και παραμένουν «θαμμένες». Στο άλλο άκρο, μπορεί το άτομο να εμπλέκεται σε σαδομαζοχιστικές σεξουαλικές πρακτικές ή να εφαρμόζει τεχνικές του ταντρικού σεξ προσπαθώντας να αναβαθμίσει τη σεξουαλική του ζωή. Επίσης, ξεχασμένα παρελθοντικά τραύματα που βρίσκουν τις «ρίζες» τους στα παιδικά ή εφηβικά χρόνια του ατόμου μπορεί να επηρεάζουν την σεξουαλική του έκφραση και να δυσκολεύουν την ερωτική του ικανοποίηση. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπορούσε να βοηθήσει άλλους ανθρώπους με προβλήματα σεξουαλικής φύσεως να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση και τον ερωτισμό τους.

Από τον ωροσκόπο

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ερωτικό άτομο, που μαγνητίζει τους γύρω του με την σεξουαλικότητα που αποπνέει. Οι σωματικές ανάγκες για φυσική επαφή είναι συνήθως έντονες. Το άτομο γνωρίζει συνήθως τον ερωτισμό που εκπέμπει, τον οποίο και τείνει να χρησιμοποιεί όταν αλληλεπιδρά ή επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους. Ο έρωτας έχει  τεράστια σημασία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Η γονιμότητα είναι συνήθως αυξημένη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου ο Ωροσκόπος βρίσκεται σε ζώδιο του Νερού και το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Άρη δε δέχεται σύνοδο ή κάποια κύρια αρνητική όψη από τον Κρόνο.

Από το μεσουράνημα

Το άτομο έχει τη φήμη ενός ιδιαιτέρως σεξουαλικού ανθρώπου. Και πράγματι, για τον συγκεκριμένο άνθρωπο η επιτυχία είναι ταυτισμένη με την εξασφάλιση μιας υγιούς και ικανοποιητικής ερωτικής ζωής. Μπορεί να πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος χρησιμοποιεί τον ερωτισμό του και την απήχηση που έχει στο άλλο φύλο προκειμένου να ανέβει επαγγελματικά και κοινωνικά. Επίσης, είναι πιθανό η καριέρα του ατόμου να σχετίζεται με κάποιο τρόπο με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα ή το συναίσθημα του έρωτα. Τέλος, δεν αποκλείονται ερωτικά ή σεξουαλικά σκάνδαλα εντός του επαγγελματικού χώρου του ατόμου, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τη δημόσια εικόνα του.

Από τους δεσμούς της Σελήνης
Εδώ το άτομο μπορεί να αισθάνεται ότι συνδέεται καρμικά με τους/τις ερωτικούς/ές παρτενέρ του. Είναι, συνήθως, αξιοσημείωτο το αίσθημα οικειότητας που νιώθει το άτομο δίπλα στους εραστές ή στις ερωμένες του. Αν και το άτομο λαμβάνει και δίνει σημαντικά μαθήματα (τα οποία συχνά είναι επώδυνα) μέσω των ερωτικών συνευρέσεων και των ρομαντικών περιπετειών, ο ίδιος ο έρωτας φαίνεται τελικά ότι εξελίσσει και να αναβαθμίζει το άτομο σε πνευματικό επίπεδο. Θα πρέπει, ωστόσο, να αποφευχθούν τυχόν υπερβολές και καταχρηστικές συμπεριφορές σε σχέση με την ερωτική έκφραση του ατόμου, διότι τέτοιου είδους προσεγγίσεις θα οδηγούσαν σε απογοητεύσεις, δυσαρέσκεια και εσωτερικά κενά.Newsletter