astropedia.gr

Μικρές συμβουλές για μια πιο όμορφη καθημερινότητα

Μικρές συμβουλές για μια πιο όμορφη καθημερινότητα
Ζούμε σε έναν κόσμο που τρέχει με ξέφρενους ρυθμούς. Προσπαθούμε συνεχώς να επιτύχουμε και να είμαστε οι καλύτεροι σε ό,τι κάνουμε. Η οικονομική κρίση που βασανίζει την χώρα μας γεμίζει με άγχος τις ζωές μας για το μέλλον.

  • Πως μπορούμε τελικά να βρούμε μικρές καθημερινές διεξόδους από αυτή την τρέλα;
Οι απαντήσεις κρύβονται μέσα μας. Απλά αλλάζοντας τις πεποιθήσεις μας. Ίσως να μην μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη καθημερινότητα για τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Ας ξεκινήσουμε απλά, ώστε να κατανοήσουμε αυτές τις διαδικασίες. Η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι, το πως μας επηρεάζει τον καθένα μας είναι διαφορετικό από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εκεί που κάποιος βλέπει μια δυσκολία, ο άλλος μπορεί να δει μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία για αλλαγή. Μια αλλαγή που μπορεί να φέρει μια καινούρια πραγματικότητα με περισσότερες δυνατότητες. Όπως και στην αστρολογία, μία όψη τετραγώνου φανερώνει μια δυσκολία, ταυτόχρονα όμως είναι και μια ευκαιρία για αλλαγή και ανάπτυξη, είτε σε πρακτικό επίπεδο είτε σε νοητικό ή ψυχολογικό. Φανταστείτε, λοιπόν, αν απλά κάθε φορά που έρχεται στην ζωή μας μια δυσκολία, αυτό που βλέπαμε ήταν η ευκαιρία που μας δίνεται. Πόσο πιο δυνατοί θα γινόμασταν με αυτό τον τρόπο; Πόσο πιο εύκολα θα γίνονταν κάποια πράγματα; 

  • Πως όμως θα αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε;
Σκεφτείτε το σώμα μας. Όταν θέλουμε να δυναμώσουμε το σώμα μας, κάνουμε γυμναστική. Φυσικά, δεν βλέπουμε διαφορά από την πρώτη μέρα. Χρειάζεται κόπος και υπομονή. Η πρόοδος μας εξαρτάται από διάφορους παράγοντας όπως οι ώρες που θα αφιερώσουμε, από το σωματότυπο μας, την ηλικία κ.α. Έτσι λοιπόν, είναι και η σκέψη μας. Μπορούμε να την γυμνάσουμε. Με αργά και σταθερά βήματα. Τα αποτελέσματα αυτής της εκγύμνασης δεν θα είναι οράτα από την πρώτη στιγμή αλλά σταδιακά και σιγά σιγά θα τα βιώνουμε και θα τα παρατηρούν και οι άλλοι γύρω μας.

  • Πώς θα γυμνάσουμε την σκέψη μας; 
Με μικρά και σταδιακά βήματα. Φυσικά ξεκινόντας από τα εύκολα και απλά. Για παράδειγμα, όταν σπάμε ένα ποτήρι, αρχίζουμε να γκρινιάζουμε γιατί πρέπει να σκουπίσουμε και να ξοδέψουμε χρόνο που δεν μας περισσεύει και πιθανόν να πρέπει να αντικαταστήσουμε και το ποτήρι, και άντε τώρα να ξοδεύεις λεφτά σε ποτήρια και να τρέχεις για ψώνια. Ας δούμε όμως τις μικρές ευκαιρίες για αλλαγή σε αυτό το σενάριο. Αν απλά σκεφτούμε ότι αυτό ήταν μια ευκαιρία να ξανακαθαρίσουμε την κουζίνα μας; Να ανανεώσουμε ένα μικρό καθημερινό αντικείμενο στο σπίτι μας; Να πάμε μια μικρή βόλτα για αυτή την μικρή αγορά με έναν φίλο/η; Τότε μέσα απο την μικρή μας ατυχία δημιουργήσαμε δυο-τρεις όμορφες εμπειρίες.

Μια καθημερινή και βαρετή διαδρομή, αν της δώσουμε εμείς μια άλλη διάσταση τότε πιθανόν να γίνει μια μικρή διέξοδος καθημερινής χαλάρωσης. Όλοι βαριόμαστε να οδηγούμε στην κίνηση, αν όμως αντί να σκεφτόμαστε την κίνηση και την φασαρία του δρόμου, απολαμβάναμε την μουσική στο αυτοκίνητό μας; Πάντα υπάρχει ένας δίσκος που δεν έχω προλάβει να αφιερώσω χρόνο να τον ακούσω και το αυτοκίνητο γίνεται η καλύτερη ευκαιρία για να ακούσω μουσική. Θυμάμαι μια πολύ παλιά διαφήμιση ένος γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού που έλεγε “ Μπάμπη, η Θοδώρα είναι έγκυος”, ο Μπάμπης πανικοβαλλόταν αρχικά, μετά ακουγόταν “Πιάσε (και το όνομα του σταθμού)” και χαλάρωνε. Ο ραδιοφωνικός σταθμός γινόταν για τον Μπάμπη μια πηγή χαλάρωσης μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας. 

Βρείτε λοιπόν, στα απλά και στα μικρά της δύσκολης καθημερινότητας τις όμορφες και χαλαρωτικές στιγμές. Και πιστέψτε με ειναι περισσότερες από όσες νομίζετε. Αυτές θα σας δίνουν λίγη παραπάνω δύναμη για όλα τα υπόλοιπα και πολύ πιθανόν ένα χαμόγελο εκεί που δεν το περιμένατε. Αυτά τα μικρά που μας δίνουν θετική διάθεση, μας δίνουν και την δυνατότητα να μετατρέπουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και στα πιο δύσκολα της ζωής μας.


AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.  
 
 Newsletter