astropedia.gr

Ο Γόρδιος Δεσμός της Ζωής μας

Ο Γόρδιος Δεσμός της Ζωής μας
Ο γόρδιος δεσμός της ζωής μας

Λένε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ανίκητος. Ήταν όμως έτσι;

Το φαινόμενο Αλέξανδρος δημιούργησε Αυτοκρατορία, κατακτώντας όλο τον κόσμο. Διέδωσε τον Ελληνικό Πολιτισμό, σεβόμενος τα ήθη και έθιμα του κάθε τόπου που πέρασε. Ηγήθηκε ενός μεγάλου στρατού με δικαιοσύνη, παρ' όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Πήγαινε πάντα πρώτος στη μάχη και οι ατελείωτοι τραυματισμοί, δεν τον σταμάτησαν ποτέ, μέχρι τη νίκη!

Κι όμως...

Το μόνο πράγμα που τον σταμάτησε ήταν ο γόρδιος δεσμός, τον οποίο προσπάθησε να λύσει με μεγάλη επιμονή κι όταν δεν τα κατάφερε, τράβηξε το σπαθί του και τον έκοψε. Άραγε αισθάνθηκε νικητής; Δεν θα το μάθουμε ποτέ ίσως, αλλά αυτό που ξέρουμε, είναι η γνωστή φράση που είπε: "ότι δε λύνεται, κόβεται". Και μ' αυτόν τον τρόπο μας έδειξε τη μια εκδοχή.

Όμως υπάρχουν ερωτηματικά…

Ήταν αυτή η πρόκληση για τον Μέγα Αλέξανδρο; Μήπως στην πραγματικότητα κάποιος άλλος, κατάφερνε να τον λύσει, ίσως γιατί ήταν προορισμένος απ'το σύμπαν να το κάνει; Πήρε τη σωστή απόφαση; Μήπως στην πραγματικότητα έπρεπε απλά να το αφήσει όπως το βρήκε, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός της δημιουργίας του εξ' αρχής; Ίσως πράγματι να ηταν σαν πειρασμός εκεί, για να εκκινεί τις δημιουργικές εργασίες του μυαλού και ο δοκιμαζομενος να είχε την εμπειρία σαν πυξίδα στη μετέπειτα ζωή του. Άλλωστε οι προκλήσεις αυτό το νόημα έχουν, να μας διδάσκουν να παίρνουμε σοβαρές αποφάσεις.

Απ'την άλλη, όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους και κάποια που φαίνονται άλυτα, είναι οι δικοί μας γορδιοι δεσμοί, που πρέπει να λύσουμε ή να κόψουμε ή απλά να εγκαταλείψουμε γιατί ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Και πόσοι από εμάς δεν έχουν έρθει σ'αυτή τη θέση; Και όσο και να το καθυστερουμε να ασχοληθούμε με το πρόβλημα, αν είναι ο δικός μας "γόρδιος δεσμός" θα παρουσιάζεται συνεχώς μπροστά μας.

Πρέπει να κάνουμε μια επιλογή, να το λύσουμε, να το κοψουμε ή να το αφήσουμε. Και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν έχουμε αποκτήσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες, να το ξαναπιασουμε αυτό που αφήσαμε άλυτο και τότε να το λύσουμε, αν δεν έχουμε κόψει τελείως τα δεσμά μεχρι αυτή την στιγμή.. Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές μας έχουν κόστος ή όφελος. Πάντοτε όμως παράγουν ένα αποτέλεσμα που δεν είναι αναστρέψιμο. Αν ο Μέγας Αλέξανδρος το άφηνε, όλη την υπόλοιπη ζωή του, θα βασανιζόταν με την σκέψη αν έκανε καλά ή αν απέτυχε σε ένα μέρος της εκστρατείας του. Φυσικά και πάλι μπορεί να βασανιζόταν ότι ίσως κατέστρεψε κάτι σημαντικό, όμως εμείς δεν το γνωρίζουμε.

Οι ανθρώπινες σχέσεις και οι προκλήσεις της ζωής, είναι τόσο πολύπλοκα, όσο τα κάνουμε εμείς στο μυαλό μας. Και αυτό που πάντοτε επιζητούν οι άνθρωποι, είναι η δύναμη να υπερισχύσουν έναντι των προσκλήσεων, αλλά και των άλλων ανθρώπων.
Πόση δύναμη χρειάζεται όμως για να παραμερίσουμε τον εγωισμό μας και να γυρίσουμε την πλάτη σε ότι μας πληγώνει και απλά να φύγουμε μακριά;
Να κλείσουμε απλά τον κύκλο και να πάρουμε στις "αποσκευές"μας τις εμπειρίες και τις γνώσεις... Κι αν η αγάπη είναι η αρχή του κύκλου, είναι πάντοτε στο χέρι μας να τον κλείσουμε τον κύκλο με αγάπη και όχι με μίσος ή αδιαφορία. Ό,τι και να επιλέξουμε πάντως, κάθε αρχή έχει ένα τέλος και κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή.

Κι αν ο κύκλος είναι μεγάλος και περιέχει πολλές προκλήσεις, μην αγχώνεστε, όλα περνάνε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Κι εγώ θα είμαι εδώ, δίπλα σας, να σας βοηθήσω να επιλέξετε τον καλύτερο τρόπο με το μικρότερο συναισθηματικό κόστος!

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  
 Newsletter