astropedia.gr

Ολική έκλειψη Σελήνης στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου

Ολική έκλειψη Σελήνης στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου
Η έκλειψη της Σελήνης από τον Athan

Η πρώτη από τις πέντε εκλείψεις της φετινής χρονιάς λαμβάνει χώρα την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου. Στις 31 Ιανουαρίου παρατηρείται ολική σεληνιακή έκλειψη στην 12η μοίρα (11ο37’) του άξονα Λέοντα-Υδροχόου (Σελήνη στον Λέοντα-Ήλιος στον Υδροχόο) με την αντίθεση των φώτων να κορυφώνεται στις 15:26 ώρα Ελλάδος. Με συντεταγμένες Αθήνας ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στον Καρκίνο και μεσουράνημα στους Ιχθύς.


Με επηρεάζει;

Η σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει τον σταθερό σταυρό γενικότερα και συγκεκριμένα τους γεννημένους από 29/1-2/2, από 29/4-3/5, από 2-6/8, από 2-6/11 και όσους έχουν πλανήτες από την 9η μέχρι την 13η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 10/5 και 12/11 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 19η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 

Φράσεις - κλειδιά
  • αφήνουμε πίσω την συναισθηματική αστάθεια
  • δημιουργικότητα
  • ενδυνάμωση και ανάπτυξη της δύναμης της θέλησης
  • αντίδραση σε δογματικές καταστάσεις
  • ανάγκη δραστικής αλλαγής με συγκεκριμένο τρόπο

Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και η σεληνιακή έκλειψη θα δώσει έμφαση σε κάθε μορφή σχέσης, στην αισθηματική μας ζωή και σε θέματα οικογένειας και σπιτιού. Η αντίθεση της Σελήνης μες τον Ήλιο είναι ακόμη πιο έντονη λόγω της στενής επαφής με τους σεληνιακούς δεσμούς με αποτέλεσμα τα ένστικτα και τα συναισθήματα να κορυφώνονται κατά την έκλειψη. Καθώς βρισκόμαστε σε βαθιά επαφή με τα συναισθήματά μας, η περίοδος βοηθά να δούμε πιο καθαρά και να εντοπίσουμε δυσαρμονίες και προβλήματα.  Η σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου ολοκληρώνει έναν θεματολογικό κύκλο που έχει αρχίσει με την προηγούμενη έκλειψη στις 21 Αυγούστου 2017 και θα λειτουργεί μέχρι και την επόμενη έκλειψη που συμβαίνει στις 15 Φεβρουαρίου.

''το γεγονός ότι πρόκειται για μια ολική έκλειψη που γίνεται στον βόρειο δεσμό της Σελήνης
δημιουργεί τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ούτως ώστε να ξεκαθαρίσουμε το πώς νοιώθουμε
και να διώξουμε τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και την ψυχολογική σαβούρα
που έχει συσσωρευτεί κατά το τελευταίο εξάμηνο''


Μια θυσία ακόμη (;)

Η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι οι πλανήτες που σχετίζονται με το κατεξοχήν θηλυκό αρχέτυπο και στον χάρτη βρίσκονται σε συγκλίνουσα αντίθεση. Από την μία έχουμε την Σελήνη που περιγράφει τις πιο βαθιές περιοχές και πτυχές της ψυχής μας, τα συναισθήματά μας, τις καθημερινές μας αντιδράσεις και συμπεριφορές και το ένστικτο της προστασίας του εαυτού και όσων αγαπάμε.  Από την άλλη πλευρά έχουμε την Αφροδίτη, τον πλανήτη των σχέσεων που δείχνει το πώς δημιουργούμε μια σχέση με κάποιον άλλον και το δούναι και λαβείν που εννοείται μέσα από μια σχέση.

Η Σελήνη περιγράφει την σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, με το εσωτερικό μας κομμάτι και τις ανάγκες μας, ενώ  η Αφροδίτη την σχέση που έχουμε με τον εξωτερικό κόσμο και το πώς μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που έχουμε. Αυτά τα δύο σώματα βρίσκονται σε αντίθεση στον χάρτη της έκλειψης και ενώ η Σελήνη βρίσκεται πολύ κοντά στην Γη και άρα έχει μεγάλη επιρροή επάνω μας, η Αφροδίτη βρίσκεται μακρύτερα και πιο κοντά στον Ήλιο. Είναι ακόμη σε κατάσταση καύσης και λειτουργεί θυσιάζοντας τις ανάγκες της για να ευχαριστήσει τον Ήλιο.

Τίθεται λοιπόν ένα θέμα συμφιλίωσης και εξισορρόπησης των αναγκών μας, κυρίως των συναισθηματικών, αλλά όχι μόνο και ανάλογα με τον τομέα που επηρεάζει ο άξονας Λέοντα-Υδροχόου σύμφωνα με την οικοθεσία του ατομικού μας χάρτη μπορούμε να εντοπίσουμε πού ακριβώς χρειάζεται να συμφιλιώσουμε το μέσα με το έξω, εμάς με τους άλλους..

Έχω τον έλεγχο του τι γίνεται ή με ελέγχουν οι καταστάσεις;

Η έκλειψη γίνεται στον βόρειο δεσμό της Σελήνης και ως σεληνιακή έκλειψη κινεί ενέργειες που έχουν να κάνουν με το θηλυκό αρχέτυπο και τα συναισθήματα. Θηλυκές ενέργειες έχουμε όλοι μέσα μας, άνδρες και γυναίκες. Ο νότιος δεσμός της Σελήνης έχει να κάνει με την απελευθέρωση του παρελθόντος, ενώ ο βόρειος δεσμός έχει να κάνει με προσαρμογές που χρειάζεται να γίνουν σε σχέση με νέες συνθήκες και καινούργια δεδομένα που εμφανίζονται.

Η έκλειψη της Σελήνης λοιπόν μας βάζει στην διαδικασία να αναρωτηθούμε:
  • Ποιος είμαι; Ποια είμαι; Είμαι το σώμα μου ή τα συναισθήματά μου; Είμαι το παρελθόν μου ή το μέλλον μου;
  • Να κυνηγήσω αυτό που θέλω ή να περιμένω να δω πώς εξελίσσεται η υπόθεση και ποια νέα στοιχεία προβάλλουν;
  • Να βάλω πρώτο τον εαυτό μου ή τους άλλους;
  • Θέλω άμεση ικανοποίηση εδώ και τώρα ή θέλω να περιμένω επενδύοντας μακροπρόθεσμα;

Πώς θα επηρεάσει η έκλειψη το ζώδιό μου;

Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολλές περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.

Παρορμητικός σταυρός
(Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως)

Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου  σου δίνει την ευκαιρία να αποτινάξεις παλιές συμπεριφορές που σε καθιστούσαν δέσμιο των καταστάσεων και να απελευθερωθείς μέσα από μια δημιουργική και πιο αληθινά εκφραστική συμπεριφορά απέναντι στις καταστάσεις της ζωής σου. Μπορείς να βρεις ασφάλεια και να δημιουργήσεις ένα καλύτερο μέλλον σε οικονομικά ζητήματα μέσα από τολμηρές κινήσεις που στοχεύουν στο μέλλον και σε μακροπρόθεσμη διοχέτευση της ενέργειάς σου. Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.

Σταθερός σταυρός
(Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος)

Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου επηρεάζει κυρίως την ομάδα του σταθερού σταυρού και φέρνει εξελίξεις μέσα από την συνειδητοποίηση ότι χρειάζεται να αλλάξεις κάποιες παγιωμένες στάσεις και συμπεριφορές σε νευραλγικούς τομείς της ζωής σου. Οικογένεια, σχέσεις, καριέρα είναι πεδία στα οποία θα δραστηριοποιηθείς το επόμενο διάστημα και καλείσαι να αναγνωρίσεις και να υποστηρίξεις τις αξίες σου και την αλήθεια σου, αφήνοντας πίσω φόβους, ανασφάλειες και φοβίες σε σχέση με τις αλλαγές που θέλεις να θέσεις σε κίνηση και την νέα πραγματικότητα που θέλεις να εδραιώσεις. Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.

Μεταβλητός σταυρός
(Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες)

Η σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου σε παρακινεί να γίνεις πιο διαδραστικός με τους άλλους και πιο εκφραστικός σε σχέση με τις επιθυμίες και τις σκέψεις ή τις ιδέες που έχεις. Το επόμενο διάστημα είναι γεμάτο από ασχολίες, πρότζεκτ και πράγματα που θα έχεις να κάνεις και στην όλη διαδικασία χρειάζεται να είσαι προσεκτικός σχετικά με αυτό που υποστηρίζεις και κυρίως ξεκάθαρος με τον εαυτό σου. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική και φρόντισε να στρώσεις από την αρχή καλά και σωστά τον καινούργιο δρόμο που θέλεις να πάρεις. Φόβοι και προβλήματα σε σχέση με την ικανότητά σου να είσαι αποτελεσματικός, επιτυχημένος ή υγιής θα έρθουν στο προσκήνιο για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις και να δώσεις λύσεις στα θέματα αυτά.  Επικοινώνησε με τους αστρολόγους μας στο 14780 ή στείλε γραπτό μήνυμα ΑΣΤΡΑ κενό και το ερώτημά σου στο 54760. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108 ή στείλε μήνυμα στο 6677.
Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: