astropedia.gr

Ο Ουρανός εισέρχεται στον Ταύρο

Ο Ουρανός εισέρχεται στον Ταύρο
Ο Ουρανός στον Ταύρο από τον Athan

Μετά την πρώτη γεύση που μας έδωσε η είσοδος του πλανήτη στον Ταύρο κατά το διάστημα από τα μέσα του Μάη μέχρι και τις αρχές του Νοέμβρη του προηγούμενου έτους (αγγίζοντας τις τρεις πρώτες μοίρες του ζωδίου) και μετά την περίοδο της αναδρομής και της ευθυδρόμησής του στον Κριό, ο Ουρανός κάνει ξανά την είσοδό του φέτος στο ζώδιο του Ταύρου στις 6 Μαρτίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι και το 2026, με ένα μικρό διάλειμμα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2025, όταν θα αγγίξει για λίγο τις δύο πρώτες μοίρες των Διδύμων. Λόγω αναδρομής θα ξαναπεράσει στον Ταύρο για να ολοκληρώσει την διέλευσή του από  αυτό το ζώδιο μια και καλή στις 26 Απριλίου 2026.

Ο Ουρανός δεν είναι προσωπικός πλανήτης, αλλά πλανήτης που σχετίζεται με γενιές και παραμένει σε κάθε ζώδιο γύρω στα επτά χρόνια. Χρειάζεται λοιπόν γύρω στα 84 χρόνια για να διατρέχει τον ζωδιακό κύκλο. Τελευταία φορά που ο Ουρανός βρισκόταν στον Ταύρο ήταν το 1935 και η επόμενη φορά που θα βρεθεί εκεί θα είναι το 2103.

Ο Ουρανός συμβολίζει μια ενέργεια απελευθέρωσης από περιοριστικά όρια και που ανανεώνει. Σχετίζεται με αλλαγές που συμβαίνουν ξαφνικά και είναι απρόβλεπτες και απρόσμενες, αλλαγές που μας εκπλήσσουν.. Η ενέργειά του διασπά τους κανόνες της κοινωνίας, πάει αντίθετα σε αυτό που ‘’πρέπει να κάνουμε’’ και ακολουθεί μια διαδρομή αυθεντική, πηγαία, ασυμβίβαστη και πιστή μόνο στον εαυτό της. Είναι μια ενέργεια επαναστατική, αντιδραστική και αντιφατική που κοντράρεται ξεκάθαρα με την καθεστηκυία τάξη των πραγμάτων. Στο γενέθλιο χάρτη και πάντα ανάλογα με την θέση του σε οίκο και τις όψεις που δέχεται μιλά για το κομμάτι του ανθρώπου που είναι αντισυμβατικό και για τους τομείς στους οποίους το άτομο χρειάζεται να σπάσει τις αλυσίδες που το δένουν με τις προσδοκίες και τις επιταγές της κοινωνίας, αλλά και σε ποιον τομέα ενδέχεται να προκύψουν ή να προκύπτουν αναπάντεχες αλλαγές ή αποξένωση.  Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με τις αλλαγές οι οποίες λαμβάνουν χώρα ξαφνικά και τείνει να ανατρέπει τον συντηρητισμό και το κατεστημένο.

Ο Ταύρος είναι ένα ζωδιακό περιβάλλον που σχετίζεται με την συνέχεια και την διατήρηση, με την παράδοση και την σταθερότητα. Σε αυτό το ζώδιο τονίζεται η εμπειρία μέσω των αισθήσεων και η γνώση που προκύπτει μέσα από την επαφή με την πραγματικότητα. Είναι ζώδιο συγκεκριμένο, συμπαγές, πραγματιστικό και αποφασιστικό που δίνει αξία σε αυτό που κάνει την ζωή πιο ήσυχη, πιο ευχάριστη και πιο σταθερή. Η αξία της ύλης είναι απαραίτητη όχι μόνο για τα πρακτικά ζητήματα, αλλά και για την πνευματική πλευρά και υπόσταση αυτού του ζωδίου, καθώς η ψυχή με την γέννησή της ενδύεται έναν υλικό φορέα.

Μία από τις σημαντικότερες διελεύσεις της χρονιάς ο Ουρανός στον Ταύρο. Μίλησε στη πιο οικονομική γραμμή προβλέψεων: Προμηθεύσου την ASTRACARD στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα και ΕΛΤΑ της χώρας www.astracard.gr
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677

Αναμενόμενες εκδηλώσεις αυτής της επταετούς επιρροής

Με το πέρασμα του Ουρανού από τον Κριό στον Ταύρο αλλάζει εμφανώς ο τρόπος που εκδηλώνεται η ενέργεια του πλανήτη. Αν ο Ουρανός από τον Κριό ευνόησε γεγονότα καταλυτικά, έντονα και βίαια που είχαν να κάνουν με την επιβεβαίωση και την επικράτηση ατομικών ιδεών μέσα από προσωπικές μάχες, με το πέρασμα του Ουρανού στον Ταύρο η τάση για διάσπαση μειώνεται αισθητά και η αλλαγή δεν συνδέεται τόσο με τον πόλεμο του Κριού, αλλά με τα θέματα του Ταύρου.

Ο Ταύρος σχετίζεται με τους υλικούς πόρους και τα οικονομικά ζητήματα 
 
 • μεγάλες αλλαγές στο οικονομικό σύστημα. Ήδη είναι γνωστή η παρουσία των εναλλακτικών κρυπτονομισμάτων και του συστήματος οικονομικών συναλλαγών που βασίζεται σε νέες τεχνολογίες.
 • η πτώση των παραδοσιακών οικονομικών οργανώσεων, όπως οι τράπεζες και τα εθνικά ή υπερεθνικά ρυθμιστικά όργανα.
 • η ανάπτυξη ενός οικονομικού μοντέλου που έχει να κάνει με την συνεργασία των ανθρώπων και την κοινή συμμετοχή, όπως για παράδειγμα το crowd funding ή η χρήση αγαθών και αντικειμένων από κοινού χωρίς να ανήκει κάτι αποκλειστικά σε κάποιον. Ήδη για παράδειγμα το car sharing είναι μια ιδέα που εφαρμόζεται τόσο στην Αμερική, όσο και σε χώρες της Ευρώπης.

Ο Ταύρος σχετίζεται με το σώμα, τις αισθήσεις και τον ερωτισμό

 • διάδοση των αισθητικών χειρουργείων και επεμβάσεων
 • καινούργιες τεχνολογίες στον τομέα της υγείας και ανάπτυξη εναλλακτικών τρόπων θεραπείας
 • μια σεξουαλική επανάσταση που γκρεμίζει κάθε όριο που τίθεται από το φύλο και η απενοχοποίηση της διαφορετικής σεξουαλικότητας.

Ο Ταύρος σχετίζεται με την φύση 

 • Μεγαλύτερη οικολογική συνειδητότητα.
 • Αύξηση και διάδοση των πράσινων τεχνολογιών και πηγών ενέργειας

Αστρολογικοί δείκτες που σχετίζονται με την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο

Η είσοδος του Ουρανού στον Ταύρο συνοδεύεται από μια νέα Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων την ίδιας ημέρα, επτάμιση ώρες μετά την είσοδο.

 

Όλοι οι πλανήτες είναι ευθύδρομοι πλην του Ερμή, ο οποίος ήδη από την προηγούμενη ημέρα έχει αρχίσει να κινείται σε ανάδρομη τροχιά στο ζώδιο όπου έχει ταυτόχρονα αδυναμία και πτώση. Έχει ενδιαφέρον το ότι η ανώτερη οκτάβα του Ερμή, ο Ουρανός δηλαδή, έχει επίσης την πτώση του στον Ταύρο… Πρακτικά αυτό θα μπορούσαμε να το ερμηνεύσουμε ως μια διανοητική σύγχυση, η οποία αρχικά θα κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητά μας, προκαλώντας ψυχολογική συστολή. Αυτή ακριβώς η σύγχυση θα είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα της αδυναμίας μας να αποδεχθούμε την αλλαγή και αυτή την αδυναμία την υποστηρίζει ο οκνηρός, ράθυμος και Άρης στον Ταύρο που θέλει να βολευτεί.

Αυτό που ζητάει η ‘’στιγμή’’ από εμάς είναι…

 • να πραγματοποιήσουμε νέα ξεκινήματα (Νέα Σελήνη στους Ιχθύς)  
 • να επιστρατεύσουμε την ευελιξία μας και την προοδευτική φύση που κρύβουμε μέσα μας (Αφροδίτη στον Υδροχόο)
 • να επανεξετάσουμε την υφιστάμενη κατάσταση (ανάδρομος Ερμής)
 • να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας (Δίας στον Τοξότη)
 • να ωριμάσουμε και να αναλάβουμε την ευθύνη της ίδιας μας της ύπαρξής (Κρόνος στον Αιγόκερω)
 • να αφουγκραστούμε την φωνή του ανώτερου εαυτού μας (Ποσειδώνας στους Ιχθύς)
 • να πάψουμε να αντιστεκόμαστε στη διάλυση παλαιότερων δομών που πλέον μας είναι άχρηστες (Πλούτωνας και νότιος σεληνιακός δεσμός στον Αιγόκερω)

Όλα αυτά, όμως, πώς δύναται να επιτευχθούν; Μα βέβαια μέσω του γκρεμίσματος του τείχους εκείνου που ακούει στο όνομα «συνήθεια» και παρεμποδίζει την πολυεπίπεδη εξέλιξή μας! Άρα, λοιπόν, το κλειδί της μετάβασής μας σε ανώτερα εξελικτικά πεδία κρύβεται στον Ουρανό που μας έδωσε ήδη μια ανεπαίσθητη πρώτη γεύση και επιστρέφει στο ζώδιο του Ταύρου για να παραμείνει και να μας διδάξει πως…η αλλαγή θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενη ανά πάσα ώρα και στιγμή.


Ο Ουρανός στον Ταύρο θα αναδρομήσει επτά φορές

Οι αναδρομές του Ουρανού είναι διαστήματα που διαρκούν γύρω στις 155 ημέρες και συμβαίνουν μια φορά κάθε χρόνο. Κατά τις αναδρομές του ο Ουρανός κινείται τέσσερις μοίρες ζωδιακού μήκους προς τα πίσω και είναι περίοδοι που συμβαίνουν εσωτερικές αλλαγές ως ανταπάντηση στις εξωτερικές αλλαγές της ζωής μας. Οι όψεις που κάνει ο ανάδρομος Ουρανός με τους πλανήτες ή τα σημεία του χάρτη μας δίνουν λεπτομέρειες γύρω από το είδος της αλλαγής που συμβαίνει και από τον τομέα της ζωής μας στον οποίο συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές.

Μερικές φορές θέλουμε και προσπαθούμε να φέρουμε αλλαγές, αλλά δεν μπορούμε να τις υλοποιήσουμε για κάποιο λόγο. Κατά την ανάδρομη πορεία του πλανήτη τονίζονται και ενισχύονται οι εσωτερικές λειτουργίες που επηρεάζουν την συμπεριφορά μας και την στάση μας απέναντι στα πράγματα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε τελικά να υλοποιήσουμε αυτές τις αλλαγές.  Πολύ συχνά κατά τις περιόδους των αναδρομών του Ουρανού, αυτό που αναζητούμε ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο από την δυνατότητα να είμαστε και να νοιώθουμε ελεύθεροι και αυτές οι περίοδοι κάνουν ακριβώς αυτό: μας βοηθάνε να κάνουμε μια εσωτερική επεξεργασία του ζητουμένου προτού εκδηλώσουμε στην εξωτερική πραγματικότητα τις αλλαγές που θέλουμε να φέρουμε.  

Μια άλλη ερμηνευτική εκδοχή των περιόδων αναδρομής του Ουρανού είναι το ότι μπορεί να έχουμε κινηθεί διασπαστικά και ανισόρροπα θέλοντας να επιβάλουμε μια ριζική αλλαγή στην ζωή μας, λειτουργώντας ουσιαστικά όμως μέσα από άγνοια και κατά την αναδρομή μπορούμε να αντιληφθούμε και να αποκτήσουμε βαθύτερη κατανόηση του λάθους που έχουμε κάνει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ακολουθεί μετά μια περίοδος με λιγότερο δύσκολες και χαοτικές αλλαγές.

 • 12 Αυγούστου 2019 έως 11 Ιανουαρίου 2020 
επηρεάζεται ο πρώτος δεκανός των σταθερών ζωδίων και συγκεκριμένα το διάστημα από την 02ο38’ έως την 06ο36’. 

 • 15 Αυγούστου 2020 έως 14 Ιανουαρίου 2021 
επηρεάζεται ο πρώτος δεκανός και η πρώτη μοίρα του δεύτερου δεκανού των σταθερών ζωδίων συγκεκριμένα το διάστημα από την 06ο43’έως την 10ο41’.

 • 20 Αυγούστου 2021 έως 18 Ιανουαρίου 2022 
επηρεάζεται ο δεύτερος δεκανός των σταθερών ζωδίων και συγκεκριμένα το διάστημα από την 10ο49’ έως την 14ο47’.

 • 24 Αυγούστου 2022 έως 23 Ιανουαρίου 2013 
επηρεάζεται ο δεύτερος δεκανός των σταθερών ζωδίων και συγκεκριμένα το διάστημα από την 14ο56’ έως την 18ο55’.

 • 29 Αυγούστου 2023 έως 27 Ιανουαρίου 2024 
επηρεάζεται ο δεύτερος και ο τρίτος δεκανός των σταθερών ζωδίων και συγκεκριμένα το διάστημα από την 19ο05’ έως την 23ο04’.

 • Πρώτη Σεπτεμβρίου 2024 έως 30 Ιανουαρίου 2025 
επηρεάζεται ο τρίτος δεκανός των σταθερών ζωδίων και συγκεκριμένα το διάστημα από την 23ο15’ έως την 27ο15’.

 • 6 Σεπτεμβρίου 2025 έως 4 Φεβρουαρίου 2026 
επηρεάζεται ο τρίτος δεκανός των σταθερών ζωδίων και συγκεκριμένα το διάστημα από την 27ο27’ έως την 29ο59’, αλλά και οι πρώτες δύο μοίρες του μεταβλητού σταυρού από 00ο00’ έως 01ο27’.


Η αναδρομή του Ουρανού για το 2019

12 Αυγούστου 2019 έως 11 Ιανουαρίου 2020
(επηρεάζεται ο πρώτος δεκανός των σταθερών ζωδίων και συγκεκριμένα το διάστημα από την 02ο38’ έως την 06ο36’)

Διάστημα κατά το οποίο με κάποιο τρόπο επανέρχεται το παρελθόν στο προσκήνιο. Ενδέχεται να υπάρξουν δυσμενή οικονομικά μέτρα από την κυβέρνηση, τα οποία θα μας υπενθυμίσουν ότι η οικονομική ύφεση βρίσκεται ακόμα εδώ. Στο άλλο άκρο, μπορεί να υπάρξουν θετικές οικονομικές εξελίξεις ή ακόμη και αυξήσεις των μισθών, οι οποίες θα μας φέρουν στο μυαλό εικόνες από την προ κρίση περίοδο που για αρκετό κόσμο αποτέλεσε μια –πλασματική ή πραγματική- εποχή των «παχιών αγελάδων».

Δεν πρέπει αυτό το διάστημα να πέσουμε στην παγίδα του υλισμού και της προσκόλλησης στο χρήμα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου να απαλλαχθούμε οριστικά από τις προσκολλήσεις μας, τις πεπαλαιωμένες αξίες μας, τις υλιστικές προσεγγίσεις μας και την καταναλωτική μας μανία. Θα πρέπει, επίσης, να καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να μην παρασυρθούμε σε άσκοπες σπατάλες ή επικίνδυνα ανοίγματα και να συνεχίσουμε να δείχνουμε σύνεση στον τρόπο κατά τον οποίο διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας ζητήματα.

Η ανάδρομη κίνηση του Ουρανού έχει ως σκοπό να μας θυμίσει τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να μην τα επαναλάβουμε, και να μας βάλει στη διαδικασία να κρατήσουμε από την παλιά μας ζωή μόνον ό,τι μας εξελίσσει. Επιπλέον, μας δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε στην επιφάνεια και να αξιοποιήσουμε προς όφελός μας εναλλακτικές μεθόδους ή αντιλήψεις τις οποίες στο παρελθόν λανθασμένα επιλέξαμε να ‘’θάψουμε’’…Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: