astropedia.gr

Πλούτωνας ευθύδρομος από 3 Οκτωβρίου 2019

Πλούτωνας ευθύδρομος από 3 Οκτωβρίου 2019
Η ευθυδρόμηση του Πλούτωνα από τον Athan

Στις 3 Οκτωβρίου ο Πλούτωνας εντοπίζεται στάσιμος για να γυρίσει ευθύδρομος μετά από την φαινομενικά ανάδρομη κίνησή του από τον Απρίλιο αυτού του έτους. Η μοίρα στην οποία γίνεται η ευθυδρόμηση είναι η 21η (20ο38’) του Αιγόκερω, ενώ οι μοίρες που επηρεάστηκαν από την αναδρομή είναι από την 21η μέχρι και την 24η του Αιγόκερω. Ο πλανήτης θα ξαναφτάσει την μοίρα από την οποία ξεκίνησε την τελευταία του αναδρομή και έτσι θα απελευθερωθεί από την σκιά του στα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Προχωρώντας όλο και πιο βαθιά στο άγνωστο…

Ο Πλούτωνας συμβολίζει την παγκόσμια πίεση για ριζικό εξαγνισμό και μεταμόρφωση και η παρουσία του στον Αιγόκερω έφερε στο φως τον χειρότερο εαυτό των κυβερνήσεων, των συστημάτων ελέγχου και του οικονομικού συστήματος. Δεν είναι προσωπικός πλανήτης, αλλά καθώς είμαστε όλοι μέρη ενός μεγαλύτερου και πλέον παγκόσμιου ιστού, έχει αναδείξει και τους προσωπικούς μας βαθύτερους φόβους, μιας και εφόσον νοιώθουμε και σκεφτόμαστε δεν μπορούμε παρά να μην αισθανθούμε πολλαπλασιαστικά τον φόβο της συλλογικής αστάθειας και αβεβαιότητας που επικρατεί σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας.

Όλοι μας κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κατέλθουμε στην προσωπική μας κόλαση και να έρθουμε αντιμέτωποι με τους πιο σκοτεινούς μας φόβους, ώστε να μπορέσουμε να ανέλθουμε εξαγνισμένοι ως προς το εγώ.

Ανταγωνισμός κοινωνικών ομάδων…

Το σαβικό σύμβολο για την 21η μοίρα του Αιγόκερω είναι μια σκυταλοδρομία και σύμφωνα με τον Dane Rudhyar το σύμβολο αναφέρεται στην αξία που έχει ο συναγωνισμός για την ανάπτυξη της ομαδικής συνείδησης. Σε αυτή την μοίρα, λέει ο Rudhyar, δεν έχουμε να κάνουμε με ανταγωνισμό ανάμεσα σε άτομα, αλλά με ανταγωνισμό ανάμεσα σε ομάδες ατόμων, τα μέλη των οποίων προσπαθούν το καθένα με την σειρά του να μεγιστοποιήσουν την προσπάθεια της ομάδας και να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό το σύμβολο σχετίζεται λοιπόν με την αξία που υπάρχει στην δυναμική της ομάδας και της απαραίτητης συνεργασίας, αλλά και στην δυναμική ανταπόκριση στις προκλήσεις που παρουσιάζονται από αντίπαλες ομάδες. Το σύμβολο της σκυτάλης δείχνει την ανάθεση της ευθύνης του αγώνα από μια γενιά σε μια άλλη…Έλεγχος και συγκάλυψη της πληροφορίας…

Στον χάρτη που καταστρώνεται για την ευθυδρόμηση του Πλούτωνα παρατηρούμε τον Ερμή και τον Άρη να βρίσκονται στην 29η μοίρα και να ετοιμάζονται να βγουν από τον Ζυγό και την Παρθένο αντίστοιχα. Με αυτή την ευθυδρόμηση λοιπόν κάτι ετοιμάζεται να αλλάξει…

Η κρίσιμη μοίρα του Ερμή μας λέει ότι η περίοδος της διπλωματικότητας τελειώνει και ετοιμαζόμαστε για μια περίοδο βαθύτερης ανάλυσης και διερεύνησης. Οι ιδέες μας δεν κοινοποιούνται τόσο εύκολα (Ερμής σε ζώδιο του αέρα) και κινούμαστε με μυστικοπάθεια (Ερμής σε ζώδιο του νερού), διαφυλάττοντας την ασφάλεια των σχεδίων μας. Παρότι ο Σκορπιός είναι ζώδιο που έχει να κάνει με τις βαθιές αλήθειες, ο Ερμής σε αυτό το ζώδιο δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητικός και εκφραστικός και αυτή η θέση σχετίζεται με τα μυστικά και τον έλεγχο της πληροφορίας. Η αλήθεια λοιπόν δεν φαίνεται και επικρατεί η συγκάλυψη.

Πόλεμος αξιών…

Η κρίσιμη μοίρα του Άρη μας δείχνει ότι ολοκληρώνεται μια περίοδος δράσης αναγκαστικής και με άξονα το γενικότερο καλό και την υπηρεσία. Τώρα αρχίζουν να εκδηλώνονται στοιχεία που έχουν να κάνουν με την συνειδητοποίηση ότι η παθητική αποδοχή των γεγονότων είναι μάταιη και τώρα χρειάζεται πλέον να αναπτύξουμε δράση πιο αποφασιστική και να κινηθούμε για να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, το δίκαιο και τις αξίες. Το παραπάνω βέβαια μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη πρόκληση, καθώς η θέση του Άρη στον Ζυγό είναι προβληματική λόγω θεμελιώδους αδυναμίας και είναι μια θέση που σχετίζεται με διαμάχες και πολεμικές συγκρούσεις…

Μια κρυφή συλλογική επιθυμία ψυχικής απελευθέρωσης…

Στον χάρτη μπορούμε να παρατηρήσουμε την σχέση αντισκιάς της Σελήνης με τον  Πλούτωνα και αν ελέγξουμε τις αποκλίσεις, βλέπουμε ότι ο Δίας, ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και ο νότιος δεσμός έχουν όλοι την ίδια νότια απόκλιση. Τα σώματα που έχουν την ίδια απόκλιση βρίσκονται σε παραλληλία, μια σχέση που μεταφράζεται ως σύνοδος.Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας βρίσκονται ήδη σε μια τέτοια σχέση (με την σύνοδό τους να τελειοποιείται τον Ιανουάριο) και στην εξίσωση τώρα προστίθεται ο Δίας, ο οποίος μεγιστοποιεί τα σημαντικά μπλοκαρίσματα Κρόνου – Πλούτωνα σε ατομικό αλλα κυρίως σε συλλογικό επίπεδο, δίνοντας έμφαση στην ριζική μεταμόρφωση της κοινωνίας μέσα από την ακύρωση (Πλούτωνας σε ζώδιο ταπείνωσης του Δία) της μέχρι τώρα παραδεδομένης ηθικής οργάνωσης της κοινωνίας. Η αντισκιά της Σελήνης από τον Τοξότη δείχνει τον βαθύτερη επιθυμία για αλλαγή φιλοσοφίας που πάει πέρα από την ηθική και τους νόμους και ακουμπά στο επίπεδο της απελευθέρωσης και της αποδέσμευσης της ίδιας της ψυχής από την ύλη.

Ακόμη σκέφτεσαι με βάση το ζώδιό σου;

Είσαι περισσότερα από αυτό που δείχνει το ζώδιό σου και μόνο στον ατομικό σου χάρτη κρύβονται οι απαντήσεις. Πάρε μια πολύ γενική εικόνα-τάση με βάση το ζώδιό σου, αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς έναν αστρολόγο για να δεις πώς ακριβώς επηρεάζει τον χάρτη σου η ευθυδρόμηση του Πλούτωνα. Κάλεσε στο 14780 και μίλησε με έμπειρους αστρολόγους. Από Κύπρο κάλεσε στο 900 19 108.

Τα παρορμητικά ζώδια (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί στα τέλη του δεύτερου ή στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου, κάντε αλλαγές και οδηγείστε τα πράγματα στην κατεύθυνση που λέει η ψυχή σας και μην φοβάστε πλέον τις αντιδράσεις ή τις δυσκολίες. Οι βασικοί τομείς της ζωής σας επηρεάζονται, όπως η οικογένεια, το σπίτι, η καριέρα και η κοινωνική εικόνα, οι σχέσεις σας και οι σημαντικές σας συνεργασίες και ο ίδιος σας ο εαυτός μέσα σε όλα αυτά.

Τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί στα τέλη του δεύτερου ή στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου, έχετε ευκαιρίες να μιλήσετε ξεκάθαρα και μέσα από την αλήθεια της ψυχής σας εκφράζοντας τον εαυτό σας δημιουργικά. Ειδικότερα οι Λέοντες και οι Υδροχόοι χρειάζεται να είστε λίγο πιο προσεκτικοί στις αλλαγές που θέλετε να φέρετε γιατί η προσπάθεια να διατηρήσετε βασικές ισορροπίες θα σας κουράσει πάρα πολύ ψυχολογικά, αλλά και στην καθημερινότητά σας.

Τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί στα τέλη του δεύτερου ή στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου, δημιουργείστε και ερωτευτείτε την ιδέα ή το άτομο που σας κάνει να αισθάνεστε ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο με αυτό που σκεφτόσασταν μέχρι τώρα και δώστε το πράσινο φως σε διαφορετικά άτομα από εσάς να μπουν στην ζωή σας. Οι Δίδυμοι και οι Τοξότες πιο συγκεκριμένα, ας προσέξετε λίγο περισσότερο τις κινήσεις σας στα οικονομικά και διεκδικήστε με διαφορετικό τρόπο, πιο αληθινό, αυτό που θέλετε από την ερωτική σας ζωή.Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: