astropedia.gr

Ποσειδώνας ευθύδρομος

Ποσειδώνας ευθύδρομος
Η ομίχλη απλώνεται και πάλι. Ο Ποσειδώνας ήταν ανάδρομος τους τελευταίους μήνες και τώρα γυρίζει στην κανονική του τροχιά. Από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και τώρα η ματιά μας μπορούσε να ήταν καθαρή και εστιασμένη στην πραγματικότητα και όλα φαίνονταν όπως ήταν. Αυτό μπορεί να ήταν απογοητευτικό έως και οδυνηρό σε κάποιες περιπτώσεις, ήταν όμως αληθινό.

Στις 22 Νοεμβρίου ο Ποσειδώνας εντοπίζεται στάσιμος προς ευθύδρομος και πλέον η πραγματικότητα γίνεται και πάλι ονειρική και ομιχλώδης και οι διεργασίες συγκαλύπτονται. Από την μία πλευρά αυτό δεν είναι και άσχημο… μπορούμε να χαλαρώσουμε και να ζήσουμε σε έναν κόσμο φαντασίας που δεν πονάει τόσο, όσο η πραγματικότητα. Από την άλλη όμως, η πραγματικότητα δεν θα εξαφανιστεί, απλά θα καλυφθεί από ένα πέπλο ακόμη.

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που κατά κάποιο τρόπο μας προστατεύει από την πραγματικότητα, όταν αυτή γίνεται δύσκολη και ωμή. Μας δίνει πίστη, πνευματικότητα και μας γεμίζει με όνειρα. Όταν είναι ανάδρομος, βλέπουμε τα πράγματα καθαρά και μας είναι δύσκολο να ξεφύγουμε. Μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα όσο είναι ανάδρομος βέβαια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περνάμε όμορφα, άνετα και χαλαρά.

Από την άλλη πλευρά, όταν ο Ποσειδώνας γυρίζει ευθύδρομος και πάλι, κάνουμε κατά κάποιο τρόπο ένα διάλειμμα. Περνάμε σε κατάσταση άρνησης και δεν αγνοούμε τους φόβους και τα προβλήματα με τα οποία δεν νοιώθουμε έτοιμοι να ασχοληθούμε. Δεν είναι απαραίτητα καλό αυτό βέβαια, αλλά ως άνθρωποι μπορεί κ αι να χρειαζόμαστε για κάποιο λόγο αυτό το ‘’διάλειμμα’’. Όπως και να έχει πάντως, είναι καλό πλέον με την ευθυδρόμηση του Ποσειδώνα, που θα κρατήσει μέχρι και τον Ιούνιο του 2018, να είμαστε προσεκτικοί να μην μπερδέψουμε το όνειρο και την φαντασία με την πραγματικότητα και να μην παρασυρθούμε σε ανεδαφικά σχέδια που δεν βασίζονται στην ελεγμένη πραγματικότητα.

Πού να εστιάσεις και τι να προσέξεις

Παρορμητικός σταυρός
(Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερως)
Η θέση του Ποσειδώνα επηρεάζει κάπως αόρατα και μέσα από το παραπλανητικό του φίλτρο περνάνε για τον παρορμητικό σταυρό όλες οι διαδικασίες σκέψης και επικοινωνίας με το περιβάλλον, έμψυχο άψυχο. Χρειάζεται να δοθεί προσοχή και σημασία σε μικρές λεπτομέρειες και σημάδια που έρχονται από συμπτώσεις, από τυχαίες συναντήσεις ή μέσα από όνειρα και να γίνει μια σωστή και λογική επεξεργασία των δεδομένων προτού προχωρήσουμε σε συμπεράσματα και αποφάσεις. Επίσης είναι καλό να φροντίζουμε την ομαλή λειτουργία της καθημερινότητας και να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που φαίνεται είναι όντως έτσι. Χρειάζεται έρευνα και βαθύτερη σκέψη πίσω από την καθημερινότητα, βαθύτερη επαφή με τον εαυτό και σωστότερη χρήση της διαίσθησης.  

Σταθερός σταυρός

(Ταύρος-Λέων-Σκορπιός-Υδροχόος)
Ο Ποσειδώνας από την παρούσα θέση που έχει μπορεί να λειτουργήσει ως έμπνευση και ως ενέργεια που, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, λογικά, πρακτικά και προσγειωμένα, μπορεί να δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να γίνει πιο ομαλά η αλλαγή ή η μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη. Οι τομείς που επηρεάζονται περισσότερο είναι τα οικονομικά ζητήματα, οι φιλίες, οι σχέσεις με άτομα που είναι υποστηρικτικά για τους σκοπούς μας και ο αισθηματικός τομέας. Φροντίζουμε σε αυτούς τους τομείς να μην παραμυθιαστούμε και να έχουμε πάντα μα λογική και προσγειωμένη στάση που φέρνει πρακτικά και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Μεταβλητός σταυρός
(Δίδυμοι-Παρθένος-Τοξότης-Ιχθύες)
Ο Ποσειδώνας βρίσκεται εδώ και καιρό στο μεταβλητό σταυρό και σαφώς επηρεάζει πιο συγκεκριμένα τους εκπροσώπους της συγκεκριμένης ποιότητας σε νευραλγικούς τομείς. Το σπίτι, η οικογένεια, οι σχέσεις, οι συνεργασίες και τα επαγγελματικά είναι τομείς που χρειάζονται την προσοχή. Χρειάζεται να υπάρχει καθαρή λογική και σίγουρα και ξεκάθαρα δεδομένα πάνω στα οποία θα ληφθούν οι αποφάσεις και θα γίνουν οι κινήσεις που απαιτούνται. Με σύνεση και με προσγειωμένη προσέγγιση, ο Ποσειδώνας μπορεί να φανεί καλός για να δώσει την έμπνευση που χρειάζεται ώστε να ξεπεραστούν με ομαλό και ανθρώπινο τρόπο οποιοδήποτε θέμα υπάρχει στους παραπάνω τομείς.Εγγραφή στο Newsletter

Ημερομηνία και ώρα γέννησης

/
/
-
: