astropedia.gr

Η σεληνιακή έκλειψη στις 28/10 & ένας κόσμος που αλλάζει...

Η σεληνιακή έκλειψη στις 28/10 & ένας κόσμος που αλλάζει...
Η σεληνιακή έκλειψη στις 28/10 και ένας κόσμος που αλλάζει

Στις 28 Οκτωβρίου 2023, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, πραγματοποιείται η Πανσέληνος του μήνα, συνοδευόμενη από το φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης στην 5η μοίρα του ζωδιακού αστερισμού του Ταύρου, η οποία έρχεται ως συνέχεια της ηλιακής έκλειψης στις 14 Οκτωβρίου στον Ζυγό, κορυφώνοντας γεγονότα με τρόπο δύσκολο, αμετάβλητο και ιδιαιτέρως επώδυνο σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Είναι γεγονός, πως η επιστημονική πραγματεία της αστρολογίας, δείχνει  πάντοτε τις κατευθύνσεις εκείνες που χρειαζόμαστε, έτσι ώστε ακόμη κι αν δεν μπορούν να αποφευχθούν αναπάντεχα γεγονότα -όπως αυτά της 7ης Οκτωβρίου με το σκληρό και αιματοβαμμένο χτύπημα της σουνιτικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στον άμαχο πληθυσμό του Ισραήλ- δύναται να μας προετοιμάσει πολύ καιρό πριν το κακό χτυπήσει την πόρτα. Οι ουράνιες προφητείες, δεν είναι ποτέ διφορούμενες, καθώς τον πυρήνα τους αποτελούν η μαθηματική και αστρολογική ακρίβεια.

Η λειτουργία του κόσμου αλλάζει

Η σεληνιακή έκλειψη της 28ης Οκτωβρίου στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου, φανερώνει μια «σταθερή» και μεγάλης διάρκειας όξυνση των γεγονότων. Η έκλειψη αυτή, βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία της «επέκτασης» και σε αντίθεση με τον Ερμή και τον Άρη στο Σκορπιό που δεν πτοείται από τις αυτοκαταστροφικές τάσεις εκδίκησης, αντιθέτως. Ο Ερμής που σχετίζεται με την επικοινωνία και τα νεαρά άτομα (βλ. χτυπήματα σε αθωότητα, νεότητα, παιδιά) όπως και ο πολεμοχαρής Άρης, σε αυτή τη θέση, προαναγγέλλουν πως η μεγάλη αυτή ένταση, θα μας οδηγήσει σε μια παγκόσμια (ετυμολογία παν-κόσμια) και καθόλου κόσμια σταυροφορία. Με γνώμονα πως όλα τα ανωτέρω επισυμβαίνουν στο ζώδιο του Ταύρου, το κατεξοχήν «γήινο» ζώδιο,  προμηνύονται και «αναταράξεις» επί Γης, σεισμοί, φυσικές καταστροφές ή και αλλαγές σε γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Ο πυρήνας κάθε πολέμου άλλωστε, είναι τα σύνορα, κάθε πόλεμος αποτελεί μεταξύ άλλων, κυρίως γεωγραφικό θέμα.

Ο Ταύρος επίσης, καθώς σχετίζεται και με τα υλικά αγαθά, στη δυσμενή επιρροή του, τόσο από τις αστρολογικές όψεις, όσο και τις γήινες κατόψεις, αναμένεται να επιφέρει και αυταρχικά οικονομικά καθεστώτα που σαφώς δεν ασπάζονται τις βασικές αρχές της δημοκρατίας. Επιπλέον, η δυναμική αυτής της έκλειψης τετραγωνίζει τη γενέθλια σύνοδο του Κρόνου - Πλούτωνα στον Λέοντα, μια όψη που προεξάρχει στο γενέθλιο χάρτη του Ισραήλ, όπως δυναμιτίζει και ο διελαύνων Άρης σε σκληρή σχέση με τον Πλούτωνα του Ισραήλ, αλλά και με τον γενέθλιο Ήλιο, πάνω στον οποίο βρίσκεται τώρα και ο Ουρανός των μεγάλων ανατροπών.

Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαμε να πούμε πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία για τον άμαχο πληθυσμό και των δύο κρατών, η αλήθεια όμως είναι, πως μελετώντας προσεκτικά τα αποτελέσματα αυτής της έκλειψης στους αστρολογικούς χάρτες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, δε φαίνεται να ευοδώνονται οι «προσδοκίες» των χωρών που εμπλέκονται διπλωματικά και στρατιωτικά, πως «η λειτουργία της ανθρωπότητας», δε θα βρίσκεται υπό το καθεστώς συνεχών απειλών -αναμενόμενων και μη.

Αλώβητη φυσικά δε μπορούσε να μείνει και η χώρα μας, καθώς η Ελλάδα, παραδοσιακά περιέχει «μπαρουταποθήκες» όπως η Souda Bay. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος συγκαταλέγεται στα πιθανά σενάρια για το άμεσο μέλλον. Αυτό που διαφαίνεται με βεβαιότητα στον αστρολογικό ορίζοντα, είναι πως οι εποχές του: «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», έχουν περάσει πια ανεπίστρεπτα. Οι εμπλοκές θα είναι μεν γενικευμένες, με πυρήνα τους όμως μεμονωμένα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη εν γένει. Ήδη αυτή τη στιγμή που γράφεται το παρόν άρθρο, υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το Πεντάγωνο για επίθεση σε Αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Ερυθρά θάλασσα και σε Αμερικανικές θέσεις σε Συρία και Ιράκ.

Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω
Το μοτίβο του Ουρανού στην 24η μοίρα του ζωδιακού αστερισμού των Διδύμων που σχετίζεται με τους γείτονες στο γενέθλιο χάρτη του Ισραήλ, όπου έλαβε χώρα και η επίθεση της Χαμάς, αποτέλεσε ένα ακριβέστατο line-up που συνέπεσε με το Βόρειο Δεσμό στην 24η μοίρα του Κριού και το Νότιο Δεσμό στην 24η μοίρα του Ζυγού (εμμονικές ιδέες, ενέργειες ελέγχου και χειραγώγησης, πάθος για επιβεβαίωση, αλαζονεία, φανατικά ξεσπάσματα θυμού, βίαιες αντιπαραθέσεις, ακραίες αντιδράσεις, ψυχολογικός πόλεμος).

Όλο τον Οκτώβρη είδαμε πως η θηριωδία, διέπει στο γήινο χρόνο και τις δύο πλευρές της Ιστορίας. Αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά, είναι θέματα συνόρων και μια πρωτοφανής βιαιότητα, εμποτισμένη με «διπλωματικό» θρησκευτικό φανατισμό. Αυτό που αναδύεται όμως είναι μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου. Η πανδημία συνεχίζεται, αυτή τη φορά όμως με διαφορετικό πρόσωπο, πολύ σκληρότερο που θα αποτελέσει και τον κινητήριο μοχλό για την αναζήτηση λύσεων, μια και ο άμαχος πληθυσμός και των δύο πλευρών, δεν δύναται ούτε να μείνει σπίτι, ούτε και να μην πληρώσει τις συνέπειες. Το κλειδί για την αναζήτηση αυτών των λύσεων, βλέπουμε να επικεντρώνεται στην αθωότητα, δηλαδή τα παιδιά, ένα κλειδί που ξεκλειδώνει γεγονότα με ανατρεπτικό τρόπο, με την επιστροφή του Ουρανού στους Διδύμους το (όχι τόσο, αλλα..) μακρινό 2025.

Ο κόσμος γυρίζει ανάποδα προς τη σωστή κατεύθυνση το 2025
Ακριβώς όπως η ιστορία χαράχτηκε με ιδιαίτερα βίαιο και επαναστατικό τρόπο κατά την ίδρυση του Ισραήλ (14 Μαΐου του 1948, στις 4:00 μ.μ. στο Τελ Αβίβ), με τον Ουρανό στους Διδύμους, έτσι θα αλλάξει ξανά με δραματικό τρόπο καθώς ο Ουρανός επιστρέφει στον 3ο οίκο της γειτονικής Γάζας. Η λύση και το 2025, μπορεί να είναι σχετικά μακριά, συνοδεύεται όμως με τη μετακίνηση του Δία στους Διδύμους, στο hot-spot ζητημάτων γειτόνων του Ισραήλ και το μόνο βέβαιο είναι πως ο Δίας θα φέρει όχι μόνο απαντήσεις αλλά και μεγάλες λύσεις. Το έδαφος για όλες αυτές τις ανατροπές, φαίνεται να προετοιμάζεται, με προηγηθείσες αλλαγές στην ηγεσία του Ισραήλ, που στο βωμό της «εδραίωσης» -που τελικά δε θα καταφέρει-, παίρνει έντονα ακραίες θέσεις. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός πως ο γενέθλιος Ερμής του ηγέτη του Ισραήλ Νετανιάχου, σε δυσαρμονική θέση με τον Ουρανό, δεν τον βοηθούν να παίρνει νηφάλιες αποφάσεις.

Ο Ουρανός στους Διδύμους γνέφει προς μια λύση ή μια ριζική απάντηση. Ο Ουρανός είναι πάντοτε απροσδόκητος, φέρνει σοκ, έντονες τάσεις ανεξαρτησίας και ανατροπές, ο κόσμος γυρίζει κυριολεκτικά ανάποδα. Οι Δίδυμοι τώρα, συμβολίζουν τη χώρα «πίσω από το φράκτη». Μια σημαίνουσα αστρολογική πτυχή για το έτος 2025 πέρα από τη διέλευση του Ουρανού στους Διδύμους και τη συμμετοχή του Δία, αποτελεί και η διέλευση του Πλούτωνα στον Υδροχόο, τον κατεξοχήν ζωδιακό αστερισμό της παγκόσμιας αδελφότητας και αλληλεγγύης. Στο παρελθόν ήταν όλα λάθος. Ο χρόνος όμως εν έτει 2025, θα είναι ο κατάλληλος για να γυρίσει  ο κόσμος ανάποδα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το παράθυρο ελευθερίας που θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, διαφαίνεται να ανοίγει στις ημερομηνίες 14 έως και 31 Μαΐου 2025, με το Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο και το Νότιο Δεσμό στους Ιχθύες (μεθοδευμένη στοχοπροσήλωση στην ανεξαρτησία), δίνοντας μεγάλες απαντήσεις για το δισεπίλυτο αυτό ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία 80 έτη.
 
Έως τότε…

«Όταν φιλάς το παιδί σου, μέσα σου πρέπει να λες ότι αύριο ίσως πεθάνει»
-Επίκτητος

«Ο άνθρωπος είναι ένα σκοινί, δεμένο ανάμεσα σε ζώο και υπεράνθρωπο -ένα σκοινί πάνω από μιαν άβυσσο. Επικίνδυνο το πέρασμα απέναντι, επικίνδυνη η οδοιπορία, επικίνδυνο να κοιτάξει πίσω, επικίνδυνο να ριγήσει και να κάτσει ακίνητος.»
-Νίτσε

Ἄλλη προσαναδιδοῦσα τῷ παιδὶ τὴν ἀσπίδα καὶ παρακελευομένη·“τέκνον”, ἔφη, “ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς”
-Ναυσικά


Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter