astropedia.gr

Ζώδια και πατέρας. Ποιο ζώδιο αποτελεί τον ιδανικό…πατέρα;

Ζώδια και πατέρας. Ποιο ζώδιο αποτελεί τον ιδανικό…πατέρα;
Ο σοφός λαός είναι πλούσιος σε παροιμίες του τύπου «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει», «κατά μάνα κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα».

Ίσως να μην υπάρχει συγκεκριμένη παροιμία για πατεράδες, αλλά είναι δεδομένο πως οι ομοιότητες με τα παιδιά τους είναι πολλές και ποικίλες. Άραγε, εκτός από τα γονίδια, πόσο επηρεάζει η αστρολογία τον τρόπο που μεγαλώνει ένας πατέρας τα παιδιά του;

Πόσο τον βοηθάει το ζώδιο και ο ωροσκόπος του, ώστε να δημιουργήσει την ιδανική σχέση με τα παιδιά του; Ποιός είναι ο Ταύρος, ο Σκορπιός και ο Υδροχόος πατέρας και ποια τείνει να είναι η συμπεριφορά του, σύμφωνα πάντοτε με την αστρολογία; 


ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό
Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα  

Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760
 Aπό Κύπρο  900 90 980 ή στείλε SMS τη λεξή Α1 στο 6699  


 

Κριός - Ο προστατευτικός!
Ο Κριός μπορεί να γίνει ο πιο συνεπής και προστατευτικός γονιός. Είναι ο άνδρας που μόλις γεννηθεί το παιδί του, θα κάνει πέρα όλες τις άλλες υποχρεώσεις του και θα αφοσιωθεί σ’ αυτό. Θα χτίσει τον κόσμο του γύρω από το παιδί του και όλα τα άλλα θα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Θα είναι πάντοτε στην τσίτα και δεν θα μπορέσει να βρεθεί σε ηρεμία, εάν δεν ξέρει πως το παιδί του είναι υγιής, ασφαλής και μακριά από κινδύνους.

Η ζωή του, ουσιαστικά, ξεκινάει από τη στιγμή που παίρνει το παιδί στα χέρια του. Εκεί αλλάζει ο κόσμος του και κατανοεί πως άδικα έτρεχε δεξιά και αριστερά, ώστε να καταξιωθεί επαγγελματικά και να είναι απόλυτα ανταγωνιστικός σε αυτό που κάνει, καθώς η ουσία βρίσκεται στην οικογένεια. Μπορεί να μην το ταΐσει ή να το κάνει μπάνιο, όπως θα κάνει η μαμά του, αλλά θα γίνει ο μέντοράς του, το πρότυπό του και θα του μάθει όλες τις σωστές αξίες της ζωής. Θα του αφιερώσει ποιοτικό χρόνο, ώστε να παίζει μαζί του και να του διαμορφώσει σιγά σιγά την προσωπικότητα.

Επιπλέον, θα προσπαθήσει να του μεταλαμπαδεύσει την όποια γνώση έχει, ώστε να οχυρωθεί καλύτερα σαν προσωπικότητα και να πετύχει παραπάνω πράγματα απ’ ότι εκείνος. Τέλος, θα του δώσει όσα περισσότερα υλικά αγαθά μπορεί, καθώς επιθυμεί το παιδί του να έχει πολλά παραπάνω απ’ ότι είχε εκείνος στην ηλικία του, πλάθοντας, έτσι, μία πιο εξασφαλισμένη και επιτυχημένη προσωπική πορεία.

 

Ταύρος - Ο υπεύθυνος!
Ο πατέρας Ταύρος είναι πατέρας και μάνα μαζί! Δεν πιστεύει σε ταμπέλες και σε συγκεκριμένες συμπεριφορές ανάλογα με το φύλο, και τείνει να φέρεται στο παιδί του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θεωρεί πως είναι πολύ εύθραυστη η προσωπικότητα ενός παιδιού και δεν διανοείται να αφήσει μία τρίτη γυναίκα (τη baby-sitter ή ακόμα και τις γιαγιάδες του!) να μεγαλώσει το παιδί του. Το παιδί αυτό είναι υπό την ευθύνη του και θα του δώσει ό,τι έχει και δεν έχει.

Ο Ταύρος δεν περιορίζεται μόνο στα υλικά αγαθά. Δίνει μεγάλη σημασία στα συναισθήματά του, στην ψυχολογία του, στην εκπαίδευση, στην παιδεία και στην ολοκλήρωση του παιδιού του σαν προσωπικότητα. Θα λάβει την καλύτερη δυνατή μόρφωση, ενώ ταυτόχρονα θα φροντίσει να του προσφέρει την πρέπουσα ψυχαγωγία και διασκέδαση. Παραδείγματος χάριν, μπορούν ν’ αναπτύξουνε μαζί τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις, είτε πηγαίνοντας θέατρο, σινεμά ή σε κάποιες συναυλίες, ή μπορεί να το στείλει να κάνει κάποια αθλητική δραστηριότητα και να παρακολουθεί στενά την εξέλιξή του.

Ο Ταύρος είναι τόσο γενναιόδωρος σαν άνθρωπος που θα βάλει σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό του και σκοπός του είναι να βρει τον κατάλληλο χρόνο για την οικογένειά του. Τέλος, ξέρει μέχρι που να εμπλακεί όσον αφορά στο χαρακτήρα του παιδιού του. Ξέρει πως να το κάνει δυνατό και ανεξάρτητο και εάν καμιά φορά πρέπει να το μαλώσει, τότε το κάνει με τον πιο σωστό και διδακτικό τρόπο.

 

Δίδυμος - Ο φίλος!     
Πατέρας ο Δίδυμος; Μπα! Μάλλον περισσότερο προς το κολλητός πηγαίνει. Είναι το ζώδιο που το παιδί του θα το δει ως το μεγαλύτερο κατόρθωμα στη ζωή του και όταν θα έχει την πολυτέλεια του χρόνου, θα το πηγαίνει βόλτες και θα το διασκεδάσει μέχρι τελικής πτώσεως. Ο πατέρας Δίδυμος δεν είναι η τυπική πατρική φιγούρα. Είναι ο επικοινωνιακός πατέρας που το παιδί θα τον βλέπει σαν τον άνθρωπο που θα πει όλα τα μυστικά του. Είναι εκείνος που θα κάνει το παιδί να σκάσει από τα γέλια και να περιμένει πως και πώς να βγούνε έξω και να περάσουνε τις καλύτερες στιγμές της ζωής τους.

 Όσο κι αν του λείπει η υπευθυνότητα, θα εκφράσει την άποψή του σχετικά με τη διαπαιδαγώγησή του, καθώς θέλει να του δώσει τις σωστές βάσεις, αλλά δε θα ασχοληθεί με τα τυπικά του πράγματος. Δε θα πάει να μιλήσει ποτέ με τους καθηγητές του, ούτε θα το πιέσει να κάνει δύο ή τρεις καλλιτεχνικές ή αθλητικές δραστηριότητες παράλληλα. Πιστεύει στην ελευθερία έκφρασης του ατόμου από μικρή ηλικία και θα περιμένει να πει το παιδί τι θέλει πραγματικά να κάνει, χωρίς να το πιέσει.

Με αυτή τη συμπεριφορά του, το παιδί θα αντιμετωπίσει τον πατέρα του ως τον πιο κοντινό του φίλο και θα του ζητάει συμβουλές. Θα χτίσουν μία μυστική επικοινωνία και θα τον βάλει στο βάθρο ως ο καλύτερος πατέρας του κόσμου. Η πατρική αγάπη του Διδύμου δημιουργεί τέτοιους στενούς δεσμούς και αφήνει τη μάνα να κάνει τις πρακτικές και τις αναγκαίες δουλειές, ώστε το παιδί να μην τρέφετε μόνο με χάμπουργκερ και πατατάκια και να μένει πάντοτε ζεστό και καθαρό.

 

Καρκίνος - Ο τρυφερός!
Ο πατέρας Καρκίνος είναι η απόλυτη πατρική φιγούρα. Είναι γεννημένος πατέρας, απλώς δεν το ξέρει. Μόλις γεννηθεί το παιδί του, τότε αλλάζει όλος του ο κόσμος. Γίνεται ο πιο στοργικός και τρυφερός πατέρας που υπάρχει. Είναι πάντα δίπλα στο παιδί του, ώστε να του καλύψει κάθε (λογική!) επιθυμία και να του προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί. Είναι το ζώδιο που θα ενδιαφερθεί όχι μόνο για τη μόρφωση του παιδιού και τη σωστή διαπαιδαγώγησή του, αλλά και για τις συνήθειές του, τις φιλίες και τις παρέες του.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον για εκείνον και φοβάται πάρα πολύ μήπως του συμβεί κάτι κακό ή μήπως μπλέξει κάπου που δεν πρέπει. Δυστυχώς, όσο και να μην το θέλει, είναι πολύ πιθανό να το πιέσει από την υπερβολική αγάπη και αγωνία του. Σε γενικές γραμμές, νιώθει πως πρέπει να το προστατεύσει απ’ όλους τους κινδύνους της ζωής και να είναι εκεί, όποτε το παιδί του τον έχει ανάγκη. Ο Καρκίνος δεν είναι έτσι μόνο με το παιδί του, αλλά και με τη γυναίκα του.

Αγαπά την οικογένειά του και θέλει να τους έχει προστατευμένους, κάτω από τις στοργικές του φτερούγες. Θέλει να τα μαθαίνει όλα, όχι για τους ελέγχει, αλλά για να κοιμάται ήσυχος. Η καρδιά του είναι από χρυσάφι και θα δυσκολευτεί πολύ να χαλάσει χατίρι στο σπλάχνο του, με αποτέλεσμα αυτό, μερικές φορές, να γίνεται άκρως απαιτητικό και κακομαθημένο. Όπως και να’ χει, η υποστήριξη που δίνει ο πατέρας Καρκίνος είναι σπάνια και θα κάνει το παιδί του πολύ, μα πολύ ευτυχισμένο!

 

Λέων - Ο περιποιητικός!
Οι περισσότεροι γνωρίζετε τον Λέοντα ως τον απόλυτα κυριαρχικό άνθρωπο, ο οποίος θέλει πάντοτε να τραβά τους προβολείς πάνω του και να είναι το κέντρο του κόσμου. Όμως, αυτό αλλάζει όταν γίνεται πατέρας. Μόλις βγει η πατρική στοργικότητα στην επιφάνεια, τότε βάζει το παιδί του πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Το παιδί γίνεται η νούμερο ένα προτεραιότητά του και είναι πιθανό να βρει δύο ή και τρεις δουλειές, ώστε να παρέχει στο γιο ή στην κόρη του όλα τα αγαθά του κόσμου. Θέλει να πιστεύει πως μπορεί να του προσφέρει τα πάντα και πως το παιδί του δε θα έχει ποτέ κανένα παράπονο από εκείνον.

Μερικές φορές, δε, τον πιάνει τόσο η αγωνία του να είναι τέλειος, που ξεχνάει τον αυστηρό και πειθαρχημένο του ρόλο. Με λίγα λόγια, ο Λέων όσο και να διατηρεί το προφίλ του αρχηγού της οικογενείας, μόλις το σπλάχνο του του ζητήσει κάτι, αυτός ξεχνάει το «εγώ» του και τρέχει να ικανοποιήσει την όποια τρελή επιθυμία του παιδιού. Σημειωτέον πως τον τομέα που δε χάνει καθόλου το μέτρο είναι στον οικονομικό.

Με άνδρα και πατέρα Λέοντα, η οικογένεια δεν πρόκειται ποτέ να πεινάσει ή να έχει ανάγκη από κάτι και να μην το έχει ήδη στο τραπέζι της. Και όχι μόνο αυτό! Μόλις γεννιέται το παιδί του, ο Λέοντας ξεκινά άμεση αποταμίευση, ώστε να χαρίσει σ’ αυτό ένα ασφαλές και άνετο μέλλον, χωρίς οικονομικά προβλήματα και στερήσεις. Τέλος, ο πατέρας Λέοντας βάζει πολύ ψηλά τη γνώμη του παιδιού και δεν πρόκειται ποτέ να προδώσει την εμπιστοσύνη του, ακόμα κι όταν το θέμα είναι ήσσονος σημασίας.

 

Παρθένος - Ο σωστός!  
Ο πατέρας Παρθένος είναι ο τέλειος στα χαρτιά. Είναι εκείνος που πρέπει να είναι απόλυτα σωστός απέναντι στο παιδί του, να του φέρεται σωστά, να του μιλά με όμορφο και διδακτικό τρόπο και να τον κάνει έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο, έτοιμο να βγει στην κοινωνία. Ο Παρθένος φροντίζει το παιδί του να πηγαίνει στα καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια, ενώ θέλει να είναι πρώτος σε οτιδήποτε καταπιαστεί. Πιστεύει σε αυτό, αν και μερικές φορές, ο υπερβολικός του ζήλος μπορεί να το πιέσει.

Το μειονέκτημα του πατέρα Παρθένου είναι πως, μέσα στο άγχος του να καλύψει το παιδί του σε βιοποριστικό, κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο, ξεχνάει να το καλύψει συναισθηματικά. Μπορεί να μην ασχοληθεί με τα φιλικά ή ερωτικά προβλήματα του παιδιού του, ούτε να του πιάσει μία απλή τυπική κουβέντα, ώστε να το μάθει καλύτερα σα χαρακτήρα. Ακόμη, μπορεί να μη σκεφτεί καν πως πρέπει να παίξει μαζί του, να δει μία ταινία στον κινηματογράφο ή ακόμα και να το πάει σε ένα λούνα παρκ, καθώς είναι πολύ απασχολημένος με τις δικές του δουλειές και ασχολίες.

Θέλει συνειδητά να μη γίνει φίλος με το παιδί του, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο, του δίνει καλύτερες ηθικές αξίες. Τέλος, ως Παρθένος, μανιακός του ελέγχου και της καθαριότητας, δε θα μπορούσε να μην έχει φροντίσει το παιδί του να ζει σε ένα υγιές και αστραφτερό περιβάλλον. Εννοείται, δε, πως του έχει μάθει πώς να πλένεται, να καθαρίζει και διατηρεί την τάξη και την οργάνωση σε κάθε χώρο που ζει και δραστηριοποιείται.

 

Ζυγός - Ο δοτικός!
Μόλις γεννηθεί το παιδί του, ο πατέρας Ζυγός επικεντρώνει όλη την ενέργειά του σ’ αυτό. Το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα του προσφέρει τα περισσότερα δυνατά πράγματα. Ξέρει να δίνει και αυτό είναι το κύριο μέλημά του. Ο Ζυγός θα μάθει στο παιδί του πώς να είναι ευγενικό με τους γύρω του, πώς να έχει καλούς τρόπους, ακόμα και εκεί που δε χρειάζεται, και πώς να είναι τυπικός και καλόβολος με όλους.

Επιπλέον, είναι άκρως συναισθηματικός και τρυφερός και θα σπαταλήσει πολύ χρόνο με το να καταλάβει απόλυτα το χαρακτήρα του παιδιού του και να το βοηθήσει να γεφυρώσει τα όποια θέματα έχει με τα παιδιά που συναναστρέφεται. Ακόμα, πιστεύει πολύ στην ελευθερία της σκέψης, των κινήσεων και των πρωτοβουλιών και θα σπρώξει, από νωρίς, το παιδί του να ανοίξει τα φτερά του και να κάνει αυτό που πραγματικά του αρέσει. Φωνές και τσακωμοί δεν υπάρχουν για τον πατέρα Ζυγό. Ακόμη κι όταν διαφωνεί με κάτι που κάνει το παιδί του, θα πει την άποψη του δυνατά και ελεύθερα, ώστε να το φέρει στο σωστό το δρόμο, κι ας του κάνει εκείνο, μετά, μουτράκια ή έχει νευράκια και κρατά κακιούλες.

Η κόντρα μεταξύ τους είναι εύκολο να επέλθει, όταν ο Ζυγός είναι τόσο ισχυρογνώμων στις απόψεις του, αλλά το κάνει πάντοτε για το καλό του παιδιού του. Τέλος, ο πατέρας του συγκεκριμένου ζωδίου δε θα ασχοληθεί ποτέ με τη διατροφή, τον ύπνο ή την καθαριότητα του παιδιού, καθώς πιστεύει πως εάν τον κάνει ολοκληρωμένο άνθρωπο, με τα πιστεύω και τις αξίες που του δίνει, τότε θα είναι ικανό να τα κάνει όλα σωστά από μόνος του.      

 

Σκορπιός - Ο αυστηρός!
Κι όμως, δεν τον περιμένατε από τον Σκορπιό πως μπορεί να είναι ο πιο αυστηρός πατέρας του ζωδιακού κύκλου;! Ο πατέρας Σκορπιός δίνει όσα πρέπει, ώστε να φτιάξει έναν σωστό άνθρωπο στην κοινωνία. Είναι και εκείνος από τα ζώδια που αλλάζει εντελώς η κοσμοθεωρία του, μόλις γεννηθεί το παιδί του και τότε καταλαβαίνει τι έχει σημασία και τι όχι. Από τη νεαρή, κιόλας, ηλικία, ο Σκορπιός θα φροντίσει να παρέχει την καλύτερη εκπαίδευση στο παιδί του, δημιουργώντας του ένα σωστό κοινωνικό και μορφωτικό υπόβαθρο.

Η παιδεία για το συγκεκριμένο ζώδιο παίζει μεγάλο ρόλο. Θέλει να τον κάνει ένα συνετό πολίτη και ένα άξιο άνθρωπο και επαγγελματία. Μερικές φορές, δε, η αυστηρότητά του ξεπερνά τα όρια, καθώς μπροστά του έχει ένα μικρό παιδί, που το μόνο που θέλει είναι να παίξει μπάλα ή κυνηγητό με τους φίλους του. Αναμφίβολα, είναι πολύ όμορφο ένας πατέρας να δίνει τις σωστές αξίες στο παιδί του, να του μαθαίνει να σέβεται, να πατάει γερά στα πόδια του, να κάνει οικονομία και να ξεχωρίζει με το σωστό τρόπο, αλλά κάπου κάπου οφείλει να σκεφτεί πως έχει κι άλλες ανάγκες.

Το κακό του πατέρα Σκορπιού είναι πως δε θα ασχοληθεί με τα μικρά, καθημερινά προβλήματα του παιδιού του, καθώς βλέπει μόνο τη μεγάλη εικόνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να νιώσει κάποια μοναξιά, ακόμα κι όταν έχει τον πατέρα του δίπλα του όλη την ώρα. Το παιδί χρειάζεται και πειθαρχία, αλλά και συντροφικότητα.   
 
 

Τοξότης - Ο παιχνιδιάρης!
Ποιο είπε πως ο πατέρας δεν μπορεί να είναι και κολλητός του παιδιού του; Εκτός από το Δίδυμο και ο Τοξότης μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του παιδιού του. Θα είναι τόσο τρυφερός, στοργικός και παιχνιδιάρης, που το παιδί του θα του ανοιχτεί αμέσως και θα του πει όλα τα μυστικά του. Δεν το κάνει επίτηδες, αλλά ο πατέρας Τοξότης έχει χρυσή καρδιά και θα προσεγγίσει το παιδί του με έναν ουσιαστικό τρόπο, μαθαίνοντας του πώς να είναι ανεξάρτητο και ελεύθερο.

Ακόμη, θα του μάθει πώς να φτιάχνει ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους του, πώς να διατηρεί ειρηνικές σχέσεις και πώς να λύνει τα όποια προβλήματα προκύπτουν με διάλογο. Ο Τοξότης γίνεται εύκολα ο κολλητός του παιδιού του, καθώς πέραν από το επικοινωνιακό κομμάτι, είναι πάντα δίπλα του στο παιχνίδι, στις αταξίες και στην ανεμελιά. Το συγκεκριμένο ζώδιο γίνεται και αυτό παιδί και παίρνει ενέργεια από τη δική του αγνή ενέργεια. Όσο απίθανο και να φαίνεται για τον Τοξότη, δε θα το αφήσει στη μοίρα του οικονομικά, ούτε θα αναγκάσει τη μητέρα να δουλεύει περισσότερο.

Μόλις αποκτήσει το σπλάχνο του, τότε γίνεται ένα «κλικ» μέσα του και οργανώνει τη ζωή του γύρω από αυτό, ώστε να μη του λείψει ποτέ τίποτα. Καταφέρνει να αρνηθεί την επιπόλαια και περιπετειώδη φύση του και να δέχεται τη δικιά του ενηλικίωση, με τον ερχομό του παιδιού του. Ξέρει τότε πως και που να διατηρεί την ανεμελιά του και με ποιον τρόπο να εκτονώνει όλη τη παιχνιδιάρικη ενέργειά του προς όφελος του γιου ή της κόρης του.   
 
 

Αιγόκερως - Ο παραδοσιακός!
Ο πατέρας Αιγόκερως είναι ο κλασικός πατέρας που έχουν οι περισσότερες οικογένειες σπίτι τους. Είναι η ενσάρκωση της αυστηρής πατρικής φιγούρας που θα τα κάνει όλα σωστά για να διδάσκει στο παιδί του πώς να ζει και πώς να γίνει ένας σωστός και ενάρετος άνθρωπος. Είναι αυστηρός και πολύ πειθαρχημένος και μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φωνές, ως μέσο επιβολής. Δεν είναι στοργικός και τρυφερός, όπως είναι άλλα ζώδια και πιστεύει πως την αγάπη τη δείχνουνε οι πράξεις και όχι τα λόγια.

Ως αποτέλεσμα, δε λέει ποτέ μεγάλες κουβέντες στο παιδί του, ούτε υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να τηρήσει. Ακόμη, είναι από τους πατεράδες που θα δείξει στο παιδί του πως το εκτιμά με ένα απλό «μπράβο» και με ένα δώρο, ως επιβράβευση. Και αυτό θα το κάνει, όταν πραγματικά του αξίζει και όχι σε κάθε ευκαιρία. Επιπλέον, δουλεύει σκληρά για να του παρέχει όλες τις ανέσεις και γι’ αυτό μοχθεί να του μάθει πως όλα στη ζωή δεν έρχονται εύκολα και πως θέλει τρόπο για να κατακτήσει κάποιος κάτι.

Μπορεί, δε, να δουλεύει απίστευτες ώρες ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και να μη βλέπει όσο θέλει το παιδί του. Αυτό, ίσως, σε βάθος χρόνου να του δημιουργήσει κάποια απόσταση στη μεταξύ τους σχέση. Όπως και να’ χει, δε χωράει αμφιβολία πως ο Αιγόκερως είναι η κεφαλή της οικογένειας και απαιτεί το σεβασμό από το παιδί και από τη γυναίκα του. Ομοίως, όμως, βάζει και εκείνους στις πρώτες θέσεις στην ιεραρχία της ζωής του. 

 

Υδροχόος - Ο διασκεδαστικός!
Φίλος, κολλητός, χαβαλές! Όλα τα έχει ο πατέρας Υδροχόος! Έχει κέφι, έχει ανεμελιά και πάνω απ’ όλα έχει την τάση να προσέχει πολύ τη διασκέδαση του παιδιού του. Θα το πηγαίνει εκδρομές, θα το γράψει στην κατασκήνωση, θα πηγαίνουν για πεζοπορία, θα κάνουν μαζί κάποιο άθλημα και γενικά θα έχουν μία ενεργή και καθόλου μονότονη ζωή. Στην αρχή, προτού γίνει πατέρας, ο Υδροχόος φαντάζει αυστηρός και μετρημένος, αλλά μόλις πάρει το παιδί στα χέρια του αλλάζει εντελώς χαρακτήρα. Θέλει να του προσφέρει τόσο πολλά, που χάνει το μέτρο.

Μπορεί να μην σκεφτεί τόσο πολύ τη μόρφωση ή την εκπαίδευσή του, αλλά θα σκεφτεί σίγουρα την καλοπέραση του και το πώς να το κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο. Ο πατέρας Υδροχόος θα παίρνει το παιδί και θα το πηγαίνει να δοκιμάζει συνεχώς καινούργια πράγματα, να εξερευνά και να γνωρίζει τον κόσμο από κοντά. Ένα σημαντικό μειονέκτημά του είναι πως υπόσχεται πολλά και κάνει λίγα.

Ακόμη, μπορεί να ξεχάσει και εντελώς τι είχε υποσχεθεί στο παιδί του και εκείνο να περιμένει καρτερικά μία έξοδο, ένα παιχνίδι ή ακόμα και ένα όμορφο βράδυ οι δυο τους στο σπίτι. Το θετικό του χαρακτήρα του, δε, δεν είναι άλλο από το ισχυρό του αίσθημα για καινοτομία και ανεξαρτησία, κάτι του εμφυσάει στο παιδί και το κάνει δημιουργικό, πνευματώδες και περίεργο να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα. Τέλος, ξέρει πως να του τονώνει την αυτοπεποίθηση και πώς να δημιουργεί μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

 

Ιχθύς - Ο ευαίσθητος!
Ο πατέρας Ιχθύς είναι ο πλέον ευαίσθητος πατέρας του ζωδιακού κύκλου. Είναι εκείνος που τρελαίνεται, ακόμα κι όταν το παιδί του πέσει και χτυπήσει αμυδρά το γόνατό του. Δεν μπορεί να αντέξει στην ιδέα πως το παιδί του μπορεί να έχει κρυώσει ή να έχει πυρετό. Είναι υπερβολικός στη συμπεριφορά του, κάτι το οποίο προκύπτει από τη μεγάλη του αγάπη και ανασφάλεια για το παιδί του. Σε γενικές γραμμές, τείνει να είναι ιδιαίτερα τρυφερός και πολύ ανοικτός μαζί του. Του αρέσει να του μιλάει για όλα τα πράγματα που έχει περάσει στη ζωή του, ακόμα κι αν αυτό είναι σε πολύ μικρή ηλικία.

Τον ενθαρρύνει να κάνει συνεχώς νέες φιλίες, να κοινωνικοποιείται, να βγαίνει έξω και να δημιουργεί ένα όμορφο φιλικό περίγυρο. Ακόμη, δεν μπορεί με τίποτα να του χαλάσει χατίρι και έχει την τάση να του προσφέρει πολλά που δεν του χρειάζεται, χωρίς καν να τα ζητάει. Επειδή είναι τόσο συναισθηματικός και ευαίσθητος που  κινδυνεύει να μη χάσει τον απόλυτο σεβασμό του παιδιού του. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να κρατά ένα μέτρο, ώστε το παιδί να κατανοεί ποιος είναι ο γονιός και ποιος έχει την εξουσία και το πάνω χέρι.

Του λείπει η πειθαρχία και του είναι δύσκολο να του βάζει τιμωρίες ή αυστηρά όρια στις κινήσεις του. Τέλος, ο πατέρας Ιχθύς νοιάζεται για την ολοκλήρωση του παιδιού του σαν προσωπικότητα και όσο και να πιστεύει στη σωστή διαπαιδαγώγησή του από τους δασκάλους και τους καθηγητές, θεωρεί πως έχει και εκείνος μερίδιο ευθύνης στο σχηματισμό ενός ακέραιου και αδαμάντινου χαρακτήρα.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter