astropedia.gr

Τα ζώδια και ο εγκλεισμός…καραντίνα, coronavirus

Τα ζώδια και ο εγκλεισμός…καραντίνα, coronavirus
Πώς αντιδρούν τα ζώδια στο #μένουμε_σπίτι;
Δεδομένης της δύσκολης περιόδου που διανύει η ανθρωπότητα λόγω του αναγκαστικού εγκλεισμού στο σπίτι που βιώνει τόσο η χώρα μας όσο και διάφορες άλλες χώρες του πλανήτη, θα είχε ενδιαφέρον να προσεγγίσουμε την ψυχολογία, την συμπεριφορά και τις αντιδράσεις μας στα νέα δεδομένα και στο πρωτόγνωρο (για τις μέρες μας) φαινόμενο του εγκλεισμού.

Εννοείται, βέβαια, πως σε κανέναν από εμάς δεν αρέσουν οι περιορισμοί και η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ωστόσο, η ικανότητα του καθενός να προσαρμόζεται καθώς και οι αντιδράσεις μας ποικίλλουν ανάλογα με τη ζωδιακή θέση του Ηλίου μας ή αλλιώς, όπως έχουν συνηθίσει να λένε οι περισσότεροι, ανάλογα με το ζώδιό μας!

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα.
 Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760 
 Από Κύπρο 900 90 980 ή στείλε SMS τη λέξη Α1 στο 6699  

 
Για προχωρημένους στην Αστρολογία…


Στο σημείο αυτό κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι υπάρχουν κάποιοι γενέθλιοι δείκτες που φανερώνουν είτε ευκολία προσαρμογής στην αναγκαστική παραμονή στο σπίτι και στον ευρύτερο εγκλεισμό είτε στο άλλο άκρο τεράστια εσωτερική δυσαρέσκεια και απογοήτευση λόγω της καραντίνας καθώς και απείθαρχη συμπεριφορά και στάση. Για να καταλάβει κανείς τα παρακάτω, αρκεί μόνο να γνωρίζει κάποιους βασικούς δείκτες και, γενικά, τις πλανητικές θέσεις (βλέπε οικοθεσία) του γενέθλιου χάρτη του. Ας δούμε, όμως, τώρα ποιοι είναι αυτοί οι δείκτες…

Δείκτες που βοηθούν ώστε να αποδεχθούμε τον εγκλεισμό…

 • Ωροσκόπος Καρκίνος   …γιατί πάνω απ’ όλα το σπίτι, η ασφάλεια και η οικογένεια!
 • Ωροσκόπος Παρθένος   …γιατί πάνω απ’ όλα η υγεία!
 • Ωροσκόπος Αιγόκερως   …γιατί πάνω απ’ όλα η υπευθυνότητα και η ωριμότητα!
 • Κρόνος στον 1ο   …γιατί το άτομο έτσι κι αλλιώς αισθάνεται ως «ξένο σώμα» εκεί έξω, είναι αποκομμένο κοινωνικά (είτε αυτό είναι εμφανές είτε όχι)!
 • Ήλιος στον 4ο   ….γιατί το άτομο ξέρει να δημιουργεί και να «λάμπει» και εντός της οικίας του!
 • Σελήνη στον 4ο   ….γιατί το σπίτι του ατόμου είναι ο παράδεισός του, το συναισθηματικό του καταφύγιο!
 • Αφροδίτη στον 4ο   …γιατί το άτομο αυτό ξέρει να διασκεδάζει μένοντας στο σπίτι!
 • Δίας στον 4ο   …γιατί το τυχερό αστέρι και η θεία προστασία του ατόμου εντοπίζονται μέσα στο σπίτι του!
 • Ήλιος στον 6ο   …γιατί το άτομο συνήθως είναι υποχόνδριο και αρρωστοφοβικό!
 • Ήλιος στον 12ο   …γιατί η μοναχικότητα είναι στάση ζωής για το άτομο, μια συνειδητή επιλογή!
 • Σελήνη στον 12ο   …γιατί η απομόνωση περιέργως «τρέφει» και ανανεώνει το άτομο…
 • Αφροδίτη στον 12ο   …γιατί το άτομο περνά και μόνο του καλά, τα καταφέρνει μια χαρά (που λέει και η Βανδή)!
 • Δίας στον 12ο   …γιατί η μοναχικότητα λειτουργεί υπέρ του ατόμου, καθώς το εξυψώνει πνευματικά!

Δείκτες που δείχνουν μεγάλη δυσκολία του ατόμου να αποδεχθεί τον εγκλεισμό…

 • Ωροσκόπος Κριός   …γιατί πάνω απ’ όλα η ελευθερία και η ανεξαρτησία!
 • Ωροσκόπος Υδροχόος   …γιατί πάνω απ’ όλα η αντίδραση ενάντια στο κατεστημένο!
 • Δίας στον 1ο   …γιατί το άτομο είναι τυχερό, το ξέρει και πιστεύει ότι πάντοτε θα την σκαπουλάρει!
 • Ουρανός στον 1ο   …γιατί το άτομο αντιπαθεί τους κανόνες και τους περιορισμούς!
 •  
 • Ήλιος στον 1ο   …γιατί το άτομο θα ικανοποιήσει τα θέλω του ο κόσμος να χαλάσει!
 • Ήλιος στον 3ο   …γιατί το άτομο αυτό είναι αεικίνητο και φοβερά κοινωνικό. Πλήττει όταν δεν αλληλεπιδρά κοινωνικά!
 • Άρης στον 4ο   …γιατί σκοτώνεται στο σπίτι με τους δικούς του!
 • Κρόνος στον 4ο   …γιατί στο σπίτι τον πιάνει μελαγχολία!
 • Ήλιος στον 5ο   …γιατί το άτομο  είναι παιδί στην ψυχή και αγαπά τα ρίσκα και τις διασκεδάσεις!
 • Ήλιος στον 11ο   …γιατί πρέπει κάποιος να επαναστατήσει ενάντια σε όλη αυτήν την προπαγάνδα!
 • Κρόνος στον 12ο   …γιατί η μοναξιά προκαλεί κατάθλιψη στο άτομο!
 • Πλούτωνας στον 12ο   …γιατί η χειρότερη φοβία του ατόμου είναι η…απομόνωση!
 
Πώς αντιδρούν τα ζώδια στον εγκλεισμό


Κριός

Ο Κριός είναι ένα ζώδιο αρκετά φιλελεύθερο, ανεξάρτητο και υπερκινητικό. Αναζητά μονίμως τη δράση, την κίνηση και την περιπέτεια. Επίσης, φημίζεται για τον εγωισμό του και την μονίμως ετοιμοπόλεμη συμπεριφορά του. Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες εγκλεισμού του προκαλούν εκνευρισμό και οργή. Αισθάνεται σαν φυλακισμένος και ώρες-ώρες νιώθει την ανάγκη να κλωτσήσει ή να σπάσει ό,τι βρει μπροστά του. Ασφυκτιά μέσα στο σπίτι και νιώθει ότι βαριέται. Δυσκολεύεται να ανεχτεί το γεγονός ότι του υποδεικνύει ένα «αόρατο χέρι»…(που αν το έβρισκε, θα το έσπαγε κι αυτό) πώς να ζήσει. Του λείπουν η άσκηση, η γυμναστική, οι μετακινήσεις, οι βόλτες, το σεξ, το κυνήγι του επόμενου θηράματός του. Κατά διαστήματα έχει νεύρα και φωνάζει στους δικούς του ανθρώπους αλλά γρήγορα του περνάει ο θυμός. Για να μην αισθάνεται εγκλωβισμένος, προσπαθεί να γυμνάζεται μέσα στο σπίτι και βγαίνει κάθε μέρα για λίγο έξω…γιατί πιστεύει ότι αλλιώς θα τρελαθεί. Συχνά, επιλέγει να ρισκάρει και βγαίνει χωρίς να έχει στείλει προηγουμένως sms στο 13033. Ή κι αν στείλει, καθότι εκ φύσεως παρορμητικός, ο λόγος μετακίνησης που θα επιλέξει τις περισσότερες φορές δεν είναι ο σωστός…λόγω βιασύνης. Ο Κριός βιώνει εξαιρετικά δύσκολα τον εγκλεισμό και ανυπομονεί (περισσότερο ίσως από τα υπόλοιπα ζώδια) για την επιστροφή στην κανονικότητα.


Ταύρος

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ζώδιο υπομονετικό αλλά και σταθερό. Δε μπορεί τις αλλαγές και ο εγκλεισμός είναι μια κατάσταση που έχει μεταβάλει άρδην την καθημερινότητά του. Συνεπώς, του λείπουν οι συνήθειές του, οι βόλτες και τα καφεδάκια με τις παρέες του, τα στέκια του, τα ψώνια και η φύση. Αισθάνεται, λοιπόν, μελαγχολία αλλά επειδή είναι πρακτικός, λογικός και υπομονετικός…δε διαμαρτύρεται ιδιαίτερα…διότι γνωρίζει πως ό,τι γίνεται, γίνεται για το κοινό καλό! Επίσης, ως άνθρωπος χαρακτηρίζεται από ένα πανίσχυρο σύστημα ηθικών αξιών και αρχών, πράγμα που σημαίνει ότι τυχόν παραβίαση των μέτρων εγκλεισμού φαντάζουν για εκείνον ως μια ανήθικη πράξη, ως έλλειψη σεβασμού προς τους δικούς του ανθρώπους και γενικά προς τον πλησίον του. Πώς περνάει, όμως, το χρόνο του τώρα που μένει στο σπίτι; Μα φυσικά τρώγοντας ακατάπαυστα! Μονίμως, κάτι μασουλάει! Επίσης, γεμίζει τη μπανιέρα με νερό, ρίχνει μέσα θεραπευτικά έλαια, ικανοποιεί τις αισθήσεις του και απολαμβάνει τη σωματική χαλάρωση, εφαρμόζοντας ένα δικό του αυτοσχέδιο μικρό κέντρο χαλάρωσης και σωματικής περιποίησης. Όταν βγαίνει έξω, πάντα στέλνει sms στο 13033 αναφέροντας τον αληθινό λόγο της μετακίνησής του…αφενός γιατί είναι φιλαλήθης αφετέρου γιατί δεν θα ρίσκαρε να πληρώσει 150€ άνευ λόγου!


Δίδυμοι

Για τα αεικίνητα Διδυμάκια τώρα τι να πει κανείς; Ο Δίδυμος αγαπά την επικοινωνία, τις παρέες, τα κοντινά ταξίδια, τις μετακινήσεις, τα μέσα μεταφοράς, την οδήγηση, τις βόλτες, την ποικιλία, τις αλλαγές. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στο σπίτι μαραζώνει. Του λείπουν οι φίλοι του και οι συγγενείς του, το φλερτ, οι συζητήσεις, ο χαβαλές, τα γέλια, η οδήγηση. Όμως, είναι ίσως το πιο ευπροσάρμοστο ζώδιο του Ζωδιακού. Έτσι, κατορθώνει τελικά με σχετική ευκολία να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Μιλάει διαρκώς στο κινητό και επικοινωνεί με αρκετό κόσμο μέσω του Viber και του Messenger. Επιπλέον, οι βιντεοκλήσεις και τα ηχητικά μηνύματα δίνουν και παίρνουν. Α, και πολύ φλερτ! Επειδή είναι κάπως πονηρό ζώδιο, μπορεί να κάνει και επισκέψεις σε φίλους ή γνωστούς στέλνοντας sms στο 13033 και χρησιμοποιώντας ψευδή λόγο μετακίνησης (πχ παροχή βοήθειας σε ανήμπορους). Κι επειδή ένας Δίδυμος είναι διαόλου κάλτσα, και για έλεγχο να τον σταματήσουν…να είστε βέβαιοι ότι δεν θα φάει πρόστιμο! Θα έχει φροντίσει να έχει μαζί του μια σακούλα με τρόφιμα για να αποδείξει στο Όργανο ότι όντως προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Ένας Δίδυμος είναι ακριβώς αυτό που λέμε «πουλάει πάγο σε Εσκιμώους»!


Καρκίνος

Τα καημένα και ευαίσθητα Καρκινάκια έχουν πέσει σε κατάθλιψη από τότε που ξεκίνησε ο εγκλεισμός Νοσταλγούν τις μέρες της κανονικότητας, όπου έβλεπαν καθημερινά την πατρική τους οικογένεια και γενικά τους πολύ δικούς τους ανθρώπους. Άλλωστε, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την προσωπικότητά τους είναι η εμμονική προσκόλληση στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, τους ενοχλεί η απουσία των αγαπημένων τους από τη ζωή τους. Αν τους είχαν δίπλα τους, δεν θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα με τον εγκλεισμό, καθότι εκ φύσεως σπιτόγατοι. Αγαπούν το σπίτι τους και ξέρουν να περνάνε καλά μέσα σε αυτό. Αντιπαθούν, όμως, τη μοναξιά. Αν μένουν μόνοι τους και δεν έχουν δίπλα τους κάποιον να φροντίσουν και να περιποιηθούν, τρελαίνονται. Αν συγκατοικούν με αγαπημένα πρόσωπα, απολαμβάνουν τη ζεστασιά του σπιτιού και την οικογενειακή θαλπωρή. Και βέβαια μαγειρεύουν σχεδόν όλη μέρα για να ευχαριστήσουν τους αγαπημένους τους! Τους λείπουν μόνο η θάλασσα, η γενέτειρά τους και το εξοχικό τους (αν έχουν). Και βέβαια στεναχωριούνται για τη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνει η πατρίδα τους…καθότι πατριώτες από κούνια! Συν τοις άλλοις, ανησυχούν και για το μετά…Τους δημιουργεί ανασφάλεια το ενδεχόμενο μιας κατάρρευσης του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος! Όταν βγαίνουν έξω, έχουν στείλει προηγουμένως το γνωστό μηνυματάκι στο 13033, γιατί είναι λίγο φοβητσιάρηδες και γι’ αυτό προτιμούν να είναι νομοταγείς.


Λέων

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον βασιλιά της ζούγκλας και βασιλιά του ζωδιακού! Μιλάμε για έναν άνθρωπο χαρούμενο, γενναιόδωρο, δημιουργικό, ηγετικό, αλαζονικό και νάρκισσο! Δε μπορεί να διανοηθεί καν πώς τόλμησαν κάποιοι να τον κλείσουν σε «κλουβί» χωρίς να τον ρωτήσουν πρώτα. Σαφώς και τον ενοχλεί ο εγκλεισμός, καθώς δε μπορεί να διασκεδάσει σαν ένα μικρό παιδί. Η καθημερινότητά του αλλάζει! Πάνε τα κλαμπ, τα ακριβά εστιατόρια, τα θέατρα, οι διακοπές, τα φλερτ! Το γεγονός ότι δε βλέπει κόσμο έχει ως αποτέλεσμα να ακούει και λιγότερα κομπλιμέντα πλέον. Κι αυτό τον σκοτώνει! Είναι ένα τραύμα στην αυτοεκτίμηση και στον ναρκισσισμό του. Επίσης, ο εγκλεισμός του στερεί τη δυνατότητα να κεράσει τους δικούς του ανθρώπους, να γελάσει μαζί τους, να ντυθεί ωραία και να βγει έξω για να εντυπωσιάσει τα πλήθη. Συν τοις άλλοις, δε μπορεί πλέον να ασχοληθεί με τα χόμπι του και αισθάνεται ότι δεν είναι πλέον τόσο δημιουργικός όσο πριν. Μέσα στο σπίτι, βλέπει ταινίες, ακούει μουσική και πού και πού ντύνεται και περιποιείται κι ας ξέρει ότι δεν πρόκειται να κάνει κάποια γκράντε έξοδο. Θέλει να συνεχίσει να αισθάνεται θελκτικός. Επιπλέον, γυμνάζεται, ενώ δεν αποκλείεται να φλερτάρει και να ψαρεύει κολακείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν έχει παιδιά, αφιερώνει αρκετό χρόνο μαζί τους μέσα στο σπίτι και απολαμβάνει τη συντροφιά τους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνεται πού και πού και ο ίδιος παιδί…παίζοντας διάφορα παιχνίδια. Πιθανώς, κάθε μέρα θα ανεβάζει τουλάχιστον 3-4 φωτογραφίες με τη φάτσα του στα social media, ανυπομονώντας σα μικρό παιδί να του κάνουν λάικ. Μπορεί να βγει έξω χωρίς να έχει στείλει μήνυμα στο 13033 κι αν τον σταματήσουν για έλεγχο, θα κοιτάξει με αυταρχικό ή/και υπεροπτικό βλέμμα τον αστυνομικό, κάνοντάς τον να αισθανθεί άσχημα που τόλμησε να τον ελέγξει.


Παρθένος

Το συγκεκριμένο ζώδιο ενσαρκώνει την τάξη, την οργάνωση, τον προγραμματισμό, την αρρωστοφοβία και τους ψυχαναγκασμούς. Αγαπά την εργασία, την προσφορά, την υγεία, την υγιεινή και την καθαριότητα. Έτσι, αποδέχεται το μέτρο του εγκλεισμού καθώς τρέμει μην τυχόν νοσήσει. Ακόμα και μέσα στο σπίτι χρησιμοποιεί διαρκώς αντισηπτικό και σαπουνίζει συνέχεια τα χέρια του. Βέβαια, γκρινιάζει που στην παρούσα φάση απειλείται μέχρι και το πολύτιμο αγαθό της υγείας. Ενίοτε, παθαίνει και υστερίες. Δε στεναχωριέται ιδιαίτερα που δε βλέπει κόσμο.  Ίσα-ίσα, προτιμά αυτήν την απομόνωση γιατί έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να κολλήσει οποιονδήποτε ιό. Μένοντας στο σπίτι, περνάει το χρόνο του κυρίως δουλεύοντας (βλέπε τηλεργασία) και καθαρίζοντας τον χώρο του. Επιπλέον, αν έχει κάποιο κατοικίδιο, αφιερώνει αρκετό χρόνο και αρκετή ενέργεια σε αυτό. Το φροντίζει και το περιποιείται σαν να είναι ο καλύτερος φίλος του. Ο άνθρωπος που ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον κοινωνικό του περίγυρο, ασκώντας αυστηρή κριτική στους πάντες και προσπαθώντας εμμονικά να πείσει όλους τους γνωστούς του να προσέχουν και να μην κυκλοφορούν έξω. Έξω βγαίνει μόνο για να κάνει την ανάγκη του το κατοικίδιό του! Συν τοις άλλοις, βγαίνει έξω όταν χρειάζεται να πάει στο Φαρμακείο, στο Super Market ή σε κάποια Δημόσια Υπηρεσία προκειμένου να διευθετήσει κάποιο γραφειοκρατικό ζήτημα. Επίσης, μάλλον δεν θα έβγαινε  ποτέ έξω, χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως το Κράτος. Αν και moto του είναι «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», προτιμά να γυμνάζεται εντός της οικίας του.


Ζυγός

Ο κοινωνικός, συντροφικός, καλαίσθητος, ευγενικός, διπλωμάτης και politically correct Ζυγός πιστεύει ότι το μέτρο του εγκλεισμού είναι ορθό και δίκαιο, εφόσον εφαρμόζεται για όλους και για χάρη της διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Αρχικά, δυσκολεύεται να αποφασίσει αν συμφωνεί με τον εγκλεισμό ή όχι. Ζυγίζοντας όμως τα πράγματα και εξετάζοντας όλες τις πλευρές του ζητήματος, συνειδητοποιεί ότι αυτή ήταν μάλλον η καλύτερη δυνατή απόφαση που θα μπορούσε να ληφθεί από το Κράτος. Το μόνο μειονέκτημα σε όλο αυτό είναι ο κοινωνικός περιορισμός που αναγκαστικά υφίσταται. Ο Ζυγός σιχαίνεται τη μοναξιά και θέλει να έχει διαρκώς κόσμο δίπλα του. Αν δε μένει μόνος του και συγκατοικεί, προσαρμόζεται πιο εύκολα στον εγκλεισμό. Ειδικά αν συμβιώνει με το ταίρι του, αυτή η φάση είναι η καλύτερή του, καθώς απολαμβάνει το μεγαλείο της συντροφικότητας. Αν, όμως, μένει μόνος, όλες οι φοβίες και όλες οι ανασφάλειές του έρχονται στην επιφάνεια. Χρησιμοποιεί διαρκώς το κινητό του και τα social media για να επικοινωνεί με το ταίρι του, τους κολλητούς φίλους του και την πατρική του οικογένεια…σε σημείο που μπορεί να γίνεται -άθελά του- λίγο πιεστικός και φορτικός στους άλλους. Μένοντας στο σπίτι περνάει τον καιρό του, μετακινώντας τα έπιπλα και αλλάζοντας τη γενικότερη διακόσμηση. Συν τοις άλλοις, μπαίνει σε λαϊφστάιλ ιστοσελίδες και ενημερώνεται κοινωνικά. Επιπρόσθετα, δοκιμάζει ρούχα, κοιτάζεται στον καθρέφτη, περιποιείται τον εαυτό του όσο περισσότερο γίνεται και, γενικά, ασχολείται με την εξωτερική του εμφάνιση, την οποία σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να παραμελήσει λόγω του εγκλεισμού. Πού και πού βγαίνει έξω…πάντα νομότυπα όμως! Κατά κανόνα, λοιπόν, στέλνει μήνυμα στο 13033 (μια και πάσχει και από το «σύνδρομο του καλού παιδιού») και βγαίνει συνήθως μαζί με ακόμη ένα άτομο διότι αντιπαθεί τη μοναξιά. Συνήθως πηγαίνει για περπάτημα και κουσκούς ή μέχρι το φαρμακείο ή το σουπερμάρκετ για να ψωνίσει καλλυντικά και άλλα είδη καλλωπισμού.


Σκορπιός

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο παθιασμένο, υπερσεξουαλικό, εσωστρεφή, μοναχικό, μυστικοπαθή, συναισθηματικό αλλά ταυτόχρονα αποφασιστικό και εσωτερικά δυνατό. Χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο ένστικτο επιβίωσης γι’ αυτό και αποδέχεται τα μέτρα του εγκλεισμού…γιατί είναι γεννημένος survivor! Από την άλλη, βιώνει εσωτερικές συγκρούσεις, τον ιντριγκάρει ο κίνδυνος και τον τρελαίνει η αίσθηση της απαγόρευσης. Έτσι, πού και πού περνάει από το μυαλό του να παρανομήσει, βγαίνοντας κρυφά και δίχως να στείλει μήνυμα στο 13033. Αν μένει μόνος του, λόγω της καραντίνας αρχίζει σταδιακά να σκέφτεται το σεξ και να κατακλύζεται από ορμές και επιθυμίες. Ως εκ τούτου, εκτονώνεται μέσω ταινιών ερωτικού περιεχομένου, ή με τηλεφωνικό ή ιντερνετικό σεξ. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, αποδεικνύει ότι δεν τα χρειάζεται όλα αυτά για να προβεί σε πράξεις αυτοερωτισμού. Αρκεί η φαντασία του! Αν συγκατοικεί με το ταίρι του, ζητάει συνέχεια σεξουαλικές συνευρέσεις σε βαθμό που το ταίρι του αρχίζει να αισθάνεται εξοντωμένο! Γενικά, ο Σκορπιός βρίσκει διάφορους τρόπους (πέρα από το σεξ) ώστε να περάσει καλά μέσα στο σπίτι. Διαβάζει βιβλία ψυχολογίας και άρθρα σχετικά με τη μεταφυσική ή τον αποκρυφισμό και βλέπει θρίλερ και αστυνομικές ταινίες ή ταινίες μυστηρίου. Συχνά, μπαίνει στη διαδικασία ενδοσκόπησης, προσπαθώντας να εξερευνήσει τις βαθύτερες πλευρές του εαυτού του καθώς και τα κίνητρα της ίδιας της συμπεριφοράς του. Σε γενικές γραμμές, στέλνει μήνυμα στο 13033 πριν να βγει έξω, γιατί δεν θα ήθελε να «χαρίσει» 150€ σε κανέναν, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα ζώδιο πονηρό και τετραπέρατο (όπως ο Δίδυμος), ο λόγος μετακίνησης που δηλώνει δεν είναι πάντα ο αληθινός. Και, βέβαια, έχει προβλέψει τι θα πει ή τι θα δείξει σε περίπτωση ελέγχου από την Ελληνική Αστυνομία. Έξω θα έβγαινε κυρίως αν έφτανε στα όριά του (όσον αφορά στις ορμές του) και του δινόταν η ευκαιρία να κάνει σεξ. Άλλωστε, του αρέσει να ζει επικίνδυνα και αγαπάει τα ρίσκα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, κάποιες φορές -όπως ήδη αναφέρθηκε- δεν θα έστελνε μήνυμα…έτσι για την αλητεία!


Τοξότης

Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο ανεξάρτητο, φιλελεύθερο, αυθόρμητο, φιλομαθές, φιλοσοφημένο, περιπετειώδες και ειλικρινές, που αναζητά την ποικιλία και αγαπά την φύση, τα ταξίδια, τη μάθηση και τον αθλητισμό. Ο εγκλεισμός φυσικά και ενοχλεί τον Τοξότη που ζητάει διαρκώς νέες εμπειρίες. Κι αυτό κυρίως επειδή δεν θέλει με τίποτα να στερηθεί τις εμπειρίες, τα ταξίδια, την αίσθηση ελευθερίας που του προσφέρει η φύση και τη γνώση που του παρέχει η επαφή και η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Ευτυχώς, όμως, πρόκειται για μεταβλητό ζώδιο και τα μεταβλητά ζώδια -ως γνωστόν- φημίζονται για την ευελιξία τους και την προσαρμοστικότητά τους. Έτσι, λοιπόν, ο Τοξότης τελικά προσαρμόζεται στον εγκλεισμό. Μένοντας στο σπίτι κάνει γυμναστική, διαβάζει βιβλία, γράφει, φιλοσοφεί γύρω από τη ζωή και μελετάει διάφορες δυσνόητες ή αφηρημένες θεωρητικές έννοιες. Αν συγκατοικεί με άλλους ανθρώπους, δεν αποκλείεται να βιώσει προστριβές μαζί τους λόγω της ειλικρίνειας και της ευθύτητάς του, οι οποίες καμιά φορά εκφράζονται χοντροκομμένα και άκομψα. Αν μένει μόνος του, πλήττει αλλά αισθάνεται ελεύθερος και ασχολείται με δραστηριότητες που του προσφέρουν χαρά, προκειμένου να ξεχνάει την κλεισούρα του! Βγαίνει κάθε μέρα έξω αλλά επειδή είναι χύμα ως χαρακτήρας, τις περισσότερες φορές δεν ενημερώνει το Κράτος σχετικά. Άλλωστε οι περιπέτειες είναι η δεύτερη φύση του. Κι επειδή είναι τυχερός από κούνια, το πιθανότερο είναι ότι θα γλιτώσει το πρόστιμο! Οι λόγοι για τους οποίους επιλέγει να βγει έξω (παρά τον εγκλεισμό) αφορούν κυρίως στη σωματική άσκηση, που θα του χαρίσει ευεξία αλλά και μια νεανική εμφάνιση και φυσική κατάσταση.


Αιγόκερως

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερα ώριμο, υπεύθυνο, σοβαρό, λογικό, πρακτικό και προσγειωμένο ζώδιο! Ο Αιγόκερως αγαπά τις κοινωνικές δομές, τους κανόνες, τις ιεραρχίες και είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένος! Έτσι, αποδέχεται αυτόματα και με χαρακτηριστική ευκολία τα περιοριστικά μέτρα εγκλεισμού που θέτει η Κυβέρνηση! Αφενός δεν θέλει να μολυνθεί ο ίδιος με τον ιό αφετέρου δεν θα συμπεριφερόταν σε καμία περίπτωση με ανευθυνότητα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τόσο των δικών του ανθρώπων όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Ο μόνος τομέας που τον προβληματίζει (λόγω της καραντίνας) είναι ο επαγγελματικός. Για την ακρίβεια, αγχώνεται για την καριέρα του και φοβάται μήπως δεν κατορθώσει να ανελιχθεί επαγγελματικά λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Επιπλέον, τον στρεσάρει και του δημιουργεί σκέψεις το…μετά! Ανησυχεί μήπως βιώσουμε οικονομικό κραχ, γεγονός που θα επιφέρει πολύ αρνητικές συνέπειες. Εντός της οικίας του, συμβιώνει με τους δικούς του, εφαρμόζοντας κανόνες! Ωστόσο, γίνεται ιδιαίτερα καυστικός και αυστηρός όταν διαπιστώνει ότι οι κανόνες δεν τηρούνται από όλους! Σε περίπτωση που μένει μόνος του, δεν ενοχλείται ιδιαίτερα από τον εγκλεισμό. Δεν τον πειράζει η μοναξιά…δεν του λείπουν ιδιαίτερα οι ανούσιες έξοδοι και βόλτες, καθώς ούτως ή άλλως τις θεωρούσε χάσιμο χρόνου! Ίσα-ίσα, βλέπει τον εγκλεισμό ως μια ευκαιρία ώστε να ανασυνταχθεί, να οριοθετήσει εκ νέου τους επαγγελματικούς/κοινωνικούς του στόχους και να οργανώσει το σχέδιο δράσης του. Βγαίνει έξω ως επί το πλείστον για λόγους επαγγελματικούς ή για να προστατεύσει τους ανήμπορους δικούς του ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια…πάντα έχοντας στείλει sms προηγουμένως στο 13033. Δεν παίζουμε με αυτά! Είμαστε υπεύθυνοι πολίτες και, εκτός αυτού, δεν είναι καιροί για βλακώδη έξοδα!


Υδροχόος

Αυτή είναι μια δύσκολη περίπτωση, γι’αυτό ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Καταρχάς, έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ευφυέστατο, προοδευτικό, φιλελεύθερο, ομαδικό, ανεξάρτητο, αντισυμβατικό και εκκεντρικό! Έχει πολιτικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς, είναι ανθρωπιστής και θεωρεί τη φιλία ως έναν από τους σημαντικότερους τομείς…αν όχι τον σημαντικότερο! Ωστόσο, πολλοί τον αποκαλούν «επαναστάτη χωρίς αιτία»! Είναι όμως; Η αλήθεια είναι πως ο Υδροχόος είναι ισχυρογνώμων, μισεί τις συμβατικότητες, αντιπαθεί το σύστημα, το κατεστημένο και δε μπορεί να συμβιβάζεται ούτε να μπαίνει σε καλούπια. Επίσης, η ελευθερία του είναι το ίδιο του το «οξυγόνο»! Τα κρατικά μέτρα που σχετίζονται με τον εγκλεισμό μάλλον τα έχει πάρει στραβά! Έχει μεν κοινωνική συνείδηση και τον ενδιαφέρει να είναι καλά στην υγεία τους οι συνάνθρωποί του αλλά πιστεύει πως όλο αυτό γίνεται για να μας ελέγξουν! Θεωρεί πως πίσω από την έκταση που έχει πάρει το θέμα του κορωνοϊού κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες και ύπουλα σχέδια των λίγων ανθρώπων που κατέχουν δύναμη και καθορίζουν με τις αποφάσεις τους τη μοίρα της ανθρωπότητας. Υποστηρίζει ακράδαντα ότι η καραντίνα προετοιμάζει το έδαφος για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εργαζόμαστε πλέον σχεδόν όλοι από το σπίτι, εξυπηρετώντας εν αγνοία μας τα οικονομικά συμφέροντα τόσο των εργοδοτών μας όσο και εκείνων που κάνουν κουμάντο στον πλανήτη. Από άποψη, λοιπόν, και λόγω της επαναστατικής του διάθεσης και του αντισυμβατικού τρόπου σκέψης του, αρνείται να συμμορφωθεί με τα μέτρα του εγκλεισμού. Βγαίνει συνήθως κάθε μέρα έξω χωρίς να έχει στείλει sms προηγουμένως στο 13033, καθώς το θεωρεί κοροϊδία και αρνείται να γίνει ακόμη ένα πρόβατο στο κοπάδι! Οι λόγοι για τους οποίους επιλέγει συνήθως να βγει από το σπίτι είναι κυρίως για να συναντήσει τους φίλους του ή τους ομοϊδεάτες του ή απλά και μόνο για να δείξει με τον τρόπο του την αντίδρασή του. Όταν μένει σπίτι (είτε ζει μόνος του είτε όχι) περνάει τον χρόνο του σερφάροντας ακατάπαυστα στο διαδίκτυο, διαβάζοντας ψαγμένα άρθρα και βιβλία που περιγράφουν και αναλύουν σενάρια συνομωσίας, επικοινωνώντας με τους φίλους του (ηλεκτρονικά κυρίως) και ανεβάζοντας αμφιλεγόμενα posts στα social media (πολιτικού περιεχομένου πιο πολύ)…που σοκάρουν τους ακόλουθούς του και προκαλούν ποικιλία αντιδράσεων. Θα έλεγα ότι μάλλον του ταιριάζει καλύτερα να μένει μόνος. Αν, όμως, συγκατοικεί, έχει έναν απίστευτο τρόπο να τρελαίνει τους δικούς του ανθρώπους με τις απόψεις του, την εκκεντρικότητά του, τον κυνισμό του και την ψυχρότητα που άθελά του εκπέμπει.


Ιχθύες

Ακόμη μία ζόρικη περίπτωση αλλά για διαφορετικούς λόγους! Ο Ιχθύς είναι συμπονετικός, συναισθηματικός, φιλεύσπλαχνος, ρομαντικός, φιλότεχνος, ιδεαλιστής και διαισθητικός. Ταυτόχρονα, όμως, είναι μονίμως μπερδεμένος, ανοργάνωτος και φοβερά αφηρημένος! Ως μεταβλητό ζώδιο, προσαρμόζεται με ευκολία στον εγκλεισμό. Στεναχωριέται, όμως, για τους άστεγους και, γενικά, για τους συνανθρώπους μας που ζουν στο περιθώριο. Επίσης, του λείπουν το θέατρο, οι εκθέσεις έργων τέχνης και η θάλασσα. Επειδή ο Ιχθύς είναι εκ φύσεως μοναχικός, δε φοβάται να μείνει μόνος στο σπίτι. Αν δε συγκατοικεί, απολαμβάνει τη μοναχικότητά του ζωγραφίζοντας, ακούγοντας μουσική, βλέποντας ταινίες επιστημονικής φαντασίας, παίζοντας παιχνίδια rpg στον υπολογιστή και πίνοντας μπόλικο αλκοόλ! Αν συγκατοικεί με άλλους ανθρώπους, το πιθανότερο είναι ότι θα κλείνεται επί ώρες στο δωμάτιό του και ότι οι δικοί του θα τον θεωρούν κάπως στον κόσμο του. Το περίεργο είναι ότι ενώ έχει όλη τη διάθεση και την καλή θέληση να είναι νομοταγής, τις περισσότερες φορές βγαίνει έξω χωρίς να έχει στείλει προηγουμένως μήνυμα στο 13033. Κι αυτό γιατί είναι ξεχασιάρης και φοβερά αφηρημένος. Αυτός μαζί με τον Κριό και τον Υδροχόο έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να φάνε πρόστιμο (για διαφορετικούς βέβαια λόγους ο καθένας)! Τέλος, οι λόγοι για τους οποίους θα έβγαινε έξω (παρά την καραντίνα) θα ήταν κυρίως για να βοηθήσει τους ανήμπορους αλλά και για να δει τη θάλασσα, τον ουρανό, τα σύννεφα, τα κτίρια, όλα αυτά δηλαδή που πυροδοτούν τη φαντασία του και φέρνουν στην επιφάνεια τον οίστρο και τις εμπνεύσεις του. Εκτός αυτού, η έρημη πόλη τον ιντριγκάρει…του βγάζει κάτι μεταφυσικό, του θυμίζει σενάριο ταινίας!

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.    
 Newsletter