astropedia.gr

Αιγόκερως, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία

Αιγόκερως, με ποια ζώδια ταιριάζει; Ερωτική συναστρία
Με κυβερνήτη του τον Κρόνο, ο Αιγόκερως δεν είναι μια εύκολη υπόθεση στις σχέσεις του.
Παραδοσιακός και συχνά αυστηρός, ίσως και σκληρός είτε με τον εαυτό του είτε και με τους άλλους, εργασιομανής και καριερίστας στις περισσότερες των περιπτώσεων, στοχεύει με γνώμονα τη λογική και μεθοδεύει γενικότερα στη ζωή του αλλά και τη ζωή του.
Συχνά αμφισβητεί και προκαλεί συνθήκες και το πώς θα αντιμετωπιστούν θα του υποδείξουν αν θα πλησιάσει ή όχι ένα άλλο πρόσωπο.
Εκκεντρικός και υλιστής, με έντονη επιθυμία για κατάκτηση υψηλών θέσεων και σε επαγγελματικό και σε κοινωνικό επίπεδο.
Υπομονετικός αλλά και αδιάλλακτος, αντικειμενικός αλλά και εξουσιαστικός, ελεγκτικός, δύσκολα βάζει νερό στο κρασί του.
Του αρέσει η καλή ζωή και έχει ακριβά γούστα σε όλα τα επίπεδα, παρότι χαρακτηρίζεται από εγκράτεια και λιτότητα είτε στην υλική είτε στην συναισθηματική του υπόσταση.
Νηφάλιος, πρακτικός, ρεαλιστής, αργός και σταθερός και στην ερωτική του ζωή.
Πολύ συντηρητικός όταν πρόκειται να σχετιστεί, και σφιγμένος σαν το "καβούρι" τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά.

Κατά πόσο ταιριάζει με τα υπόλοιπα ζώδια ή και με το όμοιό του;
Ας ρίξουμε μια ματιά.


ΜΕ ΚΡΙΟ: Ένας από τους πιο δυσάρεστους συνδυασμούς του ζωδιακού κύκλου δύο προσωπικοτήτων που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.
Κοινά τους στοιχεία η ηγετική τους φυσιογνωμία, η αναζήτηση αναγνώρισης και επιτυχίας, και εκείνο το κάτι που θα τους επαναφέρει όταν τείνουν να ξεφύγουν.
Και οι δύο πεισματάρηδες και ισχυρογνώμονες.
Παρορμητικοί και με σύμβολό τους που εμπεριέχει κέρατα, το μόνο που μπορεί κανείς να σκεφτεί είναι τρέξει όπου φύγει-φύγει...
Ο Κριός ζει για τη στιγμή, το παρόν, και δεν κοιτάζει τόσο το μέλλον.
Του αρέσει να ρισκάρει και να προκαλεί τη τύχη του.
Είναι αυθόρμητος και ριψοκίνδυνος, και δέχεται όλες τις εκπλήξεις της ζωής.
Έχει τάσεις ανωριμότητας, επιπολαιότητας, απροσεξίας, και θυμώνει εύκολα.
Ξεκινώντας και από την ίδια του την ερωτική ζωή, όλα για τον Κριό είναι ένας τζόγος.
Ο Αιγόκερως δεν ρισκάρει παρά κινείται μεθοδικά, προγραμματισμένα, αργά και σταθερά για κάθε στόχο που βάζει, και κρίνει αν και πόσο θα επωφεληθεί ο ίδιος πριν δράσει σε οτιδήποτε και για οτιδήποτε. Άρης (Κριός) με Κρόνο (Αιγόκερως), και, Φωτιά (Κριός) με Γη (Αιγόκερως), καθώς και όψη τετραγώνου στο ζωδιακό, δίνουν ένα ταίριασμα δύο ανθρώπων όσο διαφορετικοί μπορεί να είναι δυο άνθρωποι.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 32%

ΜΕ ΤΑΥΡΟ: Δύο ζώδια με κοινά ενδιαφέροντα, ομοιότητα αξιών, που δεν συνηθίζουν να τσακώνονται, έχουν ίδιους στόχους, αφοσιώνονται και ταυτίζονται για τις επιδιώξεις τους στη ζωή.
Ο τρόπος τους, όμως, διαφέρει και έτσι μπορεί να έχουν προβλήματα.
Ο Ταύρος έχει υψηλές επιδιώξεις για την αγάπη, τις σχέσεις και τα υλικά αγαθά, και αποφεύγει να ρισκάρει στα συναισθηματικά του ταιριάσματα.
Διαθέτει μια ρομαντική, θερμή και αισθησιακή ενέργεια.
Ο Αιγόκερως βάζει ψηλά τον πήχη στις επιδιώξεις του που αφορούν στα χρήματα και την καριέρα.
Είναι περιοριστικός και διαθέτει μια ψυχρή, πλήρως μελετημένη και πειθαρχημένη ενέργεια.
Ο Ταύρος θα νιώσει τον Αιγόκερω ως οπισθοδρομικό, και ο Αιγόκερως θα δει τον Ταύρο ως φυγόπονο και λίγο τεμπέλη για τα γούστα του, και δεν θα νοιάζεται τόσο όσο για καριέρα και κύρος.
Και οι δύο έχουν μια συντηρητική άποψη για τη ζωή και αυτό μπορεί γοργά να κάνει την σχέση τους να "μπαγιατέψει"... Πρόκειται, όμως, για ένα ταίριασμα από το οποίο συνήθως προκύπτει μια πρακτική και προσγειωμένη σχέση.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 89%

ΜΕ ΔΙΔΥΜΟ: Σχέση πρόκλησης δύο ζωδίων που ίσως να φτάσουν κάποια στιγμή να αναρωτιούνται τι είναι αυτό που τους έφερε στον ίδιο δρόμο...
Ο Αέρας του Δίδυμου τον κάνει να κινείται και να ελίσσεται γρήγορα, να είναι δραστήριος, να βαριέται εύκολα και να αναζητά το νέο και την αλλαγή.
Η Γη του Αιγόκερω τον θέλει να αναζητά την ασφάλεια και την σταθερότητα.
Ο Δίδυμος βρίσκει τον Αιγόκερω πεισματάρη, οπισθοδρομικό, ελεγκτικό και συναισθηματικά παγωμένο.
Ο Αιγόκερως αντιλαμβάνεται την ευελιξία του Δίδυμου ως ανευθυνότητα και τον βρίσκει επιφανειακό, θεωρητικό, επιπόλαιο και σπάταλο είτε σε ενέργεια, είτε σε συναίσθημα, είτε και στον οικονομικό τομέα. Δύσκολα μπορεί να ανεχτεί ο ένας τον άλλον και οι συγκρούσεις τους είναι κάτι που δεν θα λείψει ποτέ σε έναν τέτοιο συνδυασμό.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 43%

ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ: Και οι δύο αγαπούν την ποιότητα, τα όμορφα και πολυτελή πράγματα, δεν φοβούνται τη δουλειά, αρκούνται στη λήψη απλών και συντηρητικών αποφάσεων και επιθυμούν οικονομική σταθερότητα.
Έχουν κοινά πάθη και κοινό αίσθημα υπευθυνότητας και ήθους.
Μπορούν να κουμπώσουν πολύ καλά και να αλληλοσυμπληρωθούν.
Δημιουργούν έναν δεσμό που διαθέτει αφοσίωση, σταθερότητα και αγάπη.
Μελανά σημεία στη σχέση αυτή μπορεί να υπάρξουν όταν η επιβλητικότητα του Αιγόκερω παραμερίσει τον Καρκίνο και τον ωθήσει να είναι εκείνος που θα ακολουθεί πάντα τις επιθυμίες και τη λογική υπόσταση του Αιγόκερω, και όταν οι συναισθηματικές εκρήξεις και η ζήλια του Καρκίνου κάνει τον Αιγόκερω να αισθανθεί θιγμένος και προσβεβλημένος.
Επιπλέον, και οι δύο τείνουν να κλείνονται και να απαισιοδοξούν κατά διαστήματα και αυτό μπορεί να γίνει έδαφος για ρήξεις μεταξύ τους.
Η ένωση Καρκίνου με Αιγόκερω είναι από τις πιο ασφαλείς και απλές ενώσεις στο ζωδιακό κύκλο, όπου το συναίσθημα παντρεύεται τη λογική.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 92%

ΜΕ ΛΕΟΝΤΑ: Σ' αυτήν την ένωση έχει μεγάλη σημασία να ισορροπήσουν τα αντιφατικά στοιχεία των δύο διαμετρικά αντίθετων χαρακτήρων αλλά και ηγετικών προσωπικοτήτων.
Ο Λέων επιζητά τη δημιουργική ελευθερία, είναι πιο εξωστρεφής, αυθόρμητος, καλοπερασάκιας, αγαπά να βγαίνει, να διασκεδάζει, να ψυχαγωγείται, να γνωρίζει νέο κόσμο, και είναι της άποψης πως τα χρήματα υπάρχουν για να ξοδεύονται.
Ο Αιγόκερως επιζητά την επαγγελματική ασφάλεια, είναι πιο κλειστός και μυστηριώδης τύπος, απεχθάνεται τα πολλά λόγια, τις πολλές εξόδους και τα πολλά έξοδα.
Κάνει αποταμίευση και μισεί τις άσκοπες σπατάλες, έχει μια μυστικότητα και δεν δυσκολεύεται να αποσυρθεί από την κοινωνική ζωή χαλαρώνοντας και νιώθοντας πιο άνετα στην ηρεμία.
Η ενεργητικότητα του Λέοντα και η επιθυμία του να μοιραστεί την εμπειρία της ζωής του με όλους, έρχεται σε αντιδιαστολή με την προσγειωμένη προσέγγιση και την αποφυγή εκφραστικότητας και εξωτερίκευσης του Αιγόκερω.
Ο Αιγόκερως κρίνει συχνά τις συμπεριφορές του Λέοντα ως επιπόλαιες και παράλογες. Επίσης, πρόβλημα μπορεί να προκύψει λόγω της κοινής ισχυρογνωμοσύνης τους. Είναι και οι δύο πεισματάρηδες και φιλόδοξοι.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 59%

ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ: Αν ο Αιγόκερως συγκρατήσει την έντονη επιθυμία του να επιβληθεί στον Παρθένο, και, αν ο Παρθένος ελέγξει την τάση της υπερανάλυσης και της κριτικής του απέναντι στον Αιγόκερω, τότε ο συνδυασμός αυτός δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Δύο ζώδια με κοινά χαρακτηριστικά τον ρεαλισμό, τη λογική, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την υλική ασφάλεια, την άνετη ζωή, τους κοινούς στόχους, την απίστευτη αφοσίωση, την σταθερότητα και την εξέλιξη.
Μεταξύ τους αναπτύσσεται αμοιβαίο συναίσθημα εκτίμησης και σεβασμού.
Μαζί μπορούν να προσπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες.
Αγαπούν την οικογένεια που είναι και ένας από τους κοινούς τους στόχους. Στον οικονομικό τομέα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αφού και οι δύο εκτιμούν και επιδιώκουν την σύνεση.
Στον ερωτικό τομέα συνδυάζονται σχεδόν απόλυτα και όταν αφεθούν μπορούν να ζήσουν έναν απρόβλεπτο, χωρίς επαναλήψεις αλλά και με κάποια τάση διαστροφής, ερωτικό κρεβάτι.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 96%

ΜΕ ΖΥΓΟ: Η ένωση αυτή απαιτεί συμβιβασμούς και πολλή δουλειά πάνω στις διαφορές που έχουν αυτά τα δύο ζώδια.
Το ταίριασμα Αιγόκερω με Ζυγό δεν είναι εύκολη υπόθεση και χρήζει αποδοχής στην διαφορετικότητά τους.
Η μεγάλη υπομονή και η αγάπη είναι εκείνα που μπορούν να δώσουν ποσοστό επιβίωσης σε αυτήν την σχέση.
Η λογική και σχεδόν απόλυτη στάση του Αιγόκερω στα περισσότερα ζητήματα, θα έρθει σε αισθητή αντίθεση με την ανέμελη στάση και την αναποφασιστικότητα του Ζυγού.
Η ένωση Αέρα (Ζυγός) με Γη (Αιγόκερως) και Αφροδίτης (Ζυγός) με Κρόνο (Αιγόκερως) δεν είναι εύκολη, και είτε αυτές οι δύο ισχυρές ιδιοσυγκρασίες θα λειτουργήσουν άψογα μετά από πολλή δουλειά μεταξύ τους, είτε θα αγανακτήσουν και θα αποχωρήσουν χωρίς πολλά λόγια και εξηγήσεις.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 50%

ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟ: Δύο έντονες προσωπικότητες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να τα συγκρατήσουν αμφότερα ώστε να πάει καλά η ένωσή τους.
Και οι δύο μπορούν να γίνουν επικίνδυνα πικρόχολοι και πεισματάρηδες.
Διεκδικούν εξίσου το να έχουν άποψη και δίκιο σε όλα, είναι επιφυλακτικοί και καχύποπτοι, και, ο μεν Αιγόκερως κυβερνάται από αιχμηρή λογική και ο δε Σκορπιός από απύθμενο συναίσθημα.
Ο Αιγόκερως συχνά θα κάνει τον Σκορπιό να νιώθει παραγκωνισμένος και να αγωνίζεται να πάρει υψηλότερη θέση από την θέση της εργασίας στη ζωή του Αιγόκερω, και ο Σκορπιός θα πιέζεται από την αντιπαράθεση του Αιγόκερω στις συναισθηματικές του αναζητήσεις και στην δυσκολία να τις κατανοήσει... Ο μοχλός που χρειάζεται να ενεργοποιηθεί στο μάξιμουμ ώστε να λειτουργήσει μια τέτοια σχέση είναι η απόλυτη ειλικρίνεια, η κατανόηση και η εξομοίωση στη διαχείριση του συναισθήματος, πράγματα που απαιτούν πολύ χρόνο για να επιτευχθούν στην περίπτωση Σκορπιού με Αιγόκερω.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 55%

ΜΕ ΤΟΞΟΤΗ: Σ' αυτόν τον συνδυασμό συχνά θα εμφανίζονται συγκρούσεις.
Η αίσθηση της πίεσης και για τα δύο ζώδια θα καταλαμβάνει σημαντικό χώρο στη μεταξύ τους ένωση.
Ο Αιγόκερως με τον Τοξότη έχουν εξ ορισμού διαφορετικές αρχές για τη ζωή τους.
Αυτό το ταίριασμα διέπεται από την αιώνια διαμάχη του παλιού (Κρόνος-Αιγόκερως) με το νέο (Δίας-Τοξότης).
Ο Τοξότης είναι καλόβολος, παιχνιδιάρης, περιπετειώδης και χαρακτηριστικά ανυπόμονος ή/και ανυπότακτος, με δίψα να καταπιάνεται με νέα πράγματα και καταστάσεις, και με δυσκολία μπορεί να ταιριάξει με τον Αιγόκερω που είναι κατά βάση πομπώδης και ελιτιστής, ίσως και ντροπαλός, σίγουρα παραδοσιακός, βιάζεται να περνά στο επόμενο στάδιο και θέτει λεπτομερείς στόχους γενικότερα αλλά και ειδικότερα σε θέματα καριέρας και σχέσεων.
Οι προσωπικότητες των δύο ζωδίων διαφέρουν σε πολλά σημεία και θα χρειαστεί αρκετή δουλειά και από τους δύο προκειμένου να βγάλει σε ένα καλό αποτέλεσμα το ταίριασμά τους.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 52%

ΜΕ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Αν κάποιος μπορεί να προσφέρει σε έναν Αιγόκερω αυτά που ζητά είναι σίγουρα ο ομοζώδιός του.
Ο συνδυασμός Αιγόκερως με Αιγόκερω δημιουργεί ένα συντηρητικό ζευγάρι που περνά το χρόνο του και ξοδεύει τα χρήματά του σε πρακτικές εφαρμογές με χειροπιαστό αποτέλεσμα.
Απολαμβάνουν τις υλικές χαρές της ζωής, έχουν υπερφίαλες τάσεις για κοινωνική υπεροχή, προτιμούν δοκιμασμένους και σίγουρους δρόμους, είναι παραδοσιακοί, επικεντρώνονται στην καριέρα, και έχουν και οι δύο συντηρητική προσέγγιση στον έρωτα, που αυτό ως κοινή τους νοοτροπία τους κάνει να αισθάνονται σεξουαλικά άνετα μεταξύ τους Το ατού αυτής της σχέσης είναι η αφοσίωση τους στο να φροντίζουν τις προσωπικές και κοινές τους ευθύνες.
Προβλήματα μπορούν να προκύψουν από την αυστηρότητα και τον δογματισμό που έχουν και οι δύο ως στοιχεία της προσωπικότητάς τους.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 98%

ΜΕ ΥΔΡΟΧΟΟ: Οι δυσκολίες που θα συναντήσουν αυτά τα δύο ζώδια σε ένα κοινό ταξίδι, είναι πολλές.
Οι ρυθμοί τους και ο τρόπος σκέψης τους διαφέρουν αρκετά.
Ο μεν Αιγόκερως συντηρητικός με προσήλωση στην παράδοση και ο δε Υδροχόος αντισυμβατικός με εγγενή αίσθηση της εξέγερσης.
Πόσα κοινά μπορεί να έχει το βαρύ παλιό κατεστημένο με τη νεανική επανάσταση; Τα κοινά τους σημεία είναι το πείσμα, η ισχυρογνωμοσύνη και η δυσκολία στον συμβιβασμό.
Ο προσεκτικός, οργανωτικός και με σύνεση Αιγόκερως θα απογοητευτεί ψάχνοντας να βρει ίχνος λογικής στο ακατάστατο και απόκρυφο μυαλό του Υδροχόου.
Ο ακόρεστος, μοντέρνος, με ιδεαλιστική προσέγγιση σχεδόν για τα πάντα, που βαριέται τη ρουτίνα Υδροχόος, θα πνιγεί από την τάση κυριαρχίας του Αιγόκερω.
Οι πραγματικές συγκρούσεις σε μια τέτοια σχέση υπάρχουν όταν ο Αιγόκερως γίνει υπερβολικά αυταρχικός ή όταν ο Υδροχόος παρασυρθεί από τη φαντασία του.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 47%

ΜΕ ΙΧΘΥ: Ο συνδυασμός αυτός δίνει υπόσταση σ' αυτό που λέγεται πως τα ετερώνυμα έλκονται.
Δύο διαφορετικές ταυτότητες ανθρώπων που μπορούν να βρουν ο ένας στον άλλον αρκετά απ' αυτά που χρειάζονται.
Σχέση Γης (Αιγόκερως) με Νερό (Ιχθύς) που μπορεί να δώσει μια καλή βροχή αν προσεχθούν κάποια σημεία.
Εάν, ο από τη φύση του υπεύθυνος, εργατικός και προσγειωμένος Αιγόκερως δεν φανεί πολύ δεσποτικός και απότομος πολλές φορές στον ευαίσθητο Ισχύ που είναι αρκετά συναισθηματικός και μπορεί εύκολα να πληγωθεί, και εάν, ο ονειροπόλος και γεμάτος φαντασία και ζεστασιά Ιχθύς δεν εκνευρίσει τον Αιγόκερω με την μεταβλητή του ποιότητα που δεν τον θέλει να μην επικεντρώνεται σε έναν μόνο στόχο και θέλει να κολυμπά σε πολλά νερά και βαριέται εύκολα, τότε αυτοί οι δύο σύντροφοι μπορούν να δημιουργήσουν μία καλή σχέση, αφού και στους δύο αρέσει να μοιράζονται τη ζωή τους με κάποιον άλλον και να βοηθούν τον σύντροφό τους να πετύχει τους στόχους του.
Ενδεικτικό ποσοστό επιβίωσης σε ένα τέτοιο συνταίριασμα: 65%