astropedia.gr

Αιγυπτιακά Ζώδια

Αιγυπτιακά Ζώδια
Ο ζωδιακός κύκλος της Ντεντέρα βρέθηκε τον πρώτο αιώνα π.Χ. και θεωρείται μια από τις πρώτες πηγές αστρολογικών πληροφοριών. Οι ιστορικοί έχουν καταλήξει στο ότι ο Φαραώ της Αιγύπτου Νεχεψώ είχε στα χέρια του ένα ολοκληρωμένο σύστημα αστρολογίας και κατά τη βασιλεία του ένα μεγάλο κείμενο διατυπώθηκε με τη μορφή ενός βιβλίου που ανέλυε ξεκάθαρα αυτό το σύστημα και που έθεσε τα θεμέλια για την ανάπτυξη της ελληνιστικής αστρολογίας αργότερα.

Βρείτε σε ποιόν θεό του αιγυπτιακού πανθέου αντιστοιχεί η ημερομηνία της
γέννησής σας και συμβουλευτείτε τον αντίστοιχο θεό


 1 Ιανουαρίου - 7 Ιανουαρίου  Νείλος
 8 Ιανουαρίου - 21 Ιανουαρίου  Άμμων
 22 Ιανουαρίου - 31 Ιανουαρίου  Μουτ

 1 Φεβρουαρίου - 11 Φεβρουαρίου
  Άμμων
 12 Φεβρουαρίου - 29 Φεβρουαρίου   Γκεμπ

 1 Μαρτίου - 10 Μαρτίου
 Όσιρις
 11 Μαρτίου - 31 Μαρτίου  Ίσις

 1 Απριλίου - 19 Απριλίου  Θωθ 

 20 Απριλίου - 8 Μαΐου
 Ώρος
 9 Μαΐου - 27 Μαΐου  Ανούβης 

 28 Μαΐου - 18 Ιουνίου  Σεθ
 19 Ιουνίου - 28 Ιουνίου   Νείλος

  29 Ιουνίου - 13 Ιουλίου
 Ανούβης
 14 Ιουλίου - 28 Ιουλίου  Μπαστέτ

 29 Ιουλίου - 11 Αυγούστου   
 Σεχμέτ
 12 Αυγούστου - 19 Αυγούστου  Ώρος
 20 Αυγούστου - 31 Αυγούστου  Γκεμπ

  1 Σεπτεμβρίου - 7 Σεπτεμβρίου
  Νείλος
  8 Σεπτεμβρίου - 22 Σεπτεμβρίου   Μουτ
 23 Σεπτεμβρίου - 27 Σεπτεμβρίου
  Μπαστέτ  

 28 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 
  Σεθ 
 3 Οκτωβρίου - 17 Οκτωβρίου   Μπαστέτ
 18 Οκτωβρίου - 29 Οκτωβρίου   Ίσις

 30 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου 
 Σεχμέτ
 8 Νοεμβρίου - 17 Νοεμβρίου  Θωθ
 18 Νοεμβρίου - 26 Νοεμβρίου  Νείλος

 27 Νοεμβρίου - 18 Δεκεμβρίου
  Όσιρις
 19 Δεκεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου   Ίσις

Άμμων - Ρα 
Ο Άμμων ή Άμμων Ρα είναι ο θεός Ήλιος που δίνει το φως του σε ολόκληρο το αιγυπτιακό πάνθεον. Αποτελεί πρότυπο δύναμης και μεγαλείου και είναι η πρώτη θεότητα που βγήκε από το αρχέγονο χάος και έδωσε την πρώτη αναπνοή της ζωής στο ορατό Σύμπαν. Χωρίς τη ζωοποιό καλοσύνη του ο κόσμος δεν θα υπήρχε! Είναι αυτός που δίνει την ομιλία στους ανθρώπους καθώς επίσης και τη ζωή στο παιδί στη μήτρα. Συνεπώς αν έχετε γεννηθεί την περίοδο που κυβερνά ο Άμμωνας, είστε γενναιόδωροι και δημιουργείτε πάντα ευκαιρίες για να εξελιχθεί η ζωή σας αλλά και η ζωή των ανθρώπων γύρω σας για τους οποίους αποτελείται πηγή έμπνευσης για να σας δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το ότι έχετε γεννηθεί με τη σφραγίδα αυτής της θεότητας είναι από τη μία ευλογία αλλά από την άλλη είναι και μια μεγάλη πρόκληση γιατί η πορεία της ζωής σας δεν θα είναι ποτέ μέτρια ή ρηχή. Το πνεύμα σας χαρακτηρίζεται από βάθος και στοχαστική περιπλάνηση και όταν τα συναισθήματα που δοκιμάζετε ή προκαλείτε δεν αντιστοιχούν σε υψηλά πνευματικά επίπεδα απογοητεύεστε. Όπως ο Άμμωνας ήταν ο θεός που προστάτευε το βασίλειο της Αιγύπτου και αποδεκάτιζε όλους τους εχθρούς της χώρας έτσι και εσείς έχετε μια φύση πολεμική και υπερασπίζεστε με πάθος και δύναμη οτιδήποτε είναι δικό σας και για το οποίο είστε ή νοιώθετε υπεύθυνος.

Έχετε την ικανότητα να διακρίνετε αυτό που κρύβεται μέσα στο μυαλό και στην ψυχή των άλλων με αποτέλεσμα να μπορείτε να καταλαβαίνετε τις προθέσεις τους, τα συναισθήματά τους αλλά και τις αδυναμίες τους ενώ ταυτόχρονα εσείς παραμένετε αρκετά μυστήριος και ανεξιχνίαστος στα μάτια των άλλων. Είστε πάρα πολύ σωστοί όταν δίνετε συμβουλές γιατί εκτός από τη λογική και την εμπειρία σας έχετε και το στοιχείο της διαισθητικής γνώσης της ζωής που σας το χαρίζει το φως του Άμμωνα Ήλιου. Ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου αλλά και από εσάς!
 
Ανούβης
Σε αυτόν τον θεό με το κεφάλι ενός άγριου σκυλιού αποδίδεται η εφεύρεση και η διάδοση των τεχνικών και των τελετουργικών που σχετίζονται με τους νεκρούς. Με τη μορφή ενός περιπλανώμενου σκύλου εξερευνά κάθε νεκροταφείο και προστατεύει τις αφύλακτες ψυχές. Επίσης είναι ο θεός που δίδαξε στους Αιγυπτίους τα μυστικά της ταρίχευσης των νεκρών. Ο Ανούβης είναι ο φύλακας του κάτω κόσμου. Είναι ο πιο αποφασιστικός από τους θεούς της Αιγύπτου, σας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και σας δίνει την ικανότητα να κρατάτε τα πάντα σε έλεγχο, πράγμα που σας κάνει ευρέως αξιοσέβαστους.

Γεννημένοι υπό την επιρροή αυτού του θεού είστε άνθρωποι έξυπνοι και συμπονετικοί προς αυτούς που περνάνε δύσκολες καταστάσεις. Γενναιόδωροι και δυναμικοί, παράλληλα όμως μπορείτε να καταλαβαίνετε και τη σκοτεινή πλευρά της ζωής και αυτό σας κάνει να είστε μοιρολατρικοί μερικές φορές και αμφίθυμοι τις περισσότερες. Αυτό το χαρακτηριστικό σάς βασανίζει και συχνά σας εμποδίζει να πάρετε κάποιες πρωτοβουλίες και να κάνετε κινήσεις στα ερωτικά σας θέματα. Έχετε όμως μια ψυχή με πολύ βάθος και δύναμη από την οποία αντλείτε κουράγιο για να υιοθετήσετε τις καλύτερες λύσεις για τα προβλήματά σας.

Έχετε όλες τις δυνατότητες να πετύχετε στη ζωή σας και μπορείτε να αντιλαμβάνεστε ξεκάθαρα τις διαθέσεις των άλλων. Είστε απαιτητικοί κυρίως με τον εαυτό σας παρά με τους άλλους και όπως και ο θεός του Κάτω Κόσμου δεν εκδηλώνεστε και προτιμάτε να εργάζεστε στο σκοτάδι και να δίνετε λύσεις χωρίς να φαίνεστε. Κατά βάθος είστε πάρα πολύ ευαίσθητοι και φοβάστε να πληγωθείτε και να πονέσετε. Πρέπει να μάθετε να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας με τους άλλους.

Μπαστέτ 
Η Μπαστέτ, η θεά με το σώμα μιας γυναίκας και το πρόσωπο μιας γάτας,  ταλαντεύεται μεταξύ των καλών και κακών τάσεων. Η γάτα δίνει πάντα μια έντονη αντίληψη για τον απόκρυφο. Το νόημα που αποδίδεται στη γάτα από τους αρχικούς κατοίκους της κοιλάδας του Νείλου συνδέεται άμεσα με το φασματικό βλέμμα της που ενσωματώνει μιας μυστήρια γνώση. Η γάτα μπορεί να ανιχνεύσει και να ανατρέψει οποιαδήποτε εξωτερική επίθεση.

Η Μπαστέτ σας χαρίζει γοητεία που προκύπτει από μια απαγορευμένη θέση. Όταν αυτή η μυστηριακή γνώση γίνεται συνειδητή ανοίγει ο δρόμος της Λατρείας με τη βαθύτερη έννοια. Έχοντας γεννηθεί κάτω από την επίδραση της Μπαστέτ επιδιώκετε την ισορροπία και την αρμονία στις σχέσεις σας με τους άλλους. Ξέρετε πώς να προστατεύετε και να αφιερώνεστε στους αγαπημένους σας αν και περιστασιακά παραμελείτε τα ενδιαφέροντα τους.

Κατέχετε μια εσωτερική δύναμη και μια ευκινησία που σας βοηθά να αναγνωρίζετε τους κρυμμένους εχθρούς σας και να τους κατατροπώνετε. Μπορείτε να αισθανθείτε τις πιο σκοτεινές ψυχικές δυνάμεις. Όταν συντονίζεστε με αυτήν την διαισθητική δύναμη  μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στις υποθέσεις της καρδιάς αλλά και στα επιχειρηματικά σας πλάνα

Γκεμπ
Στην Αιγυπτιακή Κοσμογονία ο θεός του Αέρα ενώθηκε με τη θεά της Υγρασίας και από τα ‘υγρά σύννεφα’ δημιουργήθηκε η Γκεμπ, η θεότητα της Γης, η οποία με τη σειρά της γέννησε την Ίσιδα και τον Όσιρι. Η Γκεμπ παρατηρεί και βλέπει την ύπαρξη σαν ένα αίνιγμα και ένα παιχνίδι και ελέγχει τα τελετουργικά και γι’ αυτό οι όρκοι που δίνονταν σε αυτήν ήταν περισσότερο από ιεροί. Είναι ο φύλακας και προστάτης της ζωής και των λιμανιών και οι αρετές της είναι η γλυκύτητα, η σταθερότητα και η γενναιοδωρία.

Έχοντας γεννηθεί κάτω από την επιρροή της Γκεμπ είστε άνθρωποι με γλυκό παρουσιαστικό, ελκυστική προσωπικότητα και ιδιαίτερα ευσυγκίνητοι και ευαίσθητοι. Επίσης διαθέτετε πάρα πολύ καλή μνήμη και μια προδιάθεση να βοηθάτε τους άλλους μέσα από συμβουλές προστατεύοντας τους. Επειδή είστε αρκετά σεμνοί πολλές φορές τα έντονα και βαθιά συναισθήματα αγάπης δεν τα εκφράζετε πλήρως με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργεί σαν ένα βασικό σας μειονέκτημα.

Επίσης το ότι είστε αρκετά σεμνοί σας κάνει να μη μπορείτε να πείτε όχι και να λειτουργείτε εντελώς ανιδιοτελώς ξεχνώντας εντελώς τις δικές σας ανάγκες. Συχνά γίνεστε αντικείμενο εκμετάλλευσης και θα πρέπει λίγο να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά γιατί δεν είστε ιεραπόστολος! Είστε πολύ οργανωμένοι και σαν προσωπικότητα αλλά και στην πράξη και χάνετε πλήρως τον έλεγχο όταν οι άλλοι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους.

Ώρος
Ο Ώρος είναι ο πρώτος θεός του ενοποιημένου βασιλείου της Αιγύπτου. Μετά από τον αγώνα του κατά του Σεθ, ο Ώρος κατέκτησε το βασίλειο και εγκαινίασε μια καινούργια περίοδο. Είναι θεός που σχετίζεται με τον αγώνα για Δικαιοσύνη αλλά και με την Προστασία. Το γνωστό μάτι του Ώρου είναι ακόμη και σήμερα προστατευτικό σύμβολο και φυλαχτό για το μάτι και τις αρνητικές ενέργειες.

Γεννημένοι κάτω από την επίδραση του θεού αυτού έχετε πάρα πολύ μεγάλη ζωτική ενέργεια και πείσμα να αγωνιστείτε για τα θέματα που σας απασχολούν και αν σας πατήσουν στο ευαίσθητο σημείο σας τότε όχι μόνο αγωνίζεστε με περισσότερο πάθος αλλά μπορείτε να βγάλετε το πιο άγριο και αποφασιστικά σκληρό κομμάτι του εαυτού σας. Είστε πάρα πολύ έξυπνοι και με μεγάλη νοημοσύνη, εφόδια που σας κάνουν ικανούς για όλα.

Αυτό είναι αντιληπτό στους άλλους αλλά προσέξτε λίγο το κομμάτι του εαυτού σας που μπορεί να κινηθεί αρπάζοντας ευκαιρίες εις βάρος άλλων ανθρώπων. Αυτό που επιθυμείτε σε αυτή τη ζωή είναι να έχετε σταθερές βάσεις για να δημιουργήσετε. Σας βοηθάει η θέλησή σας που είναι πάρα πολύ ισχυρή αλλά και το υπεύθυνο του χαρακτήρα σας. Τα πάτε πάρα πολύ καλά με άτομα που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά ή με τα άτομα κύρους και εξουσίας πράγμα που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ αλλά και θα σας προφυλάξει από κακοτοπιές.

Ίσις
Η Ίσιδα  συμβολίζει τη ζωή και τη δύναμη της ψυχής που αφιερώνεται στο ταξίδι των αναζητήσεων και στην αγάπη του λαμπρού της εραστή. Η πιο επιφανής των αιγυπτιακών θεών στην ικανότητά της για την αγάπη και την εξαγορά έχει τη δύναμη να πάρει κάτω από τα φτερά της και να προστατεύει όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να χαθούν από την έλλειψη της πίστης στην γενναιοδωρία των πνευμάτων. Η Ίσιδα, υπερήφανη και μόνη, στηρίζεται από τον αδελφό και σύζυγό της Όσιρι και είναι η μητέρα της ζωής. Είναι η αστείρευτη και ακούραστη πηγή της αναζωογόνησης, της αναγέννησης και του ελέους. Το σύμβολο της Ίσιδας είναι ο αιγυπτιακός σταυρός γνωστός και ως Άνκχ ή σταυρός της γονιμότητας σύμβολο της διαιώνισης και των απογόνων.

Γεννημένοι κάτω από την επιρροή της Ίσιδας είστε υπέρμαχοι της ενότητας και της αλληλεγγύης. Είστε πολύ φιλόξενοι και πηγαίνετε εκεί όπου θα είστε σε θέση να δώσετε τη ζωή και να την φρουρήσετε. Να είστε δεκτικοί στους ανθρώπους, αλλά στην ψυχή σας κρατήστε τα πρότυπά σας καθαρά και μην σας ρίχνει κάτω κάθε απογοήτευση! Αν είστε γυναίκα είστε πολύ καλή σύζυγος και αφοσιωμένη μητέρα και προστατεύετε τους πάντες όπως ακριβώς και η Ίσιδα που μετά τον θάνατο του Όσιρι έψαξε και βρήκε το διαμελισμένο του πτώμα και χρησιμοποιώντας τις μαγικές της δυνάμεις τον ξαναέφερε στη ζωή.

Η φύση σας είναι συμπονετική και θέλετε πάντα να βοηθάτε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη και περνάνε δύσκολες στιγμές. Η αγάπη σας θεραπεύει και με τον τρόπο σας φέρνετε σε ισορροπία το σώμα και την ψυχή. Στην προσωπική σας ζωή αναζητάτε την τέλεια ένωση κάτω από τη στέγη ενός ήρεμου, γαλήνιου σπιτικού. Είστε απλοί, γλυκύτατοι, με υπομονή και σεβασμό και προ πάντων με ηθικές αρχές που δε συγχωρούν το ψέμα και την αγνωμοσύνη. Προσέξτε λίγο την τάση σας, όταν πληγώνεστε, να αποσύρεστε και να υποφέρετε μόνοι σας…

Μουτ
Η Μουτ είναι μια από τις αρχαιότερες θεότητες του αιγυπτιακού πανθέου. Εκτός από την Ίσιδα, μια γυναίκα στο ρόλο της αδελφής και της συζύγου, βρίσκουμε μια άλλη μητέρα, τη Μουτ, η οποία έχει αποσυρθεί από τη μυθική και ιστορική σκηνή της Αιγύπτου παίρνοντας σαν χαρακτηριστικό της το χαρακτηριστικό της βίας λόγω των προτιμήσεών της στην πολυτέλεια και των μεταπτώσεών της στη συμπεριφορά της. Για αυτήν την μητέρα που καταστέλλεται από την ιδιότροπη γενεαλογία των Θεών, των Ηρώων και των Ανθρώπων, η ζωή και θάνατος πηγαίνουν μαζί χέρι με χέρι.

Τα νερά του Νείλου και η καυτή άμμος της ερήμου της Νουβίας είναι συμβολικό μέρος του σώματος αυτής της θεάς που φέρνει τη ζωογόνο δύναμη του νερού και του Ηλίου. Γεννημένοι κάτω από την επιρροή αυτής της Δύναμης διακατέχεστε από το συναίσθημα ότι η ζωή σας πρέπει να γεμίσει από ενοχές! Κατά συνέπεια, είστε μυστικοπαθή άτομα που κλίνετε προς τη μελαγχολία. Ξέρετε πώς να αγγίζετε άμεσα τον πυρήνα κάθε ατόμου σε κάθε είδος ανθρώπινης σχέσης. Είστε κάπως σαρκαστικοί και ειρωνικοί και δεν ολοκληρώνετε την αποπλάνηση λόγω της συστολής σας. Εντούτοις έχετε τρομερό εσωτερικό πλούτο. Η φρόνησή σας είναι προφανής και εμπνέετε την ελπίδα στους άλλους. Αυτό που αναζητάτε είναι η καλή θέληση και η προστασία.

Βλέπετε τη ζωή ρεαλιστικά και με λογική. Αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και πάντα προσπαθείτε για το καλύτερο δυνατό. Παρότι φέρεστε πολύ πρακτικά και γήινα μέσα σας κρύβετε πολλές ανησυχίες και έχετε συνεχώς αμφιβολίες και ερωτηματικά, όπως ακριβώς και οι καλλιτέχνες. Οι ενοχές σας δε σας αφήνουν να χαρείτε τη ζωή και κλείνεστε πάρα πολύ στον εαυτό σας με αποτέλεσμα να μην καταλήγουν σε ευτυχές τέλος οι περισσότερές σας σχέσεις. Πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας και να διεκδικήσετε την αγάπη μέσω της αυτοαποδοχής και της αυτοέκφρασης.


Χάπι - Νείλος

Ο Νείλος είναι ένας ποταμός ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις πλημμύρες μιας απίστευτης αφθονίας. Όπως μια αρτηρία στην οποία το αίμα και το αλάτι του μητρικού σώματος του εδάφους της Αιγύπτου κυκλοφορούν, οι ιεροί ποταμοί λιπαίνουν τη γη με τις πλούσιες καταθέσεις τους. Εκεί, όπου ο πάπυρος, οι κάλαμοι, το κεχρί και τα τελετουργικά λουλούδια μεγαλώνουν, ο πολιτισμός γεννιέται. Όσοι έχετε γεννηθεί κάτω από την επιρροή αυτού του θεού είστε ειρηνοποιοί, εραστές του καθαρού και του εξαγνισμένου και το οφείλετε και στον εαυτό σας ώστε να μπορείτε να είστε σε μια κατάσταση εγρήγορσης.  Είστε δεκτικοί σε όλους τους πλούτους που έρχονται κοντά σας. Στον ποταμό αυτό, ο Θωθ, το πουλί-θεός δημιούργησε τη φιλοσοφία του. Από αυτόν τον ποταμό ο θεός Ανούβης συνέλλεγε τις αρωματικές ουσίες για το κοσμικό φαρμακείο του.

Είστε  σοφοί, ανεκτικοί και ικανοί να δείξετε μητρική τρυφερότητα προς όλους εκείνους που επιθυμούν να φύγουν από την άγνοια. Αλλά, όπως και ο ποταμός,  υπόκεισθε σε μεταβαλλόμενες διαθέσεις. Αυτό που ψάχνετε είναι η αρμονία του μέσα με το έξω με αποτέλεσμα την πλήρωση και την ουσιαστική σας ένωση με τους αγαπημένους σας. Συνεχώς αναζητάτε την αδελφή ψυχή σας γεμάτοι πάθος αλλά και τρυφεράδα. Δεν σας αρέσει καθόλου οτιδήποτε προσβάλλει την αισθητική σας, οτιδήποτε είναι χυδαίο ή χωρίς βαθύτερο νόημα. Επειδή λοιπόν πολύ συχνά συναντάτε τέτοιες καταστάσεις  ή τέτοιου είδους πρόσωπα, έχετε την τάση να διαφεύγετε σε έναν δικό σας ονειρικό κόσμο ο οποίος διακατέχεται από συναισθήματα, όνειρα και λάμψη!

Όντως είστε άνθρωποι που έχετε την ικανότητα ακριβώς επειδή είστε σε επαφή με τα συναισθήματά σας να τα εκδηλώνετε έτσι όπως τα νοιώθετε και η διαίσθησή σας είναι πάρα πολύ ανεπτυγμένη. Παρόλα αυτά μπορείτε να κοντρολάρετε τον εαυτό σας χωρίς να εκτροχιάζεστε και διατηρώντας πάντα τις γόνιμες ισορροπίες που χρειάζονται χρησιμοποιώντας το χιούμορ σας και την ευαισθησία σας. Είστε πολύ όμορφοι και μαγνητικοί και μπορείτε εντελώς διαισθητικά να καταλάβετε ποιος ή τι είναι αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορείτε να κάνετε καριέρα ως σύμβουλος επιχειρήσεων!

Όσιρις
Ο Όσιρις είναι ο θεός που βοηθά τους ανθρώπους στις γεωργικές τους ασχολίες αλλά και επιτηρεί τη θεϊκής τάξη των πραγμάτων. Συμβολίζει την αναγέννηση και τη γονιμότητα. Δίδαξε στους ανθρώπους την καλλιέργεια της γης και τους έμαθε να προοδεύουν στη ζωή τους. Ως σύμβολο της συνοχής, λοιπόν, αυτός ο αγαπημένος θεός στους ανθρώπους του Νείλου, γίνεται το αντικείμενο της σταθερής ζηλοτυπίας από το νεαρότερο αδελφό του τον Σεθ. Ο Σεθ με τη βοήθεια από τους συνεργούς του, πετυχαίνει να κλειδώσει τον Όσιρι σε ένα κιβώτιο και να τον πετάξει στα γοργά ρεύματα του ποταμού Νείλου.

Η Ίσιδα με τη βοήθεια της αδελφής της Νεφτύς ανέκτησε το σώμα του θεού συζύγου της και με τη μαγική της αναπνοή βοήθησε τον Όσιρι να επιστρέψει στη ζωή και να ενωθεί μαζί του με αποτέλεσμα να γεννηθεί ο Ώρος. Αλλά ο ανταγωνισμός συνεχίζει να εξουσιάζει την καρδιά του Σεθ ο οποίος κάνει τα πάντα έτσι ώστε να ακρωτηριαστεί το σώμα του Όσιρι και τα κομμάτια του να διασκορπιστούν παντού. Στη δεύτερη προσπάθειά της η Ίσιδα καταφέρνει και συλλέγει τα τεμάχια που διασκορπίστηκαν από αυτόν τον βέβηλο θεό, εκτός από το πέος που το κατάπιε ένα ψάρι.

Βρίσκουμε στο μύθο του Όσιρι τη συμβολική ακολουθία αποσύνθεσης και αναγέννησης σε μια υψηλότερη μορφή. Έχοντας γεννηθεί κάτω από την επιρροή του θεού  Όσιρι διαθέτετε έναν χαρακτήρα που είναι διπλός και προσωπικότητα γενναιόδωρη. Φλογεροί αλλά τρωτοί, όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με την αντιπαλότητα διστάζετε περισσότερο από τους άλλους και έχετε το δίλημμα της επιλογής της σωστής στιγμής για τη δράση και την απόφαση.

Θέλετε όλα αυτά που ξέρετε να μην τα κρατάτε μόνο για εσάς αλλά να τα διασπείρετε και να τα μεταδώσετε και στο περιβάλλον σας. Έχετε πολλά ταλέντα αλλά και πολλή εσωτερική δύναμη για να το κάνετε αυτό. Πολλοί σας θεωρούν παντογνώστη και ειδικό σε πολλά θέματα. Σας αρέσει η ζωή σας να είναι μια περιπέτεια και να είναι γεμάτη με δράση και νίκες. Αυτό μπορεί να σας φέρει πολλούς εχθρούς αλλά διαισθητικά μπορείτε να καταλάβετε με ποιο τρόπο μπορείτε να τους κατατροπώσετε.

Σεχμέτ
Η Σεχμέτ η θεά με σύμβολό της το λιοντάρι φρουρεί την κόλαση με ακριβή χαρακτήρα και με δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στο χαρακτήρα αυτής της θεάς αμφιβολία ή οίκτος. Λειτουργεί με μια μαθηματική δικαιοσύνη. Στην Αίγυπτο τα λιοντάρια απεικονίζονται συχνά ανά δύο, πλάτη με πλάτη, κάθε ένα από αυτά να κοιτάζει έξω και πέρα από τον ορίζοντα σε αντίθετη κατεύθυνση. Γεννημένοι κάτω από αυτή την επιρροή είστε έντονα τηλεπαθητικοί, παρατηρητικοί, αυταρχικοί και δεν επιτρέπετε πολλά πολλά. Η αίσθηση της ηθικής σας είναι μερικές φορές δυστυχώς επικριτική παρά τις μυστικές επιθυμίες σας. Διαθέτετε μια μεγαλοπρεπή επιείκεια και μια εσωτερική αίσθηση της ομορφιάς που σας ευθυγραμμίζει με το ρυθμό της γης.

Σύμφωνα με τους Αιγυπτίους ο Ήλιος διέταξε τη θεά Σεχμέτ να αφανίσει όλα τα κακοποιά στοιχεία και γι’ αυτό οι αρχαίοι Αιγύπτιοι σκότωναν τους κλέφτες και γενικότερα τους εγκληματίες στο ναό της και στο όνομά της. Μετά τη θυσία η θεά ηρεμούσε και έπαιρνε το χαρακτήρα του Ειρηνοποιού και του Θεραπευτή και γι’ αυτό το λόγο θεωρείτο η προστάτιδα των γιατρών στο βασίλειο της Αιγύπτου. Σαν άνθρωποι έχετε τη δύναμη της Πειθούς και μπορείτε να οδηγήσετε τους άλλους σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση χωρίς κανείς να μπορεί να σας το αμφισβητήσει αυτό.

Δίνετε μια εικόνα απροβλεψιμότητας και μερικές φορές μπορεί και να αντιδράτε έντονα και ίσως και επιθετικά. Όντως είστε σκληροί αλλά όχι μόνο με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο σας τον εαυτό μιας και πολύ συχνά δεν δίνετε σημασία και καταπνίγετε τα δικά σας θέλω και τις βαθύτερες σας επιθυμίες που τις κρατάτε κρυφές και ανομολόγητες. Λειτουργείτε περισσότερο με την ηθική και για εσάς δεν υπάρχουν μεσαίες λύσεις. Είστε δυναμικοί και απόλυτοι και αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ τους γύρω σας να κάνουν μια πιο στενή σχέση μαζί σας. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσπαθήσετε να μην είστε τόσο απόλυτοι και να μπείτε στη διαδικασία να καταλάβετε και τους άλλους.

Σεθ
Στο υψηλό δράμα της αιγυπτιακής θρησκείας, ο Σεθ διαδραματίζει τον απαραίτητο ρόλο να φέρει το θάνατο στον κόσμο με τη ρίψη του θείου αδελφού του Όσιρι στον ποταμό Νείλο. Όταν ο Όσιρις επιστρέφει στη ζωή μετά από τα μαγικά τελετουργικά αλλά και μέσα από την αγάπη της αδελφής και συζύγου του Ίσιδας η ακολουθία αποσύνθεση και αναγέννηση σε μια υψηλότερη μορφή, γεννιέται. Ο Σεθ ενσωματώνει λοιπόν τις ισχυρές δυνάμεις που απαιτούνται για να επιφέρουν τη μεγάλη αυτή αλλαγή. Τελικά νικημένος από την Ίσιδα και το γιο της, τον θεό γεράκι Ώρο, ο Σεθ μεταμορφώνεται σε ένα ελεύθερο πνεύμα που περιπλανιέται στη γη και έτσι γίνεται, μετά από την εξαναγκαστική του εξορία, ο θεός της μοναξιάς των ερήμων.

Όσοι έχετε γεννηθεί κάτω από την επιρροή του Σεθ είστε άνθρωποι που επιδιώκετε την αλλαγή και ψάχνετε για πάντα την πληρότητα. Πρέπει να δοκιμάσετε πολλές περιπέτειες πριν να βρεθείτε και να είστε σε θέση να κατευθύνετε  τις ισχυρές εσωτερικές δυνάμεις σας. Μαθαίνετε εύκολα από τα λάθη σας και κατέχετε μια αντοχή στις προκλήσεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο. Η ουσία του Σεθ είναι η μεταμόρφωση, το κουκούλι της ζωής επεκτείνεται πάντα για να αγκαλιάσει τη νέα γνώση και τη διορατικότητα που η προσωπικότητα σας καλείται να αποκτήσει για να μπορέσει να διανοίξει το δρόμο σε αυτές τις ανεξερεύνητες διαστάσεις. Έχετε μια φύση που δεν ανέχεται πολύ τον έλεγχο και ζητά ελευθερίες.

Με αποτέλεσμα να επιβάλετε συχνά τις απόψεις σας στους άλλους. Δε μπορείτε να μείνετε ήρεμοι ούτε ένα λεπτό, σας αρέσει να κινείστε συνεχώς και θέλετε να πηγαίνετε κόντρα στο κατεστημένο, τους νόμους, τα ήθη και τα θέματα. Έτσι και βάλετε κάτι στο μυαλό σας τίποτα και κανείς δεν πρόκειται να σας αντισταθεί και να μπει στον δρόμο σας. Είστε αποφασιστικοί και αποφασισμένοι να πετύχετε το στόχο που βάζετε κάθε φορά, πάση θυσία! Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο για το ταίρι σας να σας ακολουθήσει σε αυτούς τους ρυθμούς και γι’ αυτό το λόγο συνήθως οι σχέσεις σας σταθεροποιούνται αργότερα στη ζωή σας πράγμα που δε σας αγχώνει γιατί σας αρέσει η μοναξιά και πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε τους άλλους.

Θωθ

Ο θεός Θωθ απεικονίζεται με τη μορφή ενός ιερού πουλιού, της ίβιδας. Είναι με τη σεμνότητα του που αυτός θεός παρέχει έξυπνες ιδέες στις απλές αισθήσεις των ανθρώπων και εμπνέει τις ψυχές και τις ενέργειές τους με ένα πάθος που ξέρει και που χτίζει. Η όμορφη εικόνα του διώχνει μακριά τη νωθρότητα, τη δόλια πονηριά και την ανυπόμονη υπερηφάνεια και προτρέπει τους ανθρώπους να εφεύρουν. Είναι προστάτης των αστρονόμων, των λογιστών, των θεραπευτών και των μάγων. Ο Θωθ ξεχωρίζει από όλους τους θεούς της αρχαίας Αιγύπτου ως ο καλύτερος που εκφράζει την αξιοπιστία του δημιουργικού λόγου που επαναλαμβάνει ακούραστα σε όλα τα όντα που φέρνουν τη γονιμότητα στις όχθες του Νείλου.

Όντας γεννημένοι κάτω από την προστασία του θεού αυτού είστε ενθουσιώδεις και τολμηροί και  περιφρονείτε τη μετριότητα και την κακία.. Είστε θαρραλέοι και μπορείτε να διατρέξετε πολλούς κινδύνους υπό τον όρο ότι συμμετέχουν στις προσπάθειες σας και άλλοι με τη βοήθεια των οποίων τελικά  θα κερδίσετε τον αγώνα. Κρατάτε πάντα το λόγο σας και είναι αδιανόητο για εσάς να πείτε ψέματα! Ενεργείτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον, είστε δυναμικοί, παθιασμένοι, παρορμητικοί και ατρόμητοι. Βάζετε ξεκάθαρους στόχους και ξέρετε πώς να τους υλοποιήσετε.

Πάντα όμως έχετε στο μυαλό σας και το καλό των άλλων με αποτέλεσμα να κρατάτε τις ισορροπίες και να μην πατάτε επί πτωμάτων για να πετύχετε τους στόχους σας. Συχνά παίζετε με τις λέξεις και είστε πολύ καλοί στο να χειρίζεστε το λόγο και να μαγνητίζετε τους ακροατές σας περνώντας πάντα τα μηνύματα που εσείς θέλετε. Μην ξεχνάτε ότι ο Θωθ ήταν ο θεός της ιερογλυφικής γραφής των Αιγυπτίων!Newsletter