astropedia.gr

Η μυστική αλφάβητος των Πυθαγορείων

Η μυστική αλφάβητος των Πυθαγορείων
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΩΝ
 
''Τι υπάρχει λοιπόν σε ένα όνομα;'' αναρωτιέται με αγωνία η Ιουλιέτα, στη τραγωδία που ο Σαίξπηρ έγραψε για τον άτυχο έρωτά της με τον Ρωμαίο. (Αριθμομαντεία Sabellicus εκδ. Δίδυμοι.)

Κατά βάθος, ένα ρόδο, ακόμα κι αν το λέγαμε με ένα άλλο όνομα, θα διατηρούσε πάντα το άρωμα του.... Κι όμως ακριβώς εξ αιτίας των ονομάτων τους, οι δύο κακότυχοι εραστές της Βερόνας είδαν το πεπρωμένο να πηγαίνει ενάντιά τους. Τι υπάρχει λοιπόν σε ένα όνομα;

Πόσο μπορεί να μας επηρεάσει το όνομά μας ή ακόμα και το πρώτο μας αρχικό; Κρύβονται κάποιες αλήθειες πίσω από τα γράμματα ή πρόκειται για απλές συμπτώσεις; Σε αυτές τις ερωτήσεις έρχονται σήμερα να μας απαντήσουν οι διάφοροι αριθμολόγοι, οι οποίοι έχουν σαν πρότυπο τους την αλφάβητο του Πυθαγόρα, και αυτή κατά τα κοινά παραδεκτά θεωρείται πως μας δίνει τις πλέον δυναμικές δονήσεις.

Για τον Πυθαγόρα ας μου επιτραπεί να μην πω πολλά, απλά ότι εγεννήθη στη Σάμο το 590 ή κατ' άλλους το 580 π.χ. Υπήρξε μυημένος στα Αιγυπτιακά μυστήρια, γνώστης των ινδικών δοξασιών, ανώτατος αρχιερέας των Χαλδαίων, μύστης των περσικών, μυστηρίων, μέγας αστρονόμος, αστρολόγος, γεωμέτρης και μαθηματικός.

Στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας με τη βοήθεια του αθλητή Μίλωνα του Κροτωνιάτη ίδρυσε την περίφημη σχολή του Ομακοείο όπου και εγένετω  η διδασκαλία, μέσα από ένα περίπλοκο σύστημα μυήσεως όλων των ανωτέρω. Μέσα σε όλες τις διδασκαλίες η πλέον επίπονος και με πολύ λίγα μέλη ήταν και η αριθμοσοφία και σε ακόμα λιγότερα μέλη εδιδάσκετω η δονητική αξία των γραμμάτων.

 

 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 Α  Β  Γ  Δ  Ε  -  Ζ  Η  Θ
 Ι  Κ  Λ  Μ  Ν  Ο  Π  Ξ  Ρ
 Σ
 Τ  Υ  Φ   -  Χ  Ψ  Ω  -


Αυτή η δονητική αξία και σειρά των γραμμάτων (χωρίς να ξεχνάμε το στίγμα, το κόπα και σαμπί που για τους Πυθαγόρειους δεν ελαμβάνοντο υπόψη).

Το Α ανήκει στην δυναμική τριάδα σαν αρχικό ονόματος φέρνει δύναμη στον κάτοχό του, αλλά και εγωιστικές τάσεις και μερικές φορές μοναξιά. Ακόμα κάνει τον κάτοχό του ικανό να ξεπερνά όλα τα εμπόδια, αλλά πεισματάρη και ξεροκέφαλο. Ημέρα του είναι η Κυριακή, ανήκει στον Ήλιο και τον Λέοντα και έμβλημα του έχει το ξίφος.

Το Β ανήκει στη συνεργατική τριάδα και σαν αρχικό ονόματος δίνει στον κάτοχό του τάσεις συνεργασίας, υπομονή και χαρίζει τις περισσότερες φορές έναν επιτυχημένο γάμο. Παρασκήνιο, και όχι προσκήνιο είναι η ζωή των περισσοτέρων Β. Ημέρα του είναι η Δευτέρα, ανήκει στην Σελήνη και στον Καρκίνο και έμβλημά του έχει το άγκιστρο.

Το Γ ανήκει στην κοινωνική τριάδα και σαν αρχικό ονόματος χαρίζει στον κάτοχό του, κοινωνικότητα, χάρη, καλλιτεχνικές ικανότητες και ταλέντο, αλλά και το φθόνο των γύρω του πολλές φορές. Τέλος αν δεν προσέξουν η καριέρα τους είναι σαν τους μετεωρίτες. Ημέρα του είναι η Τρίτη, ανήκει στον Άρη και τον Κριό και έμβλημά του έχει έναν αναμμένο δαυλό.

Το Δ ανήκει στη γήινη τριάδα και σαν αρχικό ονόματος χαρίζει στον κάτοχό του δύναμη, υλική επιτυχία κυρίως σε γη, και στις περισσότερες φορές μακροζωία. Σαν αρνητικό έχει να κάνει με πολλά διαζύγια, δυσκολίες στην καριέρα και πολλές απογοητεύσεις μέχρι να φτάσει κάποιος στην επιτυχία. Ημέρα του η Τετάρτη, ανήκει στον Ερμή και στον Παρθένο και έχει σαν έμβλημα τον κύβο.

Το Ε ανήκει στην μεταβλητή τριάδα και σαν αρχικό ονόματος χαρίζει, στον κάτοχό του, πολλές εργασιακές ευκαιρίες, φήμη, μια αδιάκοπη εξερευνητική διάθεση, ταξίδια πολλά σε άγνωστα μέρη και ίσως μια μονιμότερη σχέση με άτομα ξένων τόπων. Σαν αρνητικό έχει μια φοβερή μεταβλητότητα και ένα τρομερό σκαμπανέβασμα ιδίως στον αισθηματικό τομέα. Ημέρα του η Πέμπτη, ανήκει στον Δία και τον Τοξότη και έχει σαν έμβλημά του μια σκάλα.

Το Ζ ανήκει στην μεταφυσική τριάδα και σαν αρχικό ονόματος χαρίζει στον κάτοχό του μια καλή διαισθητική ικανότητα, του ανοίγει ένα φιλοσοφικό κόσμο, του δίνει ταξίδια σε μέρη που έχουν να κάνουν με την μεταφυσική ή με το μυστήριο και μια καριέρα που παίρνει μέσα από έρευνα και ανακαλύψεις. Σαν αρνητικό δίνει άσχημη υγεία και όχι πολύ γερούς απογόνους. Ημέρα του είναι η Παρασκευή, ανήκει στην Αφροδίτη και στον Ζυγό και έχει έμβλημά του τον ζυγό.

Το Η ανήκει στην λειτουργική τριάδα και σαν αρχικό ονόματος χαρίζει στον κάτοχό του, θέσεις με κύρος ή με αρκετό χρήμα, καλές σχέσεις με την οικογένεια, τις περισσότερες φορές τον κάνει αφεντικό ή βρίσκει κληρονομιές, ακόμα μπορεί να βρίσκει χρήματα που είναι κρυμμένα σε απίθανα σημεία ή θαμμένα στην γη. Σαν αρνητικό κτυπάει στα γεννητικά όργανα ή τους πνεύμονες, δίνει πίκρα και μοναξιά. Ημέρα του το Σάββατο, ανήκει στον Πλούτωνα και τον Σκορπιό και έχει για έμβλημά του ένα δρεπάνι.

Το Θ ανήκει στην καρπική τριάδα και σαν αρχικό ονόματος χαρίζει στον κάτοχό του, μεγάλη αλτρουιστική διάθεση, φιλανθρωπία, παγκοσμιότητα και μεγαλεπήβολες  ιδέες που όμως τις περισσότερες φορές μένουν απραγματοποίητες. Κατά τις μυστικές δοξασίες τα άτομα με αυτό το αρχικό φτάνουν πλέον στο τέλος των κοσμικών εμφανίσεών τους και είναι έτοιμα για το πραγματικά μεγάλο ταξίδι. Σαν αρνητικό χτυπάει στα νεύρα, φέρνει ροπή προς τα ναρκωτικά και βάσανα. Ημέρα του η Δευτέρα, ανήκει στον Ποσειδώνα και τους Ιχθύς και έχει σαν έμβλημα το σύμβολο του απείρου, δηλαδή ένα πλαγιαστό οκτώ.

Το Ι ανήκει στη Δυναμική τριάδα και σαν αρχικό ονόματος χαρίζει στον κάτοχό του υψηλές θέσεις, εκλογή και τιμές, σοβαρή επιστημονική ή εσωτεριστική κατάρτιση και τους δίνει κληρονομιές, ενώ τις περισσότερες φορές δεν έχει αδέλφια. Σαν αρνητικό χτυπάει στους πνεύμονες ή το φάρυγγα, και σφραγίζει τον κάτοχό του με ένα παλιό θλιβερό γεγονός, ενώ τον αφήνει έκθετο σε δυνάμεις αρνητικές. Ημέρα του η Πέμπτη, ανήκει στον Δία και στον Τοξότη κι έχει σαν έμβλημα δύο χιαστί  ράβδους.

Το Κ ανήκει στην συνεργατική τριάδα και σαν αρχικό ονόματος χαρίζει στον κάτοχό του κινητικότητα, διάθεση και επιτυχία στην εργασία, καλή μαντική ικανότητα και μια ιδιαίτερη προστασία από ατύχημα και βίαιες πράξεις. Επίσης κάνει τον κάτοχο του καλό αναλυτή καταστάσεων και επιτυχημένο συμβουλάτορα. Σαν αρνητικό χτυπάει το συκώτι ή τη χολή, δίνει διαζύγιο ή μεγάλη ατυχία στα τυχερά παιχνίδια. Ημέρα του η Δευτέρα, ανήκει στον Άρη και στον Σκορπιό κι έχει σαν έμβλημα τον κώνο.

Το Λ ανήκει στην κοινωνική τριάδα και σαν αρχικό χαρίζει στον κάτοχό του, ευρεία κοινωνική αποδοχή, φιλίες με υψηλά και σημαίνοντα πρόσωπα, ταξίδια σε πολλά και άγνωστα μέρη όπου και δημιουργεί νέες φιλίες και τις περισσότερες φορές μεγάλη επιτυχία στις δημόσιες σχέσεις. Σαν αρνητικό χτυπάει το στομάχι και την σπλήνα, φέρνει μίσος με τους εξ' αίματος συγγενείς και προδοσία. Ημέρα του η Τρίτη, ανήκει στον Πλούτωνα και τον Σκορπιό και έχει σαν έμβλημα του την νεκροκεφαλή.

Το Μ ανήκει στη γήινη τριάδα και χαρίζει στον κάτοχό του, σαν αρχικό του βαπτιστικού ονόματος, μια δύσκολη ζωή αλλά με ευτυχισμένη κατάληξη, ένα κουραστικό αγώνα δρόμου, αλλά με νικηφόρο αποτέλεσμα, ένα βασανιστικό ανέβασμα, αλλά με κατάληξη την απάτητη κορυφή. Σαν αρνητικό χτυπάει τις φωνητικές χορδές ή την ακοή, φέρνει διαζύγιο ή ατεκνία και τις περισσότερες φορές ο κάτοχός του φεύγει με βίαιο τρόπο. Ημέρα του η Παρασκευή ανήκει στην Αφροδίτη και στον Ταύρο και έχει για έμβλημά του τον δωρικό κίονα.

Το Ν ανήκει στην μεταβλητή τριάδα και χαρίζει στον κάτοχό του, σαν αρχικό βαπτιστικού ονόματος, μια ζωή που διέπεται από πολλές αντιφάσεις, πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλές διακυμάνσεις, αλλά και πολλές εργασιακές ευκαιρίες καθώς και βοήθεια για υψηλή κοινωνική άνοδο. Επίσης, δίνει στον κάτοχό του μεγάλη ικανότητα. Από αρνητική άποψη χτυπάει τα αναπνευστικά όργανα και τους τένοντες των χεριών. Ημέρα του η Τετάρτη, ανήκει στον Ερμή και τους Δίδυμους και έχει για έμβλημά του το Κηρύκειο του Ερμή.

Το Ο στη θεϊκή ή στην απολεσθείσα τριάδα και σαν αρχικό πρώτου ονόματος χαρίζει στον κάτοχό του, μεγάλες ανθρωπιστικές ιδιότητες, καλή οικογένεια, πιστή προς τις παραδόσεις, ευαισθησία, αίσθημα αρμονίας και τάξης. Σαν αρνητικό χτυπάει τον εγκέφαλο και τα πέλματα των ποδιών, φέρνει πολλές δυσκολίες επιβίωσης και ο κάτοχός του χάνει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο. Ημέρα του το Σάββατο, ανήκει στον Κρόνο και στον Αιγόκερο και έχει σύμβολό του τον αυλό.

Το Π ανήκει στη μεταφυσική τριάδα και σαν αρχικό ονόματος χαρίζει στον κάτοχό του μεγάλες μαντικές ικανότητες, ανεπτυγμένη διαίσθηση και διόραση ενώ του ανοίγει μεταφυσικά μονοπάτια. Ακόμα του δίνει ταλέντο, υψηλή κοινωνική θέση και πολλά ηγετικά προσόντα. Σαν αρνητικό χτυπάει την καρδιά και φέρνει αρτηριοσκλήρωση, δίνει πολλούς χωρισμούς και απώλεια στα τυχερά παιχνίδια. Ημέρα του η Παρασκευή, ανήκει στην Αφροδίτη και στον Άρη, το μοναδικό που κυβερνάται από δυο πλανήτες, και στο Ταύρο και έχει σύμβολό του το σκήπτρο.

Το Ξ ανήκει στην λειτουργική τριάδα και σαν αρχικό πρώτου ονόματος, χαρίζει στον κάτοχό του, χρήμα κοινωνική καταξίωση, στρατιωτική και πολιτική επιτυχία, ερωτικές κατακτήσεις και πλούσιο προσωπικό μαγνητισμό. Επιτυχία στο εμπόριο και σε ότι έχει σχέση με αγοραπωλησίες γης. Από αρνητική άποψη χτυπάει στα νεφρά και στα έντερα, δίνει κούραση και φέρνει άγχος, ενώ ο κάτοχός του θα αντιμετωπίσει αρκετές μηχανορραφίες και ίντριγκες. Ημέρα του το Σάββατο, ανήκει στου Ουρανό και στον Αιγόκερο και έχει σαν έμβλημα ένα χρυσό νόμισμα.

Το Ρ ανήκει στην καρπική τριάδα και σαν αρχικό του πρώτου ονόματος, χαρίζει στον κάτοχό του μια μαγνητική προσωπικότητα, μια μεγάλη ανθρωπιστική διάθεση, μια σπουδαία συμβουλευτική και αναλυτική των πραγμάτων ικανότητα. Επίσης δίνει καλή αναρρωτική ικανότητα. Σαν αρνητικό χτυπάει στα οστά και στον νωτιαίο μυελό, ενώ κάνει τον κάτοχό του να θυσιάζεται για μη άξια πρόσωπα. Ημέρα του η Δευτέρα, ανήκει στη Σελήνη και στον Καρκίνο και σαν έμβλημα έχει ένα τόξο τεντωμένο από ένα βέλος.

Το Σ ανήκει στη δυναμική τριάδα και σαν αρχικό πρώτου ονόματος χαρίζει στον κάτοχό του, εξουσία που συνδυάζεται με σοφία, ηγεμονία που παντρεύεται με την ανθρωπιά, υψηλή κοινωνική άνοδο που συνοδεύεται από την φιλανθρωπία. Ακόμα σπουδαίες μαντικές ικανότητες μα και αστρονομικές και αστρολογικές γνώσεις. Σαν αρνητικό χτυπάει την σπονδυλική στήλη και τα γεννητικά όργανα, δίνει πολλές άσκοπες μετακινήσεις και μερικές φορές και ατεκνία. Ημέρα του η Κυριακή και ανήκει στον Ήλιο και τον Λέοντα, ενώ έχει σαν σύμβολο την λύρα του Απόλλωνα.

Το Τ ανήκει στην συνεργατική τριάδα και σαν αρχικό πρώτου ονόματος χαρίζει στον κάτοχό του καλή συνεταιριστική εξέλιξη, βαθιά γνώση του πλησίον, επιτυχία στο τελείωμα μισοτελειωμένων εργασιών, μεγάλη συμβιβαστική και καλή συμβουλευτική ικανότητα. Ακόμα του δίνει πλούτη από δωρεές τρίτων. Σαν αρνητικό χτυπάει τα έντερα και τη στοματική κοιλότητα, δίνει πολλούς χωρισμούς και τελική μοναξιά. Ημέρα του η Δευτέρα, ανήκει στον Ποσειδώνα και στους Ιχθείς, ενώ σαν έμβλημά του έχει την κλεψύδρα.

Το Υ ανήκει στην κοινωνική τριάδα και χαρίζει σαν αρχικό πρώτου ονόματος στον κάτοχό του μεγάλη κοινωνική προβολή, πλούσια και γόνιμη φροντίδα και γόνιμη φαντασία ανεξαρτησία και ευρύτητα σκέψης. Δίνει μεγάλα αποθέματα ψυχικών δυνάμεων και βαθιά γνώση της φιλοσοφίας και των μαθηματικών. Σαν αρνητικό χτυπάει τον οισοφάγο και τα λεμφοκύτταρα και φέρνει στον κάτοχό του την ατυχία στον εργασιακό και συναισθηματικό τομέα. Ημέρα του η Τρίτη, ανήκει στον Άρη και στον Κριό, ενώ σαν έμβλημά του έχει δυο κεφαλές λεόντων που κοιτούν προς αντίθετες κατευθύνσεις.

Το Φ ανήκει στην γήινη τριάδα και χαρίζει στον κάτοχό του, σαν αρχικό του πρώτου ονόματος κέρδη από τη γη, σωματική δύναμη και καλή υγεία, δυνατούς απογόνους και στις περισσότερες φορές δίνει και μακροζωία, καθώς και πολλά χρήματα μέσα από σκληρή δουλειά. Σαν αρνητικό χτυπάει το νευρικό σύστημα και τη στοματική κοιλότητα, ενώ κάνει τον κάτοχο του θύμα μαγείας η άλλων μεταφυσικών προβλημάτων. Ημέρα του η Τετάρτη, ανήκει στον Ερμή και στον Παρθένο, ενώ σαν σύμβολό του έχει το κέλυφος της χελώνας.

Το Χ ανήκει στη θεϊκή ή απολεσθείσα τριάδα και χαρίζει στον κάτοχό του, σαν αρχικό πρώτου ονόματος υψηλή νοημοσύνη, βοήθεια από τρίτους και από τη θεία Πρόνοια, κέρδη και απίθανες δωρεές, εργασιακή σταθερότητα και καλή επικοινωνία, υπομονή και αντοχή. Σαν αρνητικό χτυπάει το δέρμα και την καρδιά, φέρνει χηρεία η διαζύγιο και μοναξιά. Ημέρα του η Παρασκευή και ανήκει στην Αφροδίτη και στον Ταύρο, ενώ για έμβλημά του έχει το κέρας της Αμάλθειας.

Το Ψ ανήκει στη μεταφυσική τριάδα και χαρίζει στον κάτοχό του, σαν αρχικό πρώτου ονόματος μεγάλη ψυχική δύναμη και αντοχή, υψηλή μεταφυσική γνώση, διαίσθηση, διόραση και κέρδος από την εκμετάλλευση αυτών των γνώσεων. Σαν αρνητικό χτυπάει το αίμα και τα νεφρά, ενώ καταδικάζει τον κάτοχό του σε λησμονιά. Ημέρα του το Σάββατο, ανήκει στον Κρόνο και στον Αιγόκερο και σαν έμβλημά του έχει την κουκουβάγια.

Το Ω ανήκει στην λειτουργική τριάδα και χαρίζει στον κάτοχό του, σαν αρχικό πρώτου ονόματος καλή μαντική ικανότητα και επιτυχία στον οικογενειακό τομέα, καλή επικοινωνία, καλή οικογένεια και δύναμη στο σώμα και στην ψυχή. Σαν αρνητικό χτυπάει τα γεννητικά όργανα και το λεμφικό σύστημα, ενώ φέρνει στον κάτοχό του  απότομες ψυχολογικές μεταπτώσεις. Ημέρα του είναι η Πέμπτη ανήκει στον Δία και τον Τοξότη και σαν έμβλημά του έχει τον κεραυνό.


  • Τα 3 γράμματα που δεν ανέφερα δεν έχουν για τους Πυθαγόρειους δονήσεις πλέον και για αυτό δεν επικράτησαν και στο Ελληνικό αλφάβητο, θα τις ξαναποκτήσουν πάλι όταν η ανθρωπότητα κερδίσει την χαμένη της αθωότητα και επανέλθει στη γη η Χρυσή Εποχή.

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  
     Newsletter