astropedia.gr

Οι εκλείψεις του 2019

Οι εκλείψεις του 2019
Οι εκλείψεις του έτους από τον Athan

Η χρονιά φιλοξενεί στο σύνολο πέντε εκλείψεις από τις οποίες οι τέσσερις θα γίνουν στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, όπου βρίσκονται και οι σεληνιακοί δεσμοί, ενώ μια θα γίνει στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου.  Το πρώτο κύμα εκλείψεων έρχεται τον Ιανουάριο με μια μερική ηλιακή έκλειψη στις 6/1 στο μέσον του Αιγόκερω και με μια ολική σεληνιακή έκλειψη στις 21/1 στις αρχές του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Το δεύτερο κύμα εκλείψεων έρχεται τον Ιούλιο με μια ολική ηλιακή έκλειψη στις 2/7 στην 11η μοίρα του Καρκίνου και με μια μερική σεληνιακή έκλειψη στις 16/7 στην 25η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Και για να κλείσει η καινούργια χρονιά καλά (…) την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων έχουμε ακόμη μια ηλιακή έκλειψη στην 5η μοίρα του Αιγόκερω.

06.01.2019
μερική έκλειψη Ηλίου

στις 15ο25’ του Αιγόκερω

21.01.2019
ολική έκλειψη Σελήνης

στην 00ο51’ του Λέοντα

02.07.2019
ολική έκλειψη Ηλίου

στις 10ο37’ του Καρκίνου

16.07.2019
μερική έκλειψη Σελήνης

στις 24ο04’ του Αιγόκερω

26.12.2019
δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου

στις 04ο06’ του Αιγόκερω

Οι εκλείψεις είναι φαινόμενα που συμβαίνουν κάθε χρόνο και συμβολίζουν σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας τόσο σε ατομικό επίπεδο, όταν μας επηρεάζουν, όσο και σε κοινωνικό-πολιτικό. Δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό που πρέπει να φοβόμαστε, σίγουρα όμως οι αλλαγές που πυροδοτούνται με αφορμή τις εκλείψεις δεν είναι απλές καθώς έχουν μεγάλο χρονικό εύρος εξέλιξης, βαθύτερη σημασία και πολυεπίπεδες προεκτάσεις. Καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι και συνειδητοποιημένοι.


Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση για το πώς θα επηρεάσουν οι εκλείψεις της χρονιάς, τα βασικά θέματα που κινούνται σε κοινωνικό επίπεδο και ποιοι θα επηρεαστούν ατομικά από αυτές.
Επισημαίνουμε ότι για να επηρεαστεί ατομικά κάποιος από τις εκλείψεις, χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα ενεργοποιημένοι και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο και σε παράγωγους χάρτες.Πρώτο κύμα εκλείψεων

Στις 6 Ιανουαρίου 2019 παρατηρείται μερική ηλιακή έκλειψη στην 16η μοίρα (15ο25’) του Αιγόκερω και για τα δεδομένα της Ελλάδος κατά το φαινόμενο ανατέλλει ο Σκορπιός και μεσουρανεί ο Λέων. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 122.


Η έκλειψη ενεργοποιεί διαδικασίες αλλαγής και προσαρμογής βασικών δομών της χώρας που έχουν να κάνουν με την νομοθεσία, το πολίτευμα, τους νομικούς κύκλους και την Εκκλησία. Οι σχέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είναι τεταμένες, υπάρχει κινητικότητα γύρω από εδαφικά θέματα, αποσταθεροποίηση και αλλαγή στην στάση ή τις θέσεις των συμμάχων και στις εμπορικές συμφωνίες.

Μια έκλειψη Ηλίου στον δεύτερο δεκανό του Αιγόκερω φέρνει αντιδράσεις και ξεσηκωμό προς την εξουσία και προαναγγέλλει πολλές δυσκολίες και μια περίοδο με προσπάθειες που όμως δεν καρποφορούν. Στον χάρτη παρατηρούμε την έκλειψη να συμβαίνει με τον Κρόνο από την μια πλευρά και τον Πλούτωνα από την άλλη, κάτι που σίγουρα δημιουργεί μια αίσθηση μεγάλης σοβαρότητας, μυστικότητας (όλοι οι πλανήτες εξάλλου βρίσκονται κάτω από τον ορίζοντα του χάρτη) και αόρατων ή ασυνείδητων διεργασιών. Το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα είναι ένα μεσοδιάστημα κοπιαστικής εργασίας, σκληρότητας και μόχθου και άξονας κατάλυσης της εξουσίας, ομαδικού περιορισμού και δικτατορίας κατά Έμπερτιν.

Ο Άρης είναι ο κύριος του χάρτη και είναι δυνατός καθώς εντοπίζεται σε νυχτερινό χάρτη με θεμελιώδη δύναμη στον Κριό και σε αμοιβαία υποδοχή από έξαρση με τον Ήλιο. Πολύ σύντομα θα τετραγωνίσει την μοίρα της έκλειψης, στις 24 Ιανουαρίου… Μια έκλειψη απαιτητική, έντονη, απόλυτη και δραστική που απαιτεί την προσοχή μας. Η δράση μας και οι κινήσεις μας καλό είναι να είναι μελετημένες και όχι παρορμητικές. Πολύ περισσότερο γιατί η έκλειψη ενεργοποιεί πλαγίως το μεσοδιάστημα Άρη/Ουρανού το οποίο σχετίζεται με ξαφνικά γεγονότα, επεμβάσεις, παρεμβάσεις και με την έντονη επιθυμία για ελευθερία ακόμη και με βίαιο τρόπο.

Ο Δίας του χάρτη έχει θεμελιώδη και συμπτωματική δύναμη καθώς βρίσκεται στο ζώδιό του και στον πρώτο οίκο και βασικοί παράγοντες του χάρτη όπως ο ωροσκόπος, ο κύριος της έκλειψης και ο κύριος του χάρτη τον ενισχύουν, καθώς βρίσκονται σε μοίρες εντός των ορίων του Δία. Η επιχειρηματική δράση, επενδυτικά  σχέδια, οικονομικά ζητήματα και γενικότερα η άνοδος και η επέκταση τονίζονται μέσα από προτάσεις, ευκαιρίες, προγράμματα και ιδέες, αλλά χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι αφορά το μακροπρόθεσμο και να το αποφύγουμε το εύκολο γιατί οι φούσκες κάποια στιγμή θα σκάσουν.. Μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα αν κινηθούμε με βάση την ηθική, τους κανόνες, την ανώτερη αξία και με σοβαρότητα και όχι πολύ ψηλά τον αμανέ, κατά το λαϊκότερο…

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται οι του παρορμητικού σταυρού που έχουν γεννηθεί γύρω στις 6/1, 5/4, 7/7, 8/10 (συν/πλην μια ημέρα) και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία γύρω στην 15η μοίρα (συν/πλην μια μοίρα) των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως). Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 6/6 και στις 8/12 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 15η μοίρα των Διδύμων ή του Τοξότη.


Στις 21 Ιανουαρίου 2019 παρατηρείται ολική σεληνιακή έκλειψη στην πρώτη μοίρα (00ο51’) του Λέοντα και για τα δεδομένα της Ελλάδος κατά το φαινόμενο ανατέλλει ο Αιγόκερως και μεσουρανεί ο Σκορπιός. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 134.


Η έκλειψη λειτουργεί στο οικονομικό πλαίσιο της χώρας και επιδρά σε θέματα εθνικής οικονομίας, εσόδων, τραπεζών και εμπορικών συναλλαγών, δημιουργώντας αναστάτωση και φέρνοντας στο φως κρυμμένα πράγματα, συμφωνίες και αποφάσεις του κράτους που ουσιαστικά οδηγούν τους πολίτες να κάνουν περισσότερη υπομονή και αναγκαστικές προσαρμογές.

Μια έκλειψη Σελήνης στον πρώτο δεκανό του Λέοντα δεν λειτουργεί καλά για την εξουσία και για αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία, δημιουργεί αστάθεια και σηματοδοτεί απώλεια… Στον χάρτη παρατηρούμε να ενεργοποιείται μια μηδενική μοίρα, κάτι που σημαίνει την αρχή μιας νέας κατάστασης και το περπάτημα σε έναν καινούργιο δρόμο. Η σταθερή ποιότητα του άξονα της έκλειψης μιλά για κάτι που είναι σταθερό, δύσκολα αλλάζει και που με κάποιο τρόπο είναι μόνιμο. Ο κύριος της έκλειψης είναι ένας Ήλιος σε αδυναμία στον Υδροχόο, αλλά με συμπτωματική δύναμη στον πρώτο οίκο του χάρτη. Ένας πλανήτης στην μηδενική μοίρα έχει ήδη κάνει την μετάβαση και βρίσκεται σε κατάσταση νέας αρχής, με καινούργια ερεθίσματα. Μια καινούργια αρχή όμως χωρίς ο πλανήτης να μπορεί ακόμη να σταθεί ''στα πόδια του'' είναι δύσκολη, όσο και αν το ευνοούν οι περιστάσεις.

Είναι μια έκλειψη που φέρνει απρόβλεπτα γεγονότα και εξελίξεις που δεν μπορούν να εκτιμηθούν άμεσα. Υπάρχει κλίμα ανασφάλειας για το μέλλον, τις σχέσεις και τις συνεργασίες και την θέση μας μέσα σε έναν οργανισμό, σε μια ομάδα ή ακόμη και στην ίδια την κοινωνία που ζούμε. Υπάρχει άγχος γύρω από το τι πρέπει να κάνουμε ως μεμονωμένα άτομα και αισθανόμαστε ότι πρέπει να δράσουμε ή να αντιδράσουμε άμεσα για να βρούμε λύσεις.

Ο Κρόνος είναι ο κύριος του χάρτη και είναι δυνατός από θεμελιώδεις και συμπτωματικές δυνάμεις (έχει την χαρά του στον δωδέκατο οίκο). Βρίσκεται σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα δίνοντας την ευκαιρία να μορφοποιήσουμε ένα όνειρό μας. Βρίσκεται όμως σε έναν νυχτερινό χάρτη και το τετράγωνο που δέχεται από τον εξίσου δυνατά τοποθετημένο Άρη μπορεί να δυναμιτίσει τις καταστάσεις και να καταστρέψει αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε. Η υπομονή και η ψυχραιμία είναι απαραίτητες με αυτή την έκλειψη, όπως και να διατηρούμε ένα ανοιχτό μυαλό για τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Είναι περίοδος για μικρά βήματα, διαλλακτικότητα και προσαρμογή, αποφεύγοντας τις παγίδες του εγώ και όχι για προσωπικές εξάρσεις ή ισοπεδωτικές αποφάσεις.  

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται οι του σταθερού σταυρού που έχουν γεννηθεί γύρω στις 22/1, 21/4, 24/7, 24/10 (συν/πλην μια ημέρα) και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία γύρω στην πρώτη μοίρα (συν/πλην μια μοίρα) των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 20/5 και στις 22/11 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 29η μοίρα του Ταύρου ή του Σκορπιού.


Δεύτερο κύμα εκλείψεων

Στις 2 Ιουλίου 2019 παρατηρείται ολική ηλιακή έκλειψη στην 11η μοίρα (10ο37’) του Καρκίνου και για τα δεδομένα της Ελλάδος κατά το φαινόμενο ανατέλλει ο Υδροχόος και μεσουρανεί ο Σκορπιός. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 127.
Αυτή η έκλειψη σχετίζεται με αναγκαστικές προσαρμογές που πρέπει να γίνουν από το κράτος και αλλαγές που έχουν να κάνουν με την εθνική οικονομία, τις εμπορικές συναλλαγές και εμπορικά θέματα, εξαιτίας μεγάλων και βαριών εθνικών εξόδων, πτωχεύσεων και απωλειών στο χρηματιστήριο.

Μια έκλειψη Ηλίου στον δεύτερο δεκανό του Καρκίνου δημιουργεί προβλήματα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και γενικότερα δυσαρμονία και προβλήματα στις σχέσεις των ανθρώπων και τις συνεργασίες. Επίσης φέρνει αναστάτωση στην φύση και ειδικότερα με το στοιχείο του νερού. Ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του χάρτη και είναι ισχυρός έχοντας θεμελιώδη δύναμη από ζώδιο και συμπτωματική από οίκο. Βρίσκεται σε σύνοδο με τον νότιο σεληνιακό δεσμό και απέναντι από την έκλειψη. Είναι μια έκλειψη που έχει να κάνει με σημαντικές απώλειες και με την επιρροή της παραμένει μόνο αυτό που είναι αναγκαίο. Το τετράγωνο του ωροσκόπου με τον Ουρανό δημιουργεί ξαφνικές ανατροπές, ανεξέλεγκτα γεγονότα και απόλυτες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το σπίτι, την οικογένεια ή το επάγγελμα.

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται οι του παρορμητικού σταυρού που έχουν γεννηθεί γύρω στις 1/1, 31/3, 2/7, 3/10 (συν/πλην μια ημέρα) και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία γύρω στην 10η μοίρα (συν/πλην μια μοίρα) των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 11/6 και στις 13/12 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 20η μοίρα του Διδύμου ή του Τοξότη.

Στις 16 Ιουλίου 2019 παρατηρείται μερική σεληνιακή έκλειψη στην 25η μοίρα (24ο04’) του Αιγόκερω και για τα δεδομένα της Ελλάδος κατά το φαινόμενο ανατέλλει ο Κριός και μεσουρανεί ο Αιγόκερως. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 139.Η έκλειψη επηρεάζει θέματα που έχουν να κάνουν με τον Νόμο και το νομικό πλαίσιο της χώρας, με το δικαστικό σώμα, με το εμπόριο και με την εφαρμογή καινούργιων τεχνολογιών στην χώρα. Παράλληλα προκύπτουν θέματα γύρω από μετακινήσεις, μέσα μαζικής μεταφοράς και ενημέρωσης, θέματα με γείτονες χώρες και τοπικές απώλειες από ατυχήματα ή καιρικά φαινόμενα.

Μια έκλειψη Σελήνης στον τρίτο δεκανό του Αιγόκερω σχετίζεται παραδοσιακά με τον θάνατο του Αρχηγού, με συνωμοσίες ανάμεσα στον λαό και με ανταρσίες… Ο κύριος της έκλειψης είναι ο Κρόνος, ο οποίος έχει θεμελιώδεις και συμπτωματικές δυνάμεις καθώς βρίσκεται στον Αιγόκερω και υψωμένος, αλλά βρίσκεται σε ανάδρομη κίνηση. Η Αφροδίτη βρίσκεται απέναντί του σε αντίθεση ακριβείας, πράγμα που δεν δημιουργεί τις καταλληλότερες και πιο ευχάριστες προϋποθέσεις για αισθηματικά και οικονομικά ζητήματα και φωτογραφίζει μια περίοδο διάλυσης που είναι απαραίτητη για την συνέχεια.

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται οι του παρορμητικού σταυρού που έχουν γεννηθεί γύρω στις 15/1, 14/4, 17/7, 17/10 (συν/πλην μια ημέρα) και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία γύρω στην 24η μοίρα (συν/πλην μια μοίρα) των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 27/5 και στις 29/11 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 6η μοίρα του Διδύμου ή του Τοξότη.


Εορταστική έκλειψη

Στις 26 Δεκεμβρίου 2019 παρατηρείται δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στην 5η μοίρα (04ο06’) του Αιγόκερω και για τα δεδομένα της Ελλάδος κατά το φαινόμενο ανατέλλει ο Τοξότης και μεσουρανεί ο Ζυγός. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 132.Άλλη μια έκλειψη που επηρεάζει τα οικονομικά της χώρας και ανακινεί θέματα που έχουν να κάνουν με τους ανώτερους κύκλους, άτομα σε αξιωματικές θέσεις, αλλά και με θέματα φόρων κληρονομιάς ή άλλου είδους.. Επίσης επηρεάζονται εξωτερικά θέματα, σχέσεις με άλλες δυνάμεις και διεθνείς συνθήκες με τρόπο που αντικατοπτρίζεται στην κυβέρνηση.

Μια έκλειψη Ηλίου στον πρώτο δεκανό του Αιγόκερω είναι δύσκολη για τα άτομα που έχουν εξουσία και θέση ισχύος και φέρνει περίεργα και ανατρεπτικά γεγονότα. Κατά τον Πτολεμαίο σχετίζεται με την αλλαγή ή την μετακίνηση του Βασιλιά, την αντίδραση της Αυλής, την εξέγερση του Λαού. Φέρνει γενικότερα θέματα αλλαγής τόπου και μετανάστευσης.. Στον χάρτη παρατηρούμε φυσικά το σημείο της έκλειψης να βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία, ο οποίος είναι και ο κύριος του χάρτη της έκλειψης. Οι πέντε από τους δέκα πλανήτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον Αιγόκερω και χορηγούνται από τον Κρόνο, ο οποίος είναι και ο κύριος της έκλειψης. Αν και ίσως ο χάρτης παρουσιάζεται τρομακτικός, αυτή η έκλειψη μπορεί να σημάνει το εφαλτήριο για έντονα παραγωγικές και αποτελεσματικές διαδικασίες και να έχουμε αποτελέσματα που δεν ήταν δυνατόν να πετύχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Είναι μια έκλειψη που μπορεί να αλλάξει πλήρως την ζωή μας, κάτι που φυσικά δεν σημαίνει απαραίτητα ευχάριστα και τυχερά γεγονότα, αλλά μια αλλαγή που έρχεται μέσα από προσπάθεια, επιμονή και είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού που έχουμε ήδη κάνει.

Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται οι του παρορμητικού σταυρού που έχουν γεννηθεί γύρω στις 25/4, 25/6, 27/9, 27/12 (συν/πλην μια ημέρα) και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία γύρω στην 4η μοίρα (συν/πλην μια μοίρα) των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 17/6 και στις 19/12 και όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 26η μοίρα του Διδύμου ή του Τοξότη.Newsletter