astropedia.gr

Η Εστία στους οίκους

Η Εστία στους οίκους
Η οικοθεσία του αστεροειδούς Εστία φανερώνει τους τομείς εκείνους της ζωής στους οποίους θα μπορούσαμε να αφιερωθούμε και, τελικά, να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην το παρακάνουμε, ώστε να μη γίνουμε εμμονικοί με τους συγκεκριμένους τομείς γιατί τότε θα νιώσουμε ένα αίσθημα ανεπάρκειας και ανικανοποίητου, θα αισθανθούμε «άδειοι» σε ενεργειακό επίπεδο και, μάλιστα, υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να αρρωστήσουμε. Ως εκ τούτου, θα πρέπει κατά διαστήματα (και ειδικότερα όταν διαπιστώνουμε ότι αρχίζουμε να τείνουμε στην υπερβολή) να αποσυρόμαστε και να απομακρυνόμαστε, να κάνουμε ένα διάλειμμα από τα θέματα του οίκου στον οποίο βρίσκεται η Εστία στο χάρτη μας, προκειμένου να «γεμίσουμε τις μπαταρίες μας» και να επιστρέψουμε πιο δυναμικοί και πιο συνειδητοποιημένοι στην ενεργό και δημιουργική δράση. Επιπλέον, ο αστεροειδής σχετίζεται με την πιο ελεγχόμενη και λογική έκφραση της σεξουαλικότητας του ατόμου και σκιαγραφεί τα διάφορα «μπλοκαρίσματα» στη ζωή του καθώς και τους τομείς στους οποίους θα μπορούσε το ίδιο το άτομο να αισθανθεί «φυλακισμένο».

Διάβασε εδώ για τον αστεροειδή Εστία στα ζώδια

Ο αστεροειδής Εστία στους γενέθλιους οίκους

Εστία στον 1ο οίκο

Το άτομο χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα καθώς και από μια έντονη ανάγκη για δράση και ανεξαρτησία. Ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση των επιθυμιών του αλλά πολλές φορές έχει την τάση να το παρακάνει, με αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση ενός εγωιστή που αδιαφορεί για τα θέλω των γύρω του και δυσκολεύεται να συνυπάρξει με άλλους ανθρώπους. Επιπλέον, πρόκειται για ένα άτομο με ισχυρές ερωτικές επιθυμίες, το οποίο εκπέμπει γοητεία. Κατά διαστήματα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα πρέπει να μετριάζει τον εγωισμό του, να απαρνείται τον ίδιο του τον εαυτό και να «θυσιάζει» τις προσωπικές του ανάγκες, διαφορετικά θα αναγκαστεί να απομονωθεί από τον κοινωνικό του περίγυρο ενώ ταυτόχρονα τα επίπεδα της ζωτικότητας και της ενεργητικότητάς του θα μειωθούν. Αν κατορθώσει να «τιθασεύσει» τον παρορμητισμό του και να λειτουργήσει με περισσότερη σύνεση και συντροφικότητα, θα μπορέσει τελικά να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του.

Εστία στον 2ο οίκο

Πρόκειται για ένα άτομο κτητικό το οποίο αγαπά το χρήμα και χρειάζεται υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Επίσης, μπορεί να μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο για το συγκεκριμένο άτομο να μοιράζεται τα χρήματα που κερδίζει μέσα από τον κόπο του και την προσωπική του εργασία, καθώς αρέσκεται στη συσσώρευση πλούτου. Συν τοις άλλοις, έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δομήσει ένα πανίσχυρο σύστημα ηθικών αξιών και αρχών, από το οποίο αρνείται να παρεκκλίνει. Καλείται, λοιπόν, κατά διαστήματα να χαλαρώνει και να αναθεωρεί τις αξίες του, μέσω μιας πιο ευέλικτης και λιγότερο αυστηρής διαδικασίας αυτοαξιολόγησης. Επιπλέον, θα πρέπει να μοιράζεται τα κεκτημένα του με άλλους ανθρώπους και να εστιάζει σε λιγότερο ωφελιμιστικές και υλιστικές επιδιώξεις. Η ενασχόληση με την ψυχολογία, τη μεταφυσική και, γενικότερα, με την αόρατη διάσταση των πραγμάτων, των προσώπων και των καταστάσεων θα μπορούσε να τον βοηθήσει αρκετά. Μόνον έτσι, θα μπορέσει να αυξήσει τα προσωπικά του έσοδα και τις καθαρές αποδοχές του: Αν το χρήμα πάψει να είναι αυτοσκοπός για εκείνον! Τέλος, ο συγκεκριμένος άνθρωπος καλείται να «δαμάσει» την κτητικότητά του και να επιτρέψει στους γύρω του να «αναπνεύσουν», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα στις στενές και δεσμευτικές σχέσεις.

Εστία στον 3ο οίκο

Η συγκεκριμένη θέση φανερώνει έναν ιδιαίτερα διανοητικό και εγκεφαλικό χαρακτήρα, ο οποίος σκέφτεται διαρκώς. Αγαπά τη συλλογή και την ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και την επικοινωνία και το διάλογο. Επίσης, μπορεί να είναι υπερπροστατευτικός με τα αδέλφια του και το σόι του. Ωστόσο, όταν υπερβάλλει, αντιμετωπίζει διαφόρων ειδών μπλοκαρίσματα στις επικοινωνίες του και στις σχέσεις του με τα αδέλφια του ή άλλους πιο μακρινούς συγγενείς. Συν τοις άλλοις, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τη διανοητική υπερένταση ή υπερκόπωση, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε διαταραχές ύπνου καθώς και σε μια δυσκολία αξιοποίησης των ευρηματικών ιδεών και των εμπνεύσεών του. Θα πρέπει, επομένως, το συγκεκριμένο άτομο να αποβάλλει πού και πού την υπερβολική διανοητικοποίηση που το χαρακτηρίζει, να σκέφτεται λιγότερο, να εστιάζει περισσότερο στην πρακτική διάσταση της ζωής και να επανακτά τη γείωσή του και την επαφή του με το υλικό πεδίο. Η σιωπή του προκαλεί φόβο αλλά πολλές φορές αποδεικνύεται ότι είναι «χρυσός» καθώς το γλιτώνει από επικοινωνιακά μπερδέματα και το βοηθάει να ανασυγκροτήσει τις σκέψεις και τις ιδέες του. Τέλος, θα πρέπει να αποστασιοποιείται κατά διαστήματα από τα αδέλφια του, δίνοντάς τους χώρο και χρόνο προκειμένου να καθορίσουν και να οργανώσουν τη ζωή τους όπως τα ίδια επιθυμούν. Μόνο τότε όλα ως δια μαγείας θα βελτιωθούν και το άτομο θα ξαναβρεί την εσωτερική του ισορροπία.

Εστία στον 4ο οίκο

Εδώ το άτομο είναι προσκολλημένο στο παρελθόν του και στην πατρική του οικογένεια. Επίσης, χρειάζεται ιδιωτικότητα, αγαπά το σπίτι του και δυσκολεύεται να ενταχθεί κοινωνικά και να «χτίσει» ένα υγιές κοινωνικό προφίλ. Είναι εύθικτο, παρεξηγείται εύκολα και προτιμά να θυσιάσει τις φιλοδοξίες του για χάρη της οικογενειακής θαλπωρής. Έτσι, όμως, καταλήγει να μην εξελίσσεται και να χάνει το παρόν λόγω της αναπόλησης παρελθοντικών καταστάσεων. Μάλιστα, μπορεί να μένει στο πατρικό του σπίτι μέχρι μεγάλη ηλικία, το οποίο στην πραγματικότητα του δημιουργεί ένα αίσθημα ανικανοποίητου. Θα πρέπει, λοιπόν, κατά διαστήματα να απομακρύνεται από την οικογένειά του, να παλεύει για την καριέρα του και τους προσωπικούς του στόχους, να δραστηριοποιείται περισσότερο κοινωνικά και να βγαίνει έξω από το σπίτι. Μόνον έτσι θα ξεπεράσει τις προσκολλήσεις του, τη ροπή του στη μελαγχολία και τη νοσταλγία και την εσωστρέφειά του και θα μπορέσει να γίνει περισσότερο διεκδικητικό, δυνατό εσωτερικά και ολοκληρωμένο και θα μπορέσει τελικά να δημιουργήσει μια ζεστή οικογένεια που θα του προσφέρει ασφάλεια και ικανοποίηση. Τέλος, το συγκεκριμένο άτομο θα πρέπει κατά διαστήματα να μένει μόνο του, μακριά από τη γενέτειρά του και να εκφράζει περισσότερο τον ερωτισμό του, τον οποίο παλαιότερα συνήθιζε να «θάβει».

Εστία στον 5ο οίκο

Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, η χαρά, η διασκέδαση, ο έρωτας, η δημιουργικότητα και οι προσωπικές απολαύσεις έχουν μεγάλη σημασία. Ωστόσο, υπάρχει ροπή στις υπερβολές, οι οποίες με τη σειρά τους τον αποδυναμώνουν. Επίσης, αρέσκεται στη συναναστροφή με παιδιά αλλά μπορεί να είναι χειριστικός με αυτά. Ως εκ τούτου, θα πρέπει κατά καιρούς να τοποθετεί στο περιθώριο την προσωπική του αυτοέκφραση και την ανάγκη του να περνάει καλά, για χάρη της συλλογικότητας και της ομαδικότητας. Η ένταξή του σε παρέες και κοινωνικές ομάδες στις οποίες κυριαρχούν η ισότητα και τα κοινά οράματα, θα προσδώσουν άλλο νόημα στη ζωή του. Για την ακρίβεια, θα βοηθήσουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο να συνειδητοποιήσει ότι η ανεμελιά είναι μεν απαραίτητη αλλά όταν εκφράζεται ακραία οδηγεί στην ανωριμότητα και στον παλιμπαιδισμό. Και αφού μάθει να συμμετέχει σε ομάδες καθώς και στην ευρύτερη κοινωνία, ως ισότιμο και ευσυνείδητο μέλος, θα μπορέσει να εκφράσει τη δημιουργικότητά του υγιώς και να βιώσει αληθινή χαρά. Παράλληλα, θα καταλάβει ότι τα παιδιά του δεν είναι «αντίγραφά» του και θα τα αφήσει να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι.

Εστία στον 6ο οίκο

Η εν λόγω θέση δίνει ψυχαναγκασμούς και υπερβολική ενασχόληση με θέματα υγείας, καθαριότητας, υγιεινής και εργασίας. Το άτομο αγαπά τη δουλειά του και, συνήθως, δουλεύει πολύ, προσπαθώντας να μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά του. Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος της υπερκόπωσης και της αρρωστοφοβίας, ενώ η υπερβολική ενασχόληση με διαδικαστικά και γραφειοκρατικά θέματα της καθημερινότητας μοιάζει να εξαντλεί ενεργειακά το άτομο. Έτσι, ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα πρέπει να επιτρέπει στον εαυτό του να χαλαρώνει τους ρυθμούς της δουλειάς του πού και πού και να υιοθετεί πιο ανθρώπινα ωράρια εργασίας, προκειμένου να έχει χρόνο για να ονειροπολεί και να έρχεται σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό του και τις βαθύτερες ανάγκες της ψυχής του. Αν δεν το κάνει, υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσει και να αποδυναμωθεί σωματικά. Επιπλέον, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η τάξη και η καθαριότητα από μόνες τους δεν αρκούν αν η ψυχή δεν είναι αγνή. Συνεπώς, ο διαλογισμός και άλλες τεχνικές χαλάρωσης καθώς και η συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να βρει το αληθινό νόημα της ζωής, να ξεπεράσει τους ψυχαναγκασμούς του και, τελικά, να γίνει πιο αποδοτικός στη δουλειά του και να απολαύσει υψηλότερα, ανώτερα επίπεδα ψυχοσωματικής υγείας.

Εστία στον 7ο οίκο

Η Εστία στον συγκεκριμένο οίκο φανερώνει μια εμμονή με τις στενές διαπροσωπικές (και δη τις ερωτικές) σχέσεις. Το άτομο είναι εκ φύσεως συντροφικό και αφιερώνει αρκετό χρόνο στους άλλους, σε σημείο που χάνει την προσωπική του ταυτότητα και κουράζει ή πιέζει τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέεται. Καλείται, επομένως, πού και πού να αποσύρεται και να μένει μόνο του, προσφέροντας ελευθερία στο ταίρι, στους στενούς φίλους και στους συνεργάτες του. Μόνον έτσι θα μπορέσει ο άνθρωπος αυτός να έρθει σε επαφή με τις αληθινές του ανάγκες, να εκτιμήσει την αξία της ελευθερίας και να σταθεί στα πόδια του. Άλλωστε, σε αυτή τη ζωή μόνοι μας ήρθαμε, μόνοι μας πορευόμαστε και μόνοι μας τελικά θα πεθάνουμε. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί, τόσο πιο γρήγορα θα βελτιωθούν και οι σχέσεις του, καθώς θα καταλάβει ότι η προσκόλληση στους άλλους αφενός καταστρέφει την επαφή του μαζί τους  (απομακρύνοντάς τους) και αφετέρου αποδυναμώνει τον ίδιο. Τέλος, θα πρέπει να πάψει να θεωρεί τη συχνότητα του σεξ ως κριτήριο για το αν η σχέση ή ο γάμος του λειτουργούν ισορροπημένα, καθώς η ποιότητα είναι πολύ πιο σημαντική και ουσιώδης από την ποσότητα και τον αριθμό των σεξουαλικών επαφών.

Εστία στον 8ο οίκο

Η εν λόγω θέση δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να είναι εξαρτημένος υλικά και οικονομικά από τους γύρω του και, δη, από το ταίρι του. Επίσης, ο συγκεκριμένος άνθρωπος αγαπά την ψυχολογία, τη μεταφυσική και την αόρατη διάσταση της ίδιας της ζωής ενώ αρέσκεται σε παιχνίδια εξουσίας και ελέγχου. Επιπλέον, εκπέμπει σεξουαλικό μαγνητισμό και αναζητά την απόλυτη ψυχοσωματική ένωση, την οποία όμως δυσκολεύεται να βρει όταν φτάνει στο σημείο να πιέζει και, τελικά, να τρομάζει τους παρτενέρ του με βίτσια τα οποία οι άλλοι αρνούνται να υιοθετήσουν. Καλείται, λοιπόν, να μάθει να στηρίζεται και στα δικά του πόδια σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του ζητήματα. Είναι ωραίο να μας ενισχύουν οικονομικά τρίτα πρόσωπα αλλά έτσι αισθανόμαστε δέσμιοι. Θα πρέπει, λοιπόν, να παλέψει ώστε μέσα από την προσωπική του εργασία να αυξήσει τους χρηματικούς του πόρους. Σε αυτό θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν η εύρεση ενός βασικού συστήματος αξιών γύρω από το χρήμα και τα υλικά αγαθά και η υιοθέτηση της νοοτροπίας ότι «το χρήμα μας κάνει να αισθανόμαστε ελεύθεροι όταν προέρχεται από τον προσωπικό μας μόχθο». Συν τοις άλλοις, ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα πρέπει να εστιάσει και στην πιο απλή και φυσική μορφή του σεξ. Ωραίες οι σεξουαλικές φαντασιώσεις και οι διαστροφές αλλά πολλές φορές το απλό είναι ακόμα πιο ωραίο και ίσως τελικά να έχει περισσότερη απήχηση στην πλειοψηφία και να προσφέρει και περισσότερη απόλαυση. Τέλος, θα πρέπει να εκφράσει ευθέως την κτητικότητά του και όχι με υπόγεια μέσα, καθώς ο/η παρτενέρ του θα εκτιμήσει περισσότερο την ειλικρίνεια από την ίντριγκα.

Εστία στον 9ο οίκο

Αυτή η θέση δείχνει συνήθως τον διανοούμενο τύπο, ο οποίος προσπαθεί διαρκώς να διευρύνει τους ορίζοντές του και να κατανοήσει δυσνόητες, θεωρητικές έννοιες. Συγκεκριμένα, νομίζει ότι αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο μέσα από τις ανώτατες σπουδές, τον ελιτισμό, την ψαγμένη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία και τα ταξίδια στο εξωτερικό, ενίοτε και μέσω της μεταφυσικής. Ωστόσο, όταν το παρακάνει, διαπιστώνει ότι τα υπαρξιακά του ερωτήματα όχι μόνο συνεχίζουν να υφίστανται αλλά μπορεί τελικά και να έχουν πολλαπλασιαστεί. Έτσι, θα πρέπει κατά διαστήματα να εστιάζει σε πιο απλές μεθοδολογίες προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες και να βρει απαντήσεις. Άλλωστε, η παιδεία δεν κρύβεται απαραίτητα σε ένα ταξίδι στην Ινδία, σε μια συζήτηση με έναν καθηγητή Πανεπιστημίου ή στη μελέτη της αρχαίας φιλοσοφίας. Απεναντίας, μπορεί να κρύβεται σε μια απλή συζήτηση με έναν ώριμο παππού που πίνει τον ελληνικό καφέ του στο καφενείο ή σε μια εκδρομή εντός Ελλάδας όπου μπορείς να μάθεις πράγματα που δε φανταζόσουν καν. Τέλος, αν το άτομο αποκοπεί από την πνευματική του αλαζονεία και μάθει να μοιράζεται πού και πού όσα γνωρίζει, θα νιώσει περισσότερη πληρότητα και θα αποκτήσει τελικά περισσότερη παιδεία, καθώς στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών κρύβεται το κλειδί της αληθινής γνώσης.

Εστία στον 10ο οίκο

Ο εν λόγω άνθρωπος είναι φιλόδοξος και, συνήθως, ξοδεύει πολύ χρόνο και πολλή ενέργεια σε ζητήματα καριέρας και κοινωνικής ή επαγγελματικής καταξίωσης. Αργά ή γρήγορα, όμως, θα διαπιστώσει ότι όσο είναι για εκείνον αυτοσκοπός η «κορυφή», τόσο τελικά θα φτάνει στην πηγή και δεν θα πίνει νερό. Επίσης, μπορεί να έχει εμμονή με τη διατήρηση ενός ατσαλάκωτου κοινωνικού προφίλ, το οποίο τελικά τον στρεσάρει και του δημιουργεί ένα αίσθημα εσωτερικής δυσαρέσκειας. Καλείται, λοιπόν, να έρθει σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό του, να εστιάσει στην ιδιωτικότητά του αδιαφορώντας για το «φαίνεσθαι», να αφιερώσει χρόνο στο σπίτι μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, προκειμένου να βρει το αληθινό νόημα της ζωής, να «γεμίσει μπαταρίες» και να επιστρέψει πιο δυναμικός στα εγκόσμια. Μόνον έτσι θα κατορθώσει να φέρει εις πέρας τους στόχους του και να επιτύχει, κατά τρόπο υγιή και ισορροπημένο, την ανέλιξή του στην κοινωνική και επαγγελματική ιεραρχία και, τελικά, να απολαύσει τους «καρπούς» των κόπων του.

Εστία στον 11ο οίκο

Η θέση αυτή δείχνει τον άνθρωπο που τείνει να μετέχει σε συλλογικές προσπάθειες, ομάδες, σωματεία και παρέες. Είναι εκ φύσεως ομαδικός και θέλει να αισθάνεται ως ισότιμο μέλος μιας ομάδας με αγνούς σκοπούς και ανιδιοτελή οράματα. Αυτό, όμως, τελικά τον απομυζεί ενεργειακά καθώς χάνει το «εγώ» του μέσα από την κοινωνική ενσωμάτωση, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώνει ότι λίγες ομάδες χαρακτηρίζονται από ανιδιοτέλεια και κοινό όραμα. Αντιθέτως, συνειδητοποιεί ότι το κάθε μέλος προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα και όχι τους στόχους της ομάδας και απογοητεύεται. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποστασιοποιείται πού και πού από τις διάφορες συλλογικές δραστηριότητες και να μην παίρνει τόσο στα σοβαρά την ίδια τη ζωή. Θα πρέπει να διασκεδάζει, να εκφράζει την προσωπική του δημιουργικότητα, τα ταλέντα του και την παιδικότητά του. Επίσης, καλείται να επιτρέψει στους προβολείς να στραφούν επάνω του και να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής της ζωής του. Συν τοις άλλοις, καλείται να ζήσει τη χαρά του έρωτα, καθώς οι φιλίες από μόνες τους δεν αρκούν για να αισθανθεί εσωτερική ολοκλήρωση. Αν κάνει όλα τα παραπάνω πράξη, θα μπορέσει να εντοπίσει την ομάδα εκείνη που θα τον εκφράζει και θα αποτελείται από άτομα με τα οποία έχει κοινή ιδεολογία και ίδια ενδιαφέροντα. Επίσης, θα μπορέσει να προσφέρει κοινωνικό έργο, βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα στο πλαίσιο μιας οργανωμένης, συλλογικής προσπάθειας.

Εστία στον 12ο οίκο

Το άτομο με τη συγκεκριμένη θέση στο γενέθλιο ωροσκόπιό του τείνει να ονειροπολεί σε καθημερινή βάση, να απομονώνεται από την πραγματικότητα, να χαρακτηρίζεται από εσωτερικό χάος και να παραμελεί (συνειδητά ή μη) τις υποχρεώσεις του. Έχει ισχυρή διαίσθηση, πλούσια φαντασία και υπέροχες εμπνεύσεις. Είναι βαθιά καλλιτεχνικό και έχει μεταφυσικές ανησυχίες. Τον εν λόγω άνθρωπο τον βολεύει να «δραπετεύει» από την πραγματικότητα και να ζει στον κόσμο του, αλλά με αυτή τη στάση ζωής αισθάνεται μονίμως «ξένο σώμα» σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής του ζωής και τελικά φρενάρει την ίδια τη διαδικασία της προσωπικής του «ωρίμανσης». Θα πρέπει, επομένως, να εστιάζει κατά καιρούς και στην πρακτική διάσταση της ζωής, να είναι ρεαλιστής και να διοχετεύει τις εμπνεύσεις του στην εργασία του και στα διάφορα καθημερινά του προβλήματα, προκειμένου να βρει τις πολυπόθητες λύσεις που τόσο χρειάζεται. Έτσι,  θα πάψει να αισθάνεται αποκομμένος και να βιώνει την αίσθηση ότι δεν ανήκει εδώ και ότι θα έπρεπε να έχει γεννηθεί σε άλλη εποχή. Συν τοις άλλοις, θα ξεπεράσει τα διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα υγείας από τα οποία κατά καιρούς υποφέρει, θα μπορέσει να ανακαλύψει εις βάθος τον εαυτό του, θα βρει τη «χρυσή τομή» μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας και θα αξιοποιήσει την πανίσχυρη διαίσθησή του σε πρακτικό επίπεδο.Newsletter