astropedia.gr

Ο αστεροειδής Αράχνη

Ο αστεροειδής Αράχνη
Η Αράχνη (407 Arachne)  είναι ένας μεγάλος και σκουρόχρωμος αστεροειδής της Κύριας Ζώνης Αστεροειδών. Ανακαλύφθηκε το 1895 από τον Γερμανό αστρονόμο Μαξ Βολφ και πήρε το όνομά της από το ομώνυμο πρόσωπο της ελληνικής μυθολογίας.

Σύμφωνα με τη μυθολογία


Βάσει της μυθολογίας, η Αράχνη ήταν μία γυναίκα η οποία ζούσε στην Μικρά Ασία. Φημιζόταν για την ικανότητά της στο πλέξιμο και στον αργαλειό. Για την ακρίβεια εισέπραττε καθημερινά τον θαυμασμό του κόσμου για την προαναφερθείσα ικανότητά της, με αποτέλεσμα να αρχίσει σταδιακά να πιστεύει ότι ήταν η καλύτερη όλων στη συγκεκριμένη ασχολία. Ωστόσο, η Αθηνά ήταν προστάτιδα των γυναικών που ύφαιναν και, αναμφίβολα, κατείχε τα πρωτεία στην εν λόγω δεξιότητα, καθότι θεά. Η Αράχνη, λοιπόν, είχε την εντύπωση ότι είναι καλύτερη όχι μόνο από τις θνητές αλλά και από την ίδια την Αθηνά.

Έτσι, λοιπόν, η Αθηνά πραγματοποίησε ένα ταξίδι στην Μικρά Ασία (όπου βρισκόταν η Αράχνη) και έχοντας μεταμορφωθεί σε ηλικιωμένη γυναίκα είπε στην Αράχνη πως δεν θα έπρεπε να συγκρίνει τον εαυτό της με τους Θεούς, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί ασέβεια και ύβρη. Τότε η Αράχνη έδωσε την απάντηση πως αν η θεά Αθηνά ενοχλείται, θα μπορούσε να εμφανιστεί μπροστά της και να «μονομαχήσει» μαζί της, ώστε να αποδειχθεί ποια από τις 2 είναι καλύτερη.

Εκείνη τη στιγμή η Αθηνά πήρε την αληθινή της μορφή και αποδέχθηκε την πρόταση-πρόκληση για «μονομαχία». Όσον αφορά στην έκβαση του αγώνα, υπάρχουν 2 εκδοχές: Σύμφωνα με την 1η εκδοχή, η Αθηνά ηττήθηκε από την Αράχνη και λόγω της οργής της η Θεά μεταμόρφωσε τη γυναίκα σε αράχνη λέγοντάς της «Από τη στιγμή που σου αρέσει τόσο πολύ να φτιάχνεις υφαντά, θα υφαίνεις λοιπόν για ολόκληρη τη ζωή σου». Σύμφωνα με την 2η εκδοχή του μύθου, η Αράχνη αισθάνθηκε ντροπιασμένη εξαιτίας της ίδιας της ύβρης της και κρεμάστηκε. Τότε η θεά ένιωσε λύπη για τη γυναίκα και τη μεταμόρφωσε σε αράχνη.

Η αστρολογική σημασία της Αράχνης

O συγκεκριμένος αστεροειδής δείχνει συνήθως ένα αξιόλογο ταλέντο ή μια σημαντική δεξιότητα του ατόμου για την οποία οι άλλοι το θαυμάζουν αλλά μπορεί κιόλας να το φθονήσουν. Σχετίζεται, λοιπόν, με τη ζήλεια αλλά και με την έπαρση και την αλαζονεία. Επίσης δείχνει την παγίδευση και την εμπλοκή σε περίπλοκες και περίεργες καταστάσεις και διαδικασίες. Επιπρόσθετα, αποκαλύπτει τις αόρατες παγίδες της ζωής, οι οποίες μπορεί να προέρχονται είτε από το εξωτερικό μας περιβάλλον είτε από εμάς τους ίδιους. Τέλος, πολλοί συνδέουν την Αράχνη με το διαδίκτυο.

Ο αστεροειδής Αράχνη στα ζώδια

Αράχνη στον Κριό
Εδώ το άτομο ελκύεται από τη διεκδίκηση και την αποφασιστικότητα των άλλων και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορεί να την πατήσει, καθώς οι άλλοι μετά από ένα επίμονο κυνηγητό μπορεί τελικά να το παρατήσουν, να το αφήσουν εντελώς ξαφνικά στα κρύα του λουτρού. Το άτομο συνήθως φημίζεται για την ταχύτητά του.

Αράχνη στον Ταύρο
Ο αισθησιασμός, η λαγνεία, η πραότητα και η σταθερότητα των άλλων γοητεύουν το άτομο, με αποτέλεσμα να «παγιδεύεται» σε σχέσεις εξάρτησης από τις οποίες δυσκολεύεται να ξεφύγει. Το άτομο φημίζεται για την υπομονή του.

Αράχνη στους Διδύμους
Το άτομο είναι διανοητικό. Ως εκ τούτου, συχνά γοητεύεται από την ταύτιση απόψεων, τα εγκεφαλικά παιχνίδια και τα λεκτικά υπονοούμενα. Μετέπειτα, όμως, όταν οι μάσκες πέφτουν, το άτομο βρίσκεται αντιμέτωπο με μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Ο άνθρωπος με τη συγκεκριμένη ζωδιακή θέση του αστεροειδούς Αράχνη συνήθως φημίζεται για την εξυπνάδα του και για το χάρισμά του στην επικοινωνία.

Αράχνη στον Καρκίνο
Όταν οι άλλοι εμφανίζονται προστατευτικοί και δημιουργούν ένα κλίμα οικειότητας και συναισθηματικής ασφάλειας, το άτομο γοητεύεται και τελικά παγιδεύεται. Το άτομο έχει συνήθως πολύ καλή μνήμη, πράγμα για το οποίο οι άλλοι το θαυμάζουν.

Αράχνη στον Λέοντα
Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα ελκύουν το άτομο. Το άτομο τείνει να παγιδεύεται μέσα από την ίδια την ανάγκη του για φιλοφρονήσεις, κομπλιμέντα και θαυμασμό. Συνήθως, φημίζεται για τη δημιουργικότητά του και για την ικανότητά του να τραβάει επάνω του τα βλέμματα των άλλων.

Αράχνη στην Παρθένο

Οι εργατικοί και προγραμματισμένοι άνθρωποι γοητεύουν το άτομο, αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται αρχικά. Το άτομο είναι τελειομανές και οι άλλοι το θαυμάζουν για την ικανότητά του να βλέπει λεπτομέρειες που ένας κοινός νους αδυνατεί να διακρίνει.

Αράχνη στον Ζυγό
Το άτομο αφοπλίζεται από ανθρώπους οι οποίοι εκπέμπουν μια συμπαθητική αύρα και είναι διπλωμάτες και επικοινωνιακοί. Οι άνθρωποι αυτοί όμως συνήθως αποδεικνύονται χειριστικοί και επικίνδυνοι για το άτομο. Γενικά, το άτομο παγιδεύεται από την ίδια του την ανάγκη για κοινωνική αποδοχή. Ωστόσο, φημίζεται για την καλαισθησία του και το ιδιαίτερα ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης που το χαρακτηρίζει.

Αράχνη στον Σκορπιό
Το άτομο έλκεται από μυστηριώδεις ανθρώπους, οι οποίοι εκπέμπουν μια μαγνητική αύρα και καταφέρνουν με έναν ανεξήγητο τρόπο να «διαβάσουν» την ψυχή του. Οι ίδιοι άνθρωποι, όμως, τελικά παγιδεύουν το άτομο μέσα από παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας. Το άτομο φημίζεται για την σεξουαλικότητα που αποπνέει καθώς και για την ικανότητά του να ανακαλύπτει κρυμμένες καταστάσεις και μυστικά.

Αράχνη στον Τοξότη
Οι άνθρωποι που φαίνονται καλοπροαίρετοι, ειλικρινείς και πνευματικά καλλιεργημένοι ελκύουν το άτομο. Τελικά, όμως, εγκλωβίζεται σε καταστάσεις ή σχέσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από ασάφεια, θεωρητικό χάος και υπερβολική μεταβλητότητα. Το άτομο φημίζεται για την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται δυσνόητες έννοιες.

Αράχνη στον Αιγόκερω

Το άτομο χρειάζεται την κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Έτσι, συχνά έλκεται από πετυχημένους ανθρώπους, οι οποίοι όμως τελικά το χειρίζονται και το αποδυναμώνουν. Το άτομο φημίζεται για τις οργανωτικές του ικανότητες καθώς και για την υπευθυνότητα που το χαρακτηρίζει.

Αράχνη στον Υδροχόο

Το άτομο έλκεται από επαναστατικούς, προοδευτικούς και εναλλακτικούς χαρακτήρες αλλά καταλήγει εγκλωβισμένο και παγιδευμένο μέσα σε έναν περίπλοκο «ιδεολογικό ιστό»! Γενικότερα, τείνει να παγιδεύεται μέσα στην ίδια την ανάγκη του να διαφέρει από τη μάζα. Ωστόσο, φημίζεται για την ευρηματικότητά του καθώς και για τον αντισυμβατικό τρόπο σκέψης του!

Αράχνη στους Ιχθύς
Το άτομο γοητεύεται από συναισθηματικούς, συμπονετικούς, ευάλωτους (συχνά φαινομενικά μόνο) ανθρώπους οι οποίοι εκπέμπουν γλυκύτητα και αθωότητα! Όλες οι προαναφερθείσες ιδιότητες παγιδεύουν το άτομο και αποδυναμώνουν την κρίση του και την αντικειμενικότητά του! Έτσι, καταλήγει εγκλωβισμένο σε μια κατάσταση μυθοποίησης, εξιδανικεύσεων, εξαπατήσεων και ψεύδους! Το άτομο φημίζεται για την φαντασία του καθώς και για τη διαίσθησή του!

Ο αστεροειδής Αράχνη στους γενέθλιους οίκους

Αράχνη στον 1ο οίκο
Η συγκεκριμένη οικοθεσία, ιδίως όταν συνδυάζεται από στενή σύνοδο Αράχνης-Ωροσκόπου, δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να διαθέτει επιβλητική εξωτερική εμφάνιση με αποτέλεσμα κάποιοι να τον θαυμάζουν και άλλοι να τον ζηλεύουν. Το σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν περνάει απαρατήρητος, καθώς -ηθελημένα ή άθελά του- ασκεί επιρροή στις μάζες. Μπορεί, μάλιστα, να είναι πολυτάλαντος, επηρμένος ή δολοπλόκος.

Αράχνη στον 2ο οίκο
Εδώ είναι πιθανό το άτομο να έχει μια αξιοθαύμαστη ικανότητα στη διαχείριση του χρήματος ή να βρεθεί παγιδευμένο σε μια κατάσταση οικονομικής εξάρτησης. Επίσης, μπορεί οι άλλοι να παγιδεύουν τον εν λόγω άνθρωπο πείθοντάς τον ότι στερείται αυτοαξίας ή επιβάλλοντας του έμμεσα συγκεκριμένες ηθικές αξίες και αρχές.

Αράχνη στον 3ο οίκο
Η εν λόγω οικοθεσία μπορεί να δείχνει ένα αξιοθαύμαστο ταλέντο στο γράψιμο καθώς και μια ικανότητα του ατόμου να αφομοιώνει πληροφορίες. Ωστόσο, το άτομο καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν εκφράζεται ή υπογράφει έγγραφα, καθώς τα γραπτά μένουν και μπορεί να κρύβουν παγίδες.

Αράχνη στον 4ο οίκο
Ο αστεροειδής Αράχνη στον 4ο οίκο, ειδικά όταν σχηματίζει στενή σύνοδο με το IC, θεωρείται ως μία περίοπτη θέση (καθώς ο 4ος οίκος είναι γωνιακός). Ο άνθρωπος αυτός, λοιπόν, μπορεί να αισθάνεται εγκλωβισμένος μέσα στην πατρική του οικογένεια. Μπορεί να δυσκολεύεται να αποκολληθεί από το πατρικό περιβάλλον του, το οποίο έμμεσα τον χειραγωγεί. Επίσης, διαφόρων ειδών παγίδες μπορεί να κρύβονται και μέσα στην ίδια την πατρίδα του, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να εμποδίζει την εξέλιξή του. Όταν προβαίνει σε κάποια εκμίσθωση ή αγοραπωλησία ακινήτου, καλείται να δείχνει την απαιτούμενη προσοχή προκειμένου να αποφεύγει τυχόν αόρατες παγίδες. Ωστόσο, δεν αποκλείεται και κάποια αξιοσημείωτη ικανότητα του ατόμου στη διαχείριση ακινήτων.

Αράχνη στον 5ο οίκο
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να χαρακτηρίζεται από περίσσεια δημιουργικότητα καθώς και από κάποιο μοναδικό καλλιτεχνικό ταλέντο ή από μια σπάνια ικανότητα η οποία αφορά στη συναναστροφή με παιδιά. Οι αόρατες παγίδες κρύβονται συνήθως στον έρωτα. Ως εκ τούτου, από τις ερωτικές περιπέτειες του ατόμου δεν εκλείπουν στοιχεία όπως η εξάρτηση, η ζήλεια και οι χειριστικές συμπεριφορές.

Αράχνη στον 6ο οίκο
Το άτομο μπορεί να έχει κάποιο αξιοθαύμαστο ταλέντο που αφορά στον τομέα της Υγείας! Οι αόρατες παγίδες εντοπίζονται στον εργασιακό χώρο του ατόμου, γι’ αυτό το άτομο θα πρέπει να επιλέγει προσεκτικά ποιους συναδέλφους του θα εμπιστευτεί και ποιους όχι. Επιπλέον, δεν αποκλείεται το άτομο να είναι παγιδευμένο και εγκλωβισμένο σε μία εργασία η οποία δεν το γεμίζει και δεν το εξελίσσει. Τέλος, μπορεί να διαιωνίζεται μία ψυχοφθόρα κατάσταση η οποία περιλαμβάνει φοβίες του ατόμου σε σχέση με την υγεία του.

Αράχνη στον 7ο οίκο

Εδώ μπορεί οι αόρατες παγίδες να κρύβονται μέσα στον γάμο, στις στενές διαπροσωπικές σχέσεις (και δη στις ερωτικές) καθώς και στις συνεργασίες του ατόμου, ιδιαίτερα αν ο εν λόγω αστεροειδής σχηματίζει στενή σύνοδο με την ακμή του 7ου οίκου. Μπορεί ο σύζυγος του ατόμου να είναι χειριστικός και ζηλιάρης ή το άτομο να παραμένει σε μια σχέση η οποία δεν το καλύπτει και δεν το εξελίσσει σε κανένα επίπεδο. Οι δε συνεργάτες του ατόμου μπορεί να είναι δολοπλόκοι και πονηροί. Το άτομο μπορεί να χαρακτηρίζεται από μια αξιόλογη ικανότητα να διαμεσολαβεί και, τελικά, να εξομαλύνει τις διαπροσωπικές σχέσεις των γύρω του.

Αράχνη στον 8ο οίκο

Σε αρκετές περιπτώσεις, η συγκεκριμένη οικοθεσία δείχνει ότι το άτομο εκπέμπει έναν σπάνιο σεξουαλικό μαγνητισμό και εντυπωσιάζει τους άλλους με το σεξαπίλ του. Επίσης, μπορεί να διαθέτει ένα αξιοζήλευτο ταλέντο στην ψυχολογία. Το άτομο εγκλωβίζεται στην ίδια του τη φοβία γύρω από το θάνατο ή στις πεποιθήσεις που μπορεί να έχει σχετικά με αυτόν. Μπορεί, επίσης, ο συγκεκριμένος άνθρωπος να παγιδευτεί σε επικίνδυνες μεταφυσικές δραστηριότητες ή σε ψυχολογικά παιχνίδια τα οποία τελικά τον αποδυναμώνουν. Τέλος, συχνά παγιδεύεται και μένει προσκολλημένος σε ερωτικές σχέσεις λόγω της έντονης σεξουαλικής χημείας, ενώ τυχόν δάνεια ή ληξιπρόθεσμες οφειλές του καμιά φορά εγκυμονούν αόρατους κινδύνους.

Αράχνη στον 9ο οίκο

Εδώ το άτομο μπορεί να έχει ένα αξιοθαύμαστο ταλέντο στο γράψιμο, στη συγγραφή ή στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Μπορεί να εισπράττει τη ζήλεια συγγραφέων και ακαδημαϊκών. Επιπλέον, παγιδεύεται στην ίδια του την ανάγκη να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες και να πραγματοποιεί μακρινά ταξίδια, ενώ οι απεγνωσμένες του προσπάθειες να ανακαλύψει τις βαθύτερες αλήθειες της ζωής συνήθως το οδηγούν σε αδιέξοδο.

Αράχνη στον 10ο οίκο

Άλλη μια γωνιακή θέση που προσδίδει εξέχουσα σημασία στον αστεροειδή Αράχνη. Ο άνθρωπος με τη συγκεκριμένη θέση μπορεί να έχει αξιόλογη δημοτικότητα. Καταφέρνει να γίνεται γνωστός χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, συχνά μέσω των επαγγελματικών επιτευγμάτων του ή και με άλλους τρόπους. Ωστόσο, η φήμη του εγείρει τη ζήλεια των άλλων, ιδιαίτερα δε εκείνων που κατέχουν θέσεις κύρους και εξουσίας. Το άτομο τείνει να παγιδεύει τον εαυτό του σε μια κατάσταση υπερβολικής ενασχόλησης με το ίματζ και τη δημόσια εικόνα του. Οι διάφορες μορφές εξουσίας τείνουν να αποδυναμώνουν το άτομο και να το κρατούν στάσιμο. Τέλος, το άτομο μπορεί να αισθάνεται εγκλωβισμένο σε μία καριέρα η οποία δεν το εκφράζει και δεν το γεμίζει.

Αράχνη στον 11ο οίκο
Το άτομο συχνά έχει ταλέντο στην ενασχόληση με την πολιτική, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τείνει να εμπλέκεται σε σωματεία μέσω των οποίων επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο. Φημίζεται για την ομαδικότητά του, απολαμβάνει σε γενικές γραμμές την κοινωνική αποδοχή και είναι αρκετά δημοφιλές. Ωστόσο, αρκετοί φίλοι ή ομοϊδεάτες του μπορεί να φθονούν τον εν λόγω άνθρωπο, ο οποίος τείνει να βιώνει ίντριγκες και ύπουλες συμπεριφορές και να εγκλωβίζεται στην ίδια την ιδεολογία του γύρω από τον τομέα της φιλίας και λοιπά ζητήματα κοινωνικής δράσης.

Αράχνη στον 12ο οίκο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο το οποίο χαρακτηρίζεται από αξιόλογα καλλιτεχνικά ταλέντα, από σπάνια διαίσθηση καθώς και από μια αξιοζήλευτη ικανότητα να εισπράττει τις ενέργειες των άλλων και να συναισθάνεται τον ανθρώπινο πόνο. Τα αστρικά ταξίδια συχνά αποδεικνύονται ιδιαίτερα επικίνδυνα καθώς το άτομο μπορεί να παγιδευτεί σε άγνωστα πεδία ή σε άλλες διαστάσεις. Συν τοις άλλοις, ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να παγιδεύεται από την ίδια του τη διαίσθηση, την οποία θεωρεί αλάνθαστη αλλά κάποιες τον προδίδει, καθώς και από τον υπέρμετρο ιδεαλισμό του που τον αποπροσανατολίζει και του προκαλεί πλάνη και εσωτερική σύγχυση. Τέλος, η βαθιά καλλιτεχνική του φύση μπορεί να μην του επιτρέπει να αντιμετωπίσει τα πρακτικά ζητήματα της καθημερινής του ζωής, ενώ η κακοδαιμονία των άλλων συχνά τον εγκλωβίζει σε μια κατάσταση ταύτισης και οίκτου η οποία στην πραγματικότητα τον αποδυναμώνει.




Newsletter