astropedia.gr

Οι φιλικές σχέσεις: Τι ρόλο παίζουν οι φίλοι στην ζωή μας;

Οι φιλικές σχέσεις: Τι ρόλο παίζουν οι φίλοι στην ζωή μας;
Είναι πολλοί αυτοί που αισθάνονται την ανάγκη να διατηρούν ένα μεγάλο κύκλο γνωριμιών και φιλικών σχέσεων. Κι ενώ η παρέα καλών φίλων μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους και χαρούμενους, υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο οι φιλικές επαφές γίνονται βάρος στην καθημερινή μας ζωή.

Σωστή επιλογή φίλων
Αν πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει παρέα με άτομα που στην πραγματικότητα δεν θα επιλέγατε για φίλους, τότε μάλλον θα πρέπει να γίνετε πιο προσεκτικοί στην επιλογή των ανθρώπων που βάζετε στη ζωή σας. Ελέγχετε τακτικά τα τηλέφωνα που έχετε στο κινητό σας και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις στον υπολογιστή σας και διαγράφετε όλα εκείνα που ανήκουν σε άτομα με τα οποία δεν έχετε πολλά κοινά ή που απλά δεν επικοινωνείτε συχνά μαζί τους.

Μπορείτε να σημειώσετε κάπου τα στοιχεία τους σε περίπτωση που θα θέλετε να έρθετε σε επαφή μαζί τους ή ακόμη και για να τους στείλετε μια κάρτα τα Χριστούγεννα. Φροντίστε μόνο να μην είναι σε κάποιο μέρος όπου θα τα βλέπετε συχνά γιατί έτσι θα αισθάνεστε άσχημα κάθε φορά που θα βλέπετε τα ονόματά τους και θα αισθάνεστε ενοχές που δεν επικοινωνείτε μαζί τους. Και έχετε υπόψη σας ότι οι ενοχές λειτουργούν μέσα σας όπως ακριβώς λειτουργούν τα άχρηστα αντικείμενα μέσα στο σπίτι σας.

Για τους λόγους αυτούς πρέπει κανείς να βάλει όρια.
Είναι πολύ εύκολο να εμπλακείτε συναισθηματικά στις ζωές των φίλων σας, ειδικά αν είστε από τη φύση σας συμπονετικά άτομα. Αν δεν προσέξετε όμως θα γίνετε, προτού το καταλάβετε, το αποκούμπι για φίλους με ιδιαίτερη όρεξη για δράματα και υπερβολικές καταστάσεις. Μπορεί να νομίζετε ότι έτσι γίνεστε καλοί φίλοι, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο απλή αν πρέπει να ασχολείστε με τα ατελείωτα προβλήματα κάποιου άλλου.

Το να σκέφτεστε συνεχώς λύσεις για τα προβλήματα που σας λένε οι γύρω σας κουράζει το μυαλό και την ψυχή σας. Ο καλύτερος τρόπος για να απλουστεύσετε τη ζωή σας είναι να επικεντρωθείτε πάνω σε θέματα για τα οποία μπορείτε να κάνετε αλλαγές εσείς οι ίδιοι και να βελτιώσετε έτσι την κατάσταση. Σε αυτά όμως δεν περιλαμβάνονται οι σχέσεις των φίλων σας γι’ αυτό κρατήστε τις αποστάσεις.

Αν κάποιος σας πάρει τηλέφωνο για να σας μιλήσει για ένα πρόβλημα που έχει, ακούστε τον και δώστε του ενθάρρυνση, αλλά αποφύγετε να του δώσετε συμβουλές. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε να εμπλακείτε συναισθηματικά στο πρόβλημά του.

Οι κατάλληλες ώρες
Είναι δύσκολο να συναντηθούμε με φίλους που είναι πολλοί απασχολημένοι, ειδικά αν είμαστε και εμείς το ίδιο πολυάσχολοι. Είναι πολύ συνηθισμένο άλλωστε να κλείνουμε ένα ραντεβού και να αναγκαζόμαστε να το ακυρώσουμε την τελευταία στιγμή επειδή μας έτυχε κάτι ξαφνικό. Ένας έξυπνος τρόπος για να ξεπεράσετε το πρόβλημα αυτό είναι ο εξής: επιλέξτε μια μέρα μέσα στο μήνα που θα την αφιερώσετε αποκλειστικά σε φίλους.

Καλέστε τους φίλους σας στο σπίτι ή απλώς ενημερώστε τους ότι μπορούν να έρθουν να σας δουν αν είναι ελεύθεροι τη μέρα αυτή. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος να μαζεύεστε όλοι μαζί και να διασκεδάζετε χωρίς μεγάλες προετοιμασίες και άγχος για να βρείτε διαθέσιμο χρόνο. Φροντίστε απλώς να έχετε κάτι στο σπίτι για να κεράσετε τους επισκέπτες σας και πάνω απ’ όλα να έχετε καλή και ανοιχτή διάθεση.

Πέντε απλά βήματα για μια καλύτερη ζωή
  • Μείνετε μακριά από τα μαγαζιά για μια εβδομάδα. Στο τέλος της εβδομάδας μπορείτε να αποφασίσετε τι σας λείπει και τι όχι.
  • Όταν έχετε να κάνετε μια πολλή βαρετή δουλειά, όπως σκούπισμα ή σιδέρωμα, αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί και να συλλάβει ενδιαφέρουσες ιδέες.
  • Μην αφήνετε τον εαυτό σας να ενθουσιάζεται σε υπερβολικό βαθμό από τη μόδα και τα τελευταία μοντέλα της τεχνολογίας. Η αγορά τους θα φέρει περισσότερα περιττά πράγματα στη ζωή σας.
  • Κανονίστε ένα βράδυ του μήνα να καλείτε τους φίλους σας για ποτό και κουβέντα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να βγαίνετε διαφορετικές βραδιές για να τους δείτε όλους.
  • Μην είστε πάντα πρόθυμοι να ακούτε τα προβλήματα των άλλων. Κάτι τέτοιο θα σας εξαντλήσει. Στρέψτε την προσοχή σας σε θέματα για τα οποία μπορείτε να κάνετε κάτι εποικοδομητικό.

Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  
     Newsletter