astropedia.gr

10 πράγματα που κάνουν μια γυναίκα να ζηλεύει

10 πράγματα που κάνουν μια γυναίκα να ζηλεύει
Αχ αυτό το πράσινο τέρας τη ζήλιας! Κατοικεί παντού και μας γεμίζει άμυνες και ανασφάλειες. Και οι άνδρες ξέρουν καλά να παίζουν αυτό το παιχνίδι. Μπορούν να δημιουργήσουν μία εκρηκτική κατάσταση από το πουθενά και να κάνουν τη σύντροφό τους ταύρο σε μαγαζί με γυαλικά. Η κάθε γυναίκα, όμως, είναι διαφορετική.

 Άλλες ζηλεύουν παρανοϊκά, άλλες σε φυσιολογικό βαθμό και άλλες ζηλεύουν ελάχιστα, ίσα ίσα για να δείξουν πως ακόμα διατηρούν το ενδιαφέρον τους απέναντι στο ταίρι τους. Είτε ανήκετε στην πρώτη, στη δεύτερη ή στην τρίτη κατηγορία, ιδού τα δέκα πράγματα που μπορούν να σας πικάρουν, να σας ξενερώσουν και να σας κάνουν να «πρασινίσετε» από το κακό σας!

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
☎ Τηλεφώνησε στο 14780 ή με SMS στείλε τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
☎ Από Κύπρο τηλεφώνησε στο 900 90 980 ή με SMS στείλε Α1 στο 6699
 

 • Ανασφάλεια
  Είναι το νούμερο ένα γυναικείο χαρακτηριστικό! Από πού να το πιάσω; Από το γεγονός πως δε σας πήρε τηλέφωνο όταν τελείωσε τη δουλειά του, πως δε σας έχει πει ποτέ «με γεια» για το καινούργιο σας φόρεμα ή πως ξέχασε πάλι την επέτειό σας; (Το καλύτερο είναι όταν δεν παρατηρεί πως αλλάξατε χρώμα στα μαλλιά σας!) Όταν ο άνδρας δεν σας προσέχει όσο θα θέλατε, τότε αρχίσουν οι αμφιβολίες και η ανασφάλεια κυριεύει. «Δεν με θέλει όπως παλιά», «δεν είναι πια ερωτευμένος μαζί μου» και άλλες τέτοιες σκέψεις στοιχειώνουν το μυαλό και τότε είναι που έρχεται μπροστά σας η εικόνα του φίλου σας να μιλάει εκνευριστικά οικεία με μία συνάδελφό του, την οποία εσείς δε γνωρίζετε και δεν έχετε ακούσει ποτέ! (Πώς να μη ζηλέψεις;)
 • Έλλειψη τρυφερότητας
  Κάποιες γυναίκες, λόγω πάλι της ανασφάλειάς τους, χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και προσοχή και από τους φίλους και από το ταίρι τους. Αναμφίβολα, εκείνος πρέπει να πάρει το ρόλο του στοργικού και τρυφερού συντρόφου, δημιουργώντας ένα κλίμα ασφαλές και οικείο. Στην περίπτωση που εκείνος δεν είναι τόσο διαχυτικός και φαίνεται αδιάφορος μερικές φορές, τότε η γυναίκα αισθάνεται απόρριψη και το αίσθημα το ζήλιας όλο και φουντώνει. Θεωρεί βέβαιο πως υπάρχει κάποια άλλη στην οποία εκδηλώνεται και του μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Επιπλέον, και η αντίθετη περίπτωση φέρνει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Εκεί η υπερβολική τρυφερότητα μεταφράζεται σε ενοχή και η γυναίκα αισθάνεται ζήλια, καθώς παρατηρεί με διαφορετική συμπεριφορά από το σύντροφό της.
 • Αίσθημα κατωτερότητας
  Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν δίπλα τους άνδρες που θαυμάζουνε και θεωρούνε κοινωνικά, οικονομικά, πνευματικά ή εμφανισιακά ανώτερους από αυτές. Αυτό, όμως, όσο και να μας γοητεύει, είναι πολύ επικίνδυνο να καταλήξει σε ζήλια. Αν και είναι πραγματικά όμορφο να περηφανεύεσαι για τον άνδρα που έχεις δίπλα σου, είναι εξίσου δύσκολο να το χειριστείς όταν βγαίνει (πάλι!) η ανασφάλεια στην επιφάνεια και σκέφτεσαι πως δεν είσαι αρκετά καλή για εκείνον. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Εάν το αίσθημα της κατωτερότητας κυριαρχήσει και η γυναίκα δεν αισθάνεται ίση με τον άνδρα, για τον οποιοδήποτε λόγο, τότε ο θαυμασμός μετατρέπεται εύκολα σε ζήλια, δημιουργώντας ατελείωτα προβλήματα στη σχέση.
 •  Γυναίκες φίλες
  Άραγε υπάρχει πραγματική φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας; Οι άνδρες λένε «ναι» γιατί όσες «φίλες» έχουν είτε δεν είναι του γούστου τους είτε είναι συγγενείς τους! (Αν και υπάρχει και η κατηγορία των πρώην που έγιναν κολλητές τους!) Είναι λογικό, λοιπόν, όταν μπαίνει στην παρέα μια όμορφη και διαφορετική γυναίκα και ο άνδρας δείχνει «φιλικό» ενδιαφέρον προς αυτήν, η σύντροφος να αρχίσει να ανησυχεί και να ζηλεύει. Σημειωτεόν πως οι ιδιαίτερα ζηλιάρες γυναίκες αναγνωρίζουν την συναισθηματική οικειότητα από χιλιόμετρα! Τρέμετε άνδρες!
 • Θέματα εμπιστοσύνης
  Κάποιες γυναίκες έχουν μεγάλη δυσκολία να εμπιστευτούν τους συντρόφους τους. Αυτό συμβαίνει διότι είτε έχουν πληγωθεί και προδοθεί από τους ίδιους στο παρελθόν, είτε από κάποιους άλλους παλιότερα (φίλους και συντρόφους), είτε γιατί έχουν μεγαλώσει μαθαίνοντας πως μπορείς να βασιστείς μόνο στον εαυτό σου (κάθε μάνα τα ίδια δε λέει στα παιδιά της;). Η εμπιστοσύνη, λοιπόν, πρέπει να κερδηθεί και να αποκατασταθεί πλήρως, αλλιώς η ζήλεια θα δηλητηριάσει και θα διαλύσει τη σχέση.
 • Ελλιπείς πληροφορίες
  Η έλλειψη πληροφοριών πάνω σε οποιοδήποτε θέμα είναι μία βασική πηγή ζήλιας. Εάν η γυναίκα ρωτήσει το σύντροφό της που ήταν πριν έρθει σπίτι και εκείνος «τα μασάει» ή βαριέται και αποφεύγει να απαντήσει, τότε τα πράγματα δεν προβλέπονται πολύ καλά. Η γυναίκα θα νευριάσει, καθώς η ζήλια θα κυριαρχήσει, και τότε θα ξεκινήσουν ομηρικοί καβγάδες μεταξύ τους. Επιπλέον, στην εποχή μας, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, καθώς παντού καραδοκούν τα social media. Γι’ αυτό λίγες παραπάνω πληροφορίες για τις παρέες, για τις εξόδους κτλ δε βλάπτουν! Κρατάτε τη γυναίκα ήρεμη και βρίσκετε την ησυχία σας!
 • Λιγοστός χρόνος
  Το γεγονός πως περνάτε λίγο χρόνο μαζί, είτε επαγγελματικών είτε οικογενειακών υποχρεώσεων, δημιουργεί ένα ασαφές και αβέβαιο κλίμα στη σχέση σας. Η επικοινωνία γίνεται πιο δύσκολη και η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και η ζήλια μεγαλώνει. Πρέπει και οι δυο να βρείτε λύσεις ώστε να συναντιέστε πιο συχνά, να μιλάτε τηλεφωνικά πιο συχνά (όσο κι αν βαριέται εκείνος), και να μοιράζεστε στιγμές σας μέσω μιας φωτογραφίας ή ενός μηνύματος. (Είπαμε ζούμε στην εποχή του Instagram πια! Εκμεταλλευτείτε το!) Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στο δεσμό σας και αφήστε τη ζήλια να πάει περίπατο.
 •  Κάνει φιγούρα
  Η ζήλια δεν κρύβεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και στις φιλικές. Αισθανόμαστε ζήλια εάν ο φίλος μας προσπαθεί να μας κάνει φιγούρα κάνοντας επιδεικτικά βόλτες έξω από το σπίτι μας με το καινούργιο του αμάξι ή σχολιάζει πόσο έχει πέσει η αγορά ακινήτων και επιτέλους θα αγοράσει το σπίτι των ονείρων του. Φανταστείτε να τα ακούτε αυτά από το σύντροφό σας και εσείς να μην έχετε ούτε τα χρήματα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας. Εμ… εκεί η φύση δεν μπορεί να κάνει θαύματα και η ταπεινότητα θα μετατραπεί γρήγορα σε ζήλια.
 •  Παρανόηση
  Ένα βλέμμα, ένα σχόλιο, ακόμη και μια κίνηση μπορεί να παρεξηγηθεί όταν δεν γίνει σωστά. Πόσες φορές δεν έχετε μαλώσει γιατί νομίζατε πως ένα επικριτικό σχόλιο πήγαινε για σας, ενώ πραγματικά μιλούσε για κάτι που είδε στην τηλεόραση, αλλά δεν ασχολήθηκε να σας το εξηγήσει γιατί ήταν κουρασμένος; Πόσες φορές δε νομίζατε πως σας κοιτάει με επιθετικό βλέμμα, ενώ εκείνος απλά σας έκανε ματάκια και εσείς το παρανοήσατε; Γι’ αυτό, πριν αφήσετε τη ζήλια να μπει μπροστά, ρωτήστε τον τι πραγματικά εννοεί και θέλει.
 • Ασφαλή συμπεράσματα
  Η ζήλια δεν είναι πάντα παράλογη. Εάν ο φίλος σας λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, δεν απαντάει στο κινητό του και όταν γυρίζει, μυρίζει έντονα ένα γυναικείο άρωμα, τότε τα φαινόμενα δεν απατούν, αλλά αυτός! Εκεί, η ζήλια γίνεται οργή και μεγαλώνει δυναμικά όταν εκείνος υποτιμά τη νοημοσύνη σας και προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο. Θυμηθείτε πως η ζήλια μπορεί να προέρχεται από ανασφάλεια, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η σκέψη σας είναι πάντα λανθασμένη και αλόγιστη. Βρείτε ένα τρόπο να περιορίσετε το θυμό σας και χειριστείτε την οποιαδήποτε κατάσταση με σύνεση και ψυχραιμία.   

AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/ 
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.   
  Newsletter