astropedia.gr

Η ενέργεια των κεριών και πώς να τη χρησιμοποιήσετε

Η ενέργεια των κεριών και πώς να τη χρησιμοποιήσετε
Τα κεριά είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούνται τόσο στη διακόσμηση όσο και για μεταφυσικούς, θεραπευτικούς σκοπούς από πάρα πολύ παλιά, σχεδόν από τότε που ανακαλύφθηκε η φωτιά. Το κερί είναι ένα πολύ ισχυρό συμβολικό αντικείμενο που ενεργοποιεί τη φωτιά και το φως στη ζωή μας, τόσο στο υλικό, σωματικό επίπεδο όσο και στα επίπεδα της ψυχής και του πνεύματος.

Στη θρησκεία τα κεριά συμβολίζουν το Φως του Θεού και πιο συγκεκριμένα το Φως του Ιησού Χριστού. Η φλόγα αντιπροσωπεύει το άσβεστο φως της ψυχής και τη σύνδεση της με την αιώνια πηγή. Η Φωτιά ανέκαθεν ήταν κάτι ιερό, μαγικό και μυστηριώδες. Σε όλες τις μυθολογίες το στοιχείο της Φωτιάς αρχικά ανήκε στους Θεούς και με κάποιο τρόπο πέρασε στους ανθρώπους. Ο μύθος του Προμηθέα είναι απλά ένα παράδειγμα.

Ανάβοντας ένα κερί συμμετέχουμε συνειδητά ή υποσυνείδητα σε ένα τελετουργικό που είναι προαιώνιο και σχετίζεται με την αρχέγονη τελετή και γιορτή της δημιουργίας. Το κερί πριν ανάψει είναι σαν την ουσία της ζωής που ακόμη κοιμάται και όταν ανάψει είναι σαν να ξεκινάει το ταξίδι της ζωής μέσα από την πρώτη πνοή.

Μόνο και μόνο αν οραματιστούμε ότι ένα κερί ανάβει και συγκεντρωθούμε νοητικά σε αυτή την εικόνα μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, κυρίως στο πνεύμα μας. Όταν όμως μπούμε σε μια διαδικασία να ανάψουμε κυριολεκτικά ένα κερί τότε η ενέργεια του μεταφέρεται και στον χώρο και ανάλογα με το χρώμα που έχει και την πρόθεση που έχουμε τη στιγμή που το ανάβουμε έρχεται βοήθεια από ανώτερες σφαίρες που τη χρειαζόμαστε.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μίλησε με τον δικό σου προσωπικό
Αστρολόγο για πάσης φύσεως θέματα  
Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΑΣΤΡΑ στο 54760
 Κάλεσε από Κύπρο στο 900 90 980
 
   
Το χρώμα του κεριού πρέπει να αντιστοιχεί στο είδος της θεραπείας και της βοήθειας που χρειαζόμαστε μιας και με το άναμμά του ενεργοποιείται η δονητική συχνότητα του εκάστοτε χρώματος. Τα κεριά που χρησιμοποιούμε για θεραπεία και βοήθεια θα πρέπει να τα ανάβουμε μόνο γι’ αυτόν τον λόγο και να μην έχουν ανάψει ποτέ ξανά, διαφορετικά θα μπερδευτούν οι ενέργειες.

Αφού επιλέξουμε βάσει του χρώματος το κατάλληλο κερί για το σκοπό που θέλουμε, είναι καλό να το «ντύσουμε» προτού το ανάψουμε και αυτό το κάνουμε αλείφοντας το κερί με κάποιο αρωματικό έλαιο από τη βάση του κεριού προς το φυτίλι, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι θέλουμε η ενέργεια να κινηθεί προς τα πάνω και να αναδυθεί το πνεύμα μέσα από την ύλη. Επίσης το έλαιο κάνει το χρώμα του κεριού να ζωντανεύει περισσότερο και να λάμπει, φέρνοντας έτσι καλύτερο αποτέλεσμα.

Ανάβοντας το κερί πρέπει να δηλώσουμε ξεκάθαρα και με δυνατή πίστη την πρόθεσή μας. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και όταν θα σβήσουμε το κερί. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε τη δύναμη των κεριών για να παρεμποδίσουμε ή να αλλάξουμε την ελεύθερη βούληση κάποιου άλλου. Κάτι τέτοιο θα φέρει ολέθρια αποτελέσματα για εμάς, πράγμα που σίγουρα δε θέλουμε.

Ποτέ δεν αφήνουμε το κερί να καίει μόνο του και για πιο δυνατά αποτελέσματα είναι καλύτερα τα κεριά που μπορούν να καίγονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι τα μικρά κεράκια της εκκλησίας. Όταν ολοκληρώσουμε το τελετουργικό μας σβήνουμε το κερί, ποτέ όμως δεν το σβήνουμε φυσώντας το. Χρησιμοποιούμε έναν κηροσβέστη ή τα δάχτυλα μας αφού τα υγράνουμε λίγο με νερό.

Κάθε χρώμα είναι κατάλληλο για κάποιο συγκεκριμένο είδος θεραπείας και θετικής εύνοιας επάνω στις υποθέσεις μας. Ακολουθεί ένας σύντομος αλλά περιεκτικός οδηγός που μπορεί να μας βοηθήσει να επιλέξουμε το κατάλληλο κερί για την κατάλληλη θεραπεία.

Διαβάστε τη λίστα, σκεφτείτε τι είναι αυτό που χρειάζεστε περισσότερο
αυτή την περίοδο και φέρτε φως στη ζωή σας!

 • Λευκό κερί
Αντιπροσωπεύει την ανώτερη πνευματικότητα και την αγνότητα. Ακόμη και αν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στη ζωή σας για να το διορθώσετε, το άναμμα ενός λευκού κεριού κάνει πάντα καλό στο χώρο και ανεβάζει τη δόνηση. Αν το δείτε να βγάζει πολύ καπνό τότε είναι που καίγεται όλη η αρνητική ενέργεια.

 • Κίτρινο κερί
Δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση, διανόηση, γοητεία, εμπιστοσύνη, ευγένεια, πειθώ και ψυχική επικοινωνία. Βοηθά σε μετακινήσεις και μετακομίσεις και μας γεμίζει δύναμη για να ζητήσουμε αυτό που θέλουμε με τρόπο αποτελεσματικό.

 • Πορτοκαλί κερί
Ανώτερη επικοινωνία, γοητεία, για δυσπεψία και σεξουαλικά προβλήματα αλλά και για επίλυση νομικών υποθέσεων. Το πορτοκαλί ανεβάζει τη δόνηση του χώρου και ρυθμίζει σε κάποιο βαθμό τον μεταβολισμό μας. Προσελκύει καινούργια πρόσωπα στη ζωή μας.

 • Κόκκινο κερί
Πάθος, ενέργεια, δράση, έρωτας. Συμβολίζει τη δύναμη και την υγεία και βοηθά στο ξεπέρασμα φόβου και αναποφασιστικότητας. Το κόκκινο είναι το χρώμα που μας κάνει να επιθυμούμε με πάθος και γι’ αυτό αν δεν είμαστε σίγουροι για την πρόθεσή μας καλό είναι να προσέξουμε.

 • Πράσινο κερί
Γονιμότητα, εργασία, αφθονία αγαθών, ανάπτυξη, οικονομική άνοδο, ευφορία. Είναι το χρώμα της τύχης. Είναι χρώμα που βοηθάει πολύ να συντονιστούμε με το περιβάλλον μας και να βρούμε τρόπους ώστε να γίνουμε πιο παραγωγικοί πιο νέοι.

 • Ροζ κερί
Φιλία, αδελφική αγάπη, ιδιαίτερα καλό για την υγεία των παιδιών και για ευτυχία. Είναι το κερί των ρομαντικών ανθρώπων και φέρνει εύνοια στον αισθηματικό τομέα καταπολεμώντας την μελαγχολία.

 • Χρυσό κερί
Προσελκύει ανώτερες, καλές πνευματικές δυνάμεις, φέρνει γρήγορη τύχη, χρήμα, προστασία, δικαιοσύνη, επιτυχία στα οικονομικά και στην καριέρα. Το συγκεκριμένο χρώμα μας φέρνει βελτίωση γενικότερα σε αυτοπεποίθηση αλλά και στην κατανόηση των ονείρων.

 • Ασημί κερί
Διώχνει την αρνητική ενέργεια που μπορεί να υπάρχει στον χώρο και ενισχύει περισσότερο την επαφή μας με το αστρικό πεδίο. Ευνοεί τη σταθερότητα γιατί κατά κάποιο τρόπο καθρεφτίζει τα εμπόδια και τα διώχνει μακριά. Μας βοηθάει να κατανοήσουμε το παρελθόν μας και να δούμε πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο.

 • Μπλε κερί
Προστασία από αρνητικές ενέργειες, βοηθά για καλή υγεία, σοφία, αποκρυφιστικές δυνάμεις, ηρεμία, υπομονή, καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Είναι χρώμα ενεργειακής απομόνωσης και μας βοηθάει όταν θέλουμε να βρούμε ηρεμία και τον εαυτό μας.

 • Βιολετί κερί
Συμβολίζει την αναζήτηση, τη θρησκευτική πίστη και τις πνευματικές δυνάμεις. Μας βοηθά να ξαναβρούμε το νόημα αλλά και να καταλάβουμε καλύτερα τις προθέσεις των άλλων.

 • Μοβ κερί
Επαγγελματική άνοδος, καλυτέρευση καριέρας, φιλοδοξία, δύναμη, καλύτερη επικοινωνία με συνεργάτες. Είναι χρώμα που μας κάνει να δίνουμε μια πολύ καλή εικόνα αυτοπεποίθησης και βασιλικότητας.

 • Φούξια κερί
Η ενέργειά του επιταχύνει τις αλλαγές και την εξισορρόπηση των συναισθημάτων και φέρνει στο φως συναισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και απόλαυσης της ύπαρξης.

 • Μαύρο κερί
Μπλοκάρει οποιαδήποτε αρνητική δύναμη υπάρχει γύρω μας ή στο χώρο μας ή που μπορεί να υπάρξει. Είναι πολύ χρήσιμο όταν περνάμε ένα διαζύγιο ή δύσκολες στιγμές στην εργασία μας.

 
 
AstraCard
Κέρδισε χρόνο και χρήμα
χρησιμοποιώντας την κάρτα προπληρωμένου χρόνου στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς, σε όλα τα mini markets, περίπτερα Ελλάδος η Κύπρου η μέσω του e - shop στο https://astracard.gr/shop/
Τώρα μπορείς να μιλήσεις με τον αστρολόγο, ταρωμάντη ή μελλοντολόγο της αρεσκείας σου χωρίς διακοπές χρησιμοποιώντας το σταθερό ή το κινητό σου τηλέφωνο, από Ελλάδα και  Κύπρο ή από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.