astropedia.gr

Τάσεις για το 2018 από την κινέζικη αστρολογία

Τάσεις για το 2018 από την κινέζικη αστρολογία
Σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία το 2018 είναι το έτος του Σκύλου και πρόκειται για μια χρονιά δράσης. Η χρονιά του γήινου Σκύλου αρχίζει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και τελειώνει στις 4 Φεβρουαρίου 2019. Ο Σκύλος είναι το ενδέκατο ζώδιο στον δωδεκαετή κύκλο του κινέζικου ζωδιακού. Οι χρονιές που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι το 1934, το 1946, το 1958, το 1970, το  1982, το 1994, το 20066ο 2018.

Βρες το ζώδιό σου σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία

Κάθε χρονιά δεν αντιστοιχεί μόνο στο κινέζικο ζώδιο, αλλά και σε ένα από τα πέντε στοιχεία της κινέζικης φιλοσοφίας. Το 2018 είναι η χρονιά που ενεργοποιείται το στοιχείο της Γης, έτσι λοιπόν είναι η χρονιά του γήινου Σκύλου.

Διάβασε περισσότερα για τα πέντε στοιχεία

Το 2018 πρόκειται να είναι μια καλή χρονιά γενικότερα, αν και σε κάποιο βαθμό θα είναι εξαντλητική. Είναι καλό να αποφύγουμε φέτος να μεταθέτουμε πράγματα για αργότερα και να αμελούμε τις υποχρεώσεις μας. Η ενέργεια του Σκύλου θα ανανεώσει και θα ζωντανέψει τις καταστάσεις και θα ενεργοποιήσει την απαρχή και το ξεκίνημα νέων καταστάσεων, κάτι που βέβαια θα φέρει ταυτόχρονα πίεση και άγχος στην καθημερινότητά μας. Σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία το 2018 είναι μια χρονιά που είναι καλή από την πλευρά των οικονομικών και επιχειρηματικών θεμάτων, αλλά είναι κάπως δύσκολη από την πλευρά ζητημάτων υγείας και ευεξίας. Όλα τα ζώδια θα χρειαστεί να προσέξουν την υγεία τους και αυτή η χρονιά είναι η ιδανική για να αρχίσει κάποιος να προσέχει την διατροφή του, να εντάξει την άσκηση στην ζωή του και να αφήσει κακές συνήθειες πίσω του.

Συνοπτικά τα δώδεκα ζώδια για το 2018
 • Ποντικός: Γενικότερα μια καλή χρονιά.
 • Βόδι: Γενικότερα μια καλή χρονιά με απολαβές, αλλά χρειάζεται επιφύλαξη και προσοχή.
 • Τίγρης: Καλή χρονιά με δυνατό σημείο την ενασχόληση με σχέδια. 
 • Λαγός: Ουδέτερη χρονιά, ούτε καλή ούτε κακή. Προσοχή σε κάθε επιχειρηματική κίνηση.
 • Δράκος: Η χρονιά θέλει προσοχή, ειδικότερα σε σχέση με ταξίδια και μετακινήσεις.
 • Φίδι: Μια πολύ καλή χρονιά!
 • Άλογο: Καλή χρονιά με απολαύσεις και χαρούμενες συνθήκες.
 • Κατσίκα: Μια πολύ καλή χρονιά!
 • Πίθηκος: Φέτος η προσπάθεια και ο κόπος αναγνωρίζονται.
 • Πετεινός: Χρονιά σημαντικών αποφάσεων.
 • Σκύλος: Είναι η χρονιά σου, να είσαι προσεκτικός σε ό,τι κάνεις.
 • Χοίρος: Χρονιά ικανοποίησης και εκπλήρωσης


Tα δώδεκα ζώδια για το 2018 αναλυτικά


Ποντικός
Γενικά
Συνήθως δεν αφήνεις τις καταστάσεις να σε ενοχλούν, δεν δίνεις σημασία και ασχολείσαι με το να περνάς όμορφα. Αυτή την χρονιά όμως κινείσαι πιο αποφασιστικά και επιδιώκεις να υλοποιήσεις τους στόχους σου. Έχεις κάνει αυτό που χρειαζόταν να κάνεις και τώρα μπορείς να απολαύσεις τα αποτελέσματα των πράξεών σου και να ανταμειφθείς για τους κόπους και τις προσπάθειές σου. Φέτος ευνοείται ένα ταξίδι που πάντα ήθελες να κάνεις. 
Αγάπη
Αν και η ενέργεια του Σκύλου δεν είναι απαραίτητα συμβατή με τον Ποντικό, φέτος μπορείς να χρησιμοποιήσεις την γλυκιά, ζεστή και πιστή ενέργεια του Σκύλου για να βελτιώσεις τις καταστάσεις στην αισθηματική σου ζωή. Το να ανοιχτείς λίγο περισσότερο και να λες αυτό που σκέφτεσαι θα κάνει τον σύντροφό σου πιο χαρούμενο. Αν είσαι μόνος και σε ενδιαφέρει μια σχέση, τότε η περίοδος γύρω από την σεληνιακή έκλειψη του καλοκαιριού, στις 27 Ιουλίου είναι μια καλή στιγμή για να κινηθείς και να βρεις ένα πρόσωπο που να σε ενδιαφέρει. Μπορείς να έχεις καλά αποτελέσματα, αν αφεθείς λίγο περισσότερο και δεν φοβηθείς να δείξεις την ευάλωτη πλευρά σου.
Ανθρώπινες σχέσεις
Με την επιρροή από τον γήινο Σκύλο μπορεί φέτος να παρατηρήσεις ότι γίνεται ένα είδος εκκαθάρισης στις φιλίες και τους γνωστούς σου μιας και βλέπεις ποιος είναι αυτός που όντως σε υποστηρίζει και σε προφυλάσσει και ποιος όχι. Μπορεί να μην είναι πάντα ευχάριστο, αλλά το να ξέρεις ποιος σου είναι πιστός και με το μέρος σου, τελικά θα σε κάνει να αισθανθείς καλά και να έχεις σιγουριά. Φέτος οι περισσότερες παρέες σου θα είναι από τον εργασιακό χώρο. Η χρονιά του γήινου Σκύλου σου δίνει ευκαιρίες να βρεις νέους τρόπους για να κρατήσεις την επαφή με τους φίλους σου και να ανοιχτείς περισσότερο, κάτι που οι φίλοι σου θα εκτιμήσουν.
Εργασία
Ο Ποντικός είναι από τα πιο εργατικά ζώδια του κινέζικου ζωδιακού και σπάνια σου λείπουν τα χρήματα που κερδίζεις για να το αποδείξεις αυτό.  Φέτος είναι μια χρονιά κατά την οποία ενεργοποιείσαι ακόμη περισσότερο από αυτά που σχεδιάζεις και προετοιμάζεις και καλλιεργούνται πολλές επαφές και γνωριμίες. Παρουσιάζεις σε ανωτέρους τα σχέδιά σου και τις ιδέες σου και τους αποδεικνύεις τι μπορείς να πετύχεις και τι αξίζεις. Η δυνατή ενέργεια της έκλειψης στις 11/8 σε βοηθά να προχωρήσεις τα σχέδιά σου και να τα επεκτείνεις, προσπάθησε όμως να μην είσαι τόσο τελειομανής φέτος. Οι ικανότητές σου μεγαλώνουν και αυξάνονται και εντυπωσιάζουν τους άλλους. Είναι μια χρονιά κατά την οποία μπορείς να ζητήσεις αύξηση ή να πάρεις προαγωγή. 
Οικονομικά
Ακόμη και τις οικονομικά δύσκολες εποχές, ο Ποντικός πάντα κάτι έχει στην άκρη, γιατί καταλαβαίνεις το πώς λειτουργεί το χρήμα και την αξία που έχουν οι υπερωρίες. Αυτή την χρονιά ο γήινος Σκύλος θα σε βοηθήσει να δεις πρόοδο και επιτυχία σε αυτόν τον τομέα και να αισθανθείς χαρά και ικανοποίηση. Αποκτάς σταθερότητα και ασφάλεια μέσα από έξυπνες επενδύσεις κατά την περίοδο γύρω από την έκλειψη στις 13/7 και μπορεί να δεις συγγενείς και φίλους να σε πλησιάζουν για να τους δώσεις πολύτιμες συμβουλές ή βοήθεια. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677Βόδι
Γενικά
Το ζώδιό σου ανήκει σε αυτά στα οποία κάποιος μπορεί γενικότερα να βασιστεί και όπως και ο Σκύλος, έχεις την ανάγκη να σε εκτιμούν και να αναγνωρίζουν την αξία σου. Κατά την χρονιά του γήινου Σκύλου οι φίλοι, ο σύντροφος και η οικογένεια θα σου δείξουν με πολλούς τρόπους την στοργή τους και την αγάπη τους, ειδικότερα στο μέσον του καλοκαιριού. Η επιθυμία σου να βάλεις την ζωή σου πάνω σε πιο στέρεες βάσεις θα βοηθηθεί μέσα από γνωριμίες με σημαντικά πρόσωπα που θα σε βοηθήσουν στα σχέδιά σου.
Αγάπη
Η αισθηματική σου ζωή πήρε φωτιά πέρυσι και το πάθος υπήρχε παντού γύρω σου βοηθώντας σε να βρεις αισθηματικό ενδιαφέρον αν ήσουν μόνος ή να ανανεώσεις την αισθηματική σου ζωή μέσα στην σχέση σου. Φέτος τα πράγματα ηρεμούν και κατασταλάζουν. Αν βλέπεις κάποιον οι ρυθμοί πάνε χαλαρά και δίνεις έμφαση στο να γνωρίσεις αυτό το πρόσωπο καλύτερα, ενώ αν είσαι ήδη σε σχέση, τότε χαλαρώνεις και δεν είσαι τόσο αναλυτικός και δεν κολλάς σε λεπτομέρειες που μέχρι τώρα σε ενοχλούσαν και τις έκανες θέμα. Όσο περισσότερο χαλαρώνεις και αποδέχεσαι τον εαυτό σου φέτος, τόσο περισσότερο οι άλλοι σε αναγνωρίζουν, σε αποδέχονται και ανοίγονται ρομαντικά. Ξεπέρασε ανασφάλειες ή άλλα εμπόδια και πες αυτό που αισθάνεσαι.
Ανθρώπινες σχέσεις
Δεν είναι πάντα εύκολο για τους άλλους να σε καταλάβουν και να σε κατηγοριοποιήσουν. Ασκείς σίγουρα έλξη και δημιουργείς ενδιαφέρον στους άλλους, είσαι απρόσμενος, αλλά και ιδιότροπος. Φέτος η στάση σου θα αλλάξει κάπως και γίνεσαι λίγο πιο μαζεμένος και πιο συγκεκριμένος και κυριολεκτικός. Θέματα πίστης και εμπιστοσύνης γίνονται σημαντικά κατά τα μέσα του καλοκαιριού και μπορεί να διαπιστώσεις ότι κάποιο δικό σου πρόσωπο δεν σε υποστηρίζει ή δεν σε προστατεύει. Βρίσκεις την ισορροπία σου όμως και δεν επαναλαμβάνεις λάθη του παρελθόντος. Φέτος θα ξαναβρεθείς με φίλους από το παρελθόν και θα διαπιστώσεις ότι η επαφή μαζί τους είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Εργασία
Αυτό που δίνει νόημα στην ζωή σου και σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντανός είναι όταν κάνεις την δουλειά σου με τον καλύτερο τρόπο και έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Φέτος καθώς κάνεις αλλαγές στην εργασιακή σου ζωή το ζήτημα δεν είναι τόσο τι είναι αυτό που αφήνεις πίσω σου, αλλά τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις στο μέλλον. Αν επιθυμείς και έχεις την ανάγκη να έχεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου ή να έχεις ένα πιο ευέλικτο ωράριο, τότε η χρονιά του γήινου Σκύλου σε βοηθά να το πετύχεις και ειδικότερα προς το τέλος του καλοκαιριού. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που θέλεις μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές ή μια προαγωγή ή επαγγελματική άνοδο.
Οικονομικά
Γενικότερα είσαι καλός στην αποταμίευση και στην διαχείριση του χρήματος, πολύ περισσότερο φέτος, καθώς η χρονιά του γήινου Σκύλου σε βοηθά να δεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα στον οικονομικό τομέα. Εννοείται ότι φέτος μπορείς να ζητήσεις αύξηση ή καλύτερες οικονομικές συνθήκες στην εργασία σου και να είσαι σίγουρος ότι το αφεντικό σου είναι σχεδόν μαγεμένο από την εργασία σου και την αξία σου. Δεν είναι άσχημη ιδέα φέτος να συνεργαστείς με έναν οικονομικό σύμβουλο και να φτιάξεις ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό πλάνο. Μπορεί να θες να μην δεσμεύσεις όλα σου τα χρήματα και να έχεις ρευστό για να απολαμβάνεις αυτό για το οποίο κοπιάζεις, αλλά δεν είσαι και αντίθετος με την ιδέα μιας επένδυσης φέτος. Φέτος δεν είναι καλή χρονιά για να δανείσεις σε φίλους και σε γνωστούς, αν και ίσως χρειαστεί να το κάνεις, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να δοκιμάσει την σχέση σας. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677
Τίγρης
Γενικά
Ο γήινος Σκύλος κάνει την φετινή χρονιά για σένα να κυλά λίγο πιο αργά από ό,τι θα ήθελες… Συνήθως προτιμάς τα πράγματα να είναι μεγάλα και σημαντικά, οι εξελίξεις να τρέχουν και να σε διεγείρουν και οι κινήσεις να είναι τολμηρές και παθιασμένες. Φέτος τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι βέβαια, αλλά η χρονιά σου δίνει πολλά μαθήματα που έχουν ενδιαφέρον και εξελίξεις που θα σου φέρουν χαρά. Μαθαίνεις να δίνεις τον έλεγχο και την πρωτοβουλία στους άλλους, παρότι είσαι γεννημένος αρχηγός και μπορείς να οδηγείς τους άλλους. Η γήινη ενέργεια της χρονιάς σε βοηθά να μάθεις να χαλαρώνεις περισσότερο, να αφήσεις τις εντάσεις στην άκρη και να απολαύσεις περισσότερο την ζωή σου. Φέτος οι φίλοι, η οικογένεια και ο σύντροφος γίνονται το επίκεντρό σου.
Αγάπη
Το ζώδιό σου είναι γεννημένο με την γοητεία και το προσωπικό χάρισμα και γενικότερα υπάρχει πάντα κινητικότητα στον αισθηματικό τομέα και δεν έχεις πρόβλημα να βρεις σύντροφο ή να κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Η φετινή χρονιά μπορεί να μην έχει τόση κίνηση στον αισθηματικό τομέα όμως όπως αυτή που πέρασε. Φέτος ελκύεις άτομα που είναι γλυκά, ευγενικά και πιστά. Η πίστη είναι τα πάντα για έναν Τίγρη και έτσι φέτος διαπιστώνεις ότι οι σχέσεις σου γίνονται σημαντικές, με βαθύτερο νόημα και είναι πιο αξιόλογες. Ο δεσμός που δημιουργείται φέτος και η σύνδεσή σου με το συγκεκριμένο άτομο θα είναι κάτι ισχυρό και θα κρατήσει. Σημαντικό στοιχείο η ειλικρίνεια και η εποχή που το ευνοεί περισσότερο είναι κατά τα τέλη του καλοκαιριού. 
Ανθρώπινες σχέσεις
Ενώ γενικότερα είσαι έντονος, ξεκάθαρος και ορμητικός χαρακτήρας, φέτος η γήινη ενέργεια του Σκύλου σε κάνει πιο ήσυχο και να θέλεις να πειραματιστείς με μια άλλη συμπεριφορά. Θα θελήσεις να έχεις ήσυχες βραδιές στο σπίτι, να βγαίνεις για φαγητό με τους φίλους και να απολαμβάνεις την ηρεμία σου παρακολουθώντας τις αγαπημένες σου σειρές στην συνδρομητική σου τηλεόραση. Επίσης θα βρεις ανακούφιση μέσα από την επαφή σου με παλιούς φίλους που επανέρχονται στην ζωή σου, θα νοιώσεις άνετα σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα και θα μπορέσεις να βρεις την εσωτερική σου ισορροπία. Νέες γνωριμίες, φίλοι και όχι μόνο, έρχονται κατά τα μέσα του καλοκαιριού.
Εργασία
Αν και από την φύση σου εσύ είσαι αυτός που έχεις τον έλεγχο και το πάνω χέρι, φέτος κινείσαι περισσότερο σαν ομαδικός παίκτης, πράγμα που σε βοηθά να μην έχεις τόσο άγχος και να είσαι πιο χαλαρός και ήρεμος. Με το να αφήνεις να πάρουν πρωτοβουλίες και οι άλλοι ή με το να γίνει ένας διαφορετικός διαμοιρασμός καθηκόντων και ευθυνών, καταλαβαίνεις ότι μπορείς να αναπτύξεις και άλλα ταλέντα και ικανότητες που μέχρι τώρα δεν είχες τον χρόνο να το κάνεις. Αυτό θα σε κάνει να αισθανθείς πολύ καλύτερα, θα σε αναζωογονήσει και θα σε ενθουσιάσει. Το μέσον του καλοκαιριού είναι καλή περίοδος για να ξεκινήσεις καινούργια επιχειρηματικά σχέδια και μπορείς να έχεις εύνοια και διευκολύνσεις, οικονομικά και όχι μόνο.
Οικονομικά
Αν και γενικότερα είσαι αρκετά άμεσος και αποφασιστικός, με τα χρήματα δεν είσαι πάντα ξεκάθαρος και μερικές φορές χάνεις την άκρη του νήματος. Ευτυχώς η φετινή γήινη χρονιά του Σκύλου μειώνει τους ρυθμούς και σταθεροποιεί τις καταστάσεις, οπότε μπορείς πιο άνετα να ασχοληθείς με την οικονομική σου κατάσταση και την διαχείριση και επιτέλους να βάλεις τάξη σε έγγραφα, λογαριασμούς και παρόμοια θέματα. Φέτος θα μπορέσεις να βάλεις ένα ποσό στην άκρη και θα αισθανθείς περήφανος που θα το καταφέρεις και που μπορείς να κάνεις σχέδια μακροπρόθεσμα, επενδύοντας στο μέλλον. Θα είσαι τόσο περήφανος για τον εαυτό σου μάλιστα που κατά τα τέλη του καλοκαιριού μπορεί να θελήσεις να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου με μια σημαντική αγορά. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677
Λαγός
Γενικά
Ο Λαγός ταιριάζει πολύ καλά με τον Σκύλο και η φετινή ενέργεια του γήινου Σκύλου σε βοηθά να αναδείξεις και να βελτιώσεις κάθε πτυχή της ζωής σου, ειδικότερα κατά τα μέσα του καλοκαιριού, περίοδος που κορυφώνει και εκτοξεύει την ζωή σου. Φέτος σε όλους τους τομείς μπορείς να κινηθείς έτσι ώστε να δημιουργήσεις ή να ενισχύσεις την σταθερότητα, την βάση και την σιγουριά. Αυτό επεκτείνεται και στον αισθηματικό σου τομέα, αλλά κυρίως σε οικονομικά ζητήματα φέτος μπορείς να έχεις επιτυχία, καθώς ο τομέας ενισχύεται από το στοιχείο της γης που είναι ενεργοποιημένο και σε βοηθά να αυξήσεις τους πόρους σου μέσα από προσεκτικές κινήσεις και αποφάσεις. Φέτος άφησε στην άκρη για λίγο τις ντροπές και την αυτοσυγκράτηση και απόλαυσε την ζωή σου.
Αγάπη
Συνήθως είσαι συγκρατημένος στα θέματα του έρωτα και θέλεις ίσως ακόμη και να περνάς απαρατήρητος μερικές φορές. Φέτος θα σου προξενήσει αίσθηση το γεγονός ότι μπορεί και να είσαι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κάποιου προσώπου το οποίο θα σου εξομολογήσει τον έρωτά του. Αν είσαι μόνος και σε ενδιαφέρει μια γνωριμία με προοπτικές, τότε η φετινή χρονιά είναι η κατάλληλη για να εξερευνήσεις τις πιθανότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Οι ευαισθησίες σου μπορεί να τονιστούν και να αισθάνεσαι περισσότερο ευάλωτος, αυτό όμως δεν θα πρέπει να το αφήσεις να γίνει πηγή ανησυχίας φέτος. Όσο περισσότερο ανοίγεσαι και μιλάς για αυτά που θες και αυτά που σκέφτεσαι και όσο περισσότερο κινείσαι κάνοντας σχέδια και όνειρα για το μέλλον, τόσο καλύτερα θα εξελιχθούν τελικά οι καταστάσεις στην αισθηματική σου ζωή.
Ανθρώπινες σχέσεις
Ως Λαγός δεν είσαι και ο πιο κοινωνικός εκπρόσωπος του κινέζικου ζωδιακού και γενικότερα προτιμάς μικρές και ήρεμες συναντήσεις παρά μεγάλες συγκεντρώσεις και πάρτυ με δυνατή μουσική. Φέτος έρχεσαι σε επαφή με φίλους από το παρελθόν και αισθάνεσαι καλά με αυτό, όπως επίσης επαναπροσδιορίζεις σχέσεις με οικεία πρόσωπα και συνειδητοποιείς ότι τελικά είναι ευχάριστο να κάνεις παρέα μαζί τους και ότι υπάρχει νόημα και ενδιαφέρον στο να περνάς περισσότερο χρόνο με την οικογένειά και με στενούς φίλους. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δοκιμαστούν τα συναισθήματα, η πίστη και η αφοσίωση, αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις που πατάς και πού βρίσκεσαι και ποια είναι τα όρια που πρέπει να βάλεις. 
Εργασία
Οι οργανωτικές ικανότητες που σου βγαίνουν ούτως ή άλλως φυσικά, φέτος θα φανούν πολύ χρήσιμες στον εργασιακό σου τομέα σε βαθμό μάλιστα που ίσως σκεφτείς να τις προσφέρεις σαν ειδικότητα. Αν και γενικότερα ο Λαγός δεν είναι ο τύπος του επιχειρηματία, η περίοδος κατά τα μέσα του καλοκαιριού θα σε βάλει σε σκέψεις για το πώς θα μπορούσες να πουλήσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου και πώς θα μπορούσες να έχεις ένα έξτρα εισόδημα ή μια δεύτερη πηγή εσόδων. Οι καταστάσεις στην ήδη υπάρχουσα εργασία σου φέτος κυλάνε με αργούς ρυθμούς, αλλά αυτό δίνει την ευκαιρία να αναπτυχθείς με σταθερό τρόπο και να δώσεις τον χρόνο και την ενέργειά σου στο να εξελίξεις ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ή όνειρο που έχεις για το εργασιακό σου μέλλον. Μπορεί φέτος να μην καταφέρεις να πάρεις την προαγωγή ή να έχεις την επιτυχία που θες, αλλά σίγουρα οι άλλοι βλέπουν αυτό που αξίζεις και οι προσπαθείς σου δεν περνούν απαρατήρητες,
Οικονομικά
Οι οργανωτικές ικανότητες που διαθέτεις φέτος θα σε βοηθήσουν στην οικονομική διαχείριση και στις αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρεις. Φέτος υπάρχουν ευκαιρίες να αυξήσεις το εισόδημά σου και παρότι γενικότερα προτιμάς να παραμένεις στα γνωστά και στα σίγουρα, φέτος θα υπάρξουν ευκαιρίες και ενδιαφέρουσες προτάσεις για επενδύσεις που μπορεί να φαίνονται λίγο πιο ρισκέ από αυτό που έχεις συνηθίσει. Μπορεί να θελήσεις φέτος να επενδύσεις στο σπίτι σου, ανανεώνοντας και ανακαινίζοντας ή να ρίξεις χρήματα σε ένα σπίτι ώστε να αυξήσεις την αγοραστική του αξία. Τα τέλη του καλοκαιριού θα σου δείξουν το πώς πρέπει να κινηθείς και θα σου φέρουν τα αποτελέσματα των μέχρι τότε κινήσεών σου. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677
Δράκος
Γενικά
Ο Δράκος με τον Σκύλο γενικότερα δεν είναι αρμονικός συνδυασμός και η φετινή χρονιά μπορεί να είναι μια χρονιά που θα χρειαστεί να κάνεις προσαρμογές και να σου φανεί κάπως περιοριστική ή δύσκολη. Μπορεί να θέλεις τα πράγματα να γίνονται πιο γρήγορα και πιο άμεσα, αλλά η γήινη ενέργεια φέτος θα κάνει τις καταστάσεις να εξελίσσονται με πιο αργούς ρυθμούς. Αυτό θα σε βοηθήσει όμως να αναπτύξεις περισσότερο στοιχεία που λείπουν, όπως η υπομονή, το να μπορείς να συμπάσχεις με τους άλλους ή να τους κατανοείς καλύτερα, ακόμη και το να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου. Η υγεία σου και η φυσική σου κατάσταση φέτος χρειάζονται την προσοχή σου, ειδικότερα κατά τα μέσα του καλοκαιριού, περίοδος που θα σε εξαντλήσει λόγω της εργασίας ή των ευθυνών που θα έχεις τότε.
Αγάπη
Συνήθως προτιμάς να είσαι δυναμικός και ευθύς στα θέματα της καρδιάς και να εκδηλώνεις άμεσα και χωρίς περιστροφές το ενδιαφέρον σου. Φέτος θα κρατήσεις μια διαφορετική στάση και τα θέματα της πίστης ή της αφοσίωσης θα είναι σημαντικά, τόσο γενικότερα στην ζωή σου όσο και συγκεκριμένα όμως στον τομέα των αισθηματικών σχέσεων. Δώσε τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται για να μπορέσεις να εμπιστευτείς ξανά το άτομο με το οποίο επανασυνδέεσαι φέτος ή τον χρόνο που χρειάζεται σε μια καινούργια σχέση για να δείξει ότι η ένωσή σας έχει αυτό που χρειάζεται για μέλλον. Τα αισθηματικά σου γενικότερα ευνοούνται κατά το δεύτερο μισό της χρονιάς.
Ανθρώπινες σχέσεις
Συνήθως σου αρέσει να έχεις τον έλεγχο και να είσαι το κέντρο του ενδιαφέροντος ενός μεγάλου αριθμού φίλων, φέτος όμως θα αρκεστείς σε μικρότερες ομάδες, σε συναντήσεις με λιγότερους φίλους και σε επαφές με λίγους και καλούς. Φυσικά και θα σου λείψουν λίγο τα μεγάλα, θορυβώδη πάρτυ και οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις, αλλά δεν θα περάσεις καθόλου άσχημα τελικά με αυτά που θα κάνεις. Γνωρίζεις νέα άτομα μέσα από παλιούς σου φίλους και έτσι κάνεις νέους φίλους και με αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνεις ότι το να ξαναζωντανέψεις τις επαφές με το παρελθόν σου έχει αξία.
Εργασία
Φέτος βλέπεις αποτελέσματα από τις ενέργειες και τις δράσεις που ανέπτυξες την προηγούμενη χρονιά και από τις αλλαγές που έκανες στον επαγγελματικό σου τομέα. Η φετινή χρονιά μπορεί να σου φανεί αργή, αλλά μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα. Σχέδια και προτάσεις που έρχονται από σένα, ιδέες που έχεις και που κοινοποιείς ή προτείνεις έχουν την έγκριση των ανωτέρων ή κινούν θετικά το ενδιαφέρον τους. Μπορείς να διαπραγματευτείς καλύτερες αποδοχές ή αύξηση μισθού κατά το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου, ενώ η περίοδος στα μέσα της άνοιξης και μετά σε κάνει να κινείσαι πολύ δραστήρια και να δείχνεις σε όλους την αξία σου. Δεν είναι καθόλου απίθανο να θελήσεις να ξεκινήσεις κάτι δικό σου επαγγελματικά φέτος.
Οικονομικά
Ως Δράκος αγαπάς το χρήμα και σου αρέσει να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος και να έχεις πολύ από αυτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είσαι και καλός με την οικονομική διαχείριση και ότι εύκολα μπορείς να κάνεις οικονομία. Φέτος με την γήινη ενέργεια να επηρεάζει και τον οικονομικό σου τομέα, φρόντισε να βρεις τρόπους για να επενδύσεις κάποια χρήματα και να τα δεσμεύσεις σε κάτι μακροπρόθεσμο. Βάλε κάπου ένα ποσό και απλά ξέχασέ το! Μπορεί μόνο και μόνο η σκέψη μιας επένδυσης να σε κάνει να βαριέσαι μέχρι δακρύων, αλλά το να σχεδιάσεις το μέλλον σου θα φέρει καλά αποτελέσματα προς τα τέλη αυτού του έτους. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677
Φίδι
Γενικά
Είσαι το πιο γοητευτικό ζώδιο του κινέζικου ζωδιακού και φέτος η γοητεία σου θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο από την ενέργεια του γήινου Σκύλου. Η χρονιά αρχίζει με δυναμικές αποφάσεις και βάζεις μεγάλους στόχους καθώς οραματίζεσαι αυτά που θέλεις να πετύχεις μέσα στους επόμενους μήνες. Η ενέργεια του Φιδιού, όταν ενώνεται με την ενέργεια του Σκύλου φέρνει επιτυχίες και οφέλη και κατά τα τέλη του καλοκαιριού τονίζονται οι συνεργασίες, ενώ θα φανεί δύσκολο να κρατήσεις μια σχέση σου μυστική πλέον. Ούτως ή άλλως δεν θα θέλεις βέβαια, μιας και θα νοιώθεις υπέροχα με την σχέση και ευτυχισμένος. Πάντα σε ενδιαφέρει η αυτοβελτίωση και να κάνεις τον εαυτό σου καλύτερο, φέτος θα αναπτύξεις στοιχεία όπως η υπομονή, το θάρρος και θα βρεις τρόπους να ανανεώνεις τον εαυτό σου και την ενέργειά σου.
Αγάπη
Όπως είπαμε, είσαι το πιο γοητευτικό ζώδιο του κινέζικου ζωδιακού. Φέτος βέβαια δεν θα έχεις τόσο πολύ την ανταπόκριση και τις επιτυχίες στις οποίες έχεις συνηθίσει και τα θύματά σου θα είναι λιγότερα. Το καλό είναι όμως ότι οι ενδιαφερόμενοι θα είναι λίγοι, αλλά καλοί. Πιο ευγενικοί, με γλυκούς τρόπους και πιο πιστοί. Δεν χρειάζεται να κάνεις μεγάλες και φανταχτερές κινήσεις φέτος γιατί η απλότητα του γήινου Σκύλου θέλει μόνο να είσαι απλά και αληθινά ο εαυτός σου στα θέματα της αγάπης και του έρωτα, ακόμη και αν αυτό κάποιες φορές σημαίνει ότι θα μιλήσεις ξεκάθαρα και όχι διπλωματικά, αλλά παρολαυτά με συμπόνια και κατανόηση.  Οι ρομαντικές στιγμές θα γίνουν πιο έντονες και καυτές κατά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αυτής της χρονιάς.
Ανθρώπινες σχέσεις
Ένα Φίδι με την φράση κοινωνική ζωή καταλαβαίνει συνήθως τον χρόνο που περνάει ο ίδιος με τον εαυτό του. Τις περισσότερες φορές προτιμάς να περνάς ήσυχα μόνος σου και δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την μοναξιά. Αυτή την χρονιά δεν είναι ότι σώνει και καλά αυξάνεται η κοινωνικότητά σου, όμως θα χρειαστεί να δημιουργήσεις βαθύτερους δεσμούς με κάποιους από τους ανθρώπους στην ζωή σου. Φέτος σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα και αυτό θα βρει την εφαρμογή του από τον πιο κοντινό σου άνθρωπο μέχρι και τον απλό γείτονα που βλέπεις κάθε μέρα. Θα μπορέσεις να αντλήσεις μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση μέσα από κοινές δραστηριότητες ή μέσα από την προσφορά του χρόνου σου σε εθελοντικούς σκοπούς.
Εργασία
Ως Φίδι έχεις την φήμη του ατόμου που ακολουθεί έναν ηθικό κώδικα στην εργασία του και πάντα βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τις τάσεις. Φέτος η ενέργεια του γήινου Σκύλου θα σου δημιουργήσει την αίσθηση ότι τα πράγματα κυλάνε με αργούς ρυθμούς, κάτι όμως που δεν θα σε αποσυντονίσει και θα παραμείνεις πιστός στις ιδέες που έχεις και τα σχέδια που προετοιμάζεις. Το τέλος του καλοκαιριού και η αρχή του φθινοπώρου είναι καλή περίοδος για να δείξεις στους άλλους το υλικό από το οποίο είσαι φτιαγμένος, για να προσελκύσεις νέους πελάτες στην εργασία σου και για να προωθήσεις τα σχέδιά σου αφήνοντας πίσω κατά πολύ τους αντιπάλους σου. Μην αφήσεις κανέναν να σου κλέψει την στιγμή, όταν είναι να κλείσεις συμφωνίες και αν θες να αποδείξεις την αξία σου και την αφοσίωση στην εταιρεία που βρίσκεσαι, θα πρέπει πρώτα να είσαι πιστός και αφοσιωμένος στον ίδιο σου τον εαυτό.
Οικονομικά
Γενικότερα είσαι καλός με το χρήμα και την διαχείρισή του και φέτος θα σου δοθούν αρκετές ευκαιρίες για να αυξήσεις το εισόδημά σου και να αποταμιεύσεις. Το γήινο στοιχείο της χρονιάς σε βοηθά και σε συνδέει με ό,τι είναι αυτό που προσπαθείς να δημιουργήσεις και να πετύχεις, από την αποπλήρωση ενός δανείου μέχρι και την αγορά ενός σπιτιού. Το να κάνεις οικονομία δεν είναι το πρόβλημά σου, το πρόβλημα είναι να μπορείς να ακολουθείς τις οδηγίες που σου δίνουν οι άλλοι. Φέτος ακολούθησε το ένστικτό σου σε σχέση με τα οικονομικά, την διαχείριση και τις επενδύσεις που σκέφτεσαι να κάνεις και θα έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Το τέλος του χειμώνα σου δίνει μεγάλη οικονομική τόνωση, απόλαυσέ την όπως εσύ ξέρεις. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677
Άλογο
Γενικά
Το Άλογο είναι ταιριαστός συνδυασμός με τον Σκύλο και συνεπώς η φετινή χρονιά που έχει την ενέργεια του γήινου Σκύλου θα είναι ευνοϊκή και θα σου φέρει πρόοδο στην ζωή σου. Γενικά είσαι άνθρωπος που οι άλλοι βασίζονται πάνω σου, φέτος όμως μπορεί να χρειαστεί να κόψεις κάποιους δεσμούς και να διακόψεις σχέσεις με άτομα που εκμεταλλεύονται αυτό σου το στοιχείο, ειδικότερα κατά τα μέσα του καλοκαιριού. Οι αρχές της άνοιξης σου δίνουν ένα καλό προβάδισμα και τονίζουν θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία σου, την φυσική σου κατάσταση και την ποιότητα της ζωής σου.
Αγάπη
Σε όλους αρέσει να περνάνε χρόνο κοντά σου και είσαι αρκετά δημοφιλής. Φέτος θα διαπιστώσεις ακόμη περισσότερο πως ίσως περισσότερα από ένα συγκεκριμένο άτομο θέλουν και επιθυμούν την συντροφιά σου και διεκδικούν μια θέση στην καρδιά σου. Το κατάλληλο άτομο θα εμφανιστεί κατά το τέλος του καλοκαιριού, εφόσον είσαι μόνος και σε ενδιαφέρει μια καλή γνωριμία. Αν είσαι ήδη σε σχέση ή σε γάμο, τότε κατά το τέλος του φθινοπώρου η σχέση σου θα προχωρήσει και θα εξελιχθεί περισσότερο.  Το κλειδί για την αισθηματική σου ζωή φέτος είναι η εμπιστοσύνη, κάτι που δεν κερδίζεται άμεσα και χρειάζεται τον χρόνο του για να δημιουργηθεί.
Ανθρώπινες σχέσεις
Γενικότερα είσαι δημοφιλής και πολύς κόσμος θέλει να είστε φίλοι και να κάνετε παρέα. Φέτος μπορεί να μην κάνεις πολλούς καινούργιους φίλους όμως αυτοί που υπάρχουν θα παραμείνουν και θα φανούν μάλιστα χρήσιμοι, αποδεικνύοντας πόσο καλή επένδυση είναι ένας παλιός, καλός φίλος τελικά. Βρίσκεσαι και πάλι με φίλους από το παρελθόν σου κατά το τέλος του καλοκαιριού, περίοδος που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο το πόσο χρήσιμο και αποτελεσματικό θα είναι αυτό. Καινούργια πρόσωπα και νέοι φίλοι φέτος μπορούν να έρθουν μέσα από την ασχολία σου με τα χόμπι σου.
Εργασία
Μια φράση λέει: Αντί να βογκάει το άλογο, βογκάει το σαμάρι! Η φράση αυτή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου, μιας και είσαι ο πιο εργατικός εκπρόσωπος του κινέζικου ζωδιακού και λειτουργείς πάντα αγόγγυστα και ακολουθώντας τους ηθικούς κανόνες στην δουλειά σου. Μπορεί να μην κινείσαι πάντα με ομαδικό πνεύμα βέβαια, αλλά φέτος θα χρειαστεί να το κάνεις αυτό. Τα χρήματα και οι αμοιβές σου θα είναι σημαντικό θέμα κατά τους φθινοπωρινούς μήνες φέτος και αν αισθάνεσαι ότι δεν πληρώνεσαι αρκετά για αυτό που κάνεις, είναι η περίοδος που θα πρέπει να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο. Αν σκέφτεσαι φέτος να κάνεις κάτι δικό σου, η καλύτερη περίοδος που θα έχεις και τη υποστήριξη που χρειάζεσαι είναι κατά τα μέσα του καλοκαιριού.
Οικονομικά
Σου αρέσει να οργανώνεις και να κάνεις σχέδια και η φετινή χρονιά είναι αυτή που θα θελήσεις να οργανώσεις ακόμη καλύτερα την οικονομική σου κατάσταση και να δημιουργήσεις την ασφάλεια και την σταθερότητα που χρειάζεσαι σε αυτόν τον τομέα, μετά από μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα, όπως αυτή που προηγήθηκε. Είναι η κατάλληλη στιγμή λοιπόν για να θέσεις σε εφαρμογή όλα αυτά που ξέρεις ή που έχεις σαν πληροφορίες μετά από έρευνες που έχεις κάνει και να αρχίσεις να δρομολογείς επενδυτικά σχέδια πλέον. Μπορεί η ιδέα μιας επένδυσης να σε κάνει απλά να βαριέσαι μόνο και μόνο στην σκέψη, αλλά θα δεις πόσο ωραία θα αισθανθείς όταν θα καταφέρεις να κάνεις το χρήμα να δουλεύει για σένα και όχι το αντίστροφο. Συμβουλέψου κάποιον ειδικό σε επενδύσεις φέτος και δεν θα βγεις χαμένος. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677
Κατσίκα (Πρόβατο)
Γενικά
Γενικότερα ο συνδυασμός της Κατσίκας με τον Σκύλο δεν είναι από τους καλύτερους και αυτή την χρονιά θα χρειαστεί να αποδεχτείς κάποια πράγματα, να κάνεις προσαρμογές και να συνηθίσεις αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις. Η έμφυτη δημιουργικότητά σου όμως θα είναι φέτος στα φόρτε της και θα έχεις πολλές ευκαιρίες για να νοιώσεις ζωντανός και δημιουργικός, κυρίως στον τομέα της καριέρας, ενώ τα ζητήματα των σχέσεων θέλουν προσοχή γενικότερα και κυρίως κατά το μέσον της χρονιάς.
Αγάπη
Τα θέματα της καρδιάς είχαν σκαμπανεβάσματα τα τελευταία χρόνια, καθώς ουσιαστικά προσπαθούσες να καταλάβεις και να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Φέτος είσαι έτοιμος να κατασταλάξεις και να σχεδιάσεις το μέλλον σου με το κατάλληλο άτομο. Φέτος θα χρειαστεί ίσως να ελέγξεις λίγο την ανάγκη σου να έχεις το πάνω χέρι και να οδηγείς εσύ την σχέση. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα εκφράζεσαι ή ότι δεν θα έχεις λόγο και άποψη για αυτό που συμβαίνει. Απλά θα πρέπει να είσαι πιο διαλλακτικός και να δίνεις περισσότερη κατανόηση στον σύντροφο. Τα τέλη του χειμώνα είναι ευνοϊκό διάστημα για τα αισθηματικά σου.
Ανθρώπινες σχέσεις
Είσαι γενικότερα κάπως κρατημένος και συντηρητικός στην επαφή με τους άλλους και αυτό μπορεί να απομακρύνει κάποιους ανθρώπους. Ξέρεις όμως ποιοι είναι οι αληθινοί σου φίλοι. Φέτος η έννοια της πίστης, της εμπιστοσύνης και της αφοσίωσης παίζουν σημαντικό ρόλο και δημιουργούνται κάποια θέματα που χρειάζονται να ξεκαθαρίσουν, μόνο και μόνο για να αποδειχτεί τελικά ποιος είναι φίλος και ποιος όχι και σε ποιον τελικά μπορείς όντως να βασιστείς. Ευτυχώς δεν θα μείνεις ξεκρέμαστος και θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι μόνο ένα το άτομο στο οποίο μπορείς να βασιστείς.
Εργασία
Τα μέσα του καλοκαιριού φέρνουν περίεργες εξελίξεις και ειδήσεις γύρω από τα θέματα της εργασίας δημιουργώντας ένα διφορούμενο κλίμα. Μπορεί να χρειάζεται να περνάς περισσότερες ώρες στο γραφείο για να τελειώσεις ένα πρότζεκτ που είναι σε εξέλιξη ή μπορεί τελικά να μην εγκρίθηκε η αύξηση που ζήτησες… Όπως και να έχει, επικρατεί δυσαρέσκεια για κάποιο λόγο και δεν αισθάνεσαι ικανοποιημένος. Αντί να αφήσεις αυτές τις καταστάσεις να σου καταστρέψουν την διάθεση και να μην χρησιμοποιήσεις τον χρόνο ωφέλιμα, προσπάθησε να βρεις τρόπους για να πάρεις την θετική προσοχή για τους κόπους σου και την σκληρή σου δουλειά. Ο γήινος Σκύλος σου ζητά φέτος να δείξεις το ότι είσαι αφοσιωμένος στην εργασία σου, στην εταιρεία σου και στο αφεντικό σου και να το αποδείξεις αυτό με νέους και πιο δημιουργικούς τρόπους. Το να ασχοληθείς με ένα πρότζεκτ στην αρχή και στο μέσον του καλοκαιριού θα είναι ευνοϊκό για σένα και οι ανώτεροι θα καταλάβουν την αξία σου και το ότι είσαι μαζί τους.
Οικονομικά
Είσαι αρκετά δημιουργικός και αυτό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου και είναι γνωστό σε όλους, όσοι σε γνωρίζουν, έστω και λίγο. Φέτος είναι μια χρονιά που θα δοθούν πάμπολλες αφορμές για να εκδηλώσεις και να εφαρμόσεις αυτή σου την δημιουργική ικανότητα. Στον οικονομικό τομέα θα σου φανεί πολύ χρήσιμο αυτό το χαρακτηριστικό σου και κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Από τα τέλη του καλοκαιριού ήδη δημιουργούνται οι συνθήκες για να κερδίσεις περισσότερα χρήματα μέσα από την εργασία σου, αλλά και για να έχεις ένα δεύτερο εισόδημα. Χρησιμοποίησε τα ταλέντα σου και σκέψου διαδικτυακά. Μπορείς να επηρεάσεις πολύ πιο γρήγορα και άμεσα πολύ περισσότερο κόσμο μέσα από το διαδίκτυο και το τέλος της χρονιάς μπορεί να σε βρει με πολλά χαμόγελα, όταν θα κοιτάζεις το πορτοφόλι σου. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677
Πίθηκος
Γενικά
Ο Πίθηκος θέλει πάντα να γίνεται το δικό του. Η γήινη ενέργεια του Σκύλου φέτος όμως θα σε αναγκάσει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις και η βασική πρόκληση του έτους είναι γύρω από το ότι θα χρειαστεί να δημιουργήσεις συμμαχίες και συνεργασίες φέτος, ίσως με άτομα που υπό άλλες συνθήκες θα ήθελες να αποφύγεις. Στα εργασιακά θέματα φέτος λάμπεις, ενώ στα προσωπικά ζητήματα, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα αν κατεβάσεις τις άμυνές σου και δείξεις τον αληθινό σου εαυτό. Η δημιουργικότητά σου σε οδηγεί κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες και μπορείς ακόμη και να χρεώσεις για τα ταλέντα σου ή τα χόμπι σου.
Αγάπη
Στα θέματα της καρδιάς ο Πίθηκος αρέσκεται να παίζει το παιχνίδι και να φλερτάρει. Μπορεί να βγαίνεις ραντεβού κάθε μέρα με ένα διαφορετικό πρόσωπο ή να κάνεις αμέσως μια σχέση μετά από έναν χωρισμό. Αυτό φυσικά το κάνεις γιατί ψάχνεις το κατάλληλο πρόσωπο για σένα και δεν θα σταματήσεις μέχρι να το βρεις. Φέτος η γήινη ενέργεια του Σκύλου όμως σου δημιουργεί την ανάγκη να κατασταλάξεις, να κάτσεις κάπου ήρεμα και να σταθεροποιηθείς. Μην αφήσεις το μυαλό σου να σε πείσει ότι πρέπει για κάποιο λόγο να χαλάσεις κάτι καλό που έχεις, επειδή δεν είσαι χίλια τα εκατό σίγουρος για το αν είναι ο σωστός άνθρωπος και μην προσπεράσεις μια αντικειμενικά καλή ευκαιρία φέτος. Ακόμη και σε σταθερές σχέσεις ή σε γάμους η ενέργεια της χρονιάς θα φέρει προκλήσεις και διλήμματα, που κυρίως θα περιστρέφονται γύρω από το θέμα της πίστης και της αφοσίωσης.
Ανθρώπινες σχέσεις
Ο Πίθηκος είναι από τους πιο κοινωνικούς εκπροσώπους στον κινέζικο ζωδιακό και φέτος θα έχεις την ανάγκη να είσαι κοντά με τα δικά σου πρόσωπα, οικογένεια ή φίλους, ειδικότερα στις περιόδους που θα σου φαίνεται ότι τα πάντα κυλάνε αργά και χωρίς ενδιαφέρον και θα σου λείπει η έξαψη, η κινητικότητα και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Γενικότερα αφιερώνεις τον χρόνο σου και προτιμάς να τον μοιράζεσαι με τους πιο στενούς και πιστούς σου φίλους και η φετινή χρονιά δεν θα το αλλάξει αυτό καθόλου. Αντιθέτως το κάνει ακόμη πιο έντονο και αν όχι σε καθημερινή βάση, τότε συχνά-πυκνά θα καλείς φίλους στο σπίτι για φαγητό και κουβεντούλα ή θα είσαι προσκεκλημένος στο σπίτι κάποιου φίλου.
Εργασία
Προς τα μέσα του καλοκαιριού θα κάνεις μια επανεκτίμηση της εργασιακής σου διαδρομής και θα προσπαθήσεις να αξιολογήσεις το πού έχεις φτάσει μέχρι τώρα και αν σε ικανοποιεί το σημείο που βρίσκεσαι. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος, αν βλέπεις ότι είσαι σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει και απλά σου είναι βαρετή ή που δεν έχει προοπτικές εξέλιξης, τότε αυτό είναι και το σημάδι ότι πρέπει κάτι να κάνεις για να αλλάξει αυτό. Η χρονιά γενικότερα, λόγω της αργής ενέργειας του γήινου Σκύλου, δεν προσφέρει πολλές εξελίξεις ή την έξαψη και την δημιουργικότητα που θα ήθελες, αλλά δίνει ευκαιρίες να έχεις μια καλή πρόοδο σε βασικά θέματα. Αν θες αύξηση, ζήτησέ το κατά την άνοιξη, αλλά να είσαι σίγουρος ότι αξίζεις αυτό που ζητάς.
Οικονομικά
Ο Πίθηκος και τα λεφτά δεν είναι έννοιες που πάνε καλά μαζί. Όχι ότι δεν είσαι καλός με τα χρήματα. Απλά είναι ένα θέμα που δεν σου αρέσει να προσέχεις καθώς υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα στην ζωή. Φέτος δεν είναι άσχημη ιδέα να βρεις κάποιον και να του αναθέσεις την διαχείριση των οικονομικών σου ή κάποιον για να σε βοηθήσει να αποταμιεύσεις ή να κάνεις κάποια καλή επένδυση. Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου αυτό βέβαια, αν δεν σου είναι τόσο βαρετό, μέσα από προσωπική έρευνα και ενημέρωση. Η γήινη ενέργεια της χρονιάς θα σε βοηθήσει να θελήσεις να πετύχεις κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα και να δημιουργήσεις σιγά-σιγά ένα μικρό οικονομικό βασίλειο. Σιγουρέψου ότι δεν αφήνεις οικονομικές εκκρεμότητες και ότι είσαι εντάξει από όλες τις πλευρές κατά τα μέσα της άνοιξης. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677
Πετεινός
Γενικά
Ανήκεις στους εκπρόσωπους του ζωδιακού που τους αρέσει να περνάνε καλά, να βιώνουν θετικά τις καταστάσεις και σε παίρνει από κάτω όταν οι καταστάσεις που βιώνεις δεν είναι ευχάριστες. Η χρονιά του γήινου Σκύλου δεν περιστρέφεται όμως γύρω από το τι θες εσύ, αλλά είναι μια χρονιά κατά την οποία θα χρειαστεί να κάνεις πολλές προσαρμογές στον χαρακτήρα σου και στις κινήσεις σου.  Η δουλειά μπορεί να πηγαίνει μια χαρά, όμως οι σχέσεις, ειδικότερα με άτομα που δεν συμπαθείς, θα έχουν προκλήσεις και εμπόδια. Το ίδιο και οι συναισθηματικές σχέσεις, όπου φέτος καλείσαι να κατανοήσεις καλύτερα τον σύντροφο και να δείξεις τον καλύτερό σου χαρακτήρα.
Αγάπη
Η ενέργεια του Πετεινού δεν συνδυάζεται καλά με τη ενέργεια του Σκύλου και φέτος τα αισθηματικά σου θα είναι ένας προκλητικός τομέας και θα δεις πολλά σκαμπανεβάσματα και εμπόδια. Καλύτερο διάστημα και λιγότερο προβληματικό είναι οι μήνες του καλοκαιριού, κατά τους οποίους μπορούν να βρεθούν λύσεις στα θέματα που προβληματίζουν την σχέση σου ή αν είσαι ελεύθερος και θέλεις μια σχέση, τότε είναι εύκολο να κάνεις μια ενδιαφέρουσα γνωριμία.
Ανθρώπινες σχέσεις
Γενικότερα είσαι γνωστός για το ότι δεν βάζει γλώσσα μέσα, λες πάντα την άποψή σου και δεν χαρίζεις κάστανα. Κάποιοι σε καταλαβαίνουν και τους αρέσει αυτό, αλλά κάποιοι άλλοι πάλι όχι. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχεις κάνει αρκετούς φίλους και οι περισσότεροι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Φέτος οι φίλοι περιορίζονται και η ποσότητα αντικαθίσταται από τη ποιότητα. Περνάς περισσότερο χρόνο με αυτούς που σε καταλαβαίνουν και ξέρεις ότι σε αποδέχονται για αυτό που είσαι και απομακρύνεις από κοντά σου φίλους και γνωστούς, ακόμη και συγγενείς που δεν σε καταλαβαίνουν, ειδικότερα κατά το τέλος του καλοκαιριού. 
Εργασία
Η προηγούμενη χρονιά είχε έντονα το στοιχείο της φιλοδοξίας και πολλά από τα σχέδιά σου ή τα όνειρά σου εφαρμόστηκαν, υλοποιήθηκαν και έφεραν ήδη αποτελέσματα. Φέτος οι ρυθμοί πάνε λίγο πιο αργά και καλείσαι να κάνεις και εσύ λίγο κράττειν, να πάρεις τον χρόνο σου και να οραματιστείς πιο είναι το επόμενό σου βήμα ή το επόμενο σχέδιο που θέλεις να θέσεις σε εφαρμογή ή πιο είναι το επόμενο όνειρό σου που θες να κάνεις πραγματικότητα. Πού θέλεις να φτάσεις; Πώς μπορείς να φτάσεις εκεί; Γιατί θέλεις να φτάσεις εκεί; Πρόοδος και εύνοια στην εργασία σου μπορεί να υπάρξει κατά τις αρχές του φθινοπώρου, ενώ καλύτερες οικονομικές απολαβές έρχονται προς τα τέλη της χρονιάς δημιουργώντας σταθερότητα.
Οικονομικά
Αν και πρόκειται για μια χρονιά που κρύβει κάποιες προκλήσεις στον τομέα των οικονομικών και χρειάζεται προσοχή λόγω της ασύμβατης ενέργειας με το γήινο στοιχείο, φέτος είσαι αποφασισμένος περισσότερο από ποτέ να αυξήσεις τους πόρους σου και το εισόδημά σου. Χρησιμοποίησε τον αποφασιστικό σου και έντονο, ανυποχώρητο χαρακτήρα για να πετύχεις καλύτερες τιμές σε προϊόντα, σε επιτόκια και ποσοστά και για να ζητήσεις την αύξηση που θες. Αποταμίευσε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα φέτος, θα δεις ότι θα πιάσουν τόπο και θα αυξηθούν. Η περίοδος πριν την αρχή της άνοιξης δεν είναι η πιο εύκολή οικονομικά και θα χρειαστεί προσπάθεια να τα καταφέρεις, χρειάζεται υπομονή και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για κάθε ευκαιρία. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677
Σκύλος
Γενικά
Φέτος είναι η χρονιά σου και είσαι έτοιμος να εκμεταλλευτείς κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται κατά την διάρκεια των επόμενων δώδεκα μηνών. Το στοιχείο της Γης φέτος τονίζει θέματα υπευθυνότητας και αξιοπιστίας στην εργασία, στις σχέσεις και σου δίνει ευκαιρίες για πλούτο και ευμάρεια.  Στα τέλη του χειμώνα έρχονται στο προσκήνιο οι σχέσεις που έχουν αξία για σένα και είναι καλή περίοδος για να βρεθείς με οικογένεια και φίλους. Φέτος συμβαίνουν πολλά και είναι η χρονιά που μπορείς να απολαύσεις τα αποτελέσματα των κόπων σου.
Αγάπη
Αν έχεις μια σχέση και θέλεις να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο, τότε το φετινό φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι ιδανική περίοδος για να συμβεί αυτό. Αν πάλι είσαι μόνος και θέλεις μια σχέση, τότε το διάστημα αυτό είναι πολύ ευνοϊκό για να βγεις έξω, να κινηθείς και να γνωρίσεις αυτό το πρόσωπο που θα σε κάνει να αισθανθείς ότι είναι το κατάλληλο για σένα.
Ανθρώπινες σχέσεις
Γενικά σου αρέσει η οικογενειακή ζωή ή η ζωή στο σπίτι. Το να μαζεύεις άτομα στο σπίτι σου και να τρώτε και να συζητάτε είναι το καλύτερό σου. Φέτος η χρονιά είναι γεμάτη από τέτοια πράγματα, θα έχεις συχνότερα καλεσμένους και θα έχεις περισσότερες προσκλήσεις. Αν και πολλοί θα ήθελαν να τους προσκαλέσεις στον κύκλο σου, λίγοι είναι αυτοί που φέτος θα τους κρατήσεις πιο κοντά σου, καθώς είσαι σε φάση που θέλεις να έχεις κοντά σου λίγους και καλούς.
Εργασία
Γενικότερα είσαι καλός στην δουλειά σου και γίνεσαι το κέντρο της προσοχής των συναδέλφων σου και των εργοδοτών σου. Φέτος είναι μια χρονιά που έρχεται αυτό που σου αξίζει και μπορείς να κάνεις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις γύρω από τον μισθό σου κατά τα τέλη της άνοιξης. Είναι εφικτό να έχεις άνοδο και να ασχοληθείς με καινούργια σχέδια, να έχεις μεγαλύτερες απολαβές και ευκολίες. Στα τέλη του καλοκαιριού μάλιστα μπορεί να θελήσεις να αυξήσεις τα προσόντα σου και έτσι να διεκδικήσεις ακόμη περισσότερα χρήματα ή μια καλύτερη θέση.
Οικονομικά
Το γήινο στοιχείο που λειτουργεί φέτος σχετίζεται με την αύξηση και την διατήρηση του χρήματος. Κατά την διάρκεια της χρονιάς εμφανίζονται πολλές ευκαιρίες που ανοίγουν πόρτες για κέρδη που ίσως δεν είχες καν φανταστεί και φέτος θα μπορέσεις να βάλεις κάποιο σημαντικό ποσό στην άκρη. Το να βλέπει ένας Σκύλος τις κινήσεις του να αποδίδουν οικονομικά είναι κάτι που τον γεμίζει χαρά, φρόντισε φέτος να μην εθιστείς στο κέρδος όμως. Καθώς τα οικονομικά σου θα πηγαίνουν καλύτερα μην ξεχνάς να κάνεις κάτι και για τον εαυτό σου ή για τους δικούς σου ανθρώπους. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677
Χοίρος
Γενικά
Σου αρέσει γενικότερα να είσαι αυτός στον οποίο βασίζονται οι φίλοι ή η οικογένειά σου και φέτος αυτό δεν αλλάζει! Συχνά θα είσαι το κέντρο σε συναντήσεις και σε σένα θα έρχονται όσοι έχουν ανάγκη βοήθειας ή υποστήριξης. Η ενέργεια του γήινου Σκύλου φέτος σε βοηθά να αισθανθείς λίγο περισσότερο ήρεμος και να βρεις το κέντρο της δικής σου προσωπικής ζωής, κάτι που θα παραξενέψει τους γύρω σου φυσικά. Τα λεφτά και οι έρωτες φέτος θα έχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά οι φιλίες και οι οικογένεια θα παραμείνουν σταθερές αξίες. Οι κοινωνία και οι ομάδες στις οποίες είσαι μέρος, φέτος σου ανταποδίδουν με κάποιο τρόπο αυτό που μέχρι τώρα έχεις προσφέρει.
Αγάπη
Γενικότερα είσαι αγαπητός και ευγενικός και τα θέματα των σχέσεων κυλάνε καλά. Φέτος όμως μπορεί να περάσεις περίοδο προβληματισμού και να μπεις στο δίλημμα αν πρέπει να παραμείνεις στην σχέση που έχεις ή μήπως θα ήταν καλύτερο να κάνεις ένα διάλειμμα και να κρατήσεις απόσταση. Αρχίζουν και φαίνονται οι ατέλειες και τα θέματα που δημιουργούν δυσκολία στην σχέση και είναι η στιγμή που θα χρειαστεί να βρεις τις λύσεις, ενισχύοντας την πίστη, την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία. Αν είσαι μόνος και θέλεις μια σχέση, τότε φέτος θα χρειαστεί να αφήσεις πίσω σου τους ενδοιασμούς, καθώς ένα πρόσωπο από τον κύκλο των φίλων σου θα εκδηλώσει συναισθηματικό ενδιαφέρον. 
Ανθρώπινες σχέσεις
Ο γήινος Σκύλος θα σου αναδείξει κάποια προβλήματα στον τομέα των φίλων και των συνεργασιών σου, καθώς βλέπεις ότι ένας φίλος ή συνεργάτης δεν τηρεί τις υποσχέσεις του ή δεν φέρνει τα αποτελέσματα που χρειάζεται να φέρει. Από τα τέλη της άνοιξης και μετά αρχίζεις να κάνεις μια γενικότερη εκκαθάριση σε φίλους και γνωστούς και χωρίς να κρατάς κακίες ή να είσαι εμπαθής, απλά απομακρύνεσαι, ενώ παράλληλα φίλοι από το παρελθόν εμφανίζονται και πάλι και σου δίνουν χαρά και απόλαυση. 
Εργασία
Η χρονιά του γήινου Σκύλου μπορεί να σε κάνει να έχεις φαγούρα στον εργασιακό σου τομέα και να σε τρώει κάτι να αλλάξεις. Μπορεί να σου γίνει μια καλή πρόταση από άλλη εταιρεία και να μπεις σε σκέψη να αφήσεις την θέση που έχεις τώρα ή μπορεί να θελήσεις να κάνεις κάτι δικό σου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Σε αυτή την περίπτωση σκέψου να βρεις κάποιον συνέταιρο ο οποίος θα μπορεί να μοιράζεται το βάρος και τις ευθύνες μαζί σου. Αν αποφασίσεις να παραμείνεις εκεί που είσαι τελικά, τότε από τα τέλη του καλοκαιριού θα μπορέσεις να λάμψεις και να φωτίσεις κάθε σου επίτευγμα. Το να είσαι ταπεινός και ντροπαλός σε σχέση με την αξία σου και την εργασία σου δεν θα σε βοηθήσει φυσικά να πάρεις την αύξηση, την προαγωγή ή τις ανταμοιβές που θες.
Οικονομικά
Γενικά σου αρέσει να συλλέγεις πληροφορίες και μετά να τις αξιολογείς και να τις εκμεταλλεύεσαι. Φέτος οι πληροφορίες που θα έρθουν έχουν να κάνουν με το πώς μπορείς να κερδίσεις περισσότερα χρήματα και πώς μπορείς να επενδύσεις αυτά που έχεις ώστε να δημιουργήσεις κάτι μεγάλο και εντυπωσιακό. Έχεις γενικότερα αναπτυγμένη την αίσθηση της ευθύνης, φέτος όμως θα σκεφτείς για ποιους τελικά  είσαι υπεύθυνος. Αν στο ερώτημα αυτό η απάντηση δεν είναι ο εαυτός σου, τότε μάλλον θα χρειαστεί φέτος να ξεκαθαρίσεις τους στόχους σου και να αφαιρέσεις από τον οικονομικό σου προγραμματισμό οτιδήποτε δεν βοηθά την ανάπτυξη των δικών σου στόχων. Από το φθινόπωρο θα μπορέσεις να ωφεληθείς από τα αποτελέσματα των έξυπνων επενδύσεων και κινήσεων που θα κάνεις κατά την διάρκεια της χρονιάς. Κάλεσε 14780 ή στείλε SMS με τη λέξη ΖΩΔΙΑ στο 54760.  Από Κύπρο 900 19 108 ή στείλε SMS Α1 στο 6677Newsletter