astropedia.gr

Μυστικά από το παρελθόν και κρυμμένα συναισθήματα: 12ος οίκος

Μυστικά από το παρελθόν και κρυμμένα συναισθήματα: 12ος οίκος
Ο δωδέκατος οίκος κυβερνάται από τον Ποσειδώνα και τον Δία και είναι ο φυσικός οίκος των Ιχθύων. Μας δείχνει πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας μέσα από τα γεγονότα που έχουμε βιώσει κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Τα γεγονότα αυτά μπορεί να είναι πηγή χαράς ή πηγή θλίψης, ανησυχίας ή λύπης. Βαθιά μέσα μας, κρατάμε κάποια προσωπικά πράγματα, που πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτά ούτε σε εμάς τους ίδιους. Είναι εκείνα τα πράγματα που συνήθως δεν μοιραζόμαστε με κανέναν, τις λύπες, τις δυστυχίες μας και τα λάθη του παρελθόντος, είτε επειδή είμαστε ντροπαλοί είτε επειδή είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλήσουμε γι’ αυτά. Ο καθένας μας έχει περάσει από γεγονότα του παρελθόντος που μπορεί να έχουν προκαλέσει θλίψη, μελαγχολία, ακόμη και ήπια ή βαριά κατάθλιψη σε ορισμένες περιπτώσεις. Το παρελθόν μας είναι φορτωμένο με ατυχείς εμπειρίες, ίσως επώδυνες και τα μυστικά φυλάσσονται στο εσωτερικό της ψυχής μας.Τι σηματοδοτεί ψυχολογικά ο δωδέκατος οίκος;

Μυστικά και ενοχές
Ο δωδέκατος οίκος συμβολίζει τα επώδυνα μυστικά και τις λύπες όλων των ειδών. Επίσης σηματοδοτεί τους μοναχικούς χώρους, όπως τα νοσοκομεία και τις φυλακές, όπου αισθανόμαστε μοναξιά και εγκαταλελειμμένοι. Κατά καιρούς, θάβουμε τα προσωπικά μυστικά μας στο βαθύτερο μέρος του υποσυνειδήτου μας, ενώ θα ήταν προς όφελός μας να εμπιστευθούμε ακόμα και έναν θεραπευτή για να απελευθερωθούμε από αυτό το βάρος. Σε αυτό το πλαίσιο, τα προσωπικά μυστικά μας είναι εκείνα που προκαλούν ενοχές. Καθένας από εμάς μπορεί να αισθάνεται ενοχές για τις δυσάρεστες λύπες ή δυστυχίες που βιώνουν οι άλλοι. Και υπάρχουν γνωστοί και φίλοι που μας εμπιστεύονται τα προβλήματά τους, τις ανησυχίες και τα μυστικά τους. Αν δεν είμαστε αρκετά προσεκτικοί, μπορεί να καταλήξουμε να υποφέρουμε, γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να απεμπλακούμε από άτομα που μας φορτίζουν συναισθηματικά.

Βαθιά και έντονα συναισθήματα εξάρτησης
Με το να ασχολούμαστε υπερβολικά με τα προβλήματα του παρελθόντος μας αλλά και των άλλων, ο εγκέφαλος μας απορροφά αυτά τα συναισθήματα σαν σφουγγάρι. Αυτό το σφουγγάρι θα πρέπει να στραγγίξει για να ανακουφιστούμε από όλες τις προηγούμενες λύπες, τους φόβους και τις ανησυχίες μας προκειμένου να εξελιχθούμε πνευματικά. Είναι επίσης προς όφελός μας να μας περιβάλλουν θετικοί άνθρωποι και να αποφύγουμε όσο το δυνατόν την αρνητική ενέργεια ανθρώπων, ειδικά όταν δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε ή όταν γίνονται πολύ απαιτητικοί.

Κρυμμένο παρελθόν
Κάποιοι από εμάς έχουμε πλήρως συμφιλιωθεί με το παρελθόν της ζωής μας, καταφέρνοντας να επιλύσουμε τα προβλήματά μας, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά και λειτουργούμε πολύ θετικά στη ζωή μας. Αποδεχόμαστε τις κακοτυχίες και κάνουμε όνειρα και σχέδια, έχοντας πίστη στον εαυτό μας. Αντίθετα, κάποιοι από μας κρατάμε μέσα μας όλους τους πόνους, τις λύπες και τις απογοητεύσεις μας, χωρίς να μιλάμε γι’ αυτά σε κανέναν. Φαινόμαστε χαρούμενοι εξωτερικά, αλλά εσωτερικά γίνεται μια μεγάλη πάλη. Εξαιτίας της αδυναμίας χαρακτήρα νιώθουμε ότι έχουμε ανυπέρβλητα εμπόδια να ξεπεράσουμε, προκλήσεις που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε, απογοητεύσεις με τις οποίες ασχολούμαστε συνεχώς. Αυτή η δυαδική φύση του δωδεκάτου οίκου και του Ποσειδώνα, κυβερνήτη των Ιχθύων, είναι που δημιουργεί αυτά τα συναισθηματικά και ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα.

Μοναξιά
Είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, μερικές φορές αισθανόμαστε μοναξιά. Και όταν είναι δύσκολο να την υποφέρουμε γινόμαστε καχύποπτοι, ανυπόμονοι ή απλά θυμωμένοι. Αντίθετα, θα πρέπει να επωφεληθούμε από αυτές τις στιγμές της μοναξιάς για να επανεξετάσουμε τους κύριους στόχους μας και ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θέλουμε να επιτύχουμε στη ζωή. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε όλες τις δραστηριότητές μας.

Ασυνείδητο και όνειρα
Ο δωδέκατος οίκος, όντας ο οίκος του ασυνείδητου και του ονείρου, μπορεί να φαίνεται δύσκολο να έχουμε πρόσβαση σε αυτόν ή να τον καταλάβουμε. Οι πλανήτες σε αυτόν τον οίκο φαίνεται να «κοιμούνται». Όμως αυτός ο ύπνος είναι αναγεννητικός, αντλούμε έμπνευση, ερχόμαστε σε επαφή με τις ανώτερες δυνάμεις του σύμπαντος, το παρελθόν και το μέλλον μας.

Θυμός και εξαρτήσεις
Ο δωδέκατος οίκος και οι πλανήτες που εμπεριέχονται σε αυτόν μπορεί να φαίνονται δύσκολοι για να τους εξερευνήσουμε. Είναι δύσκολο να εκφράσουν την ενέργειά τους. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με την έκφραση του θυμού ή βαθιά ανθεκτικότητα. Μπορεί να υπάρχει έντονη διαίσθηση ή να δημιουργηθούν εθισμοί και εξαρτήσεις από το ποτό ή τα ναρκωτικά. Θα πρέπει να εξεταστεί η σχέση μεταξύ των οποιωνδήποτε πλανητών στον δωδέκατο οίκο και το υπόλοιπο ωροσκόπιο, για να καταλήξουμε σε σαφή συμπεράσματα.

Ποιά είναι τελικά τα δώρα του δωδέκατου οίκου;

Είναι η διαδρομή προς τη σοφία και τη φώτιση, όχι μια εύκολη διαδρομή, αλλά οι πνευματικές ανταμοιβές είναι ανυπολόγιστες. Διέπει την επιθυμία για ένωση με μια ανώτερη δύναμη, είναι η ικανότητά μας να ακολουθήσουμε τη διαίσθησή μας, την έμπνευση και την μυστικιστική πνευματικότητα. Είναι το κρυμμένο δυναμικό της ψυχής μας που αναζητά μια υψηλότερη μορφή πνευματικής εξέλιξης, ένα «τέλος» που χαρακτηρίζεται από την ανάγκη μας να αποποιηθούμε την ύλη και να αγκαλιάσουμε την πνευματικότητα. Είναι η ψυχική ενέργεια στην πιο αγνή της μορφή. Ναι, ο δωδέκατος μπορεί να φαίνεται απρόσιτος αφού είναι αντίθετος στην πραγματικότητα και την πρακτικότητα της ζωής. Αλλά αν τον αξιοποιήσουμε σωστά μπορούμε να γεφυρώσουμε τον ουρανό με τη γη, εκφράζοντας την κρυμμένη μαγεία της ψυχής μας.Newsletter