astropedia.gr

Ζώδια και Οικογένεια!

Ζώδια και Οικογένεια!
Ο καθένας μας αντιμετωπίζει διαφορετικά την οικογένεια και τον ρόλο του μέσα σε αυτήν. Χωρίς α;αμφιβολία τα ζώδια μας έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την αντιμετώπιση και στο πως βλέπουμε τον θεσμό της οικογένειας.

Σαφώς και πρωταρχική σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο έχει μεγαλώσει κάποιος και τις αρχές που έχει πάρει από το σπίτι του.

Ας δούμε όμως τι έχουν να μας πουν τα άστρα για το πώς αντιμετωπίζει
και το πώς βλέπει το κάθε ζώδιο το ρόλο της οικογένειας


Κριός 21 Μαρτίου - 20 Απριλίου
Το σπίτι σημαίνει πολλά για τους Κριούς. Εδώ μπορεί να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει μετά από μια κοπιαστική μέρα. Οι γυναίκες Κριοί είναι γενικά εξαιρετικές οικοδέσποινες. Ξέρουν πώς να κάνουν ένα σπίτι να ακτινοβολεί αρμονία και άνεση, ενώ οι καλεσμένοι τους αισθάνονται πολύ όμορφα μαζί τους. Έχουν πάντα καλό γούστο. Το σπίτι του Κριού δίνει συνήθως την αίσθηση της ελευθερίας και της ευρυχωρίας. Η στοργή και η αγάπη ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς του, είναι απαραίτητες για τον Κριό. Οι Κριοί λατρεύουν τα παιδιά. Καταλαβαίνουν πολύ καλά τα παιδιά κι αυτά συνήθως τους αγαπούν. Ο ίδιος ο Κριός έχει συνήθως κάτι το νεανικό από τη φύση του. Οι Κριοί πιστεύουν γενικά ότι ξέρουν τι είναι σωστό για τα παιδιά τους και γίνονται αυταρχικοί όταν αυτά διαφωνούν μαζί τους.

 
Ταύρος 21 Απριλίου - 20 Μαΐου
Ο Ταύρος είναι άτομο που λατρεύει τη σπιτική ζωή. Του αρέσει να περιτριγυρίζετε από οικεία και άνετα πράγματα. Είναι από αυτούς που θεωρούν το σπίτι τους κάστρο. Το σπίτι ενός Ταύρου ακτινοβολεί άνεση και φιλοξενία. Η γυναίκα Ταύρος ξέρει πως να διακοσμεί και να τακτοποιεί το σπίτι της, ώστε οι καλεσμένοι της να αισθάνονται αμέσως σαν στο σπίτι τους. Ο Ταύρος αγαπά την ηρεμία, την ησυχία και την ομορφιά της φύσης. Της γυναίκας Ταύρου της αρέσει να φροντίζει το σπίτι και να το έχει καθαρό και τακτοποιημένο. Γίνεται πολύ καλή οικοδέσποινα. Ο Ταύρος χαίρεται να περιτριγυρίζεται από καλούς φίλους. Θαυμάζει τους σημαντικούς ανθρώπους και χαίρεται να τους έχει στις κοινωνικές του δραστηριότητες. Με τα παιδιά οι Ταύροι είναι συνήθως αυστηροί, δεν ανέχονται τις ανοησίες. Θέλουν να δουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν σωστά και να δείχνουν την ανατροφή που πήραν από το σπίτι τους.

 
Δίδυμος 21 Μαΐου - 21 Ιουνίου
Οι Δίδυμοι είναι αρκετά ευπροσάρμοστοι. Θέλουν το σπίτι τους να ακτινοβολεί ομορφιά και ηρεμία. Τους αρέσει να καλούν κόσμο στο σπίτι και θέλουν οι καλεσμένοι τους να νιώθουν άνετα. Συνήθως το σπίτι ενός Δίδυμου είναι εξοπλισμένο με τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας και μοντέρνα διακοσμημένο. Αν και ενδιαφέρεται για το σπίτι, θέλει πάντα να νιώθει ότι μπορεί να φύγει για κάπου αλλού. Δεν του αρέσει να νιώθει δεμένος κάπου. Οι Δίδυμοι άνδρες και γυναίκες είναι πολύ ικανοί στα μαστορέματα. Μερικές φορές μάλιστα κάνουν αλλαγές στο σπίτι χωρίς προηγουμένως να ρωτήσουν τη γνώμη των δικών τους, πράγμα που φυσικά προκαλεί δυσαρέσκειες. Οι άλλοι συχνά θεωρούν ότι ο Δίδυμος δεν γίνεται καλός σύζυγος ή γονιός. Αυτό πειράζει πολύ τους Διδύμους γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι αλήθεια. Το παιδί Δίδυμος είναι συχνά δύσκολο. Έχει κάτι το επαναστατικό στη συμπεριφορά του και δεν θέλει να υπακούσει στις υποδείξεις των γονιών του.
 
Καρκίνος 22 Ιουνίου - 22  Ιουλίου   
Οι γεννημένοι κάτω από αυτό το ζώδιο είναι μεγάλοι εραστές του σπιτιού. Σπίτι για αυτούς σημαίνει ασφάλεια. Ο Καρκίνος είναι άνθρωπος της οικογένειας. Αισθάνεται μεγάλη ευθύνη προς τα μέλη της οικογένειας του. Υπάρχει συνήθως, ένας πολύ δυνατός δεσμός ανάμεσα στον Καρκίνο και τη μητέρα του που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή. Οι Καρκίνοι δεν ανέχονται να μιλάει άσχημα κανείς για την οικογένειά τους. Έχουν μεγάλο σεβασμό για την οικογένεια και τις οικογενειακές παραδόσεις. Ο Καρκίνος είναι συναισθηματικός για τα παλιά πράγματα και συνήθειες. Το σπίτι ενός ατόμου που έχει γεννηθεί στο ζώδιο Καρκίνου είναι πάντα άνετο και επιπλωμένο με γούστο. Ο Καρκίνος είναι ρομαντικός και συνήθως αυτό αντανακλάται στον τρόπο που τακτοποιείται το σπίτι του. Το παιδί Καρκίνος είναι πάντα πολύ δεμένο με το σπίτι και την οικογένειά του. Τα παιδιά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων Καρκίνων. Συνήθως έχουν μεγάλες οικογένειες. Τους αρέσει να βλέπουν ότι τα παιδιά τους έχουν τα πάντα. Η καλύτερη μητέρα είναι συνήθως μια μητέρα Καρκίνος. Έχουν ισχυρό το αίσθημα του καθήκοντος και όταν τα παιδιά τους έχουν δυσκολίες φροντίζουν πάντα να τα συμβουλεύουν. Τα παιδιά αγαπούν τους γονείς Καρκίνους και κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν αρμονική της σχέση τους.


Λέων 23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου    

Οι Λέοντες χρειάζονται ένα χώρο όπου μπορούν να ξεκουραστούν σε απόλυτη ηρεμία. Το σπίτι τους είναι το κάστρο τους. Τους αρέσουν να ζουν σ’ ένα σπίτι που ακτινοβολεί άνεση και αρμονία. Οι Λέοντες γίνονται θαυμάσιοι οικοδεσπότες. Ξέρουν πως να κάνουν τους καλεσμένους τους να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Τους αρέσει να καλούν τους στενούς τους φίλους αρκετά συχνά. Τους αρέσει να ξοδεύουν γιατί έτσι κάνουν επίδειξη της δύναμης και της επιτυχίας τους. Τους αρέσουν τα πολυτελή πράγματα γενικά και τα ακριβά ρούχα. Οι Λέοντες αγαπούν πολύ τα παιδιά. Καμιά φορά όμως γίνονται καταπιεστικοί γονείς. Θέλουν να είναι περήφανοι για τα παιδιά τους και χαίρονται όταν οι άλλοι τα επαινούν. Πολλές φορές αγαπούν τα παιδιά τους τόσο πολύ που δεν βλέπουν τα λάθη τους. Θυμώνουν όταν οι άλλοι τους κατηγορήσουν ότι κακομαθαίνουν τα παιδιά τους. Όταν τα παιδιά φτάσουν στην εφηβική ηλικία και αρχίσουν να υποστηρίζουν τη γνώμη τους, οι Λέοντες γονείς τα θεωρούν αχάριστα.

 
Παρθένος 23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου  
Οι Παρθένοι είναι γενικά σπιτόγατοι. Η ήρεμη οικογενειακή ατμόσφαιρα είναι πολύ σημαντική για να διατηρούν την καλή διάθεσή τους. Τους αρέσει να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα τους αντικείμενα και τους ανθρώπους που αγαπούν. Τους ενδιαφέρει οι δικοί τους να είναι ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι. Είναι πολύ καλοί οικοδεσπότες και το μόνο που απαιτούν από τους καλεσμένους τους είναι η σωστή συμπεριφορά και ο σεβασμός προς τον οικοδεσπότη τους, την οικογένειά του και το σπίτι του. Αν και αγαπούν τη σπιτική ζωή, οι παρθένοι αγαπούν πολύ τα ταξίδια. Οι αλλαγές γενικά, και ειδικά στο σπίτι, ενδιαφέρουν πολύ τους Παρθένους. Τους αρέσει να διαβάζουν βιβλία για μακρινά μέρη, ακόμα κι αν δεν τους δοθεί η ευκαιρία να τα επισκεφτούν ποτέ. Η γυναίκα Παρθένος είναι εξαιρετική νοικοκυρά, πολύ τακτική και καταπληκτική μαγείρισσα. Μερικοί νομίζουν ότι οι Παρθένοι με τους ψυχρούς και ήρεμους τρόπους τους δεν είναι φτιαγμένοι για να γίνουν καλοί γονείς. Αλλά συμβαίνει το αντίθετο: οι Παρθένοι ξέρουν πως να αναθρέψουν σωστά ένα παιδί. Του διδάσκουν να είναι τίμιο και επιμελές και να εκτιμά την πρακτικότητα.

 
Ζυγός  23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου   
Το σπίτι είναι σημαντικό για το μέσο Ζυγό. Είναι το μέρος όπου μπορεί να ξεκουραστεί και να νιώσει άνετα. Πρέπει να αποπνέει ομορφιά, γοητεία και αρμονία. Ο Ζυγός έχει πολλούς φίλους που του αρέσει να τους διασκεδάζει στο σπίτι του. Συνήθως είναι καλός οικοδεσπότης, ξέρει να κάνει τους καλεσμένους του να νιώθουν άνετα. Το σπίτι τους είναι συνήθως ωραία διακοσμημένο και αγαπούν τα διακοσμητικά αντικείμενα, πίνακες, γλυπτά, μπιμπελό κ.λπ. Τους αρέσουν πολύ τα λουλούδια και κυρίως τα ανοιχτόχρωμα. Ο Zυγός γίνεται συνήθως καλό γονιός. Κάνει ό,τι μπορεί για να αναθρέψει σωστά το παιδί του. Ποτέ δεν προσπαθεί να επηρεάσει τα παιδιά του χωρίς λόγο. Τα αφήνει να μεγαλώσουν φυσιολογικά χωρίς να τα καταπιέζει. Αν και δεν είναι αυστηρός με τα παιδιά, αυτά σπάνια γίνονται κακομαθημένα. Θα μαλώσει ή θα τιμωρήσει το παιδί μόνο αν αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο. Τις περισσότερες φορές το παιδί τον υπακούει εξ αιτίας των ήρεμων και σίγουρων τρόπων του. Τα παιδιά εμπιστεύονται και σέβονται την κρίση του Ζυγού γονιού τους. Σαν παιδιά οι Ζυγοί είναι φιλικά και χαρούμενα. Είναι υπάκουα, δημιουργικά και ευχάριστα με τους γονείς τους. Συχνά εκδηλώνουν καλλιτεχνικές τάσεις που πρέπει οι γονείς να τις ενθαρρύνουν.

 
Σκορπιός 23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου 
 

Συνήθως ο Σκορπιός δεν ενδιαφέρεται πολύ για μια έντονη οικογενειακή ζωή. Δεν του αρέσει να αισθάνεται δεμένος με το σπίτι και την οικογένεια. Ωστόσο, είναι προσαρμοστικός και θα είναι πρόθυμος να θυσιάσει μερικές από τις ελευθερίες του για τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει μια σπιτική ζωή. Η ρουτίνα του φέρνει ανία και του χαλάει τη διάθεση. Είναι ικανός και δυναμικός στο σπίτι του όπως και στις άλλες υποθέσεις του. Η οικογένειά του είναι σημαντική για αυτόν. Του αρέσει να έχει την υποστήριξη της γυναίκας του και των παιδιών του, στα ενδιαφέροντα και τη δουλειά του. Η πολυτέλεια βοηθά τον Σκορπιό (άνδρα ή γυναίκα) να αισθάνεται επιτυχημένος Ο Σκορπιός αγαπά τις μεγάλες οικογένειες. Συχνά είναι αυστηρός γονέας και δεν ανέχεται την κακή συμπεριφορά του παιδιού του. Τα παιδιά μπορεί να αντιπαθούν το βαρύ του χέρι –κυρίως όταν είναι μικρά-αλλά μόλις μεγαλώσουν θα είναι ευγνώμονες για τη συμπεριφορά του. Ο Σκορπιός ενδιαφέρεται να εμπεδώσει στα παιδιά του αυτές τις αξίες που θα βοηθήσουν να πάνε μπροστά στη ζωή. Τα παιδιά Σκορπιοί είναι πολύ φιλόστοργα. Είναι ευαίσθητα και πρέπει να χειρίζονται με μεγάλη τρυφερότητα. Μερικές φορές τα παιδιά Σκορπιοί είναι δύσκολοι χαρακτήρες. Μπορεί να προκαλούν μπελάδες στο σχολείο, να τσακώνονται. Παρόλα αυτά, είναι ικανά να δείξουν μεγάλη δημιουργικότητα και ταλέντο κατά τη διάρκεια της σχολικής τους θητείας.


Τοξότης 22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου 
Δεν ενδιαφέρονται όλοι οι Τοξότες για τη σπιτική ζωή. Στους περισσότερους αρέσει η κίνηση. Οι εκτός σπιτιού δραστηριότητες τους έλκουν περισσότερο από το σπίτι. Όμως, αφοσιώνονται στην οικογενειακή ζωή, όταν τελικά το αποφασίσουν. Δεν ενδιαφέρονται πολύ για την πολυτέλεια, αγαπούν τα απλά πράγματα. Είναι τακτικοί και θέλουν το σπίτι τους να έχει άφθονο χώρο. Όταν αποκατασταθούν, τους αρέσει να κρατούν μια μικρή γωνιά για τον εαυτό τους, η ανεξαρτησία είναι πολύ σημαντική γι’ αυτούς. Τους αρέσει να περιτριγυρίζονται από όμορφα πράγματα. Τα παιδιά τους φέρνουν μεγάλη ευτυχία. Αγαπούν την οικογενειακή ζωή. Οι φίλοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο σπίτι τους. Όταν τα παιδιά είναι μικρά, ίσως να μην τα καταλαβαίνουν τόσο καλά, ακόμα και αν προσπαθούν. Όσο όμως μεγαλώνουν ένας ισχυρός δεσμός αναπτύσσεται ανάμεσά τους που κρατάει για πάντα.

 
Αιγόκερως 22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου   

Ο μέσος Αιγόκερως αγαπά την ασφάλεια της οικογενειακής ζωής. Ωστόσο, μπορεί να μην παντρευτεί μόνο από έρωτα ή συντροφικότητα. Ίσως, μέσω του γάμου να βλέπει και ένα τρόπο να πραγματοποιήσει τους υλικούς του στόχους. Μερικές φορές παντρεύονται για κάποια θέση ή χρήματα. Δεν είναι όλοι υπολογιστές και ψυχροί, αλλά είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς να ερωτευθούν κάποιον πλούσιο ή υψηλά ιστάμενο πρόσωπο. Οι περισσότεροι δεν αγαπούν τις μεγάλες οικογένειες. Είναι σημαντικό η οικογένεια να τους κάνει να αισθάνονται ότι είναι σημαντικοί, αν και αυτοί δεν είναι πολύ εκδηλωτικοί στην οικογένειά τους. Ο Αιγόκερως άνδρας ή γυναίκα, θα προσπαθήσει να κάνει το σπίτι του αρμονικό και γεμάτο γούστο. Ενδιαφέρονται για οτιδήποτε είναι όμορφο. Το σπίτι τους είναι συνήθως ήσυχο και γαλήνιο. Είναι υπερήφανοι για το σπίτι και την περιουσία τους. Είναι υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας και θα κάνει οτιδήποτε για να εκπληρώσει τα καθήκοντα του σαν γείτονας. Τα παιδιά φέρνουν χαρά στη ζωή των Αιγόκερων. Αν και δεν αγαπά τις μεγάλες οικογένειες θα κάνει τα πάντα για τα παιδιά του. Ενδιαφέρεται για αυτά σαν άτομα και του αρέσει να τα βλέπει να μεγαλώνουν.

 
Υδροχόος 20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου 
Ο Υδροχόος είναι συνήθως πολύ κοινωνικό άτομο. Αισθάνεται ότι είναι σημαντικό να έχει ένα ωραίο σπίτι όπου θα προσκαλεί και θα φιλοξενεί φίλους. Το γούστο του είναι συνήθως μοντέρνο αν και δείχνει μεγάλο σεβασμό για τα παλιά πράγματα. Αν και ο Υδροχόος θέλει να έχει φίλους γύρω του έχει ανάγκη να μένει και λίγο μόνος του. Θέλει γαλήνη και ηρεμία για να σκεφτεί χωρίς να τον διακόψουν. Αγαπά όλα τα είδη των ανθρώπων, όπως του αρέσει να σέβονται την ιδιωτική του ζωή. Αν και αγαπά την οικογένεια και το σπίτι, δεν θέλει να παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη ζωή του. Γενικά, δεν θέλει να αισθάνεται δεμένος. Χρειάζεται αγάπη και τρυφερότητα –όπως όλοι, αλλά να είναι και ανεξάρτητος. Με τα παιδιά, ο Υδροχόος τα πάει καλά. Δεν τους φέρεται σαν να είναι κατώτερα, αλλά σαν να είναι μικροί άνθρωποι. Ξέρει να τους μιλά και να τους συμπεριφέρεται σαν να είναι στην ηλικία τους, και αυτό αρέσει στα παιδιά. Πολλές φορές, ο Υδροχόος προτιμά την παρέα των παιδιών από εκείνη των λεγόμενων «μεγάλων». Παρόλα αυτά, δείχνει με τον τρόπο του στα παιδιά ότι δεν θα ανεχτεί ανοησίες εκ μέρους τους. Τα παιδιά το καταλαβαίνουν και πάντα τους συμπεριφέρονται καλά.

 
Ιχθύς 19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου 
Ο Ιχθύς είναι πολύ δεκτικός στο περιβάλλον του. Αν πρόκειται να επιτύχει πρέπει να βρίσκεται σ’ ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την επιτυχία. Χρειάζεται ένα σπίτι όπου θα μπορεί να ξεκουραστεί - ένα μέρος που θα μπορεί ν’ αφήνει τη φαντασία του να οργιάσει. Το σπίτι και η οικογένεια είναι πολύ σημαντικά γι’ αυτόν. Του δίνουν τη σταθερότητα που χρειάζεται. Τίποτα δεν ευχαριστεί περισσότερο έναν Ιχθύ από την ήσυχη και ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού. Η άνεση είναι κάτι βασικό γι’ αυτόν. Στο σπίτι του μπορεί να υπάρχουν μερικά έργα τέχνης που σημαίνουν πολλά για αυτόν. Η τέχνη παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή του. Επίσης, ο Ιχθύς άνδρας ή γυναίκα είναι πολύ φιλόξενος και πολύ καλός συνομιλητής. Είναι ρομαντικός. Και τα δύο φύλα των Ιχθύων αγαπούν την οικογενειακή ζωή και κάνουν ότι μπορούν για να έχουν ένα ευτυχισμένο σπίτι.Newsletter